Kuzenlerimin yaptığı saygısızlık..

Başınız sağolsun ...ateş düştüğü yeri yakıyor yazık ki halinizi yaşamayan tam anlayamaz Allah güç versin

Çok zor bir şey ya.Rabbim kimsenin başına böyle benimkiler gibi duyarsızlar vermesin.Sevgilim onlardan daha anlayışlı daha duyarlı.Ben de ortamdan uzaklaşmaya çabalıyorum şuan..

Reactions: KV_
Kafam dağılsın diye çağırdıklarını düşündügüm için geldim.Keşke gitmeseydim çok pişmanım gidecek gibi oldum aa dur dur deyip oturttular şuan bile gidemiyorum.
Yok bence asla durmayın kötü niyetli insanlarsalar bide utanmadan "annesi babasının 40ı çıkmadan partiye geldi" derler.
Bilmiyorum onların yaptığı da çook büyük ayıp aslında düşündüm de. 40ı çıkmadan da doğum günü kutlanır mı? Çok şaşırdım. Konuyu ilk başta yanlış anlamışım o yüzden gitmeseydiniz filan yazdım konu sahibi. 1 ay olduğunu daha yeni anladım. Çok ayıp etmişler bence.

Evet öyle tek işleri olayları çarpıtmak.Sevgilimle bir gün dışarıda yürüyüşe çıktık demedikleri kalmadı,güya duyar kasıyorlar.Whatsappta instagramda facebookta annemin resmini paylaşmayı biliyirlar ama gerçekte halleri böyle.

Bence kuzenlerinize degil de amca hala kim varsa onlara tavir alin asil. Insan kardesi ölünce biraz saygili olur. Keske gitmeseydiniz. Ama madem gittiniz bence cikip gidin. Bir sey derlerse de lafinizi sakınmayın. Özellikle de amcaya.
Basiniz sagolsun bu arada. Topraklari bol olsun.

Bende babamı kaybettim. Bi süre mala bağladım hiç bişey yapamadım evden bile çıkmadım kazara gülümsesem donup kalırdı yüzümde o gülümseme. Vicdan azabı duyardım güldüğüm için. Ama bi baktım, böyle hayat geçmiyor giden gelmiyor ben ne edersem kendime ediyorum. Yok dedim böyle gitmez. Kalkıp okula da gittim eğlendim de gezdim de kimseyi umursamadım. Sevgilim de oldu. Nasılsa ne kadar üzüldüğümü bi ben bilirim öyle kuzenmiş bilmemneymiş yanına bile yaklaşamaz. Benim bazen arkadaşlarla gülerken anlık gözlerim dolardı zor saklardım ya. O an gülüyorsun diye acın geçti sanıyorlar işte yaşayan bilir. 2 yıl oldu hala küçük bi anı aklıma gelir istemsiz süzülür yaşlar direk gözlerimden.

Ama bence siz benim yaptığımı yapmayın kendinize hiç eziyet etmeyin. En az hasarla atlatmaya bakın bu dönemi. Mecbur yaşayacağınız bi hayat var. Gülseniz de ağlasanız da akıp giden bi vakit.. kendinizi üzmeyin. Ben kendimi şöyle teselli edebildim sadece ölümden sonra tekrar birlikte olabileceğimize inanarak, sadece bu beni teselli etti. Sonsuz bi ayrılık değil dedim. Tekrardan başın sağolsun konu sahibi

Başın sağolsun, Allah sabır versin. Kafan dağılsın diye çağırmışlardır ama seninle ilgilenmiyorlarsa orada durmanın manası yok. Durdukça daha çok içleneceksin. Kötü hissediyorum deyip kalkabilirsin.

Çok teşekkür ederim..Beni ne kadar rahatlattınız anlatamam.

Allah yar ve yardımcın olsun canım. Başın sağolsun.
Akrabalarına diyecek söz bulamıyorum, kısaca, yazıklar olsun

Size moral olsun diyedir belki diyeceğim ama dedigime kendimde inanmayacağım

Başınız sağolsun yerinizde olsam kimseyi umursamaz basar giderdim

Kimse senin kadar üzülmez ki işte, herkes normal hayatına dönüyor senin hayatındaki boşluk hiç dolmuyor. Hiç gitmemen gerekirdi. Amcanda da suç zorlamamalıydı. Geç bi odaya uzan bence

Başınız sağolsun, Allah nur içinde yatırsın inşallah.. Diyecek söz bulamadım, rahmet eylesin demeye geldim..

Başınız sağ olsun.Valla bunlar nasıl insanlar ben şok oldum.Benim eltimin damadı vefat etti aylar geçti üstünden herkes hala hassas davranır.
Dugunlere falan gitmiyor mesela kendisi asla halbuki aylar geçti üstünden ama kimsede ısrarcı olmuyor neden gelmedin diye.
Bence burada biraz katı olmanız gerek.
Kendinizi kötü hissediyirsaniz asla gitmeyin istedikleri kadar ısrar etsinler kestirip atın kimsenin size zorla bir şey yaptirmalarina izin vermeyin.

Nasil bir amca ve kuzenlere sahipsiniz yedi kat yabanci komşu bile yeni cenazesi olmuş komşusuna saygi duyuyor.

Cok buyuk bir saygisizlik , katilmamak en iyisiydi ama olan olmuş. Araniza mesafe koyun derim..

Allahim acinizi hafifletsin, basiniz sagolsun. Anneniz babaniz nurlar icinde yatsin. 2sini birden kaybetmek acilarin en zorlarindan olsa gerek.
Ama ben insanlarin acilari farkli yasadigini dusunuyorum ve bunun bi olcum tablosu olduguna inanmiyorum.
Aciklamak isterim.
Birisi anlatiyor; "yeni evlendik, kocamla ilk kavgamiz, ben o an aglamaya basladim ve esim cok garip bi sekilde aldi ceketini ve dis kapidan disari cikti. Evi terketti hic bisey soylemeden. Oysaki agladigimi gormustu ve teselli bile etmek istemedi. Gitti.. nasil olurda birisi goz yslarina bogulurken digeri hic bisey sormadan etmeden cikar gider? sonradan bu konu uzerine sakin bi vakit konustuk. Esimin savunmasi: ben o kavganin sonunda agladigini gordum evet, ve tamda bu yuzden evden ayrildim. Cunku ben kendimden biliyorumki egerki ben aglarsam etrafimda kimseyi istemem ve yanliz kalmak isterim. Cunku goz yaslarimi gorsun istemem karsimdaki kisi, bu beni dahada kotu hissettirir cunku..ben bu yuzden sen rahat rahat agla ben rahatsiz etmiyim diye evde seni yanliz biraktim...

Demem oki dusunce yapilari farkli olabilir. Ornegin amcan( seni zorlamis gel diye) ve kuzenlerin senin icinde bi degisiklik olur diye dusunmustur. Cunku zor gunler geciriyosun. Tamda boyle gunlerde yanliz kalmamali insan. Acini tarif edemem. Ama kendimden ornek vermem gerekirse sevgilmden ayrildigimda yanliz kaldigimda beynim binbir tilkiyle ugrasiyordu, kalabaliklar bana iyi geliyordu..

Baska bi ornek. Kuzenimin 5 gunluk oglu vefat etti. Kuzenim ve esi ogullarini hastanede morgda birakip eve geldiler..herkesin gozu yasli. Biz o gun buyuk oglu icin dogum gunu pastasi kestik. Herkes iyiki dogdun diye sarki soyledi. Cunku o cocuk " annem babam gelicek, kardesimde gelicek ve biz benim dogum gunumu kutluycaz, dede bana dogum gunu pastasi alirmisin?" Demisti.
Disardan duysalar " ne kdr mantiksiz bisey, ölumden 2 saat sonra pasta kesmek??' Derler. Ama kimse bizim dusuncelerimizi bilmiyor, kimse bilmiyor " o cocuga iyi gelicek, bi an huznunden kurtulucak o cocuk" dedigimizi. Bi an mutlu oldu. Tabi sonrasinda babasindan dogum gunu hediyesi yerine asil gercegi ogrendiginde; kucuk kardesini Allah yanina almisti..

Sizi çok iyi anlıyorum,bende bir yıl önce annemi kaybettim.İnsanlar okadar acayip olmuşki benzer şeyleri yaşadım.Bu ölen benim anam babamsa seninde kardeşin,ama malesef elaleme üzülen kişiler kendi öz kardeşlerine bu kadar duyarsız.
Orda 1dk bile durmayın gitmesenizde daha iyimiş zaten.
Bu durumda kimsenin sizi anlamasını beklemeyin,o nedenle sizinde kimse umrunuzda olmasın.
Şuan yaşadığınız şaşkınlıklar sonra öfkeye dönüşüyor.

Ölüm çok acı ama insan herseye alışıyor. Herseye ragmen hayat devam ediyor, etmek zorunda.
Onlar üzülse bile senin kadar üzülemez kimseyi suçlama bunun için.
Doğum gününe cağirmasalardi diyecegim ama ben olsam bende cagirirdim, kendini dışlanmis hissetme diye, degisiklik olsun diye. Gidip gitmemek sana kalmis birseydi tabiki ve gitmişsin. Dogum gününün yas havasında geçmeyeceği belli birsey. Yinede cok rahatsiz olduysan zorla kalmana gerek yoktu bence. Yerinde olsam "kendimi iyi hissetmiyorum." Diyip ayrilirdim oradan. Anlayis gosterirlerdi bence, anlamak zorundalar zaten. Basiniz sagolsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…