• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuzenlerin evlenmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

dogaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2009
757
17
118
İstanbul
25 yaşında bir görümcem var, bugüne kadar flörtleri oldu ama hiçbiriyle iş ciddiye binmemişti, geçen hafta bize gelip aşık olduğunu evleneceğini söyledi, kim diye sorduğumuzda aldığımız yanıt karşısında şok olduk çünkü görümcem 1 aydır teyzesinin oğluyla ilişki yaşıyormuş ve evlenecekmiş... eşim de ben de olumsuz tepki gösterdik, özellikle ben demediğimi bırakmadım (görümcem elimde büyüdü sayılır, abla-kardeş gibiyiz) onun böyle bir şey yaptığına hala inanamıyorum, dünyada başka erkek mi kalmadı gerçekten aklım almıyor...
Görümcem gittikten sonra eşim, kendisinin de bu ilişkiyi desteklemediğini, ama benim aşırı tepki verdiğimi, ailesinde çok sayıda kuzen evliliği olduğunu falan söyledi....

Benim ailemde bir tek akraba evliliği bile yok, hele iki kuzenin evlenmesi sözkonusu bile olamaz, ha kardeşler evlenmiş, ha kuzenler, aynı muameleyi görür bizde, o yüzden bana da fazlasıyla anormal geliyor birinin kuzeniyle evlenmesi, hele de bu devirde.

Sizin kuzen evlilikleriyle ilgili düşünceleriniz neler? Kuzen kardeş gibi değil midir, ben böyle gördüm böyle yaşadım, evlenirlerse düğünlerine de gitmem, bunu da söyledim, çok ağladı. aşırı mı tepkim sizce?

ben akraba evliliğine karşıyım.
hemde kuzeni?:53: kendımı düşündüm de, iki cihan bir araya gelseydi olmazdı sanırım.
insan nasıl sevebilir kuzenını? anlam veremıyorum ben
allah kimseye vermesin :19:

çok yanlış hareketler bunlar.

Hic iyi dusunmuyorum. :50: Kuzen demek kardes demektir bana gore. Olmamasi gerekiyor ama olduysa da ne denebilir ki.

Son düzenleme:
Yüce Allah'ın helal kıldığını biz haram kılamayız.
Benim de ailemde yok, bundan sonra olmazsa da iyi olur ama yukarıda belirttiğim nedenden ötürü aşırı tepki de vermezdim.

bende uygun görmüyorum bunu
insanın kuzenine kardeş gözüyle bakmalı
ne bilim ya tüm kuzenlerime abi derim benden küçüklere ablam diye hitap ederim
karşıyım ben

ben kuzenimle ewlym we çok mutluyum... anormal olan senn bu kadar büyük tepki wermen mutlu olacağna inanıyosa neden olmasın ki canm benm....

akraba evliliğine taraftar değilim ama bu kadar tepki vermeniz abartı bence...kuzenle evlenen çok insan var..benim en yakın arkadaşım teyze oğluyla evlendi ve çok mutlu iki çocuğu var...kısmet bu işler bence fazla müdahele etmeyin siz kötü olursunuz..bırakın abisi halletsin olacaksa da olmayacaksa da..

Bizde de kuzenler kardeş bellenir.Kuzenler birbirlerine emanet edilir vs...
O yüzden ben de hoş karşılamam.

Ancak bu konu burada daha önce de tartışmalara sebep oldu.
Kuzene nikah düşer denecek ve hatta kuzeniyle evlenenler de yazacaktır.

Yine de nikaha gelmem demek biraz fazla bir tepki gibi geldi bana.
Ben olsam tasvip etmem.Sakıncalarını anlatıp zamana bırakmasını,acele karar vermemesini söylerim.
Ama nikaha gelmem demem herhalde.

Olmamalı bence de.

Kuzen kardeş demektir,

Benim de ikizim var, oglumun onun kızıyla evlendiğini düşünmek kadar saçma bir şey yok.

Allah yazdıysa bozsun!

Son düzenleme:
Bende sizin gibi düşünüyorum ve kuzenlerimi kardeşim gibi görürüm fakat bu şekilde evlilik yapanda çok insan var.Bence fikrinizi belirtin ama çok müdehale etmeyin derim ben

Bizde de kuzen kardeş demektir. 1. derecede akraba evliliklerinde çocukların sakat doğma olasılıkları da çok yüksektir.

Bizde 2 kuşaktır yok. Lafı bile edilmez. Kuzenler kardeş bellenir. Ben hiç sıcak bakmıyorum. Bence artık olmaması gerekiyor.

benim ailemde de kuzenler kardeş olarak yetiştirilir .. akraba evlilikleri de hiç hoş karşılanmaz..
ama eşimin ailesinde bolca akraba evliliği var; bana çok tuhaf geliyor, onlara göre normal..

bizde akraba evliliği yoktur ama nikah düşüyor.eşinin ailesinde de varmış.o nedenle fazla karışma derim.sonra kötü olabilirsin:34:

a$iri tepki vermi$in bence
yanli$ olabilir, çocuklarda risk olacak bu kesin, hatta olurda anla$amazlarsa iki baci du$man bile olabilir vs çok kotu yonu var
ama bunlarin hepsi senin deil gorumcenin sorunu .. gençler sevip ayleler onaylayinca sana bi yenge olaak mutluluk dilemek du$er ..

Kuzen bizde de kardeş gözüyle görülür. Hem de özürlü dğma riski var çocukların. Bana çok uzak bi mantık

Kuzen kardeştir bizde de yan gözle bakılmaz asla.
Uzaktan akraba olsa tamam bi şekilde kabul edilir belki ama kardeş çocukları kardeş olmalı karı-koca değil:20::20:

İşin nikah düşer boyutuna girersen 15 yaşında kızla 90 yaşında adama da nikah düşer ama bana terstir tasvip etmem, toplumsal ya da dini ahlak kurallarının dışında bir de bireysel ahlak vardır, bana aşırı ters geliyor.
Kalabalık bir aileyiz biz 37 kuzenim var benim, onların abimden ya da kardeşimden farkı yoktur gözümde, asla da olamaz.
Toplumda kuzen evliliklerinin çok olduğunu biliyorum ama bana hepsi aileler tarafından ayarlanmış, ya da görücü usulu gibi geliyordu, iki kuzenin böyle ailelerden bağımsız bir şekilde birbirlerine niyeti bozması kabullenebileceğim bişey değil, bunu yapan arkadaşım olsa kapıdışarı eder bidaha yüzüne bakmazdım ama görümcemi atsam atamam, kuzeniyle öyle elele gözgöze görmeye de dayanamam, düşüncelerimi açıkca ifade edemiyorum kuzen evliliği yapan ya da ebeveynleri akraba olanları rencide etmemk içi
n, ama kendisine söyledim her şeyi açık açık, çok ağladı fenalaştı gitti.

bana görede kuzen kardestir,
ama herkes ayni sekilde yetismiyor cevremde var kuzeniyle evlenenler..
ben sizin tepkinizi asiri buldum,
dugunune gitmem filan demeler,
niye bu kadar sert cikisiyorsunuz ki,
gönül bu sevmisler birbirlerini,
olmaz diye birsey yok,
hele ki anne babasi eger birsey demiyorsa,
agbiside sizin kadar tepki vermiyorsa
sizin tepkiniz yenge olarak cok cok fazla...

Back
X