• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuzenlerin evliliği ve sevgili ilişkisinin düzeyi ...

kuzen kuzene benim nazarımda evlenemez, kardeş gibiler.
ama evlenen yok mu? var.
cinsel birliktelik bana göre evlenmeden yaşanmamalı
ama yaşayan yok mu? var.
biriyle cinsellik yaşayıp başkasıyla evlenen bir sürü insan olduğuna göre, ilk yaşadığı kişiyle evlenen insan daha temiz geliyor kulağa. neden kocası için sorun olsun ki? zaten onun ilki olmuş.

Ne alaka? Benim annem ve babam kuzen teyze çocukları kardeşimde bende gayet sağlıklıyız. Akıl sağlığımızda yerli yerinde şükür. Evlenmeden önce yapılan bir takım testler ne için sanıyorsunuz siz? Bilmeden konuşmayın lütfen. Benden başka annesi babası kuzen olanlar da vardır belki ayıp.
evlenmeden once aids ve akdeniz anemisi testi yapilir bunun da akraba olmakla alakasi yoktur , size baska test yaptilarsa akraba evliliginden oldugunuzu soylediginiz icindie

evlenmeden once aids ve akdeniz anemisi testi yapilir bunun da akraba olmakla alakasi yoktur , size baska test yaptilarsa akraba evliliginden oldugunuzu soylediginiz icindie
Siz evli misiniz bilmiyorum ama doktorunuz sizde genetik hastalık olup olmadığına bakmadı mı? Bunu bana söyleyen kişiler "akraba evliliğinden olduğumu" bilmeyenlerdi ve bir kaç kişi söylemişti

Kuzen kardes degildir kuzen kuzendir. Neyse kuzenimle evli degilim cevremde var, mutlu olan da var olmayan da.
Evlilik oncesi iliski yasamadim ama esimle yasasaydim benden sogumazdi, o mantikta bi insan degil. Oyle dusunenler de var benimle yasadiysa baskasiyla da yasamistir diyerek iliskinin tum sorumlulugunu kadina yukleyip eylenilecek kiz gozuyle bakan, ki zaten o kafadaysa evlenmez.
sonucta akraba ve kardes gibi.. insanmi kalamdi baskada kuzenle evlenilcek ben dogru bulmuyorum. Sonrada özürlü cocuklar doguyor...

Kuzen kardeştir deyip duranlar kardeşe nikah düşmez ama kuzene düşer peygember efendimiz de hala kizi hz zeyneple evlenmistir annem de amca oğlu olan babamı aldı ve élhamdullilah hepimiz saglamiz ablamda teyzeogluyla evlendi çocukları gayet sağlıklı bu akraba evliliği çocukları hasta edecek zihniyetini bırakın!!

Ama şu evlilik öncesi cinsellik zina bunun farkında mısınız 'ne diye yapacağınız günahı böyle ifşa edip buradakileri de ortak ediyorsun
Insanlar bazi hastaliklari tasiyicidir. Iki tasiyici yani cekinik genin cocuklari olursa da cocuklarinin hasta olma ihtimalleri cok yuksektir ve akrabalarin genleri hemen hemen ayni oldugundan 2 cekinik genin birlesme ihtimali cok yuksektir. O yuzden akraba evliliginden olan cocuklarin genetik hastalik tasima ihtimali daha yuksektir. Cevrenizde genetik hastalik tasiyan cocuk var mi bilmigorum ama olsa eminim ki cok kucuk bir ihtimalde olsa akraba evliligi yaomazdiniz. Cok zor cunku.

Murat Başoğlu’nu hatırlarsınız. Teknede yeğeniyle uygunsuz şekilde yakalanmıştı. Ne olaylar oldu.. Konuyu nereye getiricem? Eğer ki dini referans vererek kuzen evliliklerini normal göstermeye çalışan varsa aranızda, Diyanet’in bu magazin skandalıyla (içeriği nedeniyle toplumsal bir skandal da diyebiliriz) ilgili açıklamasını aynen aktarmak istiyorum:

“Dinimizde, kuzen olarak nitelendirilen, amca, hala, dayı ve teyze çocuğuyla evlenmesi caiz görülmüş ama çok tavsiye edilmiş de değil. Uzak evlilikler tavsiye edilmiş.”

Dünya nüfusu 8 milyara dayanmış durumda. Erkek nüfusu 3,7 milyar diyelim. Başka adam mı bulamıyorsunuz?

Benim halamin oglu ile halamin kizi evlendi oz be oz halam
Teyze cocuklari evlendi
Ve cocuklari oldu gayet de saglikli masAllah
Hicbir sorun yok
Simdi kan testi vs eskidendi cocuk engelleri

Ama olaya ben de karsiyim.. Ensest evlilige ilsikiye...
O kan testlerinde genetik ve cekinik hadtaliklara bakilmiyor.

Siz evli misiniz bilmiyorum ama doktorunuz sizde genetik hastalık olup olmadığına bakmadı mı? Bunu bana söyleyen kişiler "akraba evliliğinden olduğumu" bilmeyenlerdi ve bir kaç kişi söylemişti
evliyim ve iki kere evlendim ikisinde de boyle birseye bakilmadi ve zorunlu degil boyle bir uygulama
zaten genetik hastaliklari arastirmak cok maliyetli bir is ve devlet boyle bir yukumlulugun altindan kalkamaz

Back
X