• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuzenlerin evliliği ve sevgili ilişkisinin düzeyi ...

İster tanı ister tanıma değil kuzen dıdımın dıdısı olsa öğrendiğim anda benimiçin biter.
Kuzenle akrabayla evlilik olmaz doğaya aykırı bu.
Toprağa toprak suya su veremezsin ya kurur ya taşar. Hasta bebelerim olsun diyosan git evlen sağlıklı olma ihtimali yok
Ne alaka? Benim annem ve babam kuzen teyze çocukları kardeşimde bende gayet sağlıklıyız. Akıl sağlığımızda yerli yerinde şükür. Evlenmeden önce yapılan bir takım testler ne için sanıyorsunuz siz? Bilmeden konuşmayın lütfen. Benden başka annesi babası kuzen olanlar da vardır belki ayıp.

Ikisi ne alakasiz sorular ya?
Kuzeniyle evlenip mutlu olan da vardır, bosanan da..
Ayni sekilde, evlilik öncesi birliktelik yasayip, sonra evlenip mutlu olan da vardir, ayrılan da..
Millete gore mi karar verip rota cizeceksin? 30 kisi "ben mutluyum" dese, sen de kesin mutlu mu olacaksin?
Milyonlarca insan evli ve kimi mutlu kimi mutsuz.. Hangisine sorsan baska yanit alirsin, "evlilik cok guzel" diyen de cikar, "aman uzak dur" diyen de..
Birakin bu anlamsiz anketleri..

Ne alaka? Benim annem ve babam kuzen teyze çocukları kardeşimde bende gayet sağlıklıyız. Akıl sağlığımızda yerli yerinde şükür. Evlenmeden önce yapılan bir takım testler ne için sanıyorsunuz siz? Bilmeden konuşmayın lütfen. Benden başka annesi babası kuzen olanlar da vardır belki ayıp.
Bence siz de biraz bilmeden konusmussunuz. Evlenmeden önce olan testlerin akraba evliligiden dogabilecek hastaliklarla hic ilgisi yok. Aslinda bilimsel olarak akraba evliliklerinin hastaliga sebep olmasinin nedeni, ayni ailelerde cekinik olarak bulunan ve kalitsal olarak aktarilan hastaliklar bulunabilir ve aile ici bireyler evlendiginde bu genler yanyana gelip baskin olabilir. Neyse isin özü o testlerde genlerimizde tasidigimiz hastaliklara degil, hali hazirda olan hastaliklarimiza bakiyorlar. Anne ve babanizin kuzen olmasi ve size hastalik denk gelmemis olmasi sadece sansli oldugunuzu gösterir. Sonucta ihtimal artiyor, kesin hasta olacak denmiyor.
Tabii cok fazla yargilanmasi da hos degil, abarti yorumlar olmus gercekten ayip. Kuzen evliligi olabilir ama olmasa daha iyi.

Bence siz de biraz bilmeden konusmussunuz. Evlenmeden önce olan testlerin akraba evliligiden dogabilecek hastaliklarla hic ilgisi yok. Aslinda bilimsel olarak akraba evliliklerinin hastaliga sebep olmasinin nedeni, ayni ailelerde cekinik olarak bulunan ve kalitsal olarak aktarilan hastaliklar bulunabilir ve aile ici bireyler evlendiginde bu genler yanyana gelip baskin olabilir. Neyse isin özü o testlerde genlerimizde tasidigimiz hastaliklara degil, hali hazirda olan hastaliklarimiza bakiyorlar. Anne ve babanizin kuzen olmasi ve size hastalik denk gelmemis olmasi sadece sansli oldugunuzu gösterir. Sonucta ihtimal artiyor, kesin hasta olacak denmiyor.
Tabii cok fazla yargilanmasi da hos degil, abarti yorumlar olmus gercekten ayip. Kuzen evliligi olabilir ama olmasa daha iyi.
Kalıtsal/genetik hastalık olup olmadığı, kişilerde herhangi bir hastalık olup olmadığı vs bakılıyor. Çevremde akraba olmadan çocuğu hasta olan, akraba/kuzen olup çocuğu hasta olmayan çok insan var. "Hasta bebelerim olsun diyosan evlen" denilmesi çok kırıcı. İlle evlensin demiyorum bende tabiiki ama bu kadar da yüklenilmez.

Kızlar, konu hem dini icerige dönüyor hem de aramizda ana-babasi, ablasi, abisi, belki kendisi akraba evliligi yapmis kisiler vardır, cok incitici oluyor "ensest, sapıklık, iğrenç" vs demek.. Karşı olabilirsiniz ama bu dunyada, ozellikle ulkemizde fazlasiyla varolan bi gerceklik, çoğu yerde halen olan şeyler.. Aşağılayıcı, küçültücü, hakarete varan sozler hoş degil.. Mutlaka onaylayip yuceltin demiyorum ama sozlerin de ayarı olmalı diye dusunuyorum.. (Akraba evliligi yapmadim, annem ve babam ayni memleketten bile degil)

Akraba evliliğinden doğduğunuz için alınıyorsunuz.
Ama bir zahmet atalarınızın yaptığı yanlışlara yanlış demeyi bilin.
Bunu normalleştirmeye çalışmayın.
Yarın size vurmayan piyango çocuğunuza vursa o'na da mı can hıraş savunma yapacaksınız?

Annemle babam teyze cocuklari cok mutlu bir evlilikleri var
Benim gorusume gore garip bir durum
Hatta annemle babama yasadigim fiziksel agrilardzn dolayi kiziyorum
Neden ssnki baska evlenilicek kisimi bulamadilar

Kiz kardesim birr rahatsizligindan dolayi genetik test yaptirmisti
Bu testte yakin birici dereceden saf kan diye bir yazi cikmisti ve bu sonuc aslinda durumun ciddiyetini gosteriyor
Oyleki kuzen kardestir tezi onaylaniyor sanki
Ya sakat dogsaymisiz
Neden onca erkek varken kuzen olsunki
Don arkani git sevismissende git.

Hee ben esimle bisey yasamdim evlenmeden yasasaydim muhtemelen sorun etmezdi ilk oldugu icin ama genedd belli olmaz erkekler degisebiliyor.

Insanlar mızrak, ok gibi araç gereç buluşları yapmadan önce aslanlar Afrika ve Asya kıtalarına yayılmış en başarılı memeliler idi. Bunun nedeni sadece gücü, kas dolu vücutları, süper avcılar olmaları değil. Ensest ilişki yaşamanın aslanlarda tabu olması ve böylece gen havuzunu her yeni nesilde genişletmeleri.

Namibia'da çöl aslanları insanlar tarafından öldürülüyorlar. Cok az kalmışlar. Onlar hakkında ünlü bir belgesel var. Belgeselde dişi aslanlar ile akraba olmayan tek bir erkek aslan vardı. Diğer iki erkek aslan bütün dişiler ile bir şekilde akraba idiler. Akraba olmayan tek erkek aslan bir çiftci tarafından öldürüldü. Dişi aslanlar akraba erkek aslanlara yanaşmadı bile. Cölde kilometrelerce yürüyüp çiftleşmek için yabancı bir erkek aslan aradılar. Aynı davranış kurtlar içinde geçerlidir ve kurtların da Asya, Amerika, Avrupa, az da olsa Afrikaya yayılmış başarılı bir hayvan olduğunu unutmayın. Ensest ilişkiyi red eden daha bir çok hayvan sayabiliriz..

Biz insanlar güya 1,4 kilo ile en ağır beyine sahibiz. (Vücuda orantıyla). Hayvanların akıl edebildiğini nasıl oluyorda akıl edemiyoruz. Üstelik tıp bu konuda açık bir şekilde uyarmışken. Bir şeyin bir ülkede çok sık rastlanması, gelenek olması o şeyin iyi, yararlı olduğu anlamına gelmez. Saçma, cinsiyetçi, absürd bir çok Türk geleneği sayabiliriz. Özelliklede konu kadınlar olunca.

Son düzenleme:
Benim dedem 65 yildir sigara iciyor, 90 ini devirdi hala cok saglikli, 32 disi yerinde, hayatta grip bile olmaz. Buyuk teyzelerim, dayilarim hepsi oyle, ailede nerdeyse 100 yasindan once ölen yok ve hepsi sigara iciyor.
Peki ben bunu sigara sagliga zararlidir tespitine karsi arguman olarak kullanabilir miyim? Kesinlikle hayir degil mi? Cunku ortada bilimsel gercekler var.
O zaman cocuklari saglikli dogmus akraba evliliklerini de sansli azinliklar olarak kabul edebiliriz ama bilimsel tezleri bu orneklerle curutemeyiz.

eskiler yapmış diye,saçma sapan her adeti yerine getiriyor musunuz?

sürekli biz de var,biz de yok deniyor.e varsa var.senin aklın yok mu?bunun yanlış olduğunun farkına varamıyor musun?
bizde de var "dı."ben 55 yaşındayım,35 yıllık evliyim,o zaman bile ne münasebet demiştim.etrafta adam mı yok.

çok eskiden olanları mazur görebilirim.annem babam akraba değil ama aynı yörenin insanları,doğunun bir köyünde,başka köylerle ulaşım çok zor,şartlar sonucu aynı köyden kız alıp verilirmiş.haliyle akraba olanlarda var içlerinde.

ama günümüzde öyle mi?bunun okulu var,mahallesi var,toplu taşıması var,sosyal medyası var.var oğlu var.illa ki evlenilecek birisi karşına çıkar.kuzenle evlenmek nedir ya?

Teyzem annem- eniştem babam
Dayım babam- yengem annem
Amcam babam- yengem annem
Halam annem- eniştem babam
Olmadığına göre kuzenim kardeşim değildir
Evlenmek için düşünmem
Evleneni de kınamam
Sapıklık ve Ensest ilişki olarak asla bakamam bana göre değildir sadece
Bilimsel olarak riski vardır akrabalık ilişkileri konusunda yıpranmalar olabilir
Sadece bu kadar.
Özetle mutluluklar.....

Bizde komşu çocuğuna nikah düşmez, bu nedenle kuzen ile evlenmeyi hayal edemiyorum, midem kaldırmıyor. O şekilde büyüdüm. Ama ben annelerin babaların yerine koyuyorum kendimi, kardeşimin çocuğu ile nasıl evlendiririm evladımı diye. Kendi kardeşimi düşünüyorum mesela, onun çocuğu olsa, evladımı evlendirir miyim diye, yok hayır, çok kötü hissediyorum kendimi. İşin sağlık tarafını hiç katmıyorum. Artık tüm dünya biliyor akraba evliliklerinin yeni doğanlara/sonraki nesillere bıraktığı genetik bozukluğu.

Evlilik öncesi ilişki konusunda ise, eğer eşin olacak adam seninle ilişkiye girip sonra karım bakire olsun diyorsa zaten direk çöpe at onu. Böyle terbiyesizlik olmaz. Ama bu kişi aynı zamanda kuzeninse, çook yanlış seçimler yaptığını düşünüyorum. Ayrılsanız bile ömür boyu yüz yüze bakacaksınız.

Benim dedem 65 yildir sigara iciyor, 90 ini devirdi hala cok saglikli, 32 disi yerinde, hayatta grip bile olmaz. Buyuk teyzelerim, dayilarim hepsi oyle, ailede nerdeyse 100 yasindan once ölen yok ve hepsi sigara iciyor.
Peki ben bunu sigara sagliga zararlidir tespitine karsi arguman olarak kullanabilir miyim? Kesinlikle hayir degil mi? Cunku ortada bilimsel gercekler var.
O zaman cocuklari saglikli dogmus akraba evliliklerini de sansli azinliklar olarak kabul edebiliriz ama bilimsel tezleri bu orneklerle curutemeyiz.
Zararlıdır gerçeğini değiştirmez ama sigara içildiğini,yasaklanmadığını ve zarar versede bir çok insanın içtiği gerçeğini de değiştirmez.
Bir nevi bağımlılıktır ama eroin bağımlılığı gibi değerlendirilemez.
Sözüm sapık ve ensest diyenlere.

Herkes kuzeniyle kardeş gibi buyumez o kısma bir şey diyemem ama bu sakat çocuk olma olasılığı çok da düşük değil. Bizzat çok yakınım bir aile kuzen evliliği 5 çocukları var. Anne baba gayet sağlam ama çocukların 3 unun bipolar şizofreni ve zeka geriliği var. Birinin de maalesef ayakları tümden sakat. Ailede başka böyle sakat olan yok. Bildiğin akraba evliliğinden böyle oldu yani. Kuzeninle evlenmesen de engelli olabilir çocuğun ama akraba evliliginde bu risk fırlıyor resmen.

Arkdşlar başlık karışık gibi biraz ama merak ettiğim iki şey var herangi birisi başına gelmiş olanlar yanıtlayabilirlerse sevinirim ; öncelikle kuzeni ile evli olan var mı varsa evlilik nasl gidiyo mutlu musunuz ikinci olarkta erkek arkdşyla evlenmeden önce cinsel ilişki yaşayan ve sonra evlenen var mı evlilik devam ediyor mu bu normal mi sizce tam bir cinsel birliktelikten bahsediyorum ( cinsel birleşme)yeterince açık oldu sanırım erkek soğur mu acaba başına gelen var mı bilgi veya tecrübelerinizi paylaşırsanz sevinirm şuan bi erkek arkdşm var aynı durumdayım fikirlerinizi bekliyorum
Ya insan bu devirde kuzeni ne bakar mı? Hiç bi adam kalmadı da kuzene kadar yelpaze genişlettiniz. Kuzenle yarı kardeşsiniz.
Cinselliğe gelince totosuna güvenen borazancı başı demişler.
Sanane milletin düşüncesinden, yaşayacaksan yaşa. Sonrası zaten senin seviyenle ilgili, nasıl bir medeniyet seviyesine sahipsen karşındaki sana öyle yaklaşacak, çünkü aynı kıvamda insandır hayatındaki.
Sonuçları da az cok tahmin ediyorsundur.
Benim şahsı fikrim bekaret felan boş işler hayat güzel istediğin gibi yaşa.

Bu devirde kuzenle evlenmek sapıklıktır kimse kusura bakmasın. Cidden hiç mi sosyal hayatınız yok başkasını bulamıyor musunuz
Evlenmeden eşimle birlikte oluyorduk. Ağzını açıp tek kelime etse ağzına ederdim çok afedersin. Seks iki kişilik bir eylemdir, ne demek benden soğuması. iki düşüncen de çok saçma bacım kusura bakma

Kuzen evliliğine hiç sıcak bakmıyorum. Umarım ilerde çocuklarım böyle bir talep de bulunmaz :(

Akraba evliliğinden doğduğunuz için alınıyorsunuz.
Ama bir zahmet atalarınızın yaptığı yanlışlara yanlış demeyi bilin.
Bunu normalleştirmeye çalışmayın.
Yarın size vurmayan piyango çocuğunuza vursa o'na da mı can hıraş savunma yapacaksınız?
Alınmakta haksız mıyım? Daha önce de yazdığım gibi çevremde akraba olmadığı halde hasta doğan çocukları olan, akraba oldukları halde çocukları sağlıklı olan insanlar var. Ben çok doğru kesinlikle herkes kuzeniyle evlensin demedim zaten ama burda benim gibi olan insanlar olabileceğini düşünüp daha dikkatli yazılması gerektiğini vurguladım.

Herkes kuzeniyle kardeş gibi buyumez o kısma bir şey diyemem ama bu sakat çocuk olma olasılığı çok da düşük değil. Bizzat çok yakınım bir aile kuzen evliliği 5 çocukları var. Anne baba gayet sağlam ama çocukların 3 unun bipolar şizofreni ve zeka geriliği var. Birinin de maalesef ayakları tümden sakat. Ailede başka böyle sakat olan yok. Bildiğin akraba evliliğinden böyle oldu yani. Kuzeninle evlenmesen de engelli olabilir çocuğun ama akraba evliliginde bu risk fırlıyor resmen.
Ben şu an özel eğitim okulunda görev yapıyorum
Burada olan çocukların yüzde 60 'i akraba evliliği
Nasıl olsa bir şey olmaz kafası bizi bugünlere getiriyor

Back
X