Yarışma Kuzu İncik Haşlama - Anadolu Mutfağı Sponsorluğunda

labellevie

Nirvana
Pro Üye
Anneler Kulübü
11 Haziran 2010
8.643
16.278
773
Diğer
Merhabalar, bugün Et Yemekleri kategorisinde Kuzu İncik Haşlama yapacağım. Çok lezzetli ve besleyici bir yemek ayrıca yapılışı da zor değil. Ben döküm tencere tercih ettim, Çelik geniş bir tencere de olur. Bol sulu yaptım, suyuna ekmek banmak için. Yanına pirinç pilavı güzel olur. Malzemelere geçiyorum.

Malzemeler
3-4 tane Kuzu İncik
2 tane Patates
2 tane Havuç
8-9 tane Arpacık Soğan
2 kaşık Zeytinyağı
2 tane Defne Yaprağı
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber

Yapılışı
Tencereye zeytinyağını koyup altını açıyoruz, yıkadığımız etleri tencereye koyup kapağını kapatıyoruz, etlerin iki tarafını da mühürlüyoruz. Etler mühürlenince üzerine sıcak su döküyoruz ve 2 adet defne yaprağı koyuyoruz. En az 1 saat pişiriyoruz. Defne yapraklarını çıkartıyoruz. Arpacık soğanları, havuçları ve patatesleri soyuyoruz. Önce soğanları bütün olarak tencereye alıyoruz, sonra havuçları şekilli büyük büyük doğrayıp tencereye alıyoruz, en son patatesleri biraz iri doğrayıp içine ekliyoruz. Yarım saat kadar kapağı kapalı pişiriyoruz. Bir çatalla sebzeler pişmiş mi diye kontrol ediyoruz, pişmişse tuz ve karabiberi ilave edip ezilmeyecek şekilde hafif karıştırıp kapağını kapatıyoruz ki tuz buharla her yerine dağılsın. 2-3 dk sonra ocağın altını kapatıyoruz. Servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun.

Şimdi sunum;

Tam bi şifa yemekk ellerine sağlıkk harika gözüküyor

Ellerine sağlık canım bol şans

Elinize emeginize sağlık, çok güzel olmuş. Başarılar diliyorum

Ellerine sağlık canım. Hem lezzetli heç besleyici bir çorba. Başarılar dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…