• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kv adayı ile hitap ve yardım sorunu

Bu yazdığını okuyunca acaba onlara bi kırgınlığımı var diye düşünce oluştu bende.. Bu evde bende misafirim diyor neden diye üstelediğinde konuşuruz sonra diyor.. Acaba ailesiyle arasında bir problemmi var bi kırgınlık falan ?

gördüğüm kadarıyla annesi üstüne titriyor, babasıyla biraz mesafeliler sadece bilmiyorum ki
tepki bana çok ama çok garip geldi

Neden yardım etmicekmişsin onu anlamadım ben
Sizden büyük iinsanlar yemeğe davet edilmişsiniz
Siz oturacaksınız onları mı izliceksiniz
Hangi misafirliğe giderseniz gidin masaya yardım edilir benim bildiğim
Anlamadım tepkisini :26:

ben de anlamadım
neden diyorum aynısını diyor, üsteleyince konuşuruz diyor

sonra konusurz dıyosa bı muhabet gecmiş belli. belkıde annesi senı mısafır olarak gordugunu soyledıgı ıcın nısanlınzda oyle demış olablr.annesıyle aranız nasıl sıze karsı bı tribi soguklugu varmı? sızınle ılglı bı mevzu gecmiş gibi aralarında..:44:

ayrıca hadı sızın mısafırlıgınızı gectım, nısanlınz kendısını nasıl aılesının evınde mısafır olarak görüyo şamşırdım yani.:37:

belki nişanlınız sizi kontrol etmek istemiştir.bakalım beni dinleyecek mi dinlemeyecek mi falan filan. nerden geldiyse aklıma bu.evet farkındayım saçma bir yorum oldu bu.:1::9:

neyse ben diğer konuya geçeyim.
bence anne demeye mecbur değilsiniz.her kızın bir annesi olur.ben kalkıpta başka birine anne diyemem.evet diyeceksiniz burda "başka" dediğin eşinin veya nişanlının annesi ama işte diyemem.bilemiyorum.benim için anne öz canımdan kanımdan olan annedir.beni büyüten, bana bakan herşeyime katlanan annedir.
gelecekte evleneceğim kişinin annesinın başımın üstünde yeri var ama ona asla anne demem.demem doğru olmaz.bana ne yapmış ki ben ona anne diyeyim.teyze demek en iyisi.:52:

bugün nişanlımın ailesine yemeğe gittim.
yemekten sonra tabak çanak kaldırılmasına yardım etmeye yeltendim.
nişanlım kolumdan tuttu "burada misafirsin, bırak babamla yaparlar, hizmeti evimizde annemler konuk olduğunda yaparız" dedi.
açıkçası bozuldum biraz, ,dışlanmış hissettim.
bir de kayınvalidemin biraz ayaklarıyla ilgili sorunu var yardım etmeyince de biraz içim kötü oldu, vicdansız, ruhsuz gibi hissettim kendimi.
sizce nişanlımı dinleyerek kötü mü yaptım?

bir de hitap problemi var, "anne" diyemiyorum.
uzun zamandan beri "yasemin teyze" demeye alışmışım hala öyle diyorum, sizce böyle devam etmem normal mi?
siz nasıl hitap ediyorsunuz?

nişanlınıza bir alkış! :46:
masadakileri kaldırmak icin biraz yardımcı olursunuz belki ama ötesine gerek yok bence.
üzülmek yerine anlayıslı ve dengeyi tutturabilen bir eş adayınız oldugu icin sevinin...

sonra konusurz dıyosa bı muhabet gecmiş belli. belkıde annesi senı mısafır olarak gordugunu soyledıgı ıcın nısanlınzda oyle demış olablr.annesıyle aranız nasıl sıze karsı bı tribi soguklugu varmı? sızınle ılglı bı mevzu gecmiş gibi aralarında..:44:

ayrıca hadı sızın mısafırlıgınızı gectım, nısanlınz kendısını nasıl aılesının evınde mısafır olarak görüyo şamşırdım yani.:37:

normalde ailesiyle yaşamıyor.
yine de garip ben de ailemle yaşamadıgım dönem oldu ama asla kendimi misafir olarak görmedim

belki nişanlınız sizi kontrol etmek istemiştir.bakalım beni dinleyecek mi dinlemeyecek mi falan filan. nerden geldiyse aklıma bu.evet farkındayım saçma bir yorum oldu bu.:1::9:

neyse ben diğer konuya geçeyim.
bence anne demeye mecbur değilsiniz.her kızın bir annesi olur.ben kalkıpta başka birine anne diyemem.evet diyeceksiniz burda "başka" dediğin eşinin veya nişanlının annesi ama işte diyemem.bilemiyorum.benim için anne öz canımdan kanımdan olan annedir.beni büyüten, bana bakan herşeyime katlanan annedir.
gelecekte evleneceğim kişinin annesinın başımın üstünde yeri var ama ona asla anne demem.demem doğru olmaz.bana ne yapmış ki ben ona anne diyeyim.teyze demek en iyisi.:52:

teyze diye devam etmeyi ben de tercih ederim aslında ama sakil bi durum olmasından korkuyorum işte:)

nişanlınıza bir alkış! :46:
masadakileri kaldırmak icin biraz yardımcı olursunuz belki ama ötesine gerek yok bence.
üzülmek yerine anlayıslı ve dengeyi tutturabilen bir eş adayınız oldugu icin sevinin...

bi an şaşırdım ve sert bi tavırla diyince afalladım işte
bir de vicdan yaptım sanırım

Normalde nereye gitsek masaya falan yardım etmemiz lazım. Ama aynı şeyi eşimin ailesiyle tanıştığım gün yaşadım. İftara davet ettiler beni. Evleri uzak olduğu için de yatılı gittim. Gittiğimde annesi mutfakta yemek hazırlıyordu. Önce benimle biraz oturdu sonra ben mutfaga geçiyorum yemekleri tamamliyim dedi. Ben de arkasından gittim. Eşim beni tuttu tam mutfaga giricekken sen misafirsin noluyor diye. :) Annesi de birden yooo mutfak yasak sana falan dedi. Peki dedim. Sonra çok gözlerine girmeye çalışıyomuş gibi gözükmekten korkmuştum. Gösteriş yapıyo gibi olmasın diye bişey yapmadım. Eşime bari dışarı çıkalım annen mutfakteyken oturamıyorum demiştim de dışarı çıktık. Aynı şekilde sofra kaldırılacağı zaman da eşim beni çay içmeye götürdü dışarda bi cafeye. 1 saat sonra döndük annesi tatlıları falan hazırlamıştı.

O gün kendimi çok kötü hissettim. Hatta bunu ısrarla defalarca belirttim. Bana kendimi rahat hissettirmek istiyosanız misafir gibi davranmayın dedim ama yok :) Neyse artık gidince beraber yemek yapıyoruz evin kızı gibi davranabiliyor :))

Bu arada hala teyze diyorum. :)

bi an şaşırdım ve sert bi tavırla diyince afalladım işte
bir de vicdan yaptım sanırım

Normalde nereye gitsek masaya falan yardım etmemiz lazım. Ama aynı şeyi eşimin ailesiyle tanıştığım gün yaşadım. İftara davet ettiler beni. Evleri uzak olduğu için de yatılı gittim. Gittiğimde annesi mutfakta yemek hazırlıyordu. Önce benimle biraz oturdu sonra ben mutfaga geçiyorum yemekleri tamamliyim dedi. Ben de arkasından gittim. Eşim beni tuttu tam mutfaga giricekken sen misafirsin noluyor diye. :) Annesi de birden yooo mutfak yasak sana falan dedi. Peki dedim. Sonra çok gözlerine girmeye çalışıyomuş gibi gözükmekten korkmuştum. Gösteriş yapıyo gibi olmasın diye bişey yapmadım. Eşime bari dışarı çıkalım annen mutfakteyken oturamıyorum demiştim de dışarı çıktık. Aynı şekilde sofra kaldırılacağı zaman da eşim beni çay içmeye götürdü dışarda bi cafeye. 1 saat sonra döndük annesi tatlıları falan hazırlamıştı.

O gün kendimi çok kötü hissettim. Hatta bunu ısrarla defalarca belirttim. Bana kendimi rahat hissettirmek istiyosanız misafir gibi davranmayın dedim ama yok :) Neyse artık gidince beraber yemek yapıyoruz evin kızı gibi davranabiliyor :))

eşlerinizin ve kv'nin tavırlarını cok takdir ettim. :nazar:

eger bir saglık sorunu vs yoksa tam da yapılması gereken bu. darısı mustakbel gelinlerin başına...

gerçekten sevindim bu yoruma:) dışlanmış gibi hissettim bi yandan da göze girmeye calısıyor gibi görünmemek için de üstelemedim.
teyze deme konusunda da şunu soracagım siz evleneli 2 sene olmuş, kayınvalideniz bu durumu normal karşılıyor değil mi?

Anne demen lazim, yardim etmemen de cok kotu olmus sen evin gelinisin misafir degil, gerci ben misafirlige gittigim evde de oturmam is yaparim

Son düzenleme:
gerçekten sevindim bu yoruma:) dışlanmış gibi hissettim bi yandan da göze girmeye calısıyor gibi görünmemek için de üstelemedim.
teyze deme konusunda da şunu soracagım siz evleneli 2 sene olmuş, kayınvalideniz bu durumu normal karşılıyor değil mi?

Bu da eşimin fikriydi. Benim anne demem çok zor olucak beni rahatlatsana diyodum. Demiceksin çünkü o benim annem senin değil dedi. :) Sonra annesinin yanında açtı konuyu. Anne dansmarue sana nasıl hitap etsin diye laf attı ortaya. Annesi de ne istiyosan onu de dedi. Peki aynen teyze demeye devam ediyorum o zaman dedim. Öyle kaldı.

Ama akrabaları çok gülüyor. UYuz oluyorum. Öyle onların yanında arada anne çıkıyo. Geriliyorum hala tabi. Benim annem de kızıyo. Ayıp kadın alınıyodur diyo. Bir de benim annem istanbullu kadın. Kv küçük yerde yaşıyor. Ama annem daha çok takar böyle şeylere anlamıyorum. Bazen ismiyle ayşe anne gibi diyorum. Zaman geçtikçe kendimi o evin kızı gibi görmeye başladıkça değişiyor. Mesela eşimle ve eşimin kardeşiyle aramızda anneden bahsediyorsak anniş diyorum. sonra beni ispiyonluyolar sen yokken anniş diyo diye. Açıkçası ortam rahatladıkça önemi kalmıyor işte.

Nişanlınla konuş önce bunuç Anne demeni istiyorsa o ortamı yapsın işte :)

Bu da eşimin fikriydi. Benim anne demem çok zor olucak beni rahatlatsana diyodum. Demiceksin çünkü o benim annem senin değil dedi. :) Sonra annesinin yanında açtı konuyu. Anne dansmarue sana nasıl hitap etsin diye laf attı ortaya. Annesi de ne istiyosan onu de dedi. Peki aynen teyze demeye devam ediyorum o zaman dedim. Öyle kaldı.

Ama akrabaları çok gülüyor. UYuz oluyorum. Öyle onların yanında arada anne çıkıyo. Geriliyorum hala tabi. Benim annem de kızıyo. Ayıp kadın alınıyodur diyo. Bir de benim annem istanbullu kadın. Kv küçük yerde yaşıyor. Ama annem daha çok takar böyle şeylere anlamıyorum. Bazen ismiyle ayşe anne gibi diyorum. Zaman geçtikçe kendimi o evin kızı gibi görmeye başladıkça değişiyor. Mesela eşimle ve eşimin kardeşiyle aramızda anneden bahsediyorsak anniş diyorum. sonra beni ispiyonluyolar sen yokken anniş diyo diye. Açıkçası ortam rahatladıkça önemi kalmıyor işte.

Nişanlınla konuş önce bunuç Anne demeni istiyorsa o ortamı yapsın işte :)

nişanlıma söylediğimde sen nasıl istersen öyle de diyor ama kendisi anneme anne diyor
ama dediğin yol kafama yattı, ona söyleyeyim annesine o açsın bu konuyu bakalım sonuç nasıl olcak :)

Beni nişanlımın annesine teyze diyorum o da benım anneme teyze diyor. Kendileri anne dememizi istediğinde söylerler gibi geliyor. Ama direk anne değil ismi + anne derim. Çoktan önemli oldugunu sanmıyorum. Ne diye hitap ettiğinin önemli olan içtenlik ve iyi niyet.

Yardım konusuna gelince, bizler o evin gelinleriniz hizmetçileri değil. Benden önce yapabilirlerse benden sonrada yapabilirler. Oh gelin geldi ayaklarımızı uzatalım o yapsın yok. Evet masayı kurarım yeri gelince, hasta oldugunda bakarımda ama yok bulaşıkları yıka kurula süzülsün sonra topla yok kımse kusura bakmasın. Orası benim evim değil bir kere herkesin kendi evi ve düzeni vardır. Yardım ederim ama bir yere kadar Allah'tan kv rahat kadın öyle seylere bakmaz. Sen zaten yorgunun git otur der. Yorgun olmadığımda da yardım ederım. Ama yardım ederim, işlerini yapmam.

Dediğim gibi hasta olur yorgun olur söyler yemekte yaparım bakarımda ama o ortayı iyi oturtmak lazım. Ya hep ya hiç olmamalı.

Back
X