Kv annemin tirnagi bile olamassin

kesinlikle katılıyorum, hem aşureyi yapmaya karar verdiğinde eliyle ilgili bir problem yokmuş ki aşure yapılırken yanmış arkadaşta o niyete girdiğinden vazgeçmemiş davetini gerçekleştirmiş
Asurenin nohutunu hasladim kapagi acinca yandi elim cogu magzemesi hazirdi buldayi filn pisiyodu komsularimida aksamdan cagirdigim icin iptal edemedim

Çok geçmiş olsun, elin nasıl oldu?
Ben olsam çatır çatır söylerim " az ye de hizmetçi tut, elim o haldeyken çıkıp gittin utanmadan iş yapılacak diye çağırıyor musun bir de?" diye. İster kocasına ister oğluna şikayet etsin umurumda olmazdı. Kimse kimsenin hizmetçisi değil, herşeyin adabı var.

ben de kv çağırmam sırf aşure yapıcam diye orası tamam zaten..
ama aşureyi yapınca çocuktan kıymetli olmuyor.. sizin yanıldığınız nokta bu..
en azından benim çocuğumdan kıymetli değil yapmama rağmen..
Çocuğunu bırakıp alt katta bırakıp kayınvalidenin temizliği için terasa niye çıktın da dedim ben
Sen aşureye takmışsın
Tek başına yapabilenlere bişey demedik niye bu kadar alındın anlamadım
Konu sen değilsin konu sahibi ve o da tek yapamayıp kayınvalideyi çağırmış, çağırma ki temizliğe de gitmek zorunda olma dedim sakız gibi uzatmanın alemi yok
Sen hamaratsın, sen süpersin, çocuğa da yemeğe de üstüne aşureye de yetişirsin anladık :KK69:

Çocuğunu bırakıp alt katta bırakıp kayınvalidenin temizliği için terasa niye çıktın da dedim ben
Sen aşureye takmışsın
Tek başına yapabilenlere bişey demedik niye bu kadar alındın anlamadım
Konu sen değilsin konu sahibi ve o da tek yapamayıp kayınvalideyi çağırmış, çağırma ki temizliğe de gitmek zorunda olma dedim sakız gibi uzatmanın alemi yok
Sen hamaratsın, sen süpersin, çocuğa da yemeğe de üstüne aşureye de yetişirsin anladık :KK69:

"Bilmiyorum sorun bende mi ama ben sizin gibi düşünmüyorum" bir cümle kurmuştun onun için yazdım bu kadar. sorun sen de diye. sordun cevapladık ee ne var bunda??

ewt insani yönüm fazla sadece kendim için yaşamıyorum. canın çekerse al 1 tabak milleti boşver yardımlaşmayı sevabı iyiliği boşver mantığım yok.. bebeğim var pış pış deyip eline çocuğu alıp görmemişin çocuğu misali boş boş durmam..

seni de anladım aynen bencil ben ben diyen harika bir yapın var.. anladık! senin de çocuğun var 2 düşün bir söyle..

Son düzenleme:
"Bilmiyorum sorun bende mi ama ben sizin gibi düşünmüyorum" bir cümle kurmuştun onun için yazdım bu kadar. sorun sen de diye. sordun cevapladık ee ne var bunda??

ewt insani yönüm fazla sadece kendim için yaşamıyorum. canın çekerse al 1 tabak milleti boşver yardımlaşmayı sevabı iyiliği boşver mantığım yok.. bebeğim var pış pış deyip eline çocuğu alıp görmemişin çocuğu misali boş boş durmam..

seni de anladım aynen bencil ben ben diyen harika bir yapın var.. anladık! senin de çocuğun var 2 düşün bir söyle..
Bu soruyu ben kayınvalideme temizliğe gitmem ama yardıma da çağırmam diyerek sordum. Sen istediğin yeri cımbızla çekiyosan o senin sorunun

Evet ben hamarat değilim senin gibi
Dünyanın sekizinci harikası da değilim
Ama bencillik milletin evini temizlememekse evet bencilim
Bilmediğim bir şeyi satın almaksa evet konforuma da düşkünüm
Şuna buna yapılan yardımında ortalıkta yazılmamasının daha makbul olduğunu düşünürüm

Bu soruyu ben kayınvalideme temizliğe gitmem ama yardıma da çağırmam diyerek sordum. Sen istediğin yeri cımbızla çekiyosan o senin sorunun

Evet ben hamarat değilim senin gibi
Dünyanın sekizinci harikası da değilim
Ama bencillik milletin evini temizlememekse evet bencilim
Bilmediğim bir şeyi satın almaksa evet konforuma da düşkünüm
Şuna buna yapılan yardımında ortalıkta yazılmamasının daha makbul olduğunu düşünürüm

o konu çok ayrı.. sen beni tanımıyorsun ben seni tanımıyorum..
kime yardım yaptım nasıl yaptım bilemezsin. o yüzden yazsam da sorun değil yazmasam da.. bu konularda kişisel tanımak gerek. o çok çok ayrı.. zaten amacım bunu yazmakta değil.. cımbızla çekmedim görünen şeyi yazdım. belli ki fikrimiz çok ayrı daha tartışmanın anlamı yok. umarım konu sahibi kendine uyacak kendini mutlu edebilecek en güzel görüşü alabilmiştir.. selametle..

o konu çok ayrı.. sen beni tanımıyorsun ben seni tanımıyorum..
kime yardım yaptım nasıl yaptım bilemezsin. o yüzden yazsam da sorun değil yazmasam da.. bu konularda kişisel tanımak gerek. o çok çok ayrı.. zaten amacım bunu yazmakta değil.. cımbızla çekmedim görünen şeyi yazdım. belli ki fikrimiz çok ayrı daha tartışmanın anlamı yok. umarım konu sahibi kendine uyacak kendini mutlu edebilecek en güzel görüşü alabilmiştir.. selametle..
Evet aşure yapmayanlar bencildir ve yardımda hiç bulunmamıştır
En alakalı yorumu almıştır konu sahibi ( :

Evet aşure yapmayanlar bencildir ve yardımda hiç bulunmamıştır
En alakalı yorumu almıştır konu sahibi ( :

canın sıkılıyor herhalde.. zamanın da varmış aslında halbu ki 10 aylık bebeğin olduğu için zamanın olmadığını düşünmüştüm aşure yapamam mesajlarından ilginç.. vedalaştığımızı düşünmüştüm.. :D bak bu da benm gördüğüm: hayır sadece altı üstü bir aşureyi yapmanın manasız çocuğundan daha değerli bir şey yerine geçmesini düşünecek kadar sığ düşünceli olmayalım. bunu bu kadar büyük bir şeymiş gibi gören Allah bilir önemli bişey olsa toz olur . aşure yapmayalım eziyet, kurban kesmeyelim eziyet aman çocuğum var canım çekerse ben yerim başkasına ne gerek var düşüncesinde olmayalım gibi şeyleri yapmayalım her zaman insanlığımız için bir parça şey yapmaya çalışalım gibi bir şey çıkarmış olabilir..

hayır sadece altı üstü bir aşureyi yapmanın manasız çocuğundan daha değerli bir şey yerine geçmesini düşünecek kadar sığ düşünceli olmayalım. bunu bu kadar büyük bir şeymiş gibi gören Allah bilir önemli bişey olsa toz olur . aşure yapmayalım eziyet, kurban kesmeyelim eziyet aman çocuğum var canım çekerse ben yerim başkasına ne gerek var düşüncesinde olmayalım gibi şeyleri yapmayalım her zaman insanlığımız için bir parça şey yapmaya çalışalım gibi bir şey çıkarmış olabilir..
Aşure yapmayanlar kurban da kesmiyormuş ? demek sığ düşünceli omayalım derken pek bi tezat...

Eeeeee bende babana gelin gelir isleri yapar bnm hic halim yok diyodum dedi bozuldu

Size sormadan size is mi yukluyor..
Gelin gelir yapar diye yayiyor etrafa birde..pesss

Darginlik olmasin diye benim verecegim en duzgun cevap "anne benim de hic halim kalmadi valla kendi evimi anca temizledim"..
Ha yok zaten anlasamiyorsak direk "o ne demek yaa ben hizmetciniz miyim?" derdim..

Çok geçmiş olsun, elin nasıl oldu?
Ben olsam çatır çatır söylerim " az ye de hizmetçi tut, elim o haldeyken çıkıp gittin utanmadan iş yapılacak diye çağırıyor musun bir de?" diye. İster kocasına ister oğluna şikayet etsin umurumda olmazdı. Kimse kimsenin hizmetçisi değil, herşeyin adabı var.
Saol cnm dun aramadi bugun ariyo hastayim diye o benden hasta esime anlattim zaten herseyi oda bisey diyemiyo elim su topladi biraz iglescek insallh

Size sormadan size is mi yukluyor..
Gelin gelir yapar diye yayiyor etrafa birde..pesss

Darginlik olmasin diye benim verecegim en duzgun cevap "anne benim de hic halim kalmadi valla kendi evimi anca temizledim"..
Ha yok zaten anlasamiyorsak direk "o ne demek yaa ben hizmetciniz miyim?" derdim..
Aynn cnm bn her bayram erknden salak gibi gidiyorum yaa bu bayram erkn gitmedim aradi hmn kp ole konusuyomus bnde dedim kargk ne zmn gelirse o zmn gelirim sen yap dedim bana birakmis eve gittik mutfakla teras sana kaldi cok yoruldum diyo bn soyleyemiyorum cnm bndan sonra soyliycm insallh

Aynn cnm bn her bayram erknden salak gibi gidiyorum yaa bu bayram erkn gitmedim aradi hmn kp ole konusuyomus bnde dedim kargk ne zmn gelirse o zmn gelirim sen yap dedim bana birakmis eve gittik mutfakla teras sana kaldi cok yoruldum diyo bn soyleyemiyorum cnm bndan sonra soyliycm insallh
Soylersiniz, papaz olmak istemiyorsaniz bile dolandirip soylersiniz..
Surekli isine gucune kostugunuz icin hic cekinmeden bile kendi evinde size is birakabiliyor..
Mutfak ve teras sana kaldi ne demektir yanii ne munasebet yaa, bir kez daha gicik oldum..

Back
X