KV araba alacakmış ama??

KV 20 bin TL karşılığı 80 bin TL ye sıfır otomatik vites araba alıp üstümüze yapsın mı?

• Yapsın, Mantıklı gibi geldi bana.

OY: 14 23,7%
  • Yapmasın, yarın bir gün öteki kardeşler itiraz eder.

OY: 37 62,7%
  • Yapsın, aracı biz aldık dersiniz, kimse itiraz edemez. Sıfır ilk el sonuçta.

OY: 8 13,6%

• Ankete Katılan
    59
  • Anket Kapalı .
Şimdi benim kv 65li yaşlarda. Peugeot 307 arabası var ama manuel vites. O da araç kullanırken ışıklarda falan "dizlerim ağrıyor ayaklarım yoruluyor" falan diyor. Arabasını satıp yerine otomatik vites araç almayı düşünüyor. Eşimde araç alırken üç beş bende katayım biraz iyisini alalım falan demiş. Para içinde karşılık istememiş, hibe yani. KVninde hoşuna gitmiş. Düşünmüş taşınmış. Madem para vereceksiniz, arabayı satmayayım (ederi 25 bin). Onu da size vereyim. siz kullanırsınız. Alacağım arabayı da sizin üstünüze yaparım (takribi 80 bin) ama bende duracak demiş. Eşimde diyor ki, ben zaten otomatik yada lüks düşkünü değilim. Sonuçta üstüme yapacakmış, yapsın diyor. Benim KV arabayı bakkala, sağa sola, kısa mesafeye gidip gelirken kullanıyor. Lüzumu olmadıkça araç kullanmaz. Bankaya maaşını çekmeye dolmuşla gider gelir falan. Araç ev önünde toz toprak olup durur. Eşim aldığı zaman arabayı zırt pırt kullandığı için km'yi eşim yapar. Eşimde dursun işte nolacak diyor. Eşime göre de 15-20 bin veririm 80 binlik arabayı üstüme yapmış olur diyor. Hatta eşim KV ye, "bak kendin teklif sunuyorsun, yarın bir gün lafını sözünü yapmayacaksan, araba istediniz, araba aldım size demeyeceksen yap, ben senden birşey istemiyorum karşılık beklemiyorum" demiş.

Ama ben muhalefetim. Yarın bir gün miras olsa diyorum, diğer çocuklar sorun çıkaracak. İtiraz edecek. Enazından şu aşamada dahi itiraz edeceklerdir.

Eşimde hukukçu. Ne alakası var diyor.

Ben kendime 80 bin TL otomatik vites araba aldım. Annemin ayakları ağrıyordu, al anne dedim, senden kıymetli mi sen kullan dedim kapısına bıraktım arabayı. Annemde "e oğlum o zaman sende bari benimkini kullan" deyip arabasını bana verdi derim diyor. Kimsede karışamaz sonuçta diyor.

Böyle anlatınca KVnin malını mülkünü alıyormuşuz para gözmüşüz gibi oldu da alakası yok. Teklif tamamen tek yanlı olarak KVden geliyor. Eşim tamamen "annem iyi bir araç alsın"düşüncesiyle para veriyor idi.

Sizce mantıklı mı? Ben hoşnut değilimde?

Bu şimdi etik mi? Kardeşler bilsin bilmesin, fark etmez. İsterse kimsenin haberi olmasın, hukuka uygun olsun. Kardeşlere yalan söyleyip itiraz etmemelerini sağlayarak sorunsuz kazanç elde etmek ne kadar ahlaki?

Tüm kardeşlere teklif etmeniz lazım. "Annem böyle diyor ama herkes katkıda bulunsun, araba da annemin üstüne olsun" demeniz lazım.

Veya "vereceğimiz 20 bin TL ile annemin eski arabasını alacağız" demeniz ve öyle yapmanız, öteki arabayı üzerinize almamanız lazım.

Veya 20 bin TL vereceksiniz, eski araba sizde duracak, yeni araba sizin üzerinize olacak ama bunu tüm kardeşlere açıklayacaksınız. Gelen tepkilere ve aranızın bozulmasına razı olacaksınız. Adaletsizlik istiyorsanız sonuçlarına da katlanmalısınız. Hem karnım doysun hem köftem dursun olmaz.

Bu ve bunun gibi çözümler dışında başka ahlaka uygun çözüm yok. Mesajda yazdığınız gibi yaparsanız dürüst davranmamış ve dolayısıyla ahlaka aykırı davranmış olacaksınız.

sadece şöyle düşünmek gerek,

Kvniz aynısını başka kardeşine yapsa siz ve eşiniz nasıl hissedecektiniz?
Adaleti gözetmekte fayda var

Ya hayır. KV biz para katsakta, katmasakta zaten kendine araba istiyor. Eşimin dediği 10-15-20 neyse veririm dedi. Gider iyi birşey alırsın dedi. Aldığına değer dedi. Yani git dandik bi otomatik vites araba al demiyor. KV de ezelden beri heves etmiş, toyota corolla istiyor, onunda otomatiği işte 80-81 falan. Eşimde böyle bir niyetle teklif sununca, KV de etkilendi herhalde, içinden gelip böyle birşey dedi.

Ana/Oğul arasında aslında problem yok. Öteki kardeşlerde nerden baksan 100-120 bin TL falan para zaten zamanında verildi. Ev alan aldı diyorum ya. Kocişime küçükkene vermemişler para :KK70: Belki KV de onun da vicdan azabı vardır. Vicdan yapan falan biz değiliz yani.

Burada tek sorun ben gelin tarafı olarak, istemiyorum. Eşimde halihazırda işte araba da veriyor neyini istemiyorsun diyor. Problemimiz bu yani.

Açıkçası, KV iyi insan. Yedirir içirir, giydirir falan. Mesela oğluşumun doğum günü geliyor, akülü araba alalım ona ben anlamıyorum siz bakın ben alayım diyor. Şimdi öteki kardeşler arasında bu da laf olacak. "vay efendim benim çocuğuma almadın" diyecekler? KV onlarada kızıyor zaten, sizlere de yaptım diyor çıkışıyor. Diğer kardeşlerde bencillik olduğu su götürmez bir gerçek zaten. Sonuçta kimsenin ağzı torba değil ki büzesin. Ama mevzu farklı yani. KV nin alacağı küçük bir kazağı da söylerler, eteği de söylerler.

Araba zaten KV den çok bizde duruyor.

O zaman bunu kardeşlere açıkça söyleyin. Zamanında size 100-120 bin TL yardım yapılmış. Bize yapılmadığı için annem üzülmüş, adalet yerini bulsun diye böyle bir çözüm bulmuş diyebilirsiniz. Onlara yapılan yardım alenen yapılmış, size yapılacak yardım da açık olsun. İtiraz eden olursa çok rahat cevabını verebilirsiniz.

eşiniz para katmış olmuyorki kv nin arabasa 25 000 eşiniz verecek 20 000 kv arabayı size verince eşiniz para vermeyip üstüne 5 000 almış olucak kv arabayı satıp alırsa karda olacak

Şimdi benim kv 65li yaşlarda. Peugeot 307 arabası var ama manuel vites. O da araç kullanırken ışıklarda falan "dizlerim ağrıyor ayaklarım yoruluyor" falan diyor. Arabasını satıp yerine otomatik vites araç almayı düşünüyor. Eşimde araç alırken üç beş bende katayım biraz iyisini alalım falan demiş. Para içinde karşılık istememiş, hibe yani. KVninde hoşuna gitmiş. Düşünmüş taşınmış. Madem para vereceksiniz, arabayı satmayayım (ederi 25 bin). Onu da size vereyim. siz kullanırsınız. Alacağım arabayı da sizin üstünüze yaparım (takribi 80 bin) ama bende duracak demiş. Eşimde diyor ki, ben zaten otomatik yada lüks düşkünü değilim. Sonuçta üstüme yapacakmış, yapsın diyor. Benim KV arabayı bakkala, sağa sola, kısa mesafeye gidip gelirken kullanıyor. Lüzumu olmadıkça araç kullanmaz. Bankaya maaşını çekmeye dolmuşla gider gelir falan. Araç ev önünde toz toprak olup durur. Eşim aldığı zaman arabayı zırt pırt kullandığı için km'yi eşim yapar. Eşimde dursun işte nolacak diyor. Eşime göre de 15-20 bin veririm 80 binlik arabayı üstüme yapmış olur diyor. Hatta eşim KV ye, "bak kendin teklif sunuyorsun, yarın bir gün lafını sözünü yapmayacaksan, araba istediniz, araba aldım size demeyeceksen yap, ben senden birşey istemiyorum karşılık beklemiyorum" demiş.

Ama ben muhalefetim. Yarın bir gün miras olsa diyorum, diğer çocuklar sorun çıkaracak. İtiraz edecek. Enazından şu aşamada dahi itiraz edeceklerdir.

Eşimde hukukçu. Ne alakası var diyor.

Ben kendime 80 bin TL otomatik vites araba aldım. Annemin ayakları ağrıyordu, al anne dedim, senden kıymetli mi sen kullan dedim kapısına bıraktım arabayı. Annemde "e oğlum o zaman sende bari benimkini kullan" deyip arabasını bana verdi derim diyor. Kimsede karışamaz sonuçta diyor.

Böyle anlatınca KVnin malını mülkünü alıyormuşuz para gözmüşüz gibi oldu da alakası yok. Teklif tamamen tek yanlı olarak KVden geliyor. Eşim tamamen "annem iyi bir araç alsın"düşüncesiyle para veriyor idi.

Sizce mantıklı mı? Ben hoşnut değilimde?
eşinin üstüne olcak daha ne istiyon zaten esin para göz olmasada ileride kardeslerı yınede iftira atar.alsın ne güzel işte

otomatik araçlar 80 bin değil ya yarı fiyatına da gayet de güzel otomatik araç alınır o zaman arabayı size versin yeniyi de üstünüze yapsın derdim ileride sorun çıkarsa da ödediğiniz kısmı söyler ona göre kardeşlere hakkı olan kadar nakit ödeme yaparsınız nasılsa araba sizin üzerinize olacak
Misal araba 50 bin, eşin 20 bin destek çıksa 30 bin kvye ait olan kısım olacak; vefatı halinde 3 kardeş diyelim 10 bin düşer eşiniz diğer iki kardeşe onar bin ödediğinde hak geçmemiş olur ;)

Şimdi çok değerli yorumlarınızı istisnasız okudum. Kimine cevap verebildim kimine veremedim.

Dediğim gibi, ailevi olaylar karışık, anlatsam uzun anlatmasam melake gibi geliyorlar size :)
Kardeşler bir kere görümcem oluyor. Güzellikle kimsenin birşey anlayacağı yok. Kaldı ki KV bile kızlarına laf anlatamıyor. Mesela onlara bilgisayar alırken hayat güllük gülistanlık ama başkasına birşey alırken söyleniyorlar. Görümceler tamamen yeme mantığı üzerine yaşıyorlar. Bu araba olayı büyük bir olay ama küçük olaylarda sorun oluyor. Örneğin dışarda yenilen yemek, gidilen bir memleket, kv'nin birisine birşey vermesi falan.

Afedersiniz ama diğer hiçbir kardeşte çıkıp "ya biz hakkını yedik, helali hoş olsun, git sende al hakkını" diye AHLAKİ davranmıyor! Öyle davranan sülale de pek yok yani. KV'ye sağlığında ne veriyorsan ver, ben ölünce birşey vermem diyen kardeşlere vereyim numarasını, laf anlatabilecek varsa AHLAKİ olarak anlatsın. AHLAKİ, EDEPLİ, ADAPLI olaylar yaşanacak olsa, zaten hak hukuk olayları olmaz.

Desem ki, KV'niz alacağı yeni arabayı kocişinizin üstüne yapacak, kocişinizin zamanında hakkı verilmemiş, eminim bir çoğunuz ya sevinir, ya da hakkı verilmedi diye komple sülalecek red eder görüşmezdiniz.

Bir çoğu konuda kv/kp nin yaptığı zaten forumda alenen belli. Kimin kime ne yaptığını hep okuyoruz buralarda. Etikmiş, değilmiş, doğruymuş, yalanmış..

Biz hakkımızı aramak içinde yola çıkmadık. Olay basit.

KV kendi isteği ile kendi hür iradesiyle kendisine alacağı aracı eşimin üstüne yapacak. Yaparsa yapar, yapmazsa yapmaz. Peşine takılıp ağzımız sulanmadı. Zaten ben özellikle istemiyorum diye belirtiyorum. Ancak, eşim bu konuda benle zıt.

Fikir ayrılığımızda şu;
Ben araba istiyorum. Eşimde annem eski arabasını vercekmiş ne gerek var diyor. Ben o konuda acaba yanlış mı düşünüyorum ya da eşimin dediği cazip mi diye sormak istedim.

Konu genel anlamda önce hakka hukuka, sonra yalan dolanla mal edinmeye, ordan da 20 bin verip üstüne 5 bin fazladan para almaya kadar çarpıtıldı bence.

Mevzu muhasebe, mal kaçırma, çalma çırpma değil. Siz sordunuz diye bazı şeyleri izah manasında anlattım.

Soruyu şöyle sorayım:

KV'NİZ ESKİ ARACINIZI SİZE VERSE, YENİ ALACAĞI ARABAYI DA EŞİNİZİN ÜSTÜNE YAPSA, EŞİNİZDE ZAMANINDA 100-120 BİN TL PARA HAKKI YENMİŞ OLSA, İTİRAZ MI EDERSİNİZ? İSTEMEZ MİSİNİZ?:KK47::63::KK62::KK31:

Kv ile aranız bozulduğunda diğer evlatlarına durumu söylemeyeceği ne malum?
Evet eğer o araca 20 bin bile verseniz sonuçta kalanı kv ödemiş olucak ve sizin üzerinize yapması adil değil ayrıca diğer aracıda siz kullanacaksınız diğer evlatlara haksızlık bu
Eşiniz hukukçu madem neden adil davranmıyor kardeşlerine karşı bi de yalan planda kuruyor dha şimdiden ...
Paranız varsa aracınızı siz alın yoksada o 20 bin cebinizde kalsın ilerde üzerini tamamlar alırsınız

Arabanin sizin uzerinize olmasinin avantaji ne ki?
Annem dayim icralik olmasin diye onun arabasini vssini üstüne almisti.
Sonuç?
Ne bana ne ablama üniversite bursu çikti.
Ki genelde iki okuyan kardeş varsa kyk bursu alabiliyorlar.
Yarin obur gun vergisi vssi...
Araba sirf annede kalacaksa ruhsatin kimin uzerine oldugunun ne önemi var ki?

Kv ile aranız bozulduğunda diğer evlatlarına durumu söylemeyeceği ne malum?
Evet eğer o araca 20 bin bile verseniz sonuçta kalanı kv ödemiş olucak ve sizin üzerinize yapması adil değil ayrıca diğer aracıda siz kullanacaksınız diğer evlatlara haksızlık bu
Eşiniz hukukçu madem neden adil davranmıyor kardeşlerine karşı bi de yalan planda kuruyor dha şimdiden ...
Paranız varsa aracınızı siz alın yoksada o 20 bin cebinizde kalsın ilerde üzerini tamamlar alırsınız

Canım, bizim durumumuz zaten var. Sen anlamıyorsun. Mesajların çoğunu da okuduğunu düşünmüyorum.

Öncelikle olaya yüzeysel bakınca evet, yaşlı bir kadının malını alıyorsun. Ötekilere ne olacak? Doğru.. Ama dümdüz burnunun dibine bakınca bu böyle.

O yaşlı kadın öteki kardeşlere birer daire parası vermiş, yedirmiş içirmiş. Öteki kardeşler toplanıp "ya adaletsiz oluyo, hak yiyoruz, allah var, ölüm var, yemeyelim" dememişler.

Kaldı ki, üstüne üstlük bir de bu hak "hakkı verilmeyen" kişiye verilirken çatırdanacaklar!

Yani sana göre hala hak hukuksa tamam senin hayata bakış ve görüşünü anladım ben. Sen başka yorum yapmasanda olur. Tşkr.

Şimdi çok değerli yorumlarınızı istisnasız okudum. Kimine cevap verebildim kimine veremedim.

Dediğim gibi, ailevi olaylar karışık, anlatsam uzun anlatmasam melake gibi geliyorlar size :)
Kardeşler bir kere görümcem oluyor. Güzellikle kimsenin birşey anlayacağı yok. Kaldı ki KV bile kızlarına laf anlatamıyor. Mesela onlara bilgisayar alırken hayat güllük gülistanlık ama başkasına birşey alırken söyleniyorlar. Görümceler tamamen yeme mantığı üzerine yaşıyorlar. Bu araba olayı büyük bir olay ama küçük olaylarda sorun oluyor. Örneğin dışarda yenilen yemek, gidilen bir memleket, kv'nin birisine birşey vermesi falan.

Afedersiniz ama diğer hiçbir kardeşte çıkıp "ya biz hakkını yedik, helali hoş olsun, git sende al hakkını" diye AHLAKİ davranmıyor! Öyle davranan sülale de pek yok yani. KV'ye sağlığında ne veriyorsan ver, ben ölünce birşey vermem diyen kardeşlere vereyim numarasını, laf anlatabilecek varsa AHLAKİ olarak anlatsın. AHLAKİ, EDEPLİ, ADAPLI olaylar yaşanacak olsa, zaten hak hukuk olayları olmaz.

Desem ki, KV'niz alacağı yeni arabayı kocişinizin üstüne yapacak, kocişinizin zamanında hakkı verilmemiş, eminim bir çoğunuz ya sevinir, ya da hakkı verilmedi diye komple sülalecek red eder görüşmezdiniz.

Bir çoğu konuda kv/kp nin yaptığı zaten forumda alenen belli. Kimin kime ne yaptığını hep okuyoruz buralarda. Etikmiş, değilmiş, doğruymuş, yalanmış..

KV kendi isteği ile kendi hür iradesiyle kendisine alacağı aracı eşimin üstüne yapacak. Yaparsa yapar, yapmazsa yapmaz. Peşine takılıp ağzımız sulanmadı. Zaten ben özellikle istemiyorum diye belirtiyorum. Ancak, eşim bu konuda benle zıt.

Fikir ayrılığımızda şu;
Ben araba istiyorum. Eşimde annem eski arabasını vercekmiş ne gerek var diyor. Ben o konuda acaba yanlış mı düşünüyorum ya da eşimin dediği cazip mi diye sormak istedim.

Konu genel anlamda önce hakka hukuka, sonra yalan dolanla mal edinmeye, ordan da 20 bin verip üstüne 5 bin fazladan para almaya kadar çarpıtıldı bence.

Mevzu muhasebe, mal kaçırma, çalma çırpma değil. Siz sordunuz diye bazı şeyleri izah manasında anlattım.

Soruyu şöyle sorayım:

KV'NİZ ESKİ ARACINIZI SİZE VERSE, YENİ ALACAĞI ARABAYI DA EŞİNİZİN ÜSTÜNE YAPSA, EŞİNİZDE ZAMANINDA 100-120 BİN TL PARA HAKKI YENMİŞ OLSA, İTİRAZ MI EDERSİNİZ? İSTEMEZ MİSİNİZ?:KK47::63::KK62::KK31:
Aslında siz verdiğiniz parayla kvnin eski arabasını satın almış oluyorsunuz. Ruhsatın kimin üzerinde olduğunun bir önemi yok.

Bu kadar ince düşünmeyin.

Arabanin sizin uzerinize olmasinin avantaji ne ki?
Annem dayim icralik olmasin diye onun arabasini vssini üstüne almisti.
Sonuç?
Ne bana ne ablama üniversite bursu çikti.
Ki genelde iki okuyan kardeş varsa kyk bursu alabiliyorlar.
Yarin obur gun vergisi vssi...
Araba sirf annede kalacaksa ruhsatin kimin uzerine oldugunun ne önemi var ki?
Bak işte hayat tecrübesi. Başına gelmeyen anlayamaz. O yönleride var mesela.

Araba alacak gücün varsa kendinize al gitsin.
Ele Dile düşürmeyin kendinizi paranızla rezil olursunuz.

Canım, bizim durumumuz zaten var. Sen anlamıyorsun. Mesajların çoğunu da okuduğunu düşünmüyorum.

Öncelikle olaya yüzeysel bakınca evet, yaşlı bir kadının malını alıyorsun. Ötekilere ne olacak? Doğru.. Ama dümdüz burnunun dibine bakınca bu böyle.

O yaşlı kadın öteki kardeşlere birer daire parası vermiş, yedirmiş içirmiş. Öteki kardeşler toplanıp "ya adaletsiz oluyo, hak yiyoruz, allah var, ölüm var, yemeyelim" dememişler.

Kaldı ki, üstüne üstlük bir de bu hak "hakkı verilmeyen" kişiye verilirken çatırdanacaklar!

Yani sana göre hala hak hukuksa tamam senin hayata bakış ve görüşünü anladım ben. Sen başka yorum yapmasanda olur. Tşkr.
Evet sadece ilk yazdığınızı okudum diğer yorumları okumadım ..
Aile içinizi de bilmiyorum.Madem böyle problemler vardı ozaman en baştan belirtip yazsaydınız şimdi bu terslemeniz olmamış
Siz benim hayata bakışımı görüşümü tek mesajımda nasılda çözdünüz medyumsunuz galiba
Ayrıca burda konu açıyorsanız her yoruma saygı duymak zorundasınız !
istediğim kadar yorum yaparım bu sizi ilgilendirmez !
Ayrıca sen yorum yapmasan da olur filan ...
Sen ?
Haklı bile olsanız bu üslubunuzla sıfırsınız haksızsınız

Lüzum üzerine değiştiriyorum mesajı.

KV/KP sağlığında 4 çocuktan 3üne bağ bağçe satıp birer daire parası 100-120 bin TL vermiş. KP ölmüş gitmiş. Allah Rahmet eylesin.

KV'de ölüm var kalım var diyor. Kendisine araba alacak, 80 bin TL ye otomatik vites falan. Ama bunu da Kocişinizin üstüne yapmak istiyor.

Sizce bir sakınca var mı, yok mu?
Kayınvalideniz o paranın üstüne biraz daha ekleyip daha önce pay vermediği çocuğuna versin. O çocuk sizin eşiniz midir, diğer kardeşlerinden biri midir bilmiyorum ama dört çocuktan üçüne ev parası verip birini ayırmak bana biraz adaletsizce geldi.

Fikir ayrılığımızda şu;

Soruyu şöyle sorayım:

Ortada hukuken mal kaçırma yok diye biliyorum. Nasıl ki kp bağları satıp diğer evlatlarına verdiyse ve eşinizin bu mallarda hak isteme gibi bir durumu yoksa aynı şekilde kv eşinize araba alsa, diğer evlatların da bunda bir söz söyleme hakkı yok. Anne ölüm döşeğinde ya da ciddi bir hastalıkla boğuşurken malları eşinize geçirse o zaman mal kaçırma olur. Sağlıklı insanlar malları üzerinde dilediği tasarrufu uygulayabilir.

Diğer kardeşlere ev parası verilirken neden sizin eşiniz esgeçilmiş?

Bu kardeşler zaten birine bir şey alınsa yemeğe götürülse laf eden tiplermiş, daha önce de 100-120 binlik hak almışlar. Pek söz söyleme hakları yok. Ben olsam böyle her şeyin lafını yapan insanlarla asgari ölçüde görüşürdüm.

Arabaya gelince iş karışık. Sizin de arabaya ihtiyacınız var kvnin de. Size başlangıç için değeri düşük araba alınması daha iyi olur. Sıfır arabayı sürtmekle ikinci el arabayı sürtmek arasında çok fark var. Size kv'nin arabası verilebilir. Ama kv'ye yeni araba alındığında bunun eşinizin üzerine olmasının riskleri var. Başınız ağrıyabilir kaza vs durumlarında ciddi yükler altında kalabilirsiniz. Ben kendi ailemle de bu işlere hiç girmiyorum, benim adıma araba almayı istediklerinde uzak duruyorum. Korkuyorum çünkü.
Bu durumda arabanın eşinizin adına alınmasını önermiyorum. Ama eşiniz kv'ye destek olduğunda bu her şeye çirkeflenen kardeşler kv vefatı durumunda eşinizin katkısından bile hak isteyebilirler, biz nerden bileceğiz yardım ettiğini gibisinden.

Kv'nin arabası dışında nakdi var mı? Varsa kendi imkanı ölçüsünde arabasını yenilesin. Yani kendi eski arabası üstüne kendi nakitini eklesin, makul fiyata otomatik vites bir araba alsın. 80 bini varsa kendisi alsın, yoksa uygun bir araba alsın, 80 binlik araba, ortada böyle bir parası olmayan biri ve yaşlı biri için lüks bence.

Siz de kv'nin hesaplarına karışmadan yine sıfır olmayan, otomatik kendinize uygun minik bir araba alın.
Herkesin bindiği araba kendi adına olsun.

Back
X