Kv beklentileri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Allahım evladımı bensiz bırakma. Yiyeceği kek bile dert olmasın başkalarına..

Açtığınız konuda bence haksızsınız. Kv neyi ne kadar yapabilir, yaşı vardır zaten. Siz çocuğa baktıkça üzüldüğünüzü söylüyorsunuz, birde kayınvalidenizi düşünün onun için ne kadar zor. Bir evladını kaybetmiş, canının canına can olmaya çalışıyor. Bu kadar zor olmamalı annesiz bir çocuğa sınırsız merhamet göstermek, sevgiyi esirgememek.. Asıl korkunuz “bu çocuk benim başıma kalır” gibi geldi bana

Kendi çocuğunuz yokmuş ama yine de empati yapabilirsiniz diye düşünüyorum. Kendi çocuğunuzun o şekilde bir yasam sürmek zorunda kaldığını düşünün ne hissedersiniz ve beklentiniz ne olur. Şimdi bana kalırsa Allah herkesi bir düzen için de programlamış eğer yaşlı kadınlar çocuk bakabilecek durumda olsalardı bence dogurganliklarini bir yaştan sonra kaybetmezlerdi. Ama menopoz diye bir gerçek var. Babaanne anneanne olarak bakmakla bir anne gibi ilgilenmek çok farklı konular o çocuğun şuan anneannesi degil annesi olmak zorunda kalmış bir kayinvalideniz var babasının annesinin yerini tutamayacağı gibi kayinvalideniz de ona tam anlamıyla annelik yapamaz zaten. Kv yanına bir yoldaş aramış çocuğunuz olmadığı için de sorumluluğumuz kızlarına gore daha az bu sebeple sizin daha çok ilgilenebileceginizi düşünmüştür. Hem bence siz anne olmadan bile sizin annelik içgüdülerinize güvenen bir kv var bu duruma sevinmelisiniz. Belli ki bu çocuk ailedeki herkesin bir sınavı olacak. Ona karşı tutumlarınız da özenli olmanızı tavsiye ederim elbette içinizden ve durumunuzun elverdiği şekilde ama kesinlikle kv yardıma ihtiyacı var elbette o çocuğu sahiplenmek ve bakmak zorunda ama bu yardıma ihtiyacı olmadığı anlamına gelmiyor sizinle sevabını paylaşmak istediğinize sevinin. Insanlara yardımcı olacaksınız ha o istemiş ha siz kendiniz yapmışsınız ne farkeder lütfen durumun naifligini unutmadan yardımcı olun bence
Cok güzel konustunuz ben biraz abarttım sanırım. Bundan sonra daha da dikkatli olucam

sürekli benden beklenti halindeler insanların içinde biz dersten anlamıyoruz bu sene napıcaz gibi gözleri benim üstüme yönetiyorlar, en son kayınvalidem biz dersten anlamayız artık senin kapını çalarız dedi bende elimden geldiği kadar yardımcı olurum tabi dedim. Beslenmesi için de herzaman pogacasıydı kekikdi sen evinde yap getir diye aradı,

Okula başlayalı ne kadar oldu ki? En fazla 1 hafta değil mi? Sizden kaç kez kek börek istemiş olabilir, ödev zaten daha hiç vermemişlerdir.

Diğer ortaokula giden çocukları niye meseleye kattınız? Siz daha yakınsanız kadının sizden destek alabileceğini duyma ihtiyacı çok doğal.

Mesajınız "bana güvenerek mi bu çocuğun bakımını üstlendin " diye okunuyor. Tabii ki içinizden gelmeyen bişeyi yapmak zorunda değilsiniz, ama kendinizi de doldurmayın. Kapınızı çalarsalar ders için eşinize paslarsınız güzel bir dille.

Beslenmeye zaten sürekli kek poğaça yapmayın. Faydadan çok zarar.

Ben sizin ne demek istediğinizi anladım
Ben zaten yardımcı oluyorum ama kv de ille yap diyince sinir oluyorum diyorsun bir nevi
Yaptığım halde yap denmesi kimsenin hoşuna gitmez
Bosveein siz kv deyi
Cvbinizda ona anne sen demesende ben yapıyorum zaten lütfen söyleyip durma dersin

Sürekli söyleyince mecburmussun gibi oluyor ama sen zaten allh rizasi için baktığından bu tavır hoşuna gitmiyor anlıyorum ben seni

O çocuk için yapın, kv için değil..

İnanın saydığınız şeyler çok değil. Kv nin dedikleri size dokunuyor en çok orası kesin de duymamaya çalışın. O konuşurken başka şeyler düşünün..

Öksüz bir çocuk var ortada bırakın kv yi falan. Anne olsaydınız bu dediğimi daha iyi anlardınız..

Allah çocuklarımı kimseye muhtaç olmayacak yaşa getirene kadar canımı alma. Ondan sonra dilediğin şekilde al. Başka bir dileğim yok şu hayatda.

Ben de özellikle anne olduktan sonra daha çok empati kurar oldum. Hatta bazen aklıma gelir göğsüm şıkışır bensiz ne halde olur diye..

Düşünsene annesinin öpmeye doyamadığı yavrusunu herkes birbirine paslıyor. Belki de yanında söyleniyorlar her şeyi duyuyor. Yaptığı şeyler hep göze batıyor. Normal bir yaramazlık 'çok yaramaz' diye adlediliyor..
Allah ayırmasın anne ile çocuğu..

Kv niz , sizin yardım teklifi etmenizi beklemiş olabilir. Sizden de teklif gelmeyince yardım talep etmiştir. Bence yanlış bir şey yok. Sonuçta yaşlı başlı kadın, derslerden sizin daha iyi anlayacağınızı düşünmüştür. Bebeğiniz olana kadar yardım edin ne olur! O çocuğun yerine kendinizi bir koyun lütfen. Yazık ben çok üzüldüm. Annesi olmayan çocuğun her zaman bir tarafı eksik kalacaktır. Kv nin sözleri yerine o çocuğa nasıl faydalı olabilirim buna yönelin.

Kaynanam vefat eden görümcemin oğluna bakıyor. Fazla yaramaz aksi, neyse elimden geldiği kadar sevgimi gösteriyorum bu sene okula başladı, sürekli benden beklenti halindeler insanların içinde biz dersten anlamıyoruz bu sene napıcaz gibi gözleri benim üstüme yönetiyorlar, en son kayınvalidem biz dersten anlamayız artık senin kapını çalarız dedi bende elimden geldiği kadar yardımcı olurum tabi dedim. Beslenmesi için de herzaman pogacasıydı kekikdi sen evinde yap getir diye aradı, şimdi benim üzerime gelmeyin, bu cocuga bakan olmazsa ilk bakıcak kişi benim ona her baktıkça içim acıyor, elimden geldiği kadar da markette olsun sevgimle olsun sevindiriyorum. Benim kv beklentisi cok olan yaptıkca daha fazlasını bekleyen yapmayınca kötü ilan eden birisi. Cocugun sorumluluğunu kabul edemiyorsa zorlanıyorsa bana yakın ması hoş degil, benden beklenti içerisine girerek o cocuga bakması da doğru degil. Ben şimdi üstümde yük varmış gibi hissediyorum. Cocugun sorumluluğunu almak istemiyorum babası var ve ben bakıcam diyip alan kv kpeder car cocuk ortada kalmadı. Ben istediğim sürece destek olmak istiyorum. Kvalidenib diğer kızlarının orta okula liseye giden cocukları var onlarla okulu daha güzel pekişirken özellikle bütün beklentileri bana doğrultuyorlar eşimde dahil. Bu arada cocugum yok kendi cocugum olsa bile sorumluluğunu tasıyabilirmiyim iyi bir anne olabilirmiyim diye strese giriyorum cocukları cok sevdiğim halde. Sorumluluk kendi cocugun dahi olsa cok dikkat li olmak gerekiyor. Eger bu cocuga ben bakıyor olsam kendi cocugum gibi beklenti içerisine girmeden bakarım, ha insanlar daha fazla sevgi göstersin beklerim ama bu cocugun babası var ve görümcem vefat etmeden önce cocugu anne babasına emanet etti, tamam güzel bakıyorlar ama cocugun her konusunda özellikle bakımı konusunda bana yakınıyorlar,

Sorumluluğu Size yüklemeleri kesinlikle doğru değil, yardımcı olmak başka bir şey üstlenmek başka. Üstelik başka görümcelerinizde var anladığım kadarıyla hem de çocuğu olan. Hem onlar tecrübelidir. Herkes elini taşın altına koyup elinden geleni yapmalı.

Allah çocuklarımı kimseye muhtaç olmayacak yaşa getirene kadar canımı alma. Ondan sonra dilediğin şekilde al. Başka bir dileğim yok şu hayatda.
Konuyu okurken benimde aklimdan tam olarak bu gecti. Dusuncesi bile nefesimi daraltiyor ne kadar aciz oldugumu iliklerime kadar hissettiriyor. Icim yandi okurken. Cocuklarimiz icin cok dua etmek lazim. Ana gibi yar olmaz diye bosuna dememisler gercekten. Allah yavrularimizi bizden bizi yavrularimizdan ayirmasin.

Ben de özellikle anne olduktan sonra daha çok empati kurar oldum. Hatta bazen aklıma gelir göğsüm şıkışır bensiz ne halde olur diye..

Düşünsene annesinin öpmeye doyamadığı yavrusunu herkes birbirine paslıyor. Belki de yanında söyleniyorlar her şeyi duyuyor. Yaptığı şeyler hep göze batıyor. Normal bir yaramazlık 'çok yaramaz' diye adlediliyor..
Allah ayırmasın anne ile çocuğu..

Aynen öyle. Başka bir insanın sorumlulugunu almak hiç de kolay değil, bunu biliyorum, ama ortada bir çocuk var. Ve bir çocuk için en kötü ne olabilir? Bir yere sahip olmama duygusu, değersiz ve sevgisiz hissetmek. Cocuk zaten anme sevgisinden mahrum kalmış. Hircinligi isyanıdir kendince sanırım. İnsallah aile bir pedagogla da görüşmüştür. Bu çocuğa çok yapamiyorsan az yaparsın. Bir kek, pogaca, ders çalıştırmak nedir ki? Yada şöyle söyliyim: Yaşını almış kayınvalide şimdiki okul sisteminden ne anlasın. Oda düşünüyordur herseye nasıl yetisecegini. Vefat eden birinin çocuğunu üstlenmek büyük sorumluluk. Oda kendince destek istiyordur. Bence bütün aile de buna gelinler, damatlar da dahil bu çocuğa sahip çıkmali. Çocuklar çünkü biz öyle zannetmesek de herseyi hissediyorlar ve anlıyorlar. Allah kimseyi evladindan ayirmasin

konu sahibinin üzerine fazla gidilmesin rica ederim. insan icinden geldigi kadar yardim eder ama görev olarak mecburi gibi yaptirilmasini istemiyor koni sahibi. kv ise artik derslerini sen yaptirirsin, artik yememsi icin kek börek yaparsin demesi görev dagilimi gibi bence.herkes yapamaz, icinde olupda bu durumu yasayamayan ben olsam yapardim diye ahkam kesemez.

empati yaparak konusuyorum benimde cocuklarim var. allahim insallah onlari yetistirecek ömrü nasip etmistir, ben yoksamda onlari büyütmek icin asil babalari olmali baslarinda. anneanne babaanne dede hala amca dayi teyze ve esleri yardimci olursa allah razi olsun ama asil görev babada.

Konuyu okurken benimde aklimdan tam olarak bu gecti. Dusuncesi bile nefesimi daraltiyor ne kadar aciz oldugumu iliklerime kadar hissettiriyor. Icim yandi okurken. Cocuklarimiz icin cok dua etmek lazim. Ana gibi yar olmaz diye bosuna dememisler gercekten. Allah yavrularimizi bizden bizi yavrularimizdan ayirmasin.

Amin. Tam olarak hissettiklerim bu. Anne olana kadar ölmekten korkmuyordum. Simdi erken ölmekten korkar oldum. Eşim elinden geldiği kadar sahip çıkar, bundan şüphem yok. Ama anne şefkati başka işte. Hamileyken mesela tarama testleri yapıldı. Sonuclardan sadece bir sebepten korktum: olur ya özel ihtiyacı olan çocuğum olsa ve gün gelir ben ölsem, kim sahip çıkar? Eskiden aileler arasında bir kenetlenme vardi, ama o da yok artik.

Sorumluluğu Size yüklemeleri kesinlikle doğru değil, yardımcı olmak başka bir şey üstlenmek başka. Üstelik başka görümcelerinizde var anladığım kadarıyla hem de çocuğu olan. Hem onlar tecrübelidir. Herkes elini taşın altına koyup elinden geleni yapmalı.
baba nerde baba?

önce beğendim amin dercesine sonra geri çektim. eksik dilek dilemeyin istediğiniz hiçbir şey allaha ağır gelmez, rabbim size de bana da bizim anne babalarımıza da, bütün anne babalara da öyle uzun ömürler versinki... dünyadaki hiçbir çocuk annesinden babasından mahrum kalarak büyümesin evlenmesin. inşallah hepimiz -dünyadaki tüm anne babalar- torunlarımızın torunlarını görecek kadar uzun yaşarız, bütün sevdiklerimiz de biz de uzun ve hayırlı ömür sahibi oluruz inşallah. Allah bizi sevdiklerimizden annelerimizden babalarımızdan kardeşlerimizden evlatlarımızdan hiç ama hiç ayırmasın, çokça amin...

3. Kızım 6 yaşında
Bensiz kaldığını düşündüm de bir an
Boğazıma yumru oturdu

Kimse için değil sadece Allah rızası için ilgilenin
Ki ben sizin o kalbe sahip bir insan olduğunuzu hissettim

Sorununuzu da anladım görev olur üstüme yapışır sorumluluğu belki de kaldıramam diye düşünmeniz de gayet doğal ve normal çünkü sizinde çocuğunuz yokmuş henüz

Ama siz çocuğu kayınvalideden bağımsız düşünün olur mu onun suçu yok ki o ister miydi annesi vefat etsin

Rabbim size bir cennet kapısı aralamak nasip etmiş ordan girin inşallah içeri olur mu 😔

önce beğendim amin dercesine sonra geri çektim. eksik dilek dilemeyin istediğiniz hiçbir şey allaha ağır gelmez, rabbim size de bana da bizim anne babalarımıza da, bütün anne babalara da öyle uzun ömürler versinki... dünyadaki hiçbir çocuk annesinden babasından mahrum kalarak büyümesin evlenmesin. inşallah hepimiz -dünyadaki tüm anne babalar- torunlarımızın torunlarını görecek kadar uzun yaşarız, bütün sevdiklerimiz de biz de uzun ve hayırlı ömür sahibi oluruz inşallah. Allah bizi sevdiklerimizden annelerimizden babalarımızdan kardeşlerimizden evlatlarımızdan hiç ama hiç ayırmasın, çokça amin...

Amin. Insallah. Allah sevdiklerimizi bize, bizide sevdiklerimize bagislasin 🌹❤️

Bu çocuğun babası nerde?
Amcası, halası?
İlgilenirsiniz de bu insanlar neden hemen sizi öne sürüyor?
Hoş değil.
Ama elbette yapın elinizden geleni, öksüz-yetim sevindirmekten ötesi mi var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X