Kv cocuk bakma meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Esiniz suan sizi idare ediyor. Nasilsa doguma kadar veya dogumdan sonra ikna ederim kafasinda. Yani dusundugunuz gibi anama sonrs deriz durumu yok. Simdiden soyleyin zira lohusalik doneminde boyle bir konunun acilmasi bugun acilmasindan daha fazla tahribat yaratir. Kayinvalidenizin teshisi konulmus bir psikolojik rahatsizligi varsa ve ilaclarini duzenli kullanmyorsa uzerinde dusunulecek bir sey yok. Esinizi karsiniza alin guzelce durumu aktarin ve lohusalik doneminde bu konusmanin yapilmasinin daha zor olacsgini durumu simdiden annesine ileteceginizi soyleyin. Bakin soyleyelim mi diyin demiyorum, dogrudan soyleyecegim diyeceksiniz. Esiniz bu noktada sizinle kavga ederse zaten gercek yuzunu gormus olursunuz. O durumda da asla taviz vermeyin. Size hak verirse zaten sorun cozulmus olur. Bakiciya guvenmek de zor ama anlasamadigin bir kaynanayla cocuk buyutmek daha zor. En azindan bakici talimati anlayisla karsilama ihtimali olan biri. Kaynana cocugu kendi dogurdu zannettigi icin sizi takmayabilir bile ama dddigim gibi sizin meseleniz farkli. Teshisli bir psikolojik rahatsizlik ve ilac kullanmama bebeginiz icin risk olusturuyor malesef. Sizofreni bildigim kadariyla donemsel gelip gecen bir hastalik degil ama yanlis biliyorsam duzeltilsin lutfen.
Evet ara ara atak dönemleri var bundan 10 15 yıl önce tedavi görmüş ama psikiyatri ye gidil ilaç alması gerekiyor duzeldigini iddia edip gitmiyor. Bana kafayı takmış durumda zaten evlendigimizden bu yana sevmiyoruz birbirimizi o da benim eşimin hatrına iyi davrandığımı biliyor. Ama bana kızıp çocuğa bişey yapmayacağının garantisi yok. Eşim yok abartiyosun diyo ama iki yıldır yaşadıklarıma bakınca herşeyi yapabilir diye düşünüyorum.

Şimdiden yapıyor o da anne torunu tabiki gelsin görsün ama bir dk kimseyle anlaşamıyor. Sacma sapan batıl inançları var sana da yaptırıyor yapmazsan büyük kavga çıkarıyor. Her görüştüğümüzde ağlamadan dönmüyorum eve. Dediğiniz gibi net olarak bakıcı bulduğumuzu ve kesinlikle onun bakacağını söylemek
Eşiniz annesini değil sizi oyalıyor, annesinin laftan anlayamayacağını biliyor, siz doğum yapınca ikisi de bir olup üzerinize gelecekler , akıllı olun şimdiden herşey belli olsun , kavga edilecekse edilsin, kim küsecekse küssün gelmesin , lohusalikta size büyük travma yaşatacaklar , acilen eşinizle bu durumu konuşup sonuca vardırın, kayınvalide bakıcı ile beraber dahi kalmasın buna izin vermeyin , sizi biraz pasif gördüm daha ne istediğinizi bile söylemeye korkuyorsunuz, ben olsam direk söylemiştim bakıcı haricinde kimseyi istemiyorum diye , siz kayinvalideden ve eşinizden çok korkuyorsunuz ...

Anne, siz hiç yıpratmayin kendinizi. Bebek bakmak çok yorucu bir şey, kucak ister, ağlar eder idare edemezsiniz. Eskisi gibi degil artik tv yasağı da olacak, tv'nin karsisina koyayim işimi yapayım durumunuzda olmayacak. O yuzden biz cok dusunduk tasindim bakici tutmaya karar verdik. Gibi daha yumuşak sekilde ve onu da düşumüyormussunuz gibi soyleyebilirsiniz sanki.

Aman üzülecek, kızacak fln diye manipüle edilip tedavisini olmayan şizofreni hastasına bırakmayın sakın bebeğinizi.
Aynen söylediğiniz gibi söyledim kesinlikle kabul etmedi bakacağım ben diyor aslında tek derdi bi tane kız kardeşi var onu çok kıskanıyor onun da aynı dönem torunu olacak ama geliniyle cok iyi anlaşıyor cok iyi bi kv anne olsa o kadar sevilir. Ama benimki evlendigimizden bu yana huzur vermedi benden de şimdi çocuğumu ona emanet etmemi istiyor. Bebek için o artık benim kızım ben buyutcem onu diyor sürekli kızım yoktu kizim olacak artık diyor. Cevap versem ben uzuldugumle kalıyorum. İki dk sonra aynı konusma yine başlıyor.

Benimki böyle bir hastalığa sahip değil ama sagı solu da belli değil. Yani işten bir gelirim ki almış çocugu baska yere gitmiş. Bu tarz bir insan. Bizim evde de yüzyıl savasları cıktı bu yüzden. Off cok zor ya. İnsallah bu ısrarlar sonucunda eşiniz annem baksın diye tutturmaz.

Eşiniz annesini değil sizi oyalıyor, annesinin laftan anlayamayacağını biliyor, siz doğum yapınca ikisi de bir olup üzerinize gelecekler , akıllı olun şimdiden herşey belli olsun , kavga edilecekse edilsin, kim küsecekse küssün gelmesin , lohusalikta size büyük travma yaşatacaklar , acilen eşinizle bu durumu konuşup sonuca vardırın, kayınvalide bakıcı ile beraber dahi kalmasın buna izin vermeyin , sizi biraz pasif gördüm daha ne istediğinizi bile söylemeye korkuyorsunuz, ben olsam direk söylemiştim bakıcı haricinde kimseyi istemiyorum diye , siz kayinvalideden ve eşinizden çok korkuyorsunuz ...
Aslında pasif değilim haksızlığa hiç gelemem ama sürekli tartışma ve kavgadan bıktım sadece hamileliğimi huzurla geçirmek sorunları görmezden gelmek istiyorum ama sonrasında bu sorunlarin daha çok büyüyeceğini biliyorum. Dediğiniz gibi eşim doğum sonrası annesini büyük ihtimalle tembihleyecek sorun cikarirsan gidersin bakici gelir diyecek maddi olarak zorda olduğumuzu bahane edip bana da idare et diyecek ve ben uzun bir süre buna katlanmak durumunda kalacağım gibi hissediyorum. İçinden çıkamıyorum. Yapılacak şey belli aslında kavga edilecekse edilsin ama aynı kavgayı doğunca yine edeceğim sanırım. Bebeğe yansımasından korkuyorum. Üzülüyorum.

Size bir şey daha danışmak istiyorum. Bakıcı da baksa büyük ihtimalle sürekli uzun süre bizde kalmak isteyecek git diyemeyeceğimizi biliyor. Eşim söylese inanılmaz oyuncu bir kadın hemen duygu sömürüsü sütü helal etmemeler hanım köylü meselelerine giriyor. Bu meseleyi nasıl çözdünüz? Torun seveceğim bahanesiyle sürekli sizde kalmak istedi mi?
Soyle ki sorunu cozemedim. Kayinvalide ile gorusmuyorum. Evet cocugumu kendisi dogurdu zannedip benden daha lohusa oldu. Malesef ki evimin anahtari vardi pattadanak gelmelee filan. Benimkisi sizinki kadar baskici ve sizofren tehsisi almis biri degil. Ben istemedigimi acikca belirtince tam aksine sirt dondu ama esime duygusal baskilarinin dozu cok artti. Esimle ciddi kavgalarimiz oldu, bosanma esigine geldik. Hayatimin en kotu donemi evliligimin baslangici ve cocugumun dogumuyla bugunden uc ay oncesine kadarki donem. Bu konuda sizin degil esinizin tavri onemli. Esiniz annesinin davranislarina ragmen evinizin huzurunu dusunmek yerine annesini eylemeyi yegliyorsa guclu durup esinize siniri cizeceksiniz. Kayinvalide istedigi kadar ayilip bayilabilir. Dis geciremeyecegini anlayinca ayilip bayilmalar bicak gibi kesilir. Bir de unutmayin ki taviz tavizi dogurur. Ben size aile terapisti oneriyorum. Ben bu yolla en azindan sinir patlamalarimin onune gectim. Biz esimle muhtemelen bosanacagiz birkac seneye kalmadan. Malesef yasananlardan sonra en fazla duzelme seklimiz bu. Siz simdiden tedbirinizi alin, aile terapistinden faydalanin. Burdaki tavsiyeler bir yere kadar. Esas isin uzmani onlar. Bende ciddi anlamda fark yaratti. Ne istedigimi net ifade edebiliyorum. Eskisi gibi manipulasyona ugramiyorum. Tabi esim degismedigi icin evliligim bosanma ile sona erecek ama en azindan cocugumuz onunde birbirimize saygisizlasmiyoruz artik.

Benimki böyle bir hastalığa sahip değil ama sagı solu da belli değil. Yani işten bir gelirim ki almış çocugu baska yere gitmiş. Bu tarz bir insan. Bizim evde de yüzyıl savasları cıktı bu yüzden. Off cok zor ya. İnsallah bu ısrarlar sonucunda eşiniz annem baksın diye tutturmaz.
Allah sizinde yardımcınız olsun kimseye böyle huzursuzluklar yaşatmasın. Yasayan bilir gerçekten.

Merhabalar.. Allah nasip ederse yakında bebeğimiz olacak. Kv ile nişanlandığımızdan beri anlaşamıyoruz. Kendi evlatlariyla da sürekli olarak kavga eden bu şekilde bir iletişimleri olan bir anne. Eşimde bende çalışıyoruz ve maddi olarak ücretsiz izin kullanıp bebeğimi büyütebilecek bir durumda değilim ama çalışma saatlerim 8-5 değil daha esnek günde 3 5 saat evde olmayacağım büyük ihtimalle. Eşimin teyzeleri çok iyi insanlar ve torunlarini kendileri büyütüyor o da onları kıskandığı için bizim bebeğimizi kendi büyüteceğini söylüyor sürekli. Ancak kendisi psikolojik olarak ciddi anlamda rahatsiz (yıllar önce şizofreni tedavisi görmüş hastanede yatmış şuan ilaç kullanmayı reddediyor)ve ev isi bebek büyütme gibi meselelerden anlamıyor. Batıl inançları ciddi anlamda var yenidoğan bebeğe ballar şekerler mevzusuna şimdiden giriyor. İlk torunlari olacak ancak maddi anlamda evlenirken de bana yapmadıkları gibi bebeğe de tek birşey yapmadılar. Beklentim yok ama bebeğe bakıcı bulmak niyetindeyiz kendisinin bakabilecegini düşünmüyorum aynı evde iki günden fazla yasayabilecegimi hiç düşünmüyorum. Eşim doğsun sonra söyleriz diyor ama ben o zaman da ciddi bir tartışma yaşanacağını düşünüyorum. Nasıl söylemek gerekir? Ne yapmak gerekir bilemiyorum.
Şizofreni hastasına bebek emanet etmeyi bırak yanyana bırakmayın bence.

Aslında pasif değilim haksızlığa hiç gelemem ama sürekli tartışma ve kavgadan bıktım sadece hamileliğimi huzurla geçirmek sorunları görmezden gelmek istiyorum ama sonrasında bu sorunlarin daha çok büyüyeceğini biliyorum. Dediğiniz gibi eşim doğum sonrası annesini büyük ihtimalle tembihleyecek sorun cikarirsan gidersin bakici gelir diyecek maddi olarak zorda olduğumuzu bahane edip bana da idare et diyecek ve ben uzun bir süre buna katlanmak durumunda kalacağım gibi hissediyorum. İçinden çıkamıyorum. Yapılacak şey belli aslında kavga edilecekse edilsin ama aynı kavgayı doğunca yine edeceğim sanırım. Bebeğe yansımasından korkuyorum. Üzülüyorum.
Eşinizde çok ciddi bir konuşma yapacaksınız ve annesinin yanında bakıcı tuttuk diyeceksiniz, kavga ederse etsin siz de net cevap verin , kv küserse daha rahat edersin , bırak küssün gelmesin, eşinize de asla yumuşak olmayın, lütfen çocuğunuz konusunda bencil olun , eşinize çok kararlı olduğunuzu gerekirse ücretli izne ayrılıp kendiniz bakacaginizi söyleyin, söz konusu maddiyat olunca bence mecburen bakıcı tutacak , ama gerekirse de çalışmayın çocuğa kendiniz bakın sakın daha fazla para için çocuğunuzu o deli karıya bırakmayın...

Soyle ki sorunu cozemedim. Kayinvalide ile gorusmuyorum. Evet cocugumu kendisi dogurdu zannedip benden daha lohusa oldu. Malesef ki evimin anahtari vardi pattadanak gelmelee filan. Benimkisi sizinki kadar baskici ve sizofren tehsisi almis biri degil. Ben istemedigimi acikca belirtince tam aksine sirt dondu ama esime duygusal baskilarinin dozu cok artti. Esimle ciddi kavgalarimiz oldu, bosanma esigine geldik. Hayatimin en kotu donemi evliligimin baslangici ve cocugumun dogumuyla bugunden uc ay oncesine kadarki donem. Bu konuda sizin degil esinizin tavri onemli. Esiniz annesinin davranislarina ragmen evinizin huzurunu dusunmek yerine annesini eylemeyi yegliyorsa guclu durup esinize siniri cizeceksiniz. Kayinvalide istedigi kadar ayilip bayilabilir. Dis geciremeyecegini anlayinca ayilip bayilmalar bicak gibi kesilir. Bir de unutmayin ki taviz tavizi dogurur. Ben size aile terapisti oneriyorum. Ben bu yolla en azindan sinir patlamalarimin onune gectim. Biz esimle muhtemelen bosanacagiz birkac seneye kalmadan. Malesef yasananlardan sonra en fazla duzelme seklimiz bu. Siz simdiden tedbirinizi alin, aile terapistinden faydalanin. Burdaki tavsiyeler bir yere kadar. Esas isin uzmani onlar. Bende ciddi anlamda fark yaratti. Ne istedigimi net ifade edebiliyorum. Eskisi gibi manipulasyona ugramiyorum. Tabi esim degismedigi icin evliligim bosanma ile sona erecek ama en azindan cocugumuz onunde birbirimize saygisizlasmiyoruz artik.
Çok üzüldüm Allah yuvanıza huzur versin. Eşimle aramız çok iyi tek tartışma konumuz sürekli ara bulmaya çalışıyor hem annesiyle hem benimle tartışıyor. Çoğu zaman idare ediyor. Beni asla ezdirmez hep benden yanadır ama eve gelince bana da idare etsen nolur hasta diye baskı yapar. Onların yanında asla bisey demez. Doğum sonrası bunu nasıl idare edecek bilmiyorum. Allah yardımcımız olsun

Zaten aranız iyi değilmiş kırılsa vs çok önemli değil o zaman. laf arasında yine bebeğinizle ilgili bir şey derse siz de direkt diyin ben de bakıcı bakıyorum şu an diye

Eşinizde çok ciddi bir konuşma yapacaksınız ve annesinin yanında bakıcı tuttuk diyeceksiniz, kavga ederse etsin siz de net cevap verin , kv küserse daha rahat edersin , bırak küssün gelmesin, eşinize de asla yumuşak olmayın, lütfen çocuğunuz konusunda bencil olun , eşinize çok kararlı olduğunuzu gerekirse ücretli izne ayrılıp kendiniz bakacaginizi söyleyin, söz konusu maddiyat olunca bence mecburen bakıcı tutacak , ama gerekirse de çalışmayın çocuğa kendiniz bakın sakın daha fazla para için çocuğunuzu o deli karıya bırakmayın...
Tabi ki para için asla bırakmam gerekirse biraz daha fazla çalışırım. Herşeyden önce kv nin benimle aynı evde yaşayacak olması evliliğimiz için büyük sorun. Evime geldiğinde cogu şeyin yerini değiştirir iç çamaşırlarıma kadar yatak odamı karıştırır. Her şeye karışır yorum yapar.

Yani ben hep derim, şahsen maddi durumum cok kötü olsa bile , allah göstermesin, kv ile ayni evde yasamaktansa kuru ekmek yerim calismam gerekirse otueur cocuguma bakarim. Yani bence bu kararinizin arkasinda sıkı sıkıya durun. Kayinvalideye ne zaman soylediginizin onemi yok bence. Yeter ki net soyleyin. Esiniz de ikna olsun ve tamamaen sizin tarafinizda olsun. Oyle annesinin lafina gelmeye musait kivamda sizi oyaliyorsa isler sıkıntı

Bebeğe bal veya şeker vermek öldürebilir hanımefendi yani sizin kayinvalidenizle yaşamanız sizj öldürmez ama tedavi görmesi gereken biriyle çocuğunuzu bırakmak baya öldürmeye teşebbüs olur . O yüzden ana problem onun maddi olarak birşey yapmamasi ya da sizin anlasamamaniz olmamali

Hepinize teşekkür ediyorum. Dediğiniz gibi inşallah eşimle sakin bir şekilde güzellikle konuşup yaşanacak sorunları anlatacağım. Annesini çok iyi biliyor o da doğuma kadar bu durumu bir şekilde çözmeye çalışacaktır. Yapamazsa ben kötü de olsam kavga da çıksa açık açık konuşacağım. Sağolun yorumlarınız için teşekkürler

Çok üzüldüm Allah yuvanıza huzur versin. Eşimle aramız çok iyi tek tartışma konumuz sürekli ara bulmaya çalışıyor hem annesiyle hem benimle tartışıyor. Çoğu zaman idare ediyor. Beni asla ezdirmez hep benden yanadır ama eve gelince bana da idare etsen nolur hasta diye baskı yapar. Onların yanında asla bisey demez. Doğum sonrası bunu nasıl idare edecek bilmiyorum. Allah yardımcımız olsun
Amin sizin esiniz icin umut var bence dedigim gibi bir uzmandan yardim alin, esiniz de annesiyle nasil iletisim kuracagini ogrenir belki bu yolla. Sadece esinize cok guvenmeyin yani biraz sizin gazinizi biraz onun gazini alayim demek adalet olmuyor. Annesi hastaysa bunu kabullenmeli ama hala gelip idare et diyen esinize karsi birazcik cok azcik temkinli olun cunku ibrenin ucu malesef anneye biraz daha donuk. Hep aglatiyor demissiniz esiniz buna mesela izin veriyor bu ortama susuyorsa bu adil degil.

Uzulecek bir sey yok,
Siz net olursaniz sorun cozulur.

Konu acilmis, siz bakici gelecek demissiniz. Kayinvalideniz ben bakicam demis. Konu orada nasil kapandi ki anlamadim ben. Ben kararimi verdim bakici bakacak demelisiniz her konu acildiginda.

Ben kararimi verdim 2 yasa kadar bakici, sonrasinda direk kres. Size cocuk baktirmayacagim. Bu sekilde plan yapmayin.

Konu kapanir.

Size bir şey daha danışmak istiyorum. Bakıcı da baksa büyük ihtimalle sürekli uzun süre bizde kalmak isteyecek git diyemeyeceğimizi biliyor. Eşim söylese inanılmaz oyuncu bir kadın hemen duygu sömürüsü sütü helal etmemeler hanım köylü meselelerine giriyor. Bu meseleyi nasıl çözdünüz? Torun seveceğim bahanesiyle sürekli sizde kalmak istedi mi?
Kabul etmeyeceksiniz. Herkesin kendi evi var ne alaka ya. Hem bebekli hem calisan kaidn olarak kayinvalide mi agirlayacaksiniz evde bi de. Vallahi bu kadarina da sizi dusunmeyen koca hicbir anlayisi hak etmiyor. Kocaniza çemkireceksiniz, baya kiyamet koparacaksiniz. Gitsin ne halleri varsa gorsunler. Annesine anne ne munasebet durduk yere bizde kalacaksin diyemeyen adami anasiyla birlikte kovun evden

Bakici icin maddiyati one surecek bi esiniz varsa simdiden "anneme katlanicaz" bi sure demeye getiriyordur iste
Bence siz ya simdiden bakiciyi ayarlayin noktayi koyun
Ya da ucretsiz izin kullanin kendiniz bakin
Calisip cocugu kvye birakmak zorunda olup her an noldu acaba diye psikologluk olma ihtimaliniz cok fazla sonrasinda

Tabi ki para için asla bırakmam gerekirse biraz daha fazla çalışırım. Herşeyden önce kv nin benimle aynı evde yaşayacak olması evliliğimiz için büyük sorun. Evime geldiğinde cogu şeyin yerini değiştirir iç çamaşırlarıma kadar yatak odamı karıştırır. Her şeye karışır yorum yapar.
Kayınvalide neden sizinle yasayacak yahu bu ne saçmalık, çocuk oldu diye ne oldu yani şimdiden bunlara razı gelmeyin, ben de hamileyim eşime diyorum ki annenden en fazla 10 gün temizlik ve yemek yardımı alabilirim onun haricinde sürekli başımda kendi ailem de dahil kimseyi istemiyorum, kuru gürültü kalabalık ve misafir istemiyorum, olay çıkmasını istemiyorsan olay bana gelmeden herseyi halledersin aksi taktirde büyük olay çıkar bilgin olsun diyorum, herşeyi şimdiden söylüyorum, benim çocuğuma kimsenin bakmasına gerek yok ben bakarım bana temizlik ve yemek yardımı yapılacaksa buyursun ama yok ben çocuğa bakayım derse kabul etmem kimseyi, tek tek anlatıyorum mala anlatır gibi , kavgadan korkmuyorum gerekirse kavga da ederim eşim iyi bilir, siz onları bastırın ki onlar sizi bastıramasın, biraz cesur ve kararlı olun , konuşmaktan fikirlerinizi bir anne olarak söylemekten korkmayın, o çocuğun annesi sizsiniz haklarını da siz savunacaksınız, hicbir çocuk korkan, pısırık ve kendisini koruyamayan bir anneyi haketmez ...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X