Evet ara ara atak dönemleri var bundan 10 15 yıl önce tedavi görmüş ama psikiyatri ye gidil ilaç alması gerekiyor duzeldigini iddia edip gitmiyor. Bana kafayı takmış durumda zaten evlendigimizden bu yana sevmiyoruz birbirimizi o da benim eşimin hatrına iyi davrandığımı biliyor. Ama bana kızıp çocuğa bişey yapmayacağının garantisi yok. Eşim yok abartiyosun diyo ama iki yıldır yaşadıklarıma bakınca herşeyi yapabilir diye düşünüyorum.Esiniz suan sizi idare ediyor. Nasilsa doguma kadar veya dogumdan sonra ikna ederim kafasinda. Yani dusundugunuz gibi anama sonrs deriz durumu yok. Simdiden soyleyin zira lohusalik doneminde boyle bir konunun acilmasi bugun acilmasindan daha fazla tahribat yaratir. Kayinvalidenizin teshisi konulmus bir psikolojik rahatsizligi varsa ve ilaclarini duzenli kullanmyorsa uzerinde dusunulecek bir sey yok. Esinizi karsiniza alin guzelce durumu aktarin ve lohusalik doneminde bu konusmanin yapilmasinin daha zor olacsgini durumu simdiden annesine ileteceginizi soyleyin. Bakin soyleyelim mi diyin demiyorum, dogrudan soyleyecegim diyeceksiniz. Esiniz bu noktada sizinle kavga ederse zaten gercek yuzunu gormus olursunuz. O durumda da asla taviz vermeyin. Size hak verirse zaten sorun cozulmus olur. Bakiciya guvenmek de zor ama anlasamadigin bir kaynanayla cocuk buyutmek daha zor. En azindan bakici talimati anlayisla karsilama ihtimali olan biri. Kaynana cocugu kendi dogurdu zannettigi icin sizi takmayabilir bile ama dddigim gibi sizin meseleniz farkli. Teshisli bir psikolojik rahatsizlik ve ilac kullanmama bebeginiz icin risk olusturuyor malesef. Sizofreni bildigim kadariyla donemsel gelip gecen bir hastalik degil ama yanlis biliyorsam duzeltilsin lutfen.