Kv cocuk bakma meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim eşim gebelikte, doğunca kadın ararsın dedi. Doğunca da annem bakacak, kadın madın olmayacak dedi. Eşimin tarafına göre bebeği vakıcıya bırakmak aslan dolu kafese atmak gibi birsey. Bir de eline bebek verip annesini oyalamayı amaclıyorfu zannımca.
Ben de lohusa psikolojisi ile bu işin altından kalkamadım. Baktım olmayacak eşim kendi görsün istedim. Kv üçüncü gün bebeği (11 haftalıktı) terketti. Allah büyük ya o gün eşim de evdeydi. Eşim bi baktı annesi bagırıp çagırıyor. Hatta kv kapıdan o sinirle cıkıyorken az kaldı parmagım kırılıyordu.
Burada konu okurken ben de öyle yap böyle yap diyorum ama yasarken insan bazen gögüs geremiyor. Zaten ilk anneliğimdi. Bebegi ve kendimi tanımıyorum uykusuzluk vs derken güçsüzdüm.
Neyse gecti gitti. O kızım suan 11 yasında. Kv ile o olay milat oldu. Eşim ondan sonra tek bir kere bile annem baksın ne dedi ne de agzını actı.
Şuan mesela büyük bir hastalık içindeyim. 8 aydır evimin idaresi için yardım alıyoruz. Annem gelsin demesini bırak sakın sakın annen duymasın dedim. Kv kızlara eve bakar demedi. 6 ay bu iş için ödeme yaptık. Şuan mesela hergün hastaneye gideceğim radyotterapiye. Kv aklımızdan bile gecmiyor. Eşim biliyor ki kv etrafımda olsa kanserim tetiklenir😩
Öncelikle geçmiş olsun. Allah şifa versin. İnşallah tez zamanda sağlığınıza kavuşursunuz. Yorumunuz için teşekkür ederim

Evet bedduadır tabiki de. Tamam biraz sert yazmışlar kabul ama buraya konu açarken bunları göze almak lazım. Sizi kendinize getirmek için yazmışlar. Pasif agresifsiniz çünkü. Herkes deneyimlerini paylaşmış ki bu oyunlara gelmeyin diye.
Beddua değildir. Allah'a bırakıyorum kötü sözlerinizin karşılığını vermiyorum diyorum. Beddua kötü dua etmek demektir. Pasif ve agresif olduğumu anlayabilmeniz için beni bir kavgada tartışırken sesimi yükseltirken ya da hakkımı arayamazken görmeniz lazım. Buraya tartışmak için konu açmadım. Uzatmayacağım. İyi günler dilerim size.

Beddua değildir. Allah'a bırakıyorum kötü sözlerinizin karşılığını vermiyorum diyorum. Beddua kötü dua etmek demektir. Pasif ve agresif olduğumu anlayabilmeniz için beni bir kavgada tartışırken sesimi yükseltirken ya da hakkımı arayamazken görmeniz lazım. Buraya tartışmak için konu açmadım. Uzatmayacağım. İyi günler dilerim size.
Siz kendiniz yazmışsınız kavga büyümesin diye sustum diye. Kavgaysa kavga edin bu kadınla gereki yapın aman kalbi kırılmasın derken stresten hasta olursunuz. Size de iyi günler. Sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alın inşallah.

Yardımcı olabilmek niyetiyle ben de başka bir duruma dikkat çekmek istiyorum. Bu bebek milleti doğunca huyunun suyunun nasıl olacağı belli değil. Benim çevremde hiç bebek yoktu hamileyken zannederdim ki sütünü vericem, altını temizlicem sonra uyuyacak hatta kendime bir sürü kitap almıştım o uyurken okurum diye.

Kızım bir doğdu abartmıyorum ağlamadığı dakika yok. Bir evin içinde bebeği bırakıp gidemiyorsun seni istiyor o ağlama sesi sanki matkapla beynini deliyolar. 3 dk değil 5 dk değil her gün saatlerce. Kolikmiş ondan böyleymiş. Ben annesi olarak zor dayandım yan odaya geçip ağlayarak yastıkları sıkıyodum her Allahın günü saatlerce ağlama..

Bir akşam haberlerde gördüm ruhsal açıdan pek de sağlıklı olmayan bir anne yine bu ağlama krizi anlarında yastıkla boğmuş bebeğini, kendine gelince iş işten geçmiş tabi. Kolik bebek ruh sağlığı yerinde olan bakım vereni bile hastanelik eder. Baktın hiç olmayacak neyin borcuna girdiysen satılsın otur ücretsiz iznini al bebeğine kendin bak. Inan bana bebek bakmak zor iş. ( şuan kolik bebeği olup okuyan varsa merak etme geçiyor kardeşim hiç geçmeyecek sanıyorsun ama bitiyor.)

Doğuma ne kadar süre var? Bence her ihtimali düşünün bakıcı ayarlandı hop 3 ayda kadın birakti o zaman ne yapacaksınız vb gibi. Maddi durumunuz böyle acil durumlarda ücretsiz kullanamayacak kadar kötüyse bebek için yanlış zamanlama olmuş. Kv için bir şey demek istemiyorum şizofreni tedavi edilebilen bir hastalik değil pasif evre aktif evre bu kadar. Size her konusunu açtığında net olmazsanız çözemezsiniz.
Kötü olmaktan bu kadar ödünüz kopmasın kavga edeceksenizde edin, evlat söz konusu olunca aman ağzımın tadı kaçmasın moduna girmeye ne luzum var anlamış değilim. Kocaniz sizi bariz oyalıyor bunu görmeyecek kadar kör müsünüz gercekten ?

Yorumlara katılıyorum. Şizofren diyorsunuz ötesi var mı? Kayınvalidenin bakma ihtimali bile olmaması lazımdı. Eşiniz ya paracı ya da onun da aklı gitmiş. Hemen bakıcı ayarlayın. Bal ne ya! Bebeklerde zehirlenme yapar. Oldu olacak muskat ve bakla da versin işini şansa bırakmasın.

Doğuma ne kadar süre var? Bence her ihtimali düşünün bakıcı ayarlandı hop 3 ayda kadın birakti o zaman ne yapacaksınız vb gibi. Maddi durumunuz böyle acil durumlarda ücretsiz kullanamayacak kadar kötüyse bebek için yanlış zamanlama olmuş. Kv için bir şey demek istemiyorum şizofreni tedavi edilebilen bir hastalik değil pasif evre aktif evre bu kadar. Size her konusunu açtığında net olmazsanız çözemezsiniz.
Kötü olmaktan bu kadar ödünüz kopmasın kavga edeceksenizde edin, evlat söz konusu olunca aman ağzımın tadı kaçmasın moduna girmeye ne luzum var anlamış değilim. Kocaniz sizi bariz oyalıyor bunu görmeyecek kadar kör müsünüz gercekten ?
Rapor alabilirim. Aslında çalıştığımız işlerimiz bi nebze rahat ben haftada 4 gün Max çalışıyorum ve saatlerim kolay oluyor benim işte olduğum saatler eşim daha işe gitmemiş oluyor ve o da bir gün çalışıp bir gün evde oluyor. İzinleri kolay. Bulduğumuz bakıcı aslinda bizim evde olamayacagimiz günler gelecek ya da biz bırakacağız haftada bir gün olacak büyük ihtimalle. Onun haricindeki iki kişi daha var onlarda bakmaya müsait ve güvenilir tanıdığımız insanlar. Eşim oyalamiyor ona guveniyorum ama annesi zor bir kadın kavgalardan ikimiz de yorulduk ve iki dk sonra cozugumuz sorunu tekrar karşımıza getiriyor sanki az önce konusulmamis gibi. Sadece erteliyor şuan tartışsak iki ay sonra yine ayni konuyu acacak annesi biliyor ve o yüzden zamani geldiğinde bir kez tartışalım diyor

Ben de şuraya takıldım.Kv’ye her gittiğimde ağlayarak dönüyorum.Kocanız hamile karısının ağlatılmasına nasıl müsaade ediyor.Sizin bu kadınla hiç görüşmemeniz lazım.Eşiniz anasını idare etmek zorunda ama siz değilsiniz
Hamileliğimde hiç gitmedim bayram dahil götürmedi beni bir gun gider yatmadan geri gelir acil durum olursa da son bir yildir hiç gitmedim agladigimda da hemen ordan ayrıldık. Benim evimdeyken agladigimda da kayinlarim vardı onlar aldı hemen götürdü annelerini

Yorumlara katılıyorum. Şizofren diyorsunuz ötesi var mı? Kayınvalidenin bakma ihtimali bile olmaması lazımdı. Eşiniz ya paracı ya da onun da aklı gitmiş. Hemen bakıcı ayarlayın. Bal ne ya! Bebeklerde zehirlenme yapar. Oldu olacak muskat ve bakla da versin işini şansa bırakmasın.
Yalnız asla bırakmayı düşünmüyorum zaten. Şizofreni teşhisi şuan yok dediğim gibi 10-15 sene olmuş ama psikolojik olarak şuan da sıkıntılı birisi. Eşimde bende istemiyoruz bakmasını doğum sonrası gelecek ve torun ozlemi sevgisi bahanesiyle uzun uzun kalacak gitmeyecek.Ben buraya kv bakacak ne yapacağım diye yazmadım. Kv bakmasını istemiyorum bunu kırmadan, tartışmasız nasıl çözebilirim diye fikir almak için yazdım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X