KV derdi..

Belliki eşyaları kendisi alacağı icin bütçeden kısmak adına böyle yapıyor. Kötü niyeti olmayabilir belki maddi imkanı elvermiyordur her şeyi sıfır almaya. İmkanı olmasına rağmen kendi kullandıklarını vermeye kalkıyorsa da hoş degil.
Size iki yol düşüyor.
Ya hiç bir verdiğini kabul etmeyip teşekkür edeceksiniz. Kendiniz halledeceksiniz eşya mevzusunu. Aslında en güzeli bu, kendi birikiminizle bir yuva kurmak. Hem kıymeti başka olur emin olun.
Eğer böyle yapamıyorsanız da ortak kararlastirdiklarinizi alıp, onun bütçe ayırmak istemediklerini zamana yayacaksınız.
Bir de sizin kendi aileniz nasıl bir yol izliyor. Kayınvalidenizin yardım ettiği gibi bir yardım söz konusu mu?

İnsanın kendi ailesi de ima eder bence. Hiç kimseye tamah etmemeli bence.
Kesinlikle öyle ama maddi durumları yok belliki, kayinvalide evindeki saksıya kadar aliyor, sonrada konu sahibi kayinvalidem en ucuzunu almaya çalışıyor diye sinirleniyor. Kadin yeni bir ev kuruyor o kadarda cimrilik normal, dua etsin herseyi neden biz alıyoruz diye soylenmedigine

Onu olduğu gibi kabul et

Evimde kv nin iğnesi yok evlenirken hiçbir şey istemedik

Yıllarca evindeki halıyı vermeye çalıştı ay bu daha yeni şeklinde söyleyerek

Sonra kendisi memlekette ev aldı

Bir sürü eşya sonra halım yok vs dedi eşim de anne hani senin evde halılar var ya ben onları kargo ile gönderiyim dedi olmaz onlar eski dedi

Gülmekten yarıldık bize gelince yeni ona gelince eski

Bence kv ye açık açık söylesin nişanlım. Bunları bunları demişsin anne ama biz bunları istemiyoruz sonuçta yeni gelin içinizde kalmasın durumumuz var istediklerini almak istiyorum desin. Bence siz yüz göz olmayın nişanlın konuşsun

Hepsi aynı sanırım.Bizimki de düğün alışverişimizde kendine lüks orta sehpa aldı evde kalebodurlu sehpası vardı hani eski tip iğrenç bir şey düğünden sonra yemek veriliyor ya o yemekte lazım olur bahanesiyle kakaladı bana getirdi ve pis taburelerini sonra da bana lazım değil kullanın işte dedi ne kadar salakmışım ses edemedim kullandım öyle 😂 3 ay önce falan indirdim odunluğa ee yeni ya o neden indirdin dedi gelenler yeni gelin evine yakışmıyor diyorlar rencide mi olayım dedim tabureleri de götürdüm mutlu mesut yaşasın tabureleriyle 😂 Demem o ki sakın kabul etme devamı geliyor onun bir kere taviz verirsen yandın

Açık açık beğendiğimiz bir şey alacağız deyin, silah zoruyla verecek hali yok ya, sessiz kalıyorsunuz sonra içinizde biriktirip buralara patlıyorsunuz.

Selam,
Daha önceki konumdan hatırlayanlar vardır mutlaka bendeki kv gerçekten inanılmaz enteresan bi kadın.
Şimdide yeni bi adet çıktı başıma
Evine gittiğimde bak bu dolap fazla size vereyim (portmanto gibi)
Dİyorumki anne bu bizim eve olmaz,ay neden olmasın illa para mı vereceksiniz para verip aldığınızda böyle olacak.
Ya yıldım artık
Bişey almak için hevesleniyoruz aynısı bende var size
Vereyim
Perde alıcaz almayın bende var size vereyim
Bu arada benim 1 ay sonra düğünüm var yani yeni gelinim niye birilerinin fazlalığını evime doldurayım kendi kızına yapılsa kıyameti kopartır ama canıma tak etti artık
Nİşanlım sen nasıl istiyorsan oyle olacak o konusur konusur susar diyor ama yani gerçekten şu kadının ucuzculğundan pintiliğinden sıkıldım
yavru başta tepkini koy ne derse desin bak nişanlın bişey demiyo valla ben yeni gelinim diyorum bana öyle bir teklif geldiği zaman kullanamam diyorum

Eşimin ailesinin evliliğimde hiç bir maddi katkısı yok. Dolayısıyla eşyama vs. müdahale ortamları da olmadı. Eşimle beğendik aldık.

Sizinkiler yalandan masrafları biz karşılayacağız diyorlarsa ya kesin bir dille reddedeceksiniz ya da “tamam” deyip geçiştirecek, konusu açıldığında “Biz başka model beğendik/ biz zaten aldık.” vs. konuyu kapatacaksınız. Bunu da siz değil, nişanlınız söylesin zaten.

Ta kendisi.
Bizde mutlu değiliz bu durumdan kendisi tutturdu eşyaları vs biz yapıcaz tek oğlumsun bilmem ne
Nişanlımda araba aldı 1 ay kaldı dğğüne ilana koyduk satılsn zaten 1 kuruşlarına tamah etmicez de satılmıyor suanda
Rabbim yardımcınız olsun ne diyelim 🙁

Bazı yorumlar ne kadar acımasız
Biz nişanlanmadan önce konustuğunda dahi ailesi yardımcı olacağı biricik oğullarının olduğunu elimizi sürmeyeceğimizi söyledi
Bizde alacağımız şeyler belli sizi sıkıştırmayalım yada sonrasında sorun olacaksa hiç girişmeyelim birikimimizle yapalım dedik kavga cıkarmadığı kaldı peki tamam dedik
Birikimimizle araba aldık.
Kendisinin saray gibi evi her allahın günü cilt bakımı yaptıracak kadar maddi gücü asla ucuz bir şeyin evin içine giremeyecek kadar iyi bi yaşantısı var
Hani bana saksı aldığı için haklı bulunmuş ya kendisi maddi gücü yerinde değildir diye ben bunu diğer konuyada yazmıştım o arkadasta bunu çok iyi biliyor.
Bilmeyenlere sözüm yok tabiki .
Bu kadın bana karşı böyle anlatabildim mi
Her allahın günü dışarda yiyip evdeki çarşafını bana kakalayacak biri kısacası

Belliki eşyaları kendisi alacağı icin bütçeden kısmak adına böyle yapıyor. Kötü niyeti olmayabilir belki maddi imkanı elvermiyordur her şeyi sıfır almaya. İmkanı olmasına rağmen kendi kullandıklarını vermeye kalkıyorsa da hoş degil.
Size iki yol düşüyor.
Ya hiç bir verdiğini kabul etmeyip teşekkür edeceksiniz. Kendiniz halledeceksiniz eşya mevzusunu. Aslında en güzeli bu, kendi birikiminizle bir yuva kurmak. Hem kıymeti başka olur emin olun.
Eğer böyle yapamıyorsanız da ortak kararlastirdiklarinizi alıp, onun bütçe ayırmak istemediklerini zamana yayacaksınız.
Bir de sizin kendi aileniz nasıl bir yol izliyor. Kayınvalidenizin yardım ettiği gibi bir yardım söz konusu mu?
Benim ailemde herşeyimi alıyor hepsi yeni bunun gibi değil

Kızının ne suçu var da beddua ediyorsunuz kıza? Siz de kendiniz alın madem öyle. Onlar biz yapalım dediğinde tamam demeseydiniz o zaman.
Kız bişi yasasın mı dedim ben?
Benim ailemin yanında yaptığı şeylerde annemin babamın zoruna gittiği ne kadar konu oldu
Bizi ezikledi kücük gördü
Aynı şeyleri bi kız annesi olarak yaşasa ne hsseder acaba

yavru başta tepkini koy ne derse desin bak nişanlın bişey demiyo valla ben yeni gelinim diyorum bana öyle bir teklif geldiği zaman kullanamam diyorum
Öyle oluyor belliki.
Kimseye ben yalvar yakar bana yardımcı ol demedik peşin peşin konuştuk böyle yapacağını bilsek acaba 1 lirasını istermiydk

Selam,
Daha önceki konumdan hatırlayanlar vardır mutlaka bendeki kv gerçekten inanılmaz enteresan bi kadın.
Şimdide yeni bi adet çıktı başıma
Evine gittiğimde bak bu dolap fazla size vereyim (portmanto gibi)
Dİyorumki anne bu bizim eve olmaz,ay neden olmasın illa para mı vereceksiniz para verip aldığınızda böyle olacak.
Ya yıldım artık
Bişey almak için hevesleniyoruz aynısı bende var size
Vereyim
Perde alıcaz almayın bende var size vereyim
Bu arada benim 1 ay sonra düğünüm var yani yeni gelinim niye birilerinin fazlalığını evime doldurayım kendi kızına yapılsa kıyameti kopartır ama canıma tak etti artık
Nİşanlım sen nasıl istiyorsan oyle olacak o konusur konusur susar diyor ama yani gerçekten şu kadının ucuzculğundan pintiliğinden sıkıldım
Eşinin dediği gibi bakarız anne de gidin yenisini alın.Abartılacak bir şey yok bazı şeyleri idare etmek lazım öbür türlü zor.

Back
X