KV derdi..

Evlenmeden önce kayınvalidemi 2 (iki) defa gördüm. Azıcık sınırınız, mesafeniz olsun derim. Bu kadar sık konuşmayın.

Valla nişanlıydım o geceliği verdiğinde, evinde kullanmadığı eski halısını eski perdesini bile verdi bana. Bilmem kim komşum şu kadar yıl önce vermişti diye saçma sapan gecelikler verdi, ses etmedim aptal kafam. Aldım gecelikleri filan giysi toplama kutusuna attım. Diğerleri bazanın altını bekliyor.
Kendi değerlerini belirliyorlar ne desem boş

Neden bu yönden bakıyorsunuz ki.

Evlendiginiz kişiyi kim büyüttü , ailesi. Şu an kimin evinde yiyip içip yatıyor yine ailesinin.

Bir kuruslarina tamah etmeyiz demek bana sığ bir bakış olarak geliyor.

Elbette düğünde , giderlerse desteği oluyor.

Gormemek nankörlük olur.

Evet yolu hoş değil ancak çabalıyorlar en azından.

Nisanlinizda biz kendi isteğinize göre yapacağız diyor , dert olan ne ki burada ?

Nankörlük yapmıyorumki yada saygısızlık yapacak olsam bana milyon tane fırsat verdi yine efendiliğimi bozmadım kimse ondan destek istemedi kendi isteği ile yapıp kendi isteği ile evi döşemeye çalışıyor mobilyanın rengine perdenin desenine kadar eğer sabır ederseniz bravo size

Valla ruh ikizi. 😃 Deli edecek seni hazır ol. Zaten tedaviyle hamile kaldım hiç desteği olmadı o sürede, bebeğimi benden çok sahipleniyor daha doğmadan. Hemen ikinciyi yap diyor, tek çocuk bize yeter diyorum fikrin değişir diyor. 😂

Ben biber salçası kullanmıyorum mesela, diyorki aslında güzel olur. Biz sevmiyoruz diyorum vereyim kullan diyor. Yeni evliyken emrivakiyle beni oraya buraya götürdü bi kaç kez. En son eşime söyledim eşim x oraya gitmek istemiyor dedi kestirip attı. Bana misafir çağırmışlığı var benimkinin benim haberim yokken. 🤦🏼‍♀️

Delirtti bile zaten kabusum oldu
Bizdede aynısı oluyor
Hayır diyoruz aa yok olmaz bilmiyosunuz siz bişi bilmem ne

Nankörlük yapmıyorumki yada saygısızlık yapacak olsam bana milyon tane fırsat verdi yine efendiliğimi bozmadım kimse ondan destek istemedi kendi isteği ile yapıp kendi isteği ile evi döşemeye çalışıyor mobilyanın rengine perdenin desenine kadar eğer sabır ederseniz bravo size

Hayır elbette eşiniz ve sizin zevkiniz olacak içinde. Nitekim ki nisanliniz da söyler susar boşver diyor. Yani onun istediği şekilde döşenmeyecek.

Onlara tamah etmiyoruz sözünüzün üstüne söyledim bunu. Tamah etmek değildir bu.

Yanlış yol ama çabalıyor en azından, bunu görmelisiniz.

Konuyla ilgisi yok ama nisanlinizin " konuşur konuşur susar " cümlesi hoş değil.

Neden buna maruz kalasiniz ki ? Her defasında " hayır " demek kadar , üstelik nazikçe hayır demeye çalışmak kadar zor bir durum yoktur .

Annesiyle konuşup netleştirmeli. Bununla yormasin sizi.

Sizde topu her defasında nisanliniza atın.

Tamam x de uygun görürse yapalım" diyin mesela bazı durumlarda.

Evet öyle yaptım kocam ve ben kendimize güvenip evlendik.Tabi ki de bravo bana kimsenin ağzının içine bakmadım Allah da baktırmasın
Hanımefendi ben yardım almak için konu açtım sizin yaptıklarınızı sormadım ısrarla bunu söylemenize gerek yok yaptınız yorumu teşekkür ettim lütfen daha fazla yorum yapmanıza veya yermenize gerek yok ben insanların ağzının içine bakıyorum durumum bundan ibaret oh ne güzel siz kimseye minnet etmemişsiniz bravooo 3 alkışla uğurluyorum sizi

Hayır elbette eşiniz ve sizin zevkiniz olacak içinde. Nitekim ki nisanliniz da söyler susar boşver diyor. Yani onun istediği şekilde döşenmeyecek.

Onlara tamah etmiyoruz sözünüzün üstüne söyledim bunu. Tamah etmek değildir bu.

Yanlış yol ama çabalıyor en azından, bunu görmelisiniz.

Konuyla ilgisi yok ama nisanlinizin " konuşur konuşur susar " cümlesi hoş değil.

Neden buna maruz kalasiniz ki ? Her defasında " hayır " demek kadar , üstelik nazikçe hayır demeye çalışmak kadar zor bir durum yoktur .

Annesiyle konuşup netleştirmeli. Bununla yormasin sizi.

Sizde topu her defasında nisanliniza atın.

Tamam x de uygun görürse yapalım" diyin mesela bazı durumlarda.

Cocuk artık o kadar bıktı ki bu dırdırdan öyle demek zorunda kalıyor çünkü önce bizi bi güzel rezil edip sonra ne yapacaksa yine yapıyor
Ama annemden emdiğim sütü önce bi burnumdan getiriyor o kesin.
Teşekkür ederim yol göstericiliğiniz için ben şunu yaptım kimsenin ağzına bakmadım kv mi güvendin diye yorum yapmak çok kolay hayatımın içinde olup yaşamayan şartlarımı bilmeyen böyle konuşuyor sadece.
Nişanlıma topu atarak deneyeyim birazda dediğiniz gibi

Selam,
Daha önceki konumdan hatırlayanlar vardır mutlaka bendeki kv gerçekten inanılmaz enteresan bi kadın.
Şimdide yeni bi adet çıktı başıma
Evine gittiğimde bak bu dolap fazla size vereyim
Dİyorumki anne bu bizim eve olmaz,ay neden olmasın illa para mı vereceksiniz para verip aldığınızda böyle olacak.
Ya yıldım artık
Bişey almak için hevesleniyoruz aynısı bende var size
Vereyim
Perde alıcaz almayın bende var size vereyim
Bu arada benim 1 ay sonra düğünüm var yani yeni gelinim niye birilerinin fazlalığını evime doldurayım kendi kızına yapılsa kıyameti kopartır ama canıma tak etti artık
Nİşanlım sen nasıl istiyorsan oyle olacak o konusur konusur susar diyor ama yani gerçekten şu kadının ucuzculğundan pintiliğinden sıkıldım
Bence duymayın. Yeni gelin olmasanız anlarım da yeni evlilerin evine eski eşyalarını neden kakaliyor anlamadım.
Sonuçta evlenmenin en güzel yanı eşyaları yenilemek bence 😂🙈

Selam,
Daha önceki konumdan hatırlayanlar vardır mutlaka bendeki kv gerçekten inanılmaz enteresan bi kadın.
Dİyorumki anne bu bizim eve olmaz,ay neden olmasın illa para mı vereceksiniz para verip aldığınızda böyle olacak.
Ya yıldım artık
Vereyim
Bu arada benim 1 ay sonra düğünüm var yani yeni gelinim niye birilerinin fazlalığını evime doldurayım kendi kızına yapılsa kıyameti kopartır ama canıma tak etti artık
Nİşanlım sen nasıl istiyorsan oyle olacak o konusur konusur susar diyor ama yani gerçekten şu kadının ucuzculğundan pintiliğinden sıkıldım
Merhaba🙋🏻‍♀️
Aslında kadının yaklaşımı güzel sizin birikiminize dokumak istemiyor ama kendi bütçesiyle yapmaya çalışıyor
Buraya kadar sizin için sorun yok sanırım.
Sizde haklı olarak bize ayrılan bir bütçe varsa ona bağlı kalarak bağımsız şekilde alışverişimizi yapalım istiyorsunuz koloni halinde gitmek istemiyorsunuz haliyle.
Zaten bu noktada çatışıyorsunuz. Evdekileri vermeye çalışıyor vs vs.
Nişanlına diyeceksin ki ‘ benim evim çöplük değil nihayetinde yeni gelinim ben bana düşenlerin hepsini nasıl yeni aldıysam sizdende onu bekliyorum ha yapamıyorsan canın sağolsun evlenince kendimiz yaparız ‘ bu kadar.
Bu kadın ile yarışamazsın
Huzurun kaçmış daha kötü olursun.
Yuvanda huzurlu olmaya bak.

Kimseye minnet etmedim diyenlerede kulak asma genelinin kocalarının aileleri böyle bi teklifle gelmediği için mecburiyetten kendileri yapmış oluyor ne büyük şans ki borçsuz evleniyorsun bu açıdan bak mutlu ol.

Bence duymayın. Yeni gelin olmasanız anlarım da yeni evlilerin evine eski eşyalarını neden kakaliyor anlamadım.
Sonuçta evlenmenin en güzel yanı eşyaları yenilemek bence 😂🙈
Yani bencede öyle olmalı ama bizimki para hesabı yaptığı için yeni eski fark etmez

Merhaba🙋🏻‍♀️
Aslında kadının yaklaşımı güzel sizin birikiminize dokumak istemiyor ama kendi bütçesiyle yapmaya çalışıyor
Buraya kadar sizin için sorun yok sanırım.
Sizde haklı olarak bize ayrılan bir bütçe varsa ona bağlı kalarak bağımsız şekilde alışverişimizi yapalım istiyorsunuz koloni halinde gitmek istemiyorsunuz haliyle.
Zaten bu noktada çatışıyorsunuz. Evdekileri vermeye çalışıyor vs vs.
Nişanlına diyeceksin ki ‘ benim evim çöplük değil nihayetinde yeni gelinim ben bana düşenlerin hepsini nasıl yeni aldıysam sizdende onu bekliyorum ha yapamıyorsan canın sağolsun evlenince kendimiz yaparız ‘ bu kadar.
Bu kadın ile yarışamazsın
Huzurun kaçmış daha kötü olursun.
Yuvanda huzurlu olmaya bak.

Kimseye minnet etmedim diyenlerede kulak asma genelinin kocalarının aileleri böyle bi teklifle gelmediği için mecburiyetten kendileri yapmış oluyor ne büyük şans ki borçsuz evleniyorsun bu açıdan bak mutlu ol.

Ne güzel özetlemişsiniz tam olarak o durumun içindeyim
İnsanlar sanıyorki o para veriyor diye bütün hakimiyeti üstüme kuracak. Vermeseymiş ben yalvar yakar almadım kendisi konu komşu ne der biz yapıcaz düğününüzü dedi şimdide kan kusturuyo ben bilsem böyle bişi yapacağını 1 lira istermiydim ondan bilip bilmeden konuşmak çok kolay.
Teşekkür ederim yol göstericiliğniiz için

Yani bencede öyle olmalı ama bizimki para hesabı yaptığı için yeni eski fark etmez
Ben 5 yıllık evliyim sadece ütü ve elektirikli supirgemi bekar evimden getirdim. Bunun dışında her şey yeniydi bir kere para verio yillarca kullanılıyor sonucta. Cimrilik yapılacak bir konu değil ki...

Kendi yapmaya niyetlenip bukadar karismasi normal degil
Bence bi yapisi bozuk kadinin
Cunku ablam enistemle evlendiğinde herşeyi beraber yaptilar kaynanadan bir igne gormedi ama yine karıştı perdesine kadar
Bunlar kisinin karakteri

Herşeyi az da olsa kendimiz yaptık. Kimsenin de bir şey söylemeye hakkı kalmadı. Siz de gerekirse anne biz alacağız ne istiyorsak onları istemiyoruz diye açık açık söyleyeceksiniz.

Selam,
Ya yıldım artık
Vereyim

Öncelikle yeni evleneceginiz için evin içine eski şeyleri doldurmak istemeye bilirsiniz.
Bende eşimde çalışıyoruz kiradayız ve yaklaşık 1 aydır evliyim ütüyü annelerden aldım mutfak halim kaynanamın kullanmadığı bir hali idi yani benim kaynanamda teklif ederdi çünkü evlilik sonrası kredi stresi inanın evliliğe yansıyor ben bunu istemedim az olsun zamanla yaparız dedim. Herşey dört dörtlük olmak zorunda değil evimi begenmeyen gelmesin diyorum ben.
Evimde eşyam olup huzursuz olmak istemeyenlerdenim şimdi o ufak tefek şeylere kiradaki ev için almaktansa robot süpürge almayı düşünüyoruz hem kullanışlı. Halılarıma çok para vermedim çünkü başka yere taşınırsam oraya uyum sağlayıp sağlamayacağını bilmiyorum. Ama sizdeki durum farklı olabilir kendi eviniz olabilir ama kaynananız bana art niyetli gelmedi gelinim eskileri kullansın oh olsun dediğini sanmıyorum boşa masraf yapmayın diye düşünüyor muhtemelen ama bence kaynananızın tavrına bakmaktansa nişanlınızın tavrına takılın bence ben annesinin o kadar abes bisey söylemediğini düşündüm ama buna rağmen kendi annesi için konuşur konuşur susar lafı bana ağır geldi.
Yarın öbürgün sizde bisey istediğinizde aklına yatmazsa sizin içinde aynı şeyi düşünür bu adam. Ana kuzusu olsun demiyorum ama saygı denen bisey var. Annesine böyle olan adam size nasıl olur düşünün derim

Back
X