Kv evde cocugumu birakip su almaya gitmiş!!

Emin olun durum bu olsa konu sahibi bunu da yazardı.
Daha çok uyanacak yalnız kalacak, psikolojisi bozulacak demiş olması abartılı geliyor.
Üstelik kadın keyfi çıkmamış.
Su. Temel ihtiyaç.
Bencede evden çıkmamalıydı.
Ama Evde de su olmalıydı.
Hayır zaten uyarmışta. Şu an kocamın aklına nasıl girer onu gaza getirip annesinin üstüne salarım un cevabını arıyor.

Psikolojisi bozulacak şeysi elbette abartı yani iki ağladı diye çocuk travmalara mı girecek de işte bırakılmaz evde. Salt kendi hareketliliği değil yani, elektrik kontağı olur, atıyorum "Hemen döneceğim nasılsa" diye soba fiştedir devrilir, yemek taşar ocak alır yani bilinmez... Bırakılmaz.
Evde su olmalıydı zaten, hani "Al buyur bak çocuğuma" rahatlığıyla dışarı çıkarken, evde kalanların rahatlığını düşünmekle yükümlü elbette baktıran, ancak bir alo denilebilirdi su için, eve gelirdi muhtemelen.
Ama böyle bir konu için anne-oğul karşı karşıya getirilmez. Bebek oluşuna güvenmiş, ince düşünememiştir "Nasıl olsa yatağın içinden bir yere gidemez uyansa da" diye. Uyardıysa ve onun emniyetini aldıysa daha ne yapacak, yolacak mı kadını?

Yorumlara inanamadım gerçekten. Nasıl güvenip de yalnız bırakılabilir bir çocuk evde?!
Her türlü şey olabilir ya, mesafenin, sürenin kısalığına nasıl güvenilebilinir?
Gerçekten bu yorumları okumamış olmayı dilerim, çok şaşırdım.

Tabi ki bir cocuk yanliz birakilmaz ama insanogluyuz hatasiz olamayiz.

Size hakveriyordum ta ki kocana anlatip annesini uyarmaniz gereken paragrafta art niyet sezene kadar.

Zaten kadini uyarmissin. Daha ne gerek vardi ki buna!

Ben çok mu fevriyim diye düşündüm

O çocuğu evde bırakan benim annem olsa da kocama söylerdim

Kocam da en azından bu büyük hatayı öğrensin annesinin öyle cici çocuk bakan bir kadıncağız olduğunu düşünmesin

Psikolojisi bozulacak şeysi elbette abartı yani iki ağladı diye çocuk travmalara mı girecek de işte bırakılmaz evde. Salt kendi hareketliliği değil yani, elektrik kontağı olur, atıyorum "Hemen döneceğim nasılsa" diye soba fiştedir devrilir, yemek taşar ocak alır yani bilinmez... Bırakılmaz.
Evde su olmalıydı zaten, hani "Al buyur bak çocuğuma" rahatlığıyla dışarı çıkarken, evde kalanların rahatlığını düşünmekle yükümlü elbette baktıran, ancak bir alo denilebilirdi su için, eve gelirdi muhtemelen.
Ama böyle bir konu için anne-oğul karşı karşıya getirilmez. Bebek oluşuna güvenmiş, ince düşünememiştir "Nasıl olsa yatağın içinden bir yere gidemez uyansa da" diye. Uyardıysa ve onun emniyetini aldıysa daha ne yapacak, yolacak mı kadını?

Olsun Gangsta haberi olsun

Yarın aynı şeyi bir daha yaparsa tepki daha büyük olur ama Adam bu seferlik olanı bilmediği için konu sahibini haksız bulur

Bu basit aman terledi de atletini değiştirmedim bez koydum ama yine de üşümüş bir dahakine atleti değiştiririm gibi bir tutum değil

Ben çok mu fevriyim diye düşündüm

O çocuğu evde bırakan benim annem olsa da kocama söylerdim

Kocam da en azından bu büyük hatayı öğrensin annesinin öyle cici çocuk bakan bir kadıncağız olduğunu düşünmesin
Zaten uyarmis. Ne gerek var. Simdi kocasi ogrenipte annesine kizsa daha mi iyi olacak. Resmen bunu istiyor. Ben bu kadinin yerinde olsam bakmam cocuga valla. Kendine guvenen dogursun, baksin cocuguna o zaman. Kv desine mi guvendi.

Benim kız 1.sınıfa gidiyor.
geçenlerde bi gaza geldim
Dedim "kızım, ben iki dk ekmek alıp geleyim sen çizgi film izlerken"
Bakkal da evden görünüyor, çok yakın.

Neyse üstümü giydim kapıyı çektiiim
Bi baktım binayı sel götürüyor.

Daha da gaza gelmem herhalde.
Ben nereye kız oraya:KK35:

Zaten uyarmis. Ne gerek var. Simdi kocasi ogrenipte annesine kizsa daha mi iyi olacak. Resmen bunu istiyor. Ben bu kadinin yerinde olsam bakmam cocuga valla. Kendine guvenen dogursun, baksin cocuguna o zaman. Kv desine mi guvendi.

Evet Kv bakmak zorunda değil

Ama bir işe kalkıştıysa da onu hakkı ile yapmak zorunda

Ben babanın da bilmesi gerektiğini düşünürüm ve eşimin de bu durumu bana söylemesini isterim

Bir de çocuk bakımı bakıcı ayrı anneanne ayrı babaanne ayrı değildir ki

Konu çocuk ve Nasıl bakılması gerekirse öyle bakılmalıdır

Burada konu açsaydık bakıcı bırakıp 5 dakika bakkala gitmiş diye hala ona çocuk mu bırakılır polise git yorumları havada uçardı

Babaanne olunca ne değişir ki

Abartiyorsun demisler pessss!! Cocuk evde yalniz birakilir mi hic:KK57: hersey olabilir bu ne sorumsuzluk yaa. Kizimi evde birakip nasil kostur kostur gidebilirim ya bir yangin ciksa baska birsey olsa
Acil ne acil suuu mu acil? Ararsin gelir sucu ya da bekle uyaninca hallet nedir acil olan cok saskinim hic cevremde boyle birsey duymadim.

Olsun Gangsta haberi olsun

Yarın aynı şeyi bir daha yaparsa tepki daha büyük olur ama Adam bu seferlik olanı bilmediği için konu sahibini haksız bulur

Bu basit aman terledi de atletini değiştirmedim bez koydum ama yine de üşümüş bir dahakine atleti değiştiririm gibi bir tutum değil

Bak az önce 2 yaşındaki kvnin çocuğunu evde bırakıp lokma almaya çıktığını söyleyen kadına "Sert tepki koyun, ben lafımla da gözümle de döverdim o kvyi" dedim mesela; o bildiğin ihmal, pencereler de kilitli olsa, her şey yerinde kapalı olsa bile dolaba tırmanmaya çalışır çocuk, üzerine devrilir belli olmaz dedim. Ama 9 aylık olup misal park yatağında uyuyan bebek olunca, kadın depremdi, yangındı vb. şeyleri düşünmemiş "Hemen gidiverip geleceğim su alacağım mecburum" demiş olabilir. İlki kadar sert tepki vermem ama uyarırım "Düşün bunları, sana canımın öte canımı emanet ediyorum" diyerek, mahcup ederim. Ama işte eşimi "Annen bugün çocuğumu yapayalnız koydu evde, ölebilirdi!" paniği ile kışkırtmam. İkinciye yaşanırsa -ki güvenim de sarsılır ikinciye emanet edebilir miyim orası da muamma- o zaman işte ipler kopar.

Ya nerden ne cikariypsunuz alal acele eve gelince yazdim anca bunlar aklima geldi devamida geldi siz siraldiniz lutfen azarlama falan degil onlemmm uyariii diyorum söyle plsun dedigimde bile kendi basina yapti bunu ihmal etmesini istemiyprum

Evet Kv bakmak zorunda değil

Ama bir işe kalkıştıysa da onu hakkı ile yapmak zorunda

Ben babanın da bilmesi gerektiğini düşünürüm ve eşimin de bu durumu bana söylemesini isterim

Bir de çocuk bakımı bakıcı ayrı anneanne ayrı babaanne ayrı değildir ki

Konu çocuk ve Nasıl bakılması gerekirse öyle bakılmalıdır

Burada konu açsaydık bakıcı bırakıp 5 dakika bakkala gitmiş diye hala ona çocuk mu bırakılır polise git yorumları havada uçardı

Babaanne olunca ne değişir ki
Uzunnnn uzunnnnn cevaplamak isterdim ama bu konuya gereginden fazla yorum yaptim. Ustelik sıkıldım da. Cocuk onun koca onun kv de onun. Bana neyse.....

Bak az önce 2 yaşındaki kvnin çocuğunu evde bırakıp lokma almaya çıktığını söyleyen kadına "Sert tepki koyun, ben lafımla da gözümle de döverdim o kvyi" dedim mesela; o bildiğin ihmal, pencereler de kilitli olsa, her şey yerinde kapalı olsa bile dolaba tırmanmaya çalışır çocuk, üzerine devrilir belli olmaz dedim. Ama 9 aylık olup misal park yatağında uyuyan bebek olunca, kadın depremdi, yangındı vb. şeyleri düşünmemiş "Hemen gidiverip geleceğim su alacağım mecburum" demiş olabilir. İlki kadar sert tepki vermem ama uyarırım "Düşün bunları, sana canımın öte canımı emanet ediyorum" diyerek, mahcup ederim. Ama işte eşimi "Annen bugün çocuğumu yapayalnız koydu evde, ölebilirdi!" paniği ile kışkırtmam. İkinciye yaşanırsa -ki güvenim de sarsılır ikinciye emanet edebilir miyim orası da muamma- o zaman işte ipler kopar.

İşte o ikinci olursa ve ben birinciyi eşime söylememiş isem kendimi Kv ile aynı boyutta sorumlu hissederim

O ihmali ört bas ettim ve daha büyüğü oldu derim

İşte o ikinci olursa ve ben birinciyi eşime söylememiş isem kendimi Kv ile aynı boyutta sorumlu hissederim

O ihmali ört bas ettim ve daha büyüğü oldu derim

Çocuk ve eşimin annesi ile ilgili her anı, her şeyi eşimle paylaşmadığımdan, direkt kendim hallettiğimden, bana belki gereksiz geliyor eşe şikayet edilmesi, bilmiyorum. Herkesin kendi iletişim tercihi neticede.

Benim annemde 3 çocuk büyütmüş.
Beni kundaklayıp götürürmüş bakkala markete evde hiç yalnız bırakmazmış.
Şu an bende aynı düşüncedeyim.
Hamileyim ben çocuğumu evde bırakmam
Herkesin kendi düşüncesi ben doğru bulmuyorum. Bir bebek için çok erken. Hasta olacaksa da olsun

sizde işi bırakıp çocuğunuza bakın.
en azından gözünüz arkada kalmaz.

not:Konu hiç inandırıcı gelmedi nedense,sanki diğer konunun kopyası gibi geldi:KK14:

Çocuk ve eşimin annesi ile ilgili her anı, her şeyi eşimle paylaşmadığımdan, direkt kendim hallettiğimden, bana belki gereksiz geliyor eşe şikayet edilmesi, bilmiyorum. Herkesin kendi iletişim tercihi neticede.

Ama yukarıda yazdım kendi annem olsa da söylerim

Ha Kv ile işimi kendim görürüm hatta mümkünse en kalabalık anda söylerim lafımı ama baba da bu kadar önemli bir durumu bilmeli

Yani olay şikayetten öte boyutta bilgisi olmadı lazım

Bakıcı bunu yapsa ve eşine söylemesen iki gün sonra bakıcı yine dışarı çıksa bu sefer kapıda kalsa ve eşin bunu öğrendiğinde geçen seferkini söylemedin diye kızmaz mı

Şahsen benimki çooook kızar zira ben de bana bu duyumu söylememiş olsa çok kızarım

Şimdi annem bana su almaya çıktım dese"bebeği de mi alıp çıktın" demem. Bebeği almadığını düşünmem bile o am çünkü. Çok saçma geldi soru. Ikincisi evde iki kişi var niye su yok. Siz de suçsuz sayılmazsınız.

Ama yukarıda yazdım kendi annem olsa da söylerim

Ha Kv ile işimi kendim görürüm hatta mümkünse en kalabalık anda söylerim lafımı ama baba da bu kadar önemli bir durumu bilmeli

Yani olay şikayetten öte boyutta bilgisi olmadı lazım

Bakıcı bunu yapsa ve eşine söylemesen iki gün sonra bakıcı yine dışarı çıksa bu sefer kapıda kalsa ve eşin bunu öğrendiğinde geçen seferkini söylemedin diye kızmaz mı

Şahsen benimki çooook kızar zira ben de bana bu duyumu söylememiş olsa çok kızarım

Ama eşimin bakıcıya bakışı ile annesine bakışı bir olamaz ki, bakıcı el yani, ama öbürü anne.
Bak mesela benim kv iyidir hoştur, evime geldiğinde zaten direkt çocuğu paslarım ona ama ona götürüp çocuğumu bırakıp bir yere gitmem :) Çünkü bilirim kv benim kadar, annem kadar dikkatli biri değil. Daha doğrusu bendeki çocuk gibi hareketli bir çocuk büyütmüş değil, eşim tuğla gibi otururmuş bir köşede yani. Annemin elindense ben gibi bir çocuk geçmiş,her deliğe girip çıkan, 10 aylık koşan bi tip. Şimdi ben bu farkı da biliyorum, kvmi de annemi de tanıyorum; çocuğu anneme gözüm kapalı emanet ediyorum ve tek sorun yaşamadım, neden kvye emanet edeyim sorun yaşama ihtimalimin yüksek olduğunu bile bile? Ki emanet ettim diyelim; en başında tembihlerim. Ben tembihlediğim halde yaparsa o şeyi tepkim farklı olur, tembihlemedimse ve o boşlukta kalıp şaştıysa, uyarırım.

Bakıcı olsa zaten eşime açarım konuyu, çünkü özel alanımıza yeni birini dahil etmişizdir, o da bilmeli. Ama annesi öyle olmaz, diyeceği şeyler de bellidir yani "Düşünememiştir" der. Annesi, ne desin adam?
İlkinde söylemesem, atıyorum ikinciye söylesem "Bak bu iki oldu, ilkinde sana bahsetmedim" desem, onda da "Anneme baktırmayalım, haklısın, uyardığın halde böyle yapmamalı" der.
Bana kızmaz yani işte, bizim iletişim şeysi böyle. Ondan.

Back
X