KV gerçek yüzünü gösterme çabalarım

Bir an konuyu ben mi yazdım ula dedim 😐 bu coğrafyanın kaderi sanırım kv kurnazlıkları. Aynısının katmerlisi var benim basımda. Valla anacım sen bas edemezsin emin ol bak tecrübe ile sabit. Görmezden geleceksin onları. Kocana da kötülemeyi en azından hakaret boyutunu bırakacaksın. Anası şeytanı secdeye getirir bir kadın ama gel gör kocam tapıyor. O bir meleklik. Bilmiyor ki kelek tam bir sırtlan. Sen huzursuz oldugunla kalıyorsun. Önce aranı düzeltip ilerleyen zamanda papagan gibi olanı biteni anlatarak işe baslayacaksın. Yoksa tövbe seni anlamaz dinlemez. Bak aynı şeyleri tekme tokat kavgalara varan boyutta yasadım. Psikolojik olarak bu denli asla yıpranmadım ben. Sonuc olarak dürüst olmak bu devirde de eskiden de gelecekte de işe yaramaz. Bu dünya icin fazla açık sözlüyüz. Ama kimse yılan gibi oynamadıkca değer görmez. Tek yapacagın adamı borca sokmak ki cebi para görünce anasına yagdırmasın. Allah bizim gibilerin yardımcısı olsun çünkü karşıdaki şeytan cok zeki. Bu savasta dilini tutmazsan magdur sen olursun. Eşinden ayrılmak gibi bir düşüncen yoksa tavsiyem dinle derim. Hayatta pek bir mesgalesi olmadıgı icin 'bugüne kadar nasıl daha iyi bir şeytan olurum? ' konusunda prof hatta ordinaryüs olmuş bir hanım teyze var karsında. Sen onun eline 2 günlük eşken su dökebilir misin? Kaldı ki millet 30 sene deviriyot evlilikte bu seviyeyi göremiyor

Bu arada keşke o mahkeme salonunda kimin haklı çıkacağını bilseydiniz. Anayasamızda evliliğine ailesini müdahale ettiren taraf KUSURLU sayılır.
Valla daha dün annem abime sadece niye beni aramıyorsun dedi diye diğer abimle beraber annemle tartıştık neden öyle diyorsun diye.İnsanın içinden gelmedikten sonra arasada ne anlamı kalır ki...Ben sadece burada eş annesini değil aileyide suçlarım biri dur demiyor mu engel olamıyor mu yemin ederim insanlar vicdanlarını çıkarıp çöpe atmış...

Valla daha dün annem abime sadece niye beni aramıyorsun dedi diye diğer abimle beraber annemle tartıştık neden öyle diyorsun diye.İnsanın içinden gelmedikten sonra arasada ne anlamı kalır ki...Ben sadece burada eş annesini değil aileyide suçlarım biri dur demiyor mu engel olamıyor mu yemin ederim insanlar vicdanlarını çıkarıp çöpe atmış...
İşte mesele insan olabilmek zaten. Ama bazı hıyar aileleri üstüne tuz ekiyor ki gelinle kötü olunsun. Benim kv sözde benş sever savunur ama daha ogluna bir defa neden böyle yaptın dedigin duymadım. Kültür, kalite, kumaş farkı... Özellikle cahilse asla anlayıslı olmaz

İşte mesele insan olabilmek zaten. Ama bazı hıyar aileleri üstüne tuz ekiyor ki gelinle kötü olunsun. Benim kv sözde benş sever savunur ama daha ogluna bir defa neden böyle yaptın dedigin duymadım. Kültür, kalite, kumaş farkı... Özellikle cahilse asla anlayıslı olmaz
Evet cahillik tek sebep bu...Edep,adap, insanlık,Sevgi, saygı , değer bilmemekten hep bunlar.Bu tipler sadece kendilerini düşünür gerisini umursamaz en çok kırılan alınan onlar olur en çok emek veren onlar sanki biz saksıda büyüdük yada taşız hissimiz yok...

Neden mi bu çaba içerisine girdim. Çünkü bir yılı aşkındır eşim annesinin yaptığı herşey de onu savunması,yalancı ve cin gibi kadına annem çok saf ve cahil demesi üstüne de beni kötülemesi ve seni yanlış tanımışım demesi bende artık takıntı haline geldi. Kısaca kayınvalidemi anlatıyım diyeceğim ama çok kısa olamayacak malasef.
Kocası anlaşamayan ve eşimi en büyük oğlan olduğu için evin reisi hatta kendi kocası olarak bile görmek isteyen bir kadın. Bunu nasıl mı diyebiliyorum çünkü eşim 35 yaşında ve annesi bana, siz evlenene kadar biz oğlumla herşeyi yapardık. Banyoya bile birlikte girerdik dedik. Enses bir ilişki yok elbette ama bunun bana söylenmesi ve yapılması yanlış bana göre.
İkinci konu maddi olarak inanılmaz beklentileri vardı biz çift maasliyiz diye. Ancak önünü kestim. Ondan dolayı beni çok sevmez. Kendisi emekli evde iki kaynım var çalışma yaşında kb var bazen çalışır bazen çalışmaz ona rağmen gecinemiyorlar birde bizden bekliyor. Ve biz bir yıl olmuş evleneli düğün kredisi araba kredisi ödüyoruz. Ama buna bile inanmayıp ben tutumlu olduğum için bizim hep paramız var ve ona yapmak zorundaiidiye bakıyor. Çünkü o oğlunu okutmus.
Diğer konu da çok yalan söylüyor. Ve duygu sömürüsü yapıyor inanılmaz derece.
Böyle olması beni ilgilendirmiyor aslında ama işin içine eşim girince ona yalan söyleyip Duygu sömürüsü yaparak ve yüzüne karşı pohpohlayip arkasindan konuşunca onu salak gibi parmağında oynataya çalıştıkça sinirleniyorum. Mesela bir ara yanımıza geldi o başka şehirde. Biz yeni evli olmamıza rağmen. Eşim geldikce işten benden önce koştu kapıyı açtı. Üç dört gün böyle deva etti. Sonra ben tesadüfen açtım esimi karşıladım optum. Direk ' ben ilk başta karsilayacaktim oğlumu sen niye opüyorsun dedi' bende bilerek artık öncelik benim anne yapacak birşey yok dedim. Bunun üzerine oğlum bana bakarak benim telefonum eski bana ipon telefon alalım dedi. Ben bilerek yaptığını bildiğim için hicbirsey söylemedin. Daha sonra eşime sordum annen benim rahatsız olduğumu bile bile bunu demesi hakkında ne düşünüyorsun. Cevap şu o bilerek yapmamıştır.
Geçenlerde benim ailemle biz izin alamayınca onlar gelmeye karar verdi. Bende ailemden rica ettim eşim mutlu olur annesini de getirin dedim. Neyse geldiler gittiler. Yolda giderken KV bunlar bu kadar para alıyor ne bitmez borçları varmış. Ne yapıyorlar bu paraları deyip durmuş. Düğüne de ben yaptım demis. ( Evine gelen misafirleri kendi ağırladığı için ben yaptım diyor) zaten oğlum kredi çekti kızınıza vermiş bütün parayi. Altınları da kızınıza verdim bozdursunlar borçlarını odesinler demis. Annemde bunun üzerine neden durup dururken altınları bozdursunlar. Yarın bir gün ev alırlarsa peşinat olur yoksa ev alamazlar öyle çok şükür ikisi de çalışıyor yavaş yavaş öderler demiş. Ve Krediyi fazla çektiler sizin bahçe borcunuz varmış onu ödemek için. Bir de senin diğer oğlan dükkan açarken ona da para vermişler . E ee kredi araba masrafı kira derken çocuklara ne kalacak Demiş. KV de demiş ki ben görüyorum resim atıyorlar masalarında yok yok maşallah herşey var ama para yok deyip duruyorlar demis. Sonra bunu gidip eşime oğlum karının annesi babası bunların borcu hiç bitmiyor bahçeye ve kardeşine verdiğin parayı söylüyor canım çok sıkıldı diye anlatmış. Şimdi böyle bir kadınla nasıl baş edecegimi hiç bilmiyorum. Çok uzun oldu farkindayim ama anlatmadığım daha çok şey var emin olun ki. Son zamanlarda eşimin gözünü açmaya çalıştıkça birbirimiziden soğumaya başladık. Ne olursa annem diyor evet annen ama bunları gör bil diyorum. Annen senin düşündüğün kadar saf değil hatta o kadar ileri gittim ki senin annen şeytan gibi kadın bile dedim. Çünkü öyle. Asla eşimin duymak istemediği şeyleri söylemez ya da naz yapa yapa söyler kırılmış mağdur olmuş gibi anlatır. Oğlunu elinde tutmak için sürekli pohpohlar. Eşimin gözünü nasıl açacağım.onu kendimden soğutmadan annesinin hatalarını nasıl söyleyeceğim.

30 yaşına kadar anasıyla banyo yapan adamı neden hala ısrarla kocan yapmaya çalışıyorsun ? Ensest olsun olmasın bu bence uç bir psikolojik bozukluk

Abla bence çocuk yap çocuk masrafları varken kimse sizden para isteyemez bide bende 1 senelik evliyim hepsi böyle bunların benim kv de şeytan ama ben daha şeytan bişi dedi zaman eşime bakıyorum göz göze gelince anlıyo bozulduğumu o veriyo cevabı yaDa dediği bişi bana battıysa onlardan çıkıp eve dönerken annenin şu dediğini farkettin mi ne demek oluyoki bu gibi sanki anlamamışımda kafama takılmış gibi soruyorum oda açıklamaya çalışırken yada bunumu demek istedi falan diyorum lafı dolandırarak sakin ve saf bi ses tonuyla oda olabilir bilmiyorum falan diyo sonra bence öyle aman neyse ya diyip lafı değiştiriyorum sonra bida bişi olunca yine aynı taktikle ama biraz daha bozulmuşcasına bak geçen seferde böyle oldu sen yok demiştin yine aynısı oldu kırılıyorum artık falan diyorum yine konu değiştiriyorum yani ona ufak ufak işliyorum 1 senenin sonunda baya yol kat ettim kaynanam her şeye karışmaya evime gelince rahat davranmaya çalıştı bardak mı alcak ben veririm çay mı koycak ben doldururm diyim hiç bişeyi kurcalatmadım yatak odama arkamdan girceği zaman geldiğini farketmemiş gibi kapıyı kapattım yüzüne evime misafir gibi gelir misafir gibi gider oldu çok şükür

Benim ablam 3 senelik evli onun kv daha fenaydı ablamda saftı ezdirdi kendini biraz başlarda eniştemde tam ana kuzusuydu 2. Çocukları oldu 3 senedir daha yeni yeni ablam ses çıkartıyo eniştemde evine daha çok bağlandı çocuklarla artık eskisi gibi değil yani zaman gerekiyomuş diyo ablam onlar bana ben onlara alışana kadar zaman lazımmış diyo çocuk yap bak sen eşin içindeki sevgiyi sana çocuğuna paylaştıkça önceliği annedwn çıkar sana ve çocuğa döner bence

Erkeklere annelerinin yaptığı şeyleri göstermek çok çok zordur.Evliliğimin ilk yıllarında bende yaşadım bazı şeyler.Sizinki kadar değil kayınvalidem çok şükür.Çok kavga ettim ben yanlış anlıyor oluyordum.Annesinden etkilendiğini o istediği için yaptığını anlatamıyordum.Kendiside öyle istediği için yaptığını söylüyordu.Evliliğinin ilk yılları kavgayla geçti diyebilirim.Tabiki güzel şeylerde oluyordu ama ailesinin yanına gittiğimizde o dönüş yolu kavgayla bitiyordu birbuçuk saatlik yol.Öyle bir anda olmuyor yavaş yavaş anlıyorlar bizimki bir anda kesilmedi mesela.Bazı erkekler evliliğe eşlerine geç bağlanıyorlar. Şimdi çok iyiyiz elhamdülillah ama ilk yıllarını düşününce hala kavga çıkarabiliyorum.İçimde öyle yaralar açmış ki.Kapanmıyor kendi kendime düşünürken bile ağladığım oluyor bana bunu neden yaşsttı diye.Bu arada biz 12 senelik evliyiz.Sizi anlıyorum çok zor bir durum Allah yardımcınız olsun umarım eşiniz düzelir.Bende sizin gibi herşeyi hakkıyla söylerim.İnsan yapısı neyse değişemiyor.

Biz kadınlar ailelerine hayır demeyi biliyor
Ama erkek çocuklarda bu yok
Bakiyorim bizim ailelerin de ihtiyaci oluyor
Yeri geldimi isteyemiyorlar bile
Ama erkek annesi babası bu hakki kendinde fazlasıyla görüyor
Resmen düşüncesizlik
Yuva kuruyorlar nasil yürüteceğini bilmiyorlar
Çalışınca herşey farkli olacak sandik
Kadin lehine yine birsey değişmedi
Onceden annelerimiz calisamamis para hakkimiz yok demisi[bu da dogru degil]
ama suan kadinin çalışması bence sadece kolay bosanmasina katki sağlıyor evliligin yurutulmesine degil.

Erkeklere annelerinin yaptığı şeyleri göstermek çok çok zordur.Evliliğimin ilk yıllarında bende yaşadım bazı şeyler.Sizinki kadar değil kayınvalidem çok şükür.Çok kavga ettim ben yanlış anlıyor oluyordum.Annesinden etkilendiğini o istediği için yaptığını anlatamıyordum.Kendiside öyle istediği için yaptığını söylüyordu.Evliliğinin ilk yılları kavgayla geçti diyebilirim.Tabiki güzel şeylerde oluyordu ama ailesinin yanına gittiğimizde o dönüş yolu kavgayla bitiyordu birbuçuk saatlik yol.Öyle bir anda olmuyor yavaş yavaş anlıyorlar bizimki bir anda kesilmedi mesela.Bazı erkekler evliliğe eşlerine geç bağlanıyorlar. Şimdi çok iyiyiz elhamdülillah ama ilk yıllarını düşününce hala kavga çıkarabiliyorum.İçimde öyle yaralar açmış ki.Kapanmıyor kendi kendime düşünürken bile ağladığım oluyor bana bunu neden yaşsttı diye.Bu arada biz 12 senelik evliyiz.Sizi anlıyorum çok zor bir durum Allah yardımcınız olsun umarım eşiniz düzelir.Bende sizin gibi herşeyi hakkıyla söylerim.İnsan yapısı neyse değişemiyor.
Evet benim eşimde aynısını söylüyor ben istiyorum da yapıyorum. Bugün konustuk bak artık bırak dedi herşeyi geride bende görüyorum o bana yaptırdığını düşünse ne olacak ki diyor ben her dediğini yapmıyorum sonuçta neyi istersem yapıyorum dedi. Ben insan nasıl annesini tanımaz dedim. Ben tanıyorum ama senin gibi diyemem annem şöyle böyle dedi. Yalan soylesin ne değişecek diyor. Benim yüzüme derse bazı şeyleri cevabını alır zaten diyor. Mesela düğünde takılan paralar damadın ailesinin olur dedi bana da bende evet anne olurdu belki ama siz herşeyi yapsaydiniz dedi. Bizim hayalinizde ki gibi bir düğün yapamazdınız eşyalarımızı alamazdınız buna durumunuz yeterli değildi o yüzden paralarda sizin olamaz demiş. Bana bunu daha şimdi anlattı mesela. Demekki herşeyin farkında. Ve bana dedi ki artık bırak herşeyi bunlarla meşgul etme kendini mesela senin söylediklerini başkası söyleye annem için hayatımdan çıkartırım. Ama bak sen benim esimsin. Seni çıkartıyor muyum hayatımdan dedi. Hayır bana göre şuan annemden huylarindan daha büyük yanlış yapıyorsun dedi. Seninle nasıl iki gün sonra barışıp devam ediyorsan o da annem öyle de böyle de olsa yapacak birşey yok dedi.

Annesini kötülemeyeceksin.Kötüledikce iticileştirirsin kendini.Bu böyle eşine özel bir şey değil.Herkes annesini kardeşini normal görüyor.Annesiyle yarışmayı bıraktığın zaman rahatlarsın.

Iki sey diyeceğim
1- neden enerjinizi esinizin gozunu acmaya çalışmak yerine eşinizle mutlu anlar paylasmaya ayirmiyorsunuz? Gorecegi varsa da yasayarak gorsun öğrensin
2- ya bu deveyi gudeceksin ya bu diyardan gideceksin
Esinle.mutluysan idare edeceksin edemiyorsun ama eşinle de aran açılıyor madem cok dertlisin kesin cozum ayril.kurtul yani ne denir baska

Erkek olsam benim eşim olsanız bende soğurdum. Yahu oda biliyordur muhakkak annesini ama kimse karasına kara demez başkasına. Bu kadar baskı çirkinleşmeye değer mi? Ne kadar kötü olursa olsun şeytan demek çok ayıp o bir anne. Allah gelinin de hayırlısını versin. Kayınvalidenin de hayırlısını versin. Uyanık de başka bişey de ama şeytan çok çirkin bir kelime. Yazık size hayatta başka derdiniz kalmamış.

Evet benim eşimde aynısını söylüyor ben istiyorum da yapıyorum. Bugün konustuk bak artık bırak dedi herşeyi geride bende görüyorum o bana yaptırdığını düşünse ne olacak ki diyor ben her dediğini yapmıyorum sonuçta neyi istersem yapıyorum dedi. Ben insan nasıl annesini tanımaz dedim. Ben tanıyorum ama senin gibi diyemem annem şöyle böyle dedi. Yalan soylesin ne değişecek diyor. Benim yüzüme derse bazı şeyleri cevabını alır zaten diyor. Mesela düğünde takılan paralar damadın ailesinin olur dedi bana da bende evet anne olurdu belki ama siz herşeyi yapsaydiniz dedi. Bizim hayalinizde ki gibi bir düğün yapamazdınız eşyalarımızı alamazdınız buna durumunuz yeterli değildi o yüzden paralarda sizin olamaz demiş. Bana bunu daha şimdi anlattı mesela. Demekki herşeyin farkında. Ve bana dedi ki artık bırak herşeyi bunlarla meşgul etme kendini mesela senin söylediklerini başkası söyleye annem için hayatımdan çıkartırım. Ama bak sen benim esimsin. Seni çıkartıyor muyum hayatımdan dedi. Hayır bana göre şuan annemden huylarindan daha büyük yanlış yapıyorsun dedi. Seninle nasıl iki gün sonra barışıp devam ediyorsan o da annem öyle de böyle de olsa yapacak birşey yok dedi.
Aslında görüyor farkında ama sizin dillendirmenizi istemiyor anladığım kadarıyla.Bu bile büyük bir şey evliliğiniz yeniydi yanlış hatırlamıyorsam.Ben böyle cümleler kururamazdım mesela tartışdıkça daha beni haksız görürdü. Zamanla dahada düzelecektir.Sabredin annesi sizi çok hedefe koymadığı sürece görmezden gelmeye çalışın.Bazı erkekler değişmiyor evet ama eşinizin kurduğu cümlelere göre ümit var gibi duruyor.Umarım düzelir eşiniz bu tür konuları okuyunca kendimde benzerlerini yaşadığım için üzülüyorum bu gün ara ara aklıma geldiniz .Rabbim yardımcınız olsun.

Aslında görüyor farkında ama sizin dillendirmenizi istemiyor anladığım kadarıyla.Bu bile büyük bir şey evliliğiniz yeniydi yanlış hatırlamıyorsam.Ben böyle cümleler kururamazdım mesela tartışdıkça daha beni haksız görürdü. Zamanla dahada düzelecektir.Sabredin annesi sizi çok hedefe koymadığı sürece görmezden gelmeye çalışın.Bazı erkekler değişmiyor evet ama eşinizin kurduğu cümlelere göre ümit var gibi duruyor.Umarım düzelir eşiniz bu tür konuları okuyunca kendimde benzerlerini yaşadığım için üzülüyorum bu gün ara ara aklıma geldiniz .Rabbim yardımcınız olsun.
Amin inşallah. Tam ümitleniyorken hayal kırıklığı yaşıyor insan. Gecenlerde annesi anneme bizim bir akraba var kocası öldü. Oğlu da 6000 liralık işini bırakmış. Karısına da sen ister gel ister gelme demiş. Köye annesinin yanına gidip bahçe işi yapacakmis. Annesini bırakmamış kendince mesaj vermek istedi galiba. Annemde ne kadar ayıp o anne ise o da eşi çocukların annesi. O kadına öyle diyeceğine gönlünü alsa tatlı dille söylese kadın da bakar demiş. Dün bunun mevzusu oldu. Hiç beklemediğim şekilde eşim direk bir tane annem var ben olsam bende öyle yapardım dedi. Daha sonra durumlara bakardım diye çevirdi. O saatten buyana eşimden tamamen soğudum ve konuşmuyorum.
Bu durumun içinde bulunmaktan yoruldum. İnsan uzaklaşmak istedikçe eşinin önceliğinin kendi ailesinde olması, annesi için o benim hassas noktam demesi ve seni ailesine her an tercih edecekmiş gibi hissettirilmek sanırım beni bu durumun içine atan. Her kadın gibi kendimi özel hissetmek önceliklerinin kendinde olduğunu bilmek isterdim sanırım. Belki hepsi de sadace içimizde ki egolarımızı tatmin etme duygusu. Kendimi sorguluyorum sürekli neden bu durumun içine bu kadar girdim ve çıkamıyorum diye dönüp dolaşıp yine eşimin tarafsızlığını koruyamamasında buluyorum cevabı. Çünkü kimse hiç kimse sanırım diğer tarafın kötülüklerini her koşulda savunan biri karşısında savunmasız kalamaz.

Yahu adam seytan oldugunu bilse bile evet annem seytan der mi? Annesi can sıkıcı bir sey yapinca annenin bu yaptigi hakkinda ne duaunuyorsun derseniz o da annem saf cahil o yüzden yapti der gecer. Onun yerine suratinizi dusurup iki damla goz yasi esliğinde sakince ben onu annem yerine koyuyorum neden boyle dedi ki hic anlamadim diye anlatsaydiniz bakin noluyordu. Seytanla seytan olacaksin baska yolu yok. Oyle acik sozlu durust olarak basedemezsin bu kotu niyet ve cehaletle.
Mesela o sizin anneniz hakkinda konusmus ya esinize, siz de orada soyle diyecektiniz, ben sana soylemek istemedim uzamasin diye ama annen anneme boyle boyle demis, soframizdaki yemekleri bile saymis. Neden boyle, biz kendi uc kurus rizkimizla gecinmeye calisiyoruz...Inceden sesi titretip gozu de doldurdun mu tamam.
Ben de boyle degildim yasarken oldum. Hakliyken haksiz duruma dusuyorsun fevri davranip sakin ol.

Neden mi bu çaba içerisine girdim. Çünkü bir yılı aşkındır eşim annesinin yaptığı herşey de onu savunması,yalancı ve cin gibi kadına annem çok saf ve cahil demesi üstüne de beni kötülemesi ve seni yanlış tanımışım demesi bende artık takıntı haline geldi. Kısaca kayınvalidemi anlatıyım diyeceğim ama çok kısa olamayacak malasef.
Kocası anlaşamayan ve eşimi en büyük oğlan olduğu için evin reisi hatta kendi kocası olarak bile görmek isteyen bir kadın. Bunu nasıl mı diyebiliyorum çünkü eşim 35 yaşında ve annesi bana, siz evlenene kadar biz oğlumla herşeyi yapardık. Banyoya bile birlikte girerdik dedik. Enses bir ilişki yok elbette ama bunun bana söylenmesi ve yapılması yanlış bana göre.
İkinci konu maddi olarak inanılmaz beklentileri vardı biz çift maasliyiz diye. Ancak önünü kestim. Ondan dolayı beni çok sevmez. Kendisi emekli evde iki kaynım var çalışma yaşında kb var bazen çalışır bazen çalışmaz ona rağmen gecinemiyorlar birde bizden bekliyor. Ve biz bir yıl olmuş evleneli düğün kredisi araba kredisi ödüyoruz. Ama buna bile inanmayıp ben tutumlu olduğum için bizim hep paramız var ve ona yapmak zorundaiidiye bakıyor. Çünkü o oğlunu okutmus.
Diğer konu da çok yalan söylüyor. Ve duygu sömürüsü yapıyor inanılmaz derece.
Böyle olması beni ilgilendirmiyor aslında ama işin içine eşim girince ona yalan söyleyip Duygu sömürüsü yaparak ve yüzüne karşı pohpohlayip arkasindan konuşunca onu salak gibi parmağında oynataya çalıştıkça sinirleniyorum. Mesela bir ara yanımıza geldi o başka şehirde. Biz yeni evli olmamıza rağmen. Eşim geldikce işten benden önce koştu kapıyı açtı. Üç dört gün böyle deva etti. Sonra ben tesadüfen açtım esimi karşıladım optum. Direk ' ben ilk başta karsilayacaktim oğlumu sen niye opüyorsun dedi' bende bilerek artık öncelik benim anne yapacak birşey yok dedim. Bunun üzerine oğlum bana bakarak benim telefonum eski bana ipon telefon alalım dedi. Ben bilerek yaptığını bildiğim için hicbirsey söylemedin. Daha sonra eşime sordum annen benim rahatsız olduğumu bile bile bunu demesi hakkında ne düşünüyorsun. Cevap şu o bilerek yapmamıştır.
Geçenlerde benim ailemle biz izin alamayınca onlar gelmeye karar verdi. Bende ailemden rica ettim eşim mutlu olur annesini de getirin dedim. Neyse geldiler gittiler. Yolda giderken KV bunlar bu kadar para alıyor ne bitmez borçları varmış. Ne yapıyorlar bu paraları deyip durmuş. Düğüne de ben yaptım demis. ( Evine gelen misafirleri kendi ağırladığı için ben yaptım diyor) zaten oğlum kredi çekti kızınıza vermiş bütün parayi. Altınları da kızınıza verdim bozdursunlar borçlarını odesinler demis. Annemde bunun üzerine neden durup dururken altınları bozdursunlar. Yarın bir gün ev alırlarsa peşinat olur yoksa ev alamazlar öyle çok şükür ikisi de çalışıyor yavaş yavaş öderler demiş. Ve Krediyi fazla çektiler sizin bahçe borcunuz varmış onu ödemek için. Bir de senin diğer oğlan dükkan açarken ona da para vermişler . E ee kredi araba masrafı kira derken çocuklara ne kalacak Demiş. KV de demiş ki ben görüyorum resim atıyorlar masalarında yok yok maşallah herşey var ama para yok deyip duruyorlar demis. Sonra bunu gidip eşime oğlum karının annesi babası bunların borcu hiç bitmiyor bahçeye ve kardeşine verdiğin parayı söylüyor canım çok sıkıldı diye anlatmış. Şimdi böyle bir kadınla nasıl baş edecegimi hiç bilmiyorum. Çok uzun oldu farkindayim ama anlatmadığım daha çok şey var emin olun ki. Son zamanlarda eşimin gözünü açmaya çalıştıkça birbirimiziden soğumaya başladık. Ne olursa annem diyor evet annen ama bunları gör bil diyorum. Annen senin düşündüğün kadar saf değil hatta o kadar ileri gittim ki senin annen şeytan gibi kadın bile dedim. Çünkü öyle. Asla eşimin duymak istemediği şeyleri söylemez ya da naz yapa yapa söyler kırılmış mağdur olmuş gibi anlatır. Oğlunu elinde tutmak için sürekli pohpohlar. Eşimin gözünü nasıl açacağım.onu kendimden soğutmadan annesinin hatalarını nasıl söyleyeceğim.
yapabilecegiz en akıllı şey uzak durmak , siz tüm maaşınızı versenizde bu insanları tatmin edemezsiniz. Ayrıca ne derse desin ne siz ne anneniz cevap vermeyin çünkü söyledikleriniz size negatif olarak geri dönecektir.siz evliliğinizin ilk senelerinin güzelliğini yaşayın bırakın artık kv yi mutsuz insanlar anne babada olsa sizin mutlu olmanızı istemez onlara inat hep mutlu olun

Back
X