Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ben sizi cok iyi anlıyorumAmin inşallah. Tam ümitleniyorken hayal kırıklığı yaşıyor insan. Gecenlerde annesi anneme bizim bir akraba var kocası öldü. Oğlu da 6000 liralık işini bırakmış. Karısına da sen ister gel ister gelme demiş. Köye annesinin yanına gidip bahçe işi yapacakmis. Annesini bırakmamış kendince mesaj vermek istedi galiba. Annemde ne kadar ayıp o anne ise o da eşi çocukların annesi. O kadına öyle diyeceğine gönlünü alsa tatlı dille söylese kadın da bakar demiş. Dün bunun mevzusu oldu. Hiç beklemediğim şekilde eşim direk bir tane annem var ben olsam bende öyle yapardım dedi. Daha sonra durumlara bakardım diye çevirdi. O saatten buyana eşimden tamamen soğudum ve konuşmuyorum.
Bu durumun içinde bulunmaktan yoruldum. İnsan uzaklaşmak istedikçe eşinin önceliğinin kendi ailesinde olması, annesi için o benim hassas noktam demesi ve seni ailesine her an tercih edecekmiş gibi hissettirilmek sanırım beni bu durumun içine atan. Her kadın gibi kendimi özel hissetmek önceliklerinin kendinde olduğunu bilmek isterdim sanırım. Belki hepsi de sadace içimizde ki egolarımızı tatmin etme duygusu. Kendimi sorguluyorum sürekli neden bu durumun içine bu kadar girdim ve çıkamıyorum diye dönüp dolaşıp yine eşimin tarafsızlığını koruyamamasında buluyorum cevabı. Çünkü kimse hiç kimse sanırım diğer tarafın kötülüklerini her koşulda savunan biri karşısında savunmasız kalamaz.
Hissettiklerinizi o kadar iyi anlıyorum ki kendini değersiz hissetmek evet aynısını yaşadım.İstiyorsunuz ki eşim ve ben bir aile olalım ama ortada bir tane kendini kuma zanneden anne var.Aynısı olmasada benzer cümleler bende duydum çok zor. Ben hala geriye dönüp baktığımda ben bu kadar değersizmiydim neden bunları yaşattı bana diye üzülüyorum.Şuan eşimde kabul ediyor doğru davranmadığını .Sizin eşinizde anlayacak bence ama sabır ve zaman gerekiyor.Annesiyle kendinizi kıyaslamayın o mu benmi diye bir muhasebenin içine girmeyin zamanla göreceksiniz anne atılmaz ama öncelik ailesi yani siz olacaksınız.Evet olay eşinizde bitiyor dengeyi onun kurması gerekiyor.Anne psikolojik olarak sürekli etkilemiş doldurmuş ve buna yıllarca maruz kalmış biranda düzelmiyor maalesef.Bu yorumu yaşanmışlıklarımdan yola çıkarak yazdım yazdım.Normalde size değer veriyo mu sevgisini hissettiriyormu bu önemli bizim kavgalarımızın kökeni aile yüzünden olurdu genelde onun dışında iyiydik.Amin inşallah. Tam ümitleniyorken hayal kırıklığı yaşıyor insan. Gecenlerde annesi anneme bizim bir akraba var kocası öldü. Oğlu da 6000 liralık işini bırakmış. Karısına da sen ister gel ister gelme demiş. Köye annesinin yanına gidip bahçe işi yapacakmis. Annesini bırakmamış kendince mesaj vermek istedi galiba. Annemde ne kadar ayıp o anne ise o da eşi çocukların annesi. O kadına öyle diyeceğine gönlünü alsa tatlı dille söylese kadın da bakar demiş. Dün bunun mevzusu oldu. Hiç beklemediğim şekilde eşim direk bir tane annem var ben olsam bende öyle yapardım dedi. Daha sonra durumlara bakardım diye çevirdi. O saatten buyana eşimden tamamen soğudum ve konuşmuyorum.
Bu durumun içinde bulunmaktan yoruldum. İnsan uzaklaşmak istedikçe eşinin önceliğinin kendi ailesinde olması, annesi için o benim hassas noktam demesi ve seni ailesine her an tercih edecekmiş gibi hissettirilmek sanırım beni bu durumun içine atan. Her kadın gibi kendimi özel hissetmek önceliklerinin kendinde olduğunu bilmek isterdim sanırım. Belki hepsi de sadace içimizde ki egolarımızı tatmin etme duygusu. Kendimi sorguluyorum sürekli neden bu durumun içine bu kadar girdim ve çıkamıyorum diye dönüp dolaşıp yine eşimin tarafsızlığını koruyamamasında buluyorum cevabı. Çünkü kimse hiç kimse sanırım diğer tarafın kötülüklerini her koşulda savunan biri karşısında savunmasız kalamaz.
Bu nedenle her gun ,her aksam,her gun tartisiyoruz.Aramizda iliski denilen birsey kalmadi.Terapi de aldik olmadi.Adam anne diyor baska birsey demiyor.Ayriliyoruz artik.Son 6 aydir toparlamaya calistik ama olmuyor.Aynı şeyleri harfi harfine ben yaşıyorum. Sana olacakları anlatayim. Sen gözünü açmaya çalıştıkça eşin senden soğuyacak. Eşinle aranızda normalde hic kavga yokken tek kavganiz artık anne olacak. Birgün sabrın taşacak ailesiyle kavga edeceksin ve o oğlunu doldurup doldurup üzerine salacak sizi ayirmaya çalışacak. Sonra da aynı evde yaşayan iki yabancı olacaksınız. Tavsiyem yok olsa kendim uygularim.
İnsan kaybedeceği yüzde yüz belli olan bir mücadeleye niye girer acaba?
Diyelim ki şartları çok zorladınız ve çekişmeyi siz kazandınız (ihtimal vermiyorum da) eşinizle aranızın eskisi gibi olmayacağı kesin.
Yönteminiz çok yanlış, bu yolla ilerlerseniz kvnin gerçek yüzünü göstereceğim derken eşinizle mahkemede bulursunuz kendinizi.
Yazan: 26 yıllık evli bir kadın.
Dogru yorum.Ben de yonetemedim.Oyle bir anne ogul iliskisiydiki 3 sene cok sabirli davrandim.Hic bir kelime kullanmadim negatif anlamda.Ama 3 senenin sonunda oyle bir patladim ki.Ama disima patlamasaydim icime patlayacaktim.Yanlis yaptim,evliligim bitiyor suan.Ama ruhsal olarak bunalimdayim.
suan annesi mutlu muBu nedenle her gun ,her aksam,her gun tartisiyoruz.Aramizda iliski denilen birsey kalmadi.Terapi de aldik olmadi.Adam anne diyor baska birsey demiyor.Ayriliyoruz artik.Son 6 aydir toparlamaya calistik ama olmuyor.
Annesi mutlu.Cok mutlu.suan annesi mutlu mu
ne terbiyesiz insnalar varAnnesi mutlu.Cok mutlu.
Bunlari okudukca ben de yalniz degilim diyorum.Ailesiyle ben iyiyken benle mutluydu ,ailesi ile iyi degilsem benle de mutsuz.Nasil oluyor sartli sevgi mi? Benim ailemi sevmesin mesela sorun bile degil sadece ozel gunlerde kocamin yanimda beni temsil etmesini isterim ama orda da pazarlikci benimkisi.Annesinden korkuyor adam,bana gelince dil papuc anneye gelince annecim annecim haklisin.Şu an benim kv ve eşini anlatmışsın tek farkı kv böyle sapıkça bir duskunlugu yoktur.Inan yorumları ben de okudum bana da faydası olur mu diye.Etrafimda kilo görsem karıcı annelerine gayet güzel had bildirebiliyorlar bir benimki anneci üstelik annesinin ne olduğunu da kabul ediyor artik ama yine de annem diyor deli çıkacağım.Cok mücadele ettim ilk zamanlar eziktim annesi ve kardeşi onun yanında bile ezerdi ağzımı açamazdım.Onlar gittikten sonra eşime ağlayarak şikayet ederdim adam salaga yatardı şok olurdum. Ben duymadım sen yanlış anlamışsındır o niyetle söylememiştir derdi.Annesiyle kardeşiyle kavga ettim onlarla bir olup beni yalnız bıraktı yine çözüme kavuşmadı. Burada herkes diyor ya eşin soğur senden asıl sen soğuyorsun arkamda dursun beni korsun diye evlendiğin adam beklentilerini karşılamıyor cunku.Su anki aklım olsa annesine de kardeşine de her yaptığı dediği şeyde karşılığını verirdim esimin yanında da melek olur ailene bayılıyorum der iyi niyetliyi oynardım ne yazık ki o kadar politik değilim saftirigin tekiyim her şey agzimda![]()
Eşim disinda herkes cok mutlu suan.Biz mutluyken mutsuzlardi.Biz ayriliyoruz hepsinin keyfi gıcır suan.Biz mutsuz ailesi mutlu:) onemli olan o zaten :)ne terbiyesiz insnalar var
Allah islah etsin
esiniz mutsuzsa aielsien karsi neden koruyamadi siziEşim disinda herkes cok mutlu suan.Biz mutluyken mutsuzlardi.Biz ayriliyoruz hepsinin keyfi gıcır suan.Biz mutsuz ailesi mutlu:) onemli olan o zaten :)
Ailesi benimle katiyen iletisim ve bağ kurmadi evliligimizde.Iki ablasi var masallah esimin ruhunu hortumlamislar ve devam ediyorlardi.Ozel gunlerde beni aglata aglata abla anne yanina giderdi ve cok normal gorurlerdi bu durumu.Ilk yillarimi yeni yillarda aglayarak gecirdim ve travma kaldi.Ablalari ile kavga eder eder bana gelirdi destek almaya ama ben bir yemege cagirayim aileme katiyen ablamlarla ne zamandir gorusmedim sen ordasin ya bana ne gerek var der yokus yapardi hep.ben iyiysem ,iyi davrandiysam iyi sevilir oldum,sorun dile getirsem kotu ailesinden koparan oldum.Sonucta delirmis bir kadin var.esiniz mutsuzsa aielsien karsi neden koruyamadi sizi
anladim bu sorun turkiyede evliligi bitirme sebebi hepAilesi benimle katiyen iletisim ve bağ kurmadi evliligimizde.Iki ablasi var masallah esimin ruhunu hortumlamislar ve devam ediyorlardi.Ozel gunlerde beni aglata aglata abla anne yanina giderdi ve cok normal gorurlerdi bu durumu.Ilk yillarimi yeni yillarda aglayarak gecirdim ve travma kaldi.Ablalari ile kavga eder eder bana gelirdi destek almaya ama ben bir yemege cagirayim aileme katiyen ablamlarla ne zamandir gorusmedim sen ordasin ya bana ne gerek var der yokus yapardi hep.ben iyiysem ,iyi davrandiysam iyi sevilir oldum,sorun dile getirsem kotu ailesinden koparan oldum.Sonucta delirmis bir kadin var.
Haklisiniz.Benimki de bitecek.anladim bu sorun turkiyede evliligi bitirme sebebi hep
Takriben kaç sene sonra anlıyor bunuHissettiklerinizi o kadar iyi anlıyorum ki kendini değersiz hissetmek evet aynısını yaşadım.İstiyorsunuz ki eşim ve ben bir aile olalım ama ortada bir tane kendini kuma zanneden anne var.Aynısı olmasada benzer cümleler bende duydum çok zor. Ben hala geriye dönüp baktığımda ben bu kadar değersizmiydim neden bunları yaşattı bana diye üzülüyorum.Şuan eşimde kabul ediyor doğru davranmadığını .Sizin eşinizde anlayacak bence ama sabır ve zaman gerekiyor.Annesiyle kendinizi kıyaslamayın o mu benmi diye bir muhasebenin içine girmeyin zamanla göreceksiniz anne atılmaz ama öncelik ailesi yani siz olacaksınız.Evet olay eşinizde bitiyor dengeyi onun kurması gerekiyor.Anne psikolojik olarak sürekli etkilemiş doldurmuş ve buna yıllarca maruz kalmış biranda düzelmiyor maalesef.Bu yorumu yaşanmışlıklarımdan yola çıkarak yazdım yazdım.Normalde size değer veriyo mu sevgisini hissettiriyormu bu önemli bizim kavgalarımızın kökeni aile yüzünden olurdu genelde onun dışında iyiydik.
Benimki anne yalakasi da değil kendiyle ilgili konularda annesine çok güzel bağırıp mahvediyor ama benimle ilgili annesine tek laf etmiyor beni layık görmüyor demek kiBunlari okudukca ben de yalniz degilim diyorum.Ailesiyle ben iyiyken benle mutluydu ,ailesi ile iyi degilsem benle de mutsuz.Nasil oluyor sartli sevgi mi? Benim ailemi sevmesin mesela sorun bile degil sadece ozel gunlerde kocamin yanimda beni temsil etmesini isterim ama orda da pazarlikci benimkisi.Annesinden korkuyor adam,bana gelince dil papuc anneye gelince annecim annecim haklisin.