Kv / Gun / X / Esim

Ne yapicammm :(

• Günden çık

OY: 57 37,5%
  • Güne devam et

OY: 62 40,8%
  • Komsularinla seyrek gorus

OY: 35 23,0%
  • Gorusmeye ayni sıklıkla devam

OY: 50 32,9%

• Ankete Katılan
    152
nihayet beni anlayan birileri cikti. Sagolun. Eski konumu okusalar zaten olayi detayiyla gorurler. Bide ben komsularin zihnine girmedim ki, ayni ortamda bulundular ve o ortamda olan nerdeyse tum komsular ayni his icine girmisler kv ile ilgili. Ne yapsaydim yahu durun yanlis dusunuyorsunuz mu deseydim ben de ayni dusuncedeyken??? Ya da vurdumduymaz olup kadini cikarmasamiydim???

Benim tek ve en buyuk hatam su oldu, esime dogru soyleyecegim diye sevememisler dedim. Ki yine cok detaya girmedim.

Yalnız sen hiç net değilsin. Her farklı yorumda başka şeyler yazıyorsun farkında mısın? Önce bir net ol..

Sana o ortamda kv illa ki savun diyen olmadı. Dikkat edersen geneli "aile ilişkilerini komşulara dedikodu malzemesi yapma" demeye çalıştık. "Kv yi günden çıkarma" veya "ortamlarda kv için savunma metni hazırla" diyen olmadı. Huyu budur kendini öne atmayı sever biridir. Ona göre önlem alırsın. Mesela gün yapacağın veya misafir çağıracağın zaman haber vermezsin. Zaten öyle bir zorunluluğun da yok..

Çünkü (bak üşenmeden tekrar açıklıyorum); kv senin eşinin ailesi ve senin de muhtemelen anne diye hitap ettiğin bir insan. Yani ailen, akraban, yakının vs..
Komşu ne? Sadece az biraz sosyalleşmek maksadıyla ortamlarda muhabbet ettiğin, belki güvenip sır bile veremeyeceğin az tanıdığın insan topluluğu..

Ayrıca eşini ilgilendirmeyen konulara dahil etme. Onlar biz gibi kıvrak düşünemez.
Senin kendi kendine yaşadığın atraksiyona, adamın annesini hedef tahtasına oturtup açıklama yaparsan, o da kendince haklı olarak "onlar kim ki annemi istemiyorlar?" der. Annesi için kalkıp da "aa o da yanlış yapmış" demez. Ona göre annesi melektir (geneli böyle düşünür)..
Adamı karıştırma mahalle mevzularına. Sorarsa gayet basit bir şekilde cevap ver geç. Sen uzun uzun açıklarsan o da kendini karar merci sanar.
Yeterince açığım bence. Bundan sonra karar senin.

Kizlar merhaba. Daha onceki konumda gun muhabbetinden bahsetmistim. Kv gunume girmisti.

Komsularim kvmi sevmemisler. Kv ve ozellikle x kisisi arasinda bi anlasamama olmustu. Komsular olumsuz konustular. Ben de zaten kendim de istemiyordum kvmin gune katilmasini, komsularimda kvmi sevmeyince duzgun usluplu cumlelerle distan kimseyi almak istemiyorlar sorun cikti gibisinden kvme anlattim ve gunden cikmasina sebep oldum. Esime de ayni sekilde izah ettim ama icim icimi yedi yalan soyledim esime diye. Neyse dogruyu soyledim sonunda. Zaten kendiminde istemedigimi, komsularimin da olumsuz hissiyat icine girdiklerini kvmle ilgili. Esim biraz bozuldu falan...

Neyse esas sorunum su an su ki, ne zaman komsularimla bulusacak olsam esimin yuzu eksimeye basliyor. Bugun x kisisine gittim, esim esas o x kisisinin ortaligi karistirdigini dusuruyor ve fakat defalarca izah ettim ondan kaynaklanmadigini. Bugun giderken isim vermedim ama komsuya gidiyorum diye haber verdim. Esim gittigim komsumun x kisisi oldugunu duyunca bozuldu. Falan filan. Su an konusmuyoruz dogru duzgun.

Bilmiyorum anlatabildim mi ama napicam ben. Coook bunaldimmmm. :'(

Ben kvmi davet etmedim, kendisi zoraki girdi ki bir kac dk evvelinde kendisine soylendi distan kimsenin alinmadigi.
Akabinde x diye nitelendirdigim komsuyla gereksiz sekilde agiz dalasina girdi.
Hadi onu da gectim diger komsularimda haz etmemis.
Buraya kadar normal dimi?
Sonucta toplu bir yasam suruyoruz ve seven sevmeyen anlasan anlasamayan illa ki olacak.
Ki bu daha ilk gorusmeleriydi.

Daha sonra bana dediler sevemedik, edemedik. Ee ben ne yapsaydim ya orda durun ne demek sevemedik mi deseydim? Olabilir kimse kimseyi sevmek zorunda degil ki. Arti ben insanlari neden mecbur birakayim sevmedikleri bir insanla aysa bir gunde olsa ayni ortama sokmaya?? Hem de kendim de istemedigim halde.

Hadi tum bunlari da gectim, kvmi sevmediler elestirdiler diye ben tum bu insanlarla gorusmeyi mi keseyim??
Belli ki komşu konusu sizin için önemli,yani seviyorsun komşun olsun, git gel.
Gün olaylarını da seviyorsun ilk günüm diyorsun.
En büyük yanlışı eşine, komşularınla seni ilgilendiren bir konuyu anlatman.
Benim şahsı fikrim bunu eşine anlatarak, annesinin ne kadar geçimsiz bir insan olduğunu komşularının kv ile olan olayı anlatarak fısıldamak. Fakat eşinden beklediğin tepkinin tam tersini almışsın.
Ve çok çok yanlış yapmışsın. Komşunla kv arasındaki olay eşini ilgilendirmez kaldı ki kv bile eşine bu durumu anlatmamış, siz anlatmışsınız.
Siz kv zi benimsememiş olabilirsiniz, sevmiyor olabilirsiniz vs vs fakat eşinizin annesi ve eşiniz kv zi koşulsuz seviyor. Anlatarak çok büyük hatayı yapmışsınız. Ve eşiniz inanın kv ile problem yaşayan komşunuzu hiç bir zaman istemeyecek.
Gün olayı, komşu çok önemli değil hayatınızda. Dedikodunun döndüğü çarklar bu ortamlar. Dedikodu olmayan bir gün yada komşu oturması görmedim, duymadım, bilmiyorum.
Evlendim kesinlikle komşu vs görüşmeleri yapmıyorum.
Kitap okuyun, kişisel gelişimize faydalı konulara yönelin.
Hayat uzun bu yolculuk bu yaşananlarıda tecrübe olarak atın cebinize.

Komşuların dışarıdan kimse girmesin demiş aramızda yapalım demiş sen de durumu kayınvalidene söylemişsin tamam mı? Bile bile gelmiş girmiş saygısızlık yapmış. İnsanlar bilmedikleri tanımadıkları birinin evlerine gidip gelmelerini ve muhabbetlerine girmelerini istemezler haklı olarak. Sen de kayınvaliden varken ortamda rahat edemezsin. Haliyle başta senin hatırına evet demek zorunda kalsalar da komşularda tepki göstermiş ben böyle görüyorum. E bir de kayınvaliden çenesini tutamayınca kusura bakma naş naş demişler. Bari kendini sevdirmeye çalışsaymış. Seni zor durumda bırakacağını düşünseymiş. Neyse ne sende sorun yok canım sen kocana da kayınvalidene de bakma. Bugün kayınvaliden için günden çıkarsın arkadaş kaybedersin yarın başka ortamda yine seni aynı duruma düşürür yine çıkarsın asosyal olur çıkarsın. Kayınvaliden saygı duyup girmeyecekti kural konulmuş sonuçta. Bunun faturası sana kesilemez. Çeksin cezasını kocana da daha uygun bir dille anlat. Söyle başta yapılan hataydı ve sonucunu ben çekemem. Beni arkadaşlarıma karşı sıkıntılı durumda bıraktı sonuçta. Kimseyle görüşmeyeyim o zaman de komşularla da kötü olacaksak sıkıntı yani de.

Kizlar merhaba. Daha onceki konumda gun muhabbetinden bahsetmistim. Kv gunume girmisti.

Komsularim kvmi sevmemisler. Kv ve ozellikle x kisisi arasinda bi anlasamama olmustu. Komsular olumsuz konustular. Ben de zaten kendim de istemiyordum kvmin gune katilmasini, komsularimda kvmi sevmeyince duzgun usluplu cumlelerle distan kimseyi almak istemiyorlar sorun cikti gibisinden kvme anlattim ve gunden cikmasina sebep oldum. Esime de ayni sekilde izah ettim ama icim icimi yedi yalan soyledim esime diye. Neyse dogruyu soyledim sonunda. Zaten kendiminde istemedigimi, komsularimin da olumsuz hissiyat icine girdiklerini kvmle ilgili. Esim biraz bozuldu falan...

Neyse esas sorunum su an su ki, ne zaman komsularimla bulusacak olsam esimin yuzu eksimeye basliyor. Bugun x kisisine gittim, esim esas o x kisisinin ortaligi karistirdigini dusuruyor ve fakat defalarca izah ettim ondan kaynaklanmadigini. Bugun giderken isim vermedim ama komsuya gidiyorum diye haber verdim. Esim gittigim komsumun x kisisi oldugunu duyunca bozuldu. Falan filan. Su an konusmuyoruz dogru duzgun.

Ben kvmi davet etmedim, kendisi zoraki girdi ki bir kac dk evvelinde kendisine soylendi distan kimsenin alinmadigi.
Sonucta toplu bir yasam suruyoruz ve seven sevmeyen anlasan anlasamayan illa ki olacak.

Daha sonra bana dediler sevemedik, edemedik. Ee ben ne yapsaydim ya orda durun ne demek sevemedik mi deseydim? Olabilir kimse kimseyi sevmek zorunda degil ki. Arti ben insanlari neden mecbur birakayim sevmedikleri bir insanla aysa bir gunde olsa ayni ortama sokmaya?? Hem de kendim de istemedigim halde.

Hadi tum bunlari da gectim, kvmi sevmediler elestirdiler diye ben tum bu insanlarla gorusmeyi mi keseyim??

Bilmiyorum ama koskoca kadın keşke başında almasaydınız.
Yada aldıktan sonra vazgeçmeseydiniz.
Sanırım kv sevmesemde kırılıcağını uzüleceğini belirterek idare etmelerini rica ederdim.
Bundan sonra sı için ise kv 'me açık açık söylerdim.
Şuan hem kocanız hem kv'niz üzülmüş oldu.Sizde huzursuz oldunuz.

Kv gün x eşim derken gözlerim yoruldu konuyu pek okuyamadım
Güne kaynanani çağırma derim kendiniz katil
Annecim kusura bakma cagiramadim unuttum de geç:)

Hadi tum bunlari da gectim, kvmi sevmediler elestirdiler diye ben tum bu insanlarla gorusmeyi mi keseyim??[ilginç dertleriniz varmıs gün yapıp gün arkadaslarınızın kv sevmemesi ve sizin de bu bahaneyle kv dıslamanız gibi hey Allahım ya.

Kayınvalideme benden başka kimse çene yapamaz. Ancak ben yaparım:) komşum beğenmemiş de, görüşmeyecekmiş de, günden atacakmış da. Hoşt derim. Lakin ben günlere katılmam, komşularla da gidip gelmem. Boş vaktim yok. Olsaydı da gitmezdim ama. Bence siz de boş vakitlerinizi böyle insanlar ve konularla doldurmayın.

canim inan haksizlik yapildigini dusunsem mudahale ederdim, ha kendisi olmadan arkasindan konusulmasi en buyuk haksizlik oldu belki de orasi ayri.

Olay su biliyormusun, kvnin isguzarligi + benim de sacma sekilde dogrucu davut olma istegimin sonucu bu. Esimle konusmuyoruz ve benim tek bir komsuyla gorusme istegim dahi kalmadi.
Bir ara,hiçbir şeyi içimde tutamıyorum gibi bir konun vardı sanki.Ama tutmalısın,bazı şeyleri söylemen gereksizdir.Ben de istemem şahsen arkadaş topluluğumda kayınvalidemi.Ne işi var derim,saygım olmasına rağmen.
Ama kendin kır,sar, çöz.Eşini niye karıştırıyorsun,karıştırma...

Bir ara,hiçbir şeyi içimde tutamıyorum gibi bir konun vardı sanki.Ama tutmalısın,bazı şeyleri söylemen gereksizdir.Ben de istemem şahsen arkadaş topluluğumda kayınvalidemi.Ne işi var derim,saygım olmasına rağmen.
Ama kendin kır,sar, çöz.Eşini niye karıştırıyorsun,karıştırma...

Tam da oyle oldu iste :(

Kayınvalideyi başka bir ortama sokun. Beraber bir kursa başlayın, ne biliyim toplaşıp akraba günü organize edin. O ortama sardıktan sonra siz ayrılırsınız. Yazık yalnız demek ki kadın taa sizin orda güne girmeye çalıştığına göre.

Bu kadar kadın dedikodusunu eşiniz ile paylaşırsanız olacağı bu. Şu lafları eşe yetiştirme huyundan vazgeçmezse kadınlar daha çok sorun yaşanır.
Ayrıca zorla girdi diye birşey olmaz gündeki kadınlarla konuşulur kabul edilirse kişi dahil edilir öyle zorla girdi sonra beğenmedik attık lafları tutarlı değil. Burada suç sizde.

Eğer sen komşularınla kv dedikodusu yapmasaydın zamanında şimdi böyle istememe gbi birşeye cesaret edemezlerdi bnce.. dedikodu yapmasan bile sevmediğini belli etmişin.
Eşin haklı. BiZim göremediğimiz şeyleri bnce eşlerimiz dışardan daha ii anlıyor..
eşinin annesine çok büyük saygısızlık olmuş..

Başta almasaydınız sonradan çocuk gibi çıkarmanız ayıp olmuş kadına. Aynı şekilde kv den seni çıkarsaydı buraya konu açardın beni istemiyor diye. Neyse olan olmuş bence sende çık günden. Ayrıca şu gün nedir ya hiç sevmem :kahve:

ben olsam komsularima onlarin kvalideme soylemesini isterdim yani aralarindan biri soyleseydi senin soylemen olmamis.arada sen kalacaksin.

Kv'nin kendi kendine gün olayina dahil olmasi yanlış.. Kimse onu davet edip sonradan vazgecmemis anladığım kadarıyla.. Gün olaylarinda en sinirlendigim şeydir, kendi kendine dahil olanlar, millete sormadan bi akrabasini katanlar.. Arkadas en başından kimlerle kurulduysa oyle devam etmeli sonuna kadar.. Ayda bir gun kafami dagitayim diye girdiğim ortamda hesapta olmayan, belki yaninda rahat edemediğim insanlari gormek zorunda miyim?
Onun dışında, madem kadin katildi, artik yapacak bi sey yok, idare edilmeliydi sonuna kadar.. Bi dahaki gune de katmazlardi.. Esine her detayi vermen de kendine ayagina sıkmak olmuş..

Son düzenleme:
Back
X