Kv / Gun / X / Esim

Ne yapicammm :(

• Günden çık

OY: 57 37,5%
  • Güne devam et

OY: 62 40,8%
  • Komsularinla seyrek gorus

OY: 35 23,0%
  • Gorusmeye ayni sıklıkla devam

OY: 50 32,9%

• Ankete Katılan
    152
ben sizi çok iyi anlıyorum günlerle işim olmaz ama olsaydı gerekirse biri çıksın ben gireyim derdi herkesin içinde. insanlara kendi istediklerini yaptırmaya bayılır.
Muhtemelen eşinizi sizden gizli doldurdu.
Bir de huzur kaçırmış ağız dalaşı falan nasıl oldu bilemiyorum ama sizin onu savunacağınızı düşündü ona bozuldu muhtemelen.
Eşinize size bu grubun iyi geldi arkadaşlarınız olduğunu ve görüşmeyi kesmeyeceğini söyleyin.
Niye sizin etkinliğinize takılmak ister ki zaten biraz sınır lütfen!!

ben de aynı fikirdeyim. başlıktaki herkes de kayınvalideci yorum yapmış şaşırdım. hem kızın osyal etkinliğine zorla giriyor kavga çıkarıyor insanları huzursuz ediyor, yeni tanıdığı kişilerce dışlanmasına sebep oluyor sonra da kayınvalideyi niye savunmadın. o da durması gereken yeri bilsin kimse çağırmadıkça neden zorla kendini kattı ki. o komşu ile anlaşmazlığa düşecekse de gelini için susmalıydı onlar senin arkadaşın değil sen dış kapının mandalısın.

ben de aynı fikirdeyim. başlıktaki herkes de kayınvalideci yorum yapmış şaşırdım. hem kızın osyal etkinliğine zorla giriyor kavga çıkarıyor insanları huzursuz ediyor, yeni tanıdığı kişilerce dışlanmasına sebep oluyor sonra da kayınvalideyi niye savunmadın. o da durması gereken yeri bilsin kimse çağırmadıkça neden zorla kendini kattı ki. o komşu ile anlaşmazlığa düşecekse de gelini için susmalıydı onlar senin arkadaşın değil sen dış kapının mandalısın.

nihayet beni anlayan birileri cikti. Sagolun. Eski konumu okusalar zaten olayi detayiyla gorurler. Bide ben komsularin zihnine girmedim ki, ayni ortamda bulundular ve o ortamda olan nerdeyse tum komsular ayni his icine girmisler kv ile ilgili. Ne yapsaydim yahu durun yanlis dusunuyorsunuz mu deseydim ben de ayni dusuncedeyken??? Ya da vurdumduymaz olup kadini cikarmasamiydim???

Benim tek ve en buyuk hatam su oldu, esime dogru soyleyecegim diye sevememisler dedim. Ki yine cok detaya girmedim.

nihayet beni anlayan birileri cikti. Sagolun. Eski konumu okusalar zaten olayi detayiyla gorurler. Bide ben komsularin zihnine girmedim ki, ayni ortamda bulundular ve o ortamda olan nerdeyse tum komsular ayni his icine girmisler kv ile ilgili. Ne yapsaydim yahu durun yanlis dusunuyorsunuz mu deseydim ben de ayni dusuncedeyken??? Ya da vurdumduymaz olup kadini cikarmasamiydim???

Benim tek ve en buyuk hatam su oldu, esime dogru soyleyecegim diye sevememisler dedim. Ki yine cok detaya girmedim.

Benimki aynı şeyi yapıyor da oradan biliyorum ne kadar sinir bir durum. Benim misafirlerim varken gelir benden çok konuşur hatta fikir uyuşmazlığı olunca ağız dalaşına girerdi. Niye geliyosun o zaman ben çağırmadım ki, senden ayrı bir sosyal etkinliğim olamaz mı? Bir de üstüne onlar gidince xx i hiç sevmedim ne kadar salak bir daha buraya gelmesin filan diye dedikodusunu yapardı.

Kayınvalidenin tarafında ol diyenler eminim çok da kayınvaldeleri ile fazla muattap olmayan veya sorunu olmayan kişiler . ben de arada bir görsem tamam idare ederim dicem ama hayatının ta içinde olunca böyle dışlamak zorunda kalıyosun.

Neyse burda senin hatan eşinin anlayacağını düşünüp ona açılmış olman haklı da olsan o annesini mağdur görüyo şu anda o nedenle tepki göstermiş. Sen onunla gezsen tozsan günlere katılsan ondan mutlusu olmayacak hayalleri bu çünkü eşi ve annesi sürekli mutlu mutlu otursun o da sorunsuz bi ilişki içinde ikisini de aynı zamanı ayırsın uğraşmasın.

Kv nizin sizinle ortak güne girmesi saçma olmuş
Ayrıca sizin vesile olduğunuz bir topluluk da daha temkinli davranması beklenen,
Eşinizle paylaşmanız da büyük hata ,eşinizin tavrı daha da hatalı...

Benimki aynı şeyi yapıyor da oradan biliyorum ne kadar sinir bir durum. Benim misafirlerim varken gelir benden çok konuşur hatta fikir uyuşmazlığı olunca ağız dalaşına girerdi. Niye geliyosun o zaman ben çağırmadım ki, senden ayrı bir sosyal etkinliğim olamaz mı? Bir de üstüne onlar gidince xx i hiç sevmedim ne kadar salak bir daha buraya gelmesin filan diye dedikodusunu yapardı.

Kayınvalidenin tarafında ol diyenler eminim çok da kayınvaldeleri ile fazla muattap olmayan veya sorunu olmayan kişiler . ben de arada bir görsem tamam idare ederim dicem ama hayatının ta içinde olunca böyle dışlamak zorunda kalıyosun.

Neyse burda senin hatan eşinin anlayacağını düşünüp ona açılmış olman haklı da olsan o annesini mağdur görüyo şu anda o nedenle tepki göstermiş. Sen onunla gezsen tozsan günlere katılsan ondan mutlusu olmayacak hayalleri bu çünkü eşi ve annesi sürekli mutlu mutlu otursun o da sorunsuz bi ilişki içinde ikisini de aynı zamanı ayırsın uğraşmasın.

nasil da iyi anladiniz beni, cok cok tesekkur ederimmm. Ben bu zamana kadar mumkun mertebe ortak seyler yapmadim. Bayramlar falan haric tabiki. Zaten evlerimiz yakin da degil. O halde tuttu girdi gune. Bide laf ediyor kusura bakma sana sormadan girdim ama diye... İcimde ofke buyutmek de istemiyorum ama icim icimi yiyiyor.

Kizlar merhaba. Daha onceki konumda gun muhabbetinden bahsetmistim. Kv gunume girmisti.

Komsularim kvmi sevmemisler. Kv ve ozellikle x kisisi arasinda bi anlasamama olmustu. Komsular olumsuz konustular. Ben de zaten kendim de istemiyordum kvmin gune katilmasini, komsularimda kvmi sevmeyince duzgun usluplu cumlelerle distan kimseyi almak istemiyorlar sorun cikti gibisinden kvme anlattim ve gunden cikmasina sebep oldum. Esime de ayni sekilde izah ettim ama icim icimi yedi yalan soyledim esime diye. Neyse dogruyu soyledim sonunda. Zaten kendiminde istemedigimi, komsularimin da olumsuz hissiyat icine girdiklerini kvmle ilgili. Esim biraz bozuldu falan...

Neyse esas sorunum su an su ki, ne zaman komsularimla bulusacak olsam esimin yuzu eksimeye basliyor. Bugun x kisisine gittim, esim esas o x kisisinin ortaligi karistirdigini dusuruyor ve fakat defalarca izah ettim ondan kaynaklanmadigini. Bugun giderken isim vermedim ama komsuya gidiyorum diye haber verdim. Esim gittigim komsumun x kisisi oldugunu duyunca bozuldu. Falan filan. Su an konusmuyoruz dogru duzgun.

Bilmiyorum anlatabildim mi ama napicam ben. Coook bunaldimmmm. :'(

Ben kvmi davet etmedim, kendisi zoraki girdi ki bir kac dk evvelinde kendisine soylendi distan kimsenin alinmadigi.
Akabinde x diye nitelendirdigim komsuyla gereksiz sekilde agiz dalasina girdi.
Hadi onu da gectim diger komsularimda haz etmemis.
Buraya kadar normal dimi?
Sonucta toplu bir yasam suruyoruz ve seven sevmeyen anlasan anlasamayan illa ki olacak.
Ki bu daha ilk gorusmeleriydi.

Daha sonra bana dediler sevemedik, edemedik. Ee ben ne yapsaydim ya orda durun ne demek sevemedik mi deseydim? Olabilir kimse kimseyi sevmek zorunda degil ki. Arti ben insanlari neden mecbur birakayim sevmedikleri bir insanla aysa bir gunde olsa ayni ortama sokmaya?? Hem de kendim de istemedigim halde.

Hadi tum bunlari da gectim, kvmi sevmediler elestirdiler diye ben tum bu insanlarla gorusmeyi mi keseyim??
gün muhabetinize eşinize neden anlatınızki kimse annesi hakkında kötü düşünmez başkasının gördüğü gibi göremez annesi sonuçta siz eşinizin yerinde olsaydı tavrınız ne olurdu hadi zorla girdi komşular istememiş olabilir eşinize anlatma sebebiniz bak annen kötü kimse sevmedi diyem,i anlatınız ben eşinizin yerinde olsam benim annem hakında konuşan istemeyen insanları kapımın eşiğinden içeri sokmam

gün muhabetinize eşinize neden anlatınızki kimse annesi hakkında kötü düşünmez başkasının gördüğü gibi göremez annesi sonuçta siz eşinizin yerinde olsaydı tavrınız ne olurdu hadi zorla girdi komşular istememiş olabilir eşinize anlatma sebebiniz bak annen kötü kimse sevmedi diyem,i anlatınız ben eşinizin yerinde olsam benim annem hakında konuşan istemeyen insanları kapımın eşiğinden içeri sokmam

hayir tabi ki de oyle soylemedim. İsinamamislar, sevememisler dedim. O cok israr edince biraz uyanik dediler dedim. Baska da bi sey demedim.

hayir tabi ki de oyle soylemedim. İsinamamislar, sevememisler dedim. O cok israr edince biraz uyanik dediler dedim. Baska da bi sey demedim.
şimdi eşinizde onlarla görüşmenizi problem ediyosa haklı ki sonuna kadar haklı bence gün ortamınız çok sıkıcı yada sizide sevmiyorlar kv hakında böyle yanınızda konuşuluyosa size karşıda pek saygıları yok gibi günlerin tek sevdiğim yanı patates salatası ve börek muhabetlerde boş heleki bence sizde cıkmalısınız kv hakkında böyle konuşan insnlarla aynı ortamda bulunmayın sonuçta o çakal dedikleri kadının dğurup büyütüğü adamla evlisiniz ve onun evladının parasıyla günlerde gezip birde laf ettrimeyin

haklisin ama omur boyu yasayacagim diye de niye dayatmasini kabullenmek zorundayim? Emrivakisine goz yummak zorundayim??
Herkes herkesi sevmek zorunda da degil. Kvmden hoslanmadilar diye komsum olmasin, evde bir basima mi oturup durayim?

İnanin aklimda su dusunceler donup duruyor.

Cok bunaldim
Fikir istemissiniz bu da benim fikrim.
Siz olayı çok başka yerlere cekiyorsunuz böyle daha çok sorun yaşarsınız hem eşinize hem kaynana ve komşular ile..

Güne devam & komiularla seyrek görüşü seçtim.
Kv yapmış hata, hatasının bedelini de ödemiş.
Sizin de 2 hatanız var, ilki tam kv teklif ettiğinde hayır demeliydiniz, ikinci de böyle bir konuyu eşe anlatmamalıydınız. Siz de hatalarınızın bedelini ödüyorsunuz huzursuzsunuz.
Çok da deşmeyin artık, zamanla unutulacaktır. Kimseyle de çok samimi olmayın böyle bir ortamda. Eşinizle samimiyetinizi ise artırmanız şart. Bu kadar detay verdikten sonra şuanki huzursuzluğunuzu da paylaşmanız şart olmuş, yoksa önemsemediğinizi düşünecek.

Fikir istemissiniz bu da benim fikrim.
Siz olayı çok başka yerlere cekiyorsunuz böyle daha çok sorun yaşarsınız hem eşinize hem kaynana ve komşular ile..

Kusura bakmayin kirdiysam lafim birebir size degildi. Aklimdakileri sorulari yazdim. Aksine farkli fikirleri gormek icindi konuyu yazisim. Tekrardan tesekkur ederim ve ozur dilerim.

Güne devam & komiularla seyrek görüşü seçtim.
Kv yapmış hata, hatasının bedelini de ödemiş.
Sizin de 2 hatanız var, ilki tam kv teklif ettiğinde hayır demeliydiniz, ikinci de böyle bir konuyu eşe anlatmamalıydınız. Siz de hatalarınızın bedelini ödüyorsunuz huzursuzsunuz.
Çok da deşmeyin artık, zamanla unutulacaktır. Kimseyle de çok samimi olmayın böyle bir ortamda. Eşinizle samimiyetinizi ise artırmanız şart. Bu kadar detay verdikten sonra şuanki huzursuzluğunuzu da paylaşmanız şart olmuş, yoksa önemsemediğinizi düşünecek.

olayi en dogru sekilde ozetlemissiniz, cok tesekkurler.

Sende neden eşine anlatiyorsunji c kişinin annesiyle ağız dalaşına girdiğini kadin muhabbetlerinden anlamazki bir erkek taraf tutar illaki tabiki gıcık kapar. Senin suçun söylemiyecektin vallah

Ben de size sunu soylemek istiyorum. Ben kvmi davet etmedim, kendisi zoraki girdi ki bir kac dk evvelinde kendisine soylendi distan kimsenin alinmadigi.
Akabinde x diye nitelendirdigim komsuyla gereksiz sekilde agiz dalasina girdi.
Hadi onu da gectim diger komsularimda haz etmemis.
Buraya kadar normal dimi?
Sonucta toplu bir yasam suruyoruz ve seven sevmeyen anlasan anlasamayan illa ki olacak.
Ki bu daha ilk gorusmeleriydi.

Daha sonra bana dediler sevemedik, edemedik. Ee ben ne yapsaydim ya orda durun ne demek sevemedik mi deseydim? Olabilir kimse kimseyi sevmek zorunda degil ki. Arti ben insanlari neden mecbur birakayim sevmedikleri bir insanla aysa bir gunde olsa ayni ortama sokmaya?? Hem de kendim de istemedigim halde.

Hadi tum bunlari da gectim, kvmi sevmediler elestirdiler diye ben tum bu insanlarla gorusmeyi mi keseyim??

Sadece size yazmiyorum bu cevabi. Fikrinize saygim sonsuz. İnanin ne yapacagimi bilemedim.
yine ısrarla diyorum ki
bunu sizin kv nize söylemeniz hata
komşularınız kem küm edene kadar asla dışarıdan birini almayacağız diyebilirlerdi
yada kv istenmediği söylenmiş zaten
çağrılmazdı
sizin kv diye siz o ortama sokmuş olmuyorsunuz
geldiğinde komşularınız tekrardan istemediklerini söylerlerdi
bak siz söylediğinizde anlamış kv niz
demek ki o kadarda anlayışsız değilmiş
kv sevmedikleri için değilde
sizi bu duruma soktukları için sık sık görüşmeye gerek yok bence
zaten anketinizde oyumda günden çık değildi

Kvmin gune girmesi de dogru olmadi, resmen emrivakiyle isguzarlikla kimseye laf birakmadan girdi. Zaten bastan konusuldu kimse alinmayacak distan diye, bunu kv biliyordu. Bildigi halde bu hareketi yapti. İnsanlari mecbur biraktirdi. Ben sinirlendim ama belli etmedim. Fakat komsularim kvmden hic haz etmeyince ve bunu ifade edince kendim cikarma karari aldim. Kimsenin bu sekilde mecbur birakilma durumu olmamali benim gozumde.
Tabi ki emrivakiden bende nefret ederim. Ama olan olmuş, her ne kadar doğru bir hareket olmasa da kv güne katılmış. Şimdi siz komşularım istemiyorlar diyerek kendisini çıkarırsanız hoş bir görüntü değil. Yani siz kendi adınıza düşünün. Kv nize "Anne ben günden çıktım." "Neden?" "Komşularım bina da kendi aramızda yapmak istiyorlar. Bizim kv lerimiz niye katılmıyor o zaman, biz gençler olarak yapıyoruz diyorlar. Bende güne katılmayı çok istiyordum ama sana da sen çık diyemedim kırılırsın diye, o yüzden çıktım." Derdiniz. Sonra eminim kv deniz, isteyerek ya da değil, ama mutlaka sizi güne tekrar girmeniz için teşvik edecek kendi çekilecekti. Sizde yok mok deyip kısa bir sessizlikten sonra peki derdiniz. Bence daha politik olurdu. Kimsenin kalbi kırılmazdı

Peki olay nedir? ne oldu da sevmediler, hazmedemediler onu da bir açsanız. Direkt o X kişisini haklı bulmuşsunuz ve istemiyoruz dediler diye kadını dışlayıp dışardan kimse istemiyorlar demişsiniz o zaman neden baştan demediler demedi mi kaynananız. Haliyle annesi hakkında kötü konuşan birini sevmez eşiniz de. Arkadaşlarınızda bir sorun olabilir mi? ya da siz zaten istememiştiniz güne girmesini bu da sizin bahaneniz olabilir mi bana öyle geldi çünkü yani. Hani bir olay olması lazım ki istememeleri için bu nedir? dışarıdan kimseyi istememe olayı yalan zaten kaynananıza öyle demişsiniz, sonra da dışarıdan kimseyi istemiyorlar napayım diyorsunuz ama mesele o değil ki hazetmemeleri.

Sadece ilk sayfa yorumlarini okudum ve aldigi begenilerden anladigim kadariyla insanlar kv ve esinizi hakli bulmuslar.
Ben oyle düşünmüyorum. Onceki konunuzu da biliyorum. Her seye damlayan bir kv niz vardi galiba. O zaman da demistim, acikca disaridan kimseyi istemiyorlar diyin diye. Anlasilan bunu demekte biraz gec kalmissiniz ve olaylar olaylar olmus.
Herkes durmasi gereken yeri bilmeli. Ben boyle her seye damlayan ve gelinini rahat birakmayan insanlara gıcık oluyorum. Ayrica x tek basina tartismadi ya? Kv de karsilik vermis anlasilan. E herkes de hemfikir olduguna gore belli ki kv hataliymis. Simdi bu durumda 'hayir sen benim kvme boyle diyemezsin' demek hem sacma hem de gercek dışı. Bence buradaki bircok kadin da yapmaz zaten.
Ayrica o da yasli basli bir kadin olarak azicik adap bilsin de sizin sayenizde girdigi bir ortamda sizi mahcup etmemek adina susup otursun.
Komsunuz size kv yüzünden tavir almiyorsa, sizin de kv yuzunden ona tavir almaniz sacma. Komsular da bir olup biz kv yi de seni de istemiyoruz diyebilirlerdi ama dememisler. Dislamamislar. Bence siz normalde nasil gorusuyorsaniz oyle gorusmeye devam edin.
Esinizi de gormezden gelin. Zamanla unutulur. Luzumsuz bir konu. Kvde de her ota atlamamasi gerektiğini ogrenir.

Ben diğer konunda da kv ne sinir olmuştum. Kendine ait birtek arkadaş/komşu grubun var. Yeri gelir dedikodu yaparsın yeri gelir ağlar, saçma sapan şeye kahkaha atarsın.

Yırtık dondan çıkar gibi senin arkadaş grubuna katılması çok saçmaydı.

Ama şöyle birşey var ki, seni tamamen arada bıraktılar. Orda kendileri diyecekti dışardan almıyoruz teyzeciğim lütfen alınma, bizimkilerde istedi reddettik şimdi onlara ayıp olacak diye.
Onların arayıp demeleri gerekirdi.

Diğer gereksiz durum eşine olayın kendisini anlatman olmuş. Bazı şeyler içinde kalmalı her doğru her yerde söylenmemeli maalesef.

Back
X