Kv ısrar ve inatciligi

Kayınvalide hayırdan anlamıyorsa eşiniz kız kardeşini arasın, annem kızımı alıp sana getirmek için ısrar ediyor, arayıp o yaşta çocuğun sorumluluğunu alamayacağını söyler misin desin. Kv bir de kızından duysun “hayır”ı bakalım.

Buarada siz de artık daha sert tepkiler vermelisiniz bence, çocuğun aklına girmek ne demek? Ne sanıyor kendini?

Benimde o yaşlarda çocuğum var, eşimle dahi il dışına kalmaya göndermiyorum (babaannesine). O yaştaki çocuk annesi yanında olmadan bir yere gidip kalamaz. Çocuk evimi özledim diye tutturursa yada orada başına birşey gelirse ne olacak? Birde 1 kere müsade edersiniz yüz bulup her defasında bu isteğini talep eder. Kayınvalidenize "emanetin canı tez olur, orada başına bir şey gelse bunun hesabını veremezsin" diyin.

Ayrıca gerçekten götürüp bakacağından değil iş olsun diye söylüyor, benimki de öyle yarım ağız söyler, 2 saat bak desen acizlenir

Tabiki haklısınız. Kayınvalideniz saçmalamış. Gidecek orda sefil edecek çocuğu. Ya da sizin gelmeniz için ayak yapıyor da olabilir. Tavrınızı koyun eşiniz de desteklemiş geri adım atmayın
Defalarca ayni konular konusuldu surekli hayir uzaga yollamam dedim kadın bu defada kizima seni halana goturecegim yok seker alcam bilmem ne abuks abuk konusuyor yani direk kizimla konusuyor benle degil sen kimsin der gibi sanki bana. Sonucta sana daha onceden kac kere hayir dedim hatta gecen hafta demisti hayir demistim konu taze yani. Gecen gun kizima haala daha boyle diyor esime anneni terslesem gelim tersledi olur dedim kac kere hayir dedim

Ben göndermezdim.
Ben nereye, çocuklarım oraya.
“Halana götüreceğim” dediğinde de “ben bensiz bir yere göndermiyorum çocuğumu” diyip ağzını kapatırdım.

5,5 yaşında kızım

Hayatta izin vermedim vermem de.
Ben kendi evine bile götürmesine izin vermiyorken bir başka şehir hayal edemedım suan.

Çocuğum küçük kardeşim ayrılamam kimse kusura bakmasın.
Hatta bu yüzden eşimle ara sıra meydan savaşlarımız oluyor :)

Eşimle bile ben yokken bir başkasının evine gidemez. Kayınvalide bile olsa. Eşim annesine giderken kızımı götürmek ıstıyor
Alışık değilim cunkı ayrılamam

Ben yoksam o da yok, bitti!

Yapı işte ben olsam çoktan ağzının payını vermiştim kayınvalıdeye
Çünkü ben ısrardan nefret ederım

Ben çocuğumsuz duramam beni de götür ozaman deyin vazgeçer bence :D

Şakası bi yana çocuğumu kimseyle bi yere yollamam. Daha geçende babannesine bırakılan küçücük çocuk evden çıkmış gitmiş boğularak öldü. Suçlu diyemem ama böyle bi ihmalde kimse o kadını alamaz elimden mesela kimseye güvenemem. Sert bi dille reddedin kaçırıp götürecek değil herhalde konuşsun dursun.

Ne münasebet asla yollamazdım, neler neler duyuyoruz. Belli ki kayınvalideniz tatlı dilden anlamıyor, anladığı dilden konuşun.

100 kere de sorsa 100 kere hayır diyin ne olacak ki?
Alıp kaçıramayacağına göre.
"Daha önce 100 kere de söylediğim gibi, hayır biz olmadan şehir dışına çocuğumuzu gönderemeyiz" diyin.
Yine ısrar ederse yine diyin.
Atılacak, satılacak birisi değil neticede. O istemekten vazgeçmezse sizde hayır demekten vazgeçmeyin.

valla okuduğum, duyduğum haberler nedeniyle kimseye güvenmiyorum. Ben yollamazdım. Çocukları kendi akrabaları bile istismar ediyor. Devir gerçekten çok kötü. Daha birkaç gün önce burda çocukken dedesi tarafından istismar edildiğini söyleyen bir üye vardı. Özellikle erkeklerle kimse çocuğunu yalnız bırakmasın
Size katılıyorum kesinlikle devir gerçekten çok kötü sizin olmadığınız yere kendini savunamayacak çocuklarınızı asla göndermeyin.

Asla izin vermem,söylesin dursun hayır demeye devam edin.

Sizinde fikirlerinizi merak etmistim tesekkur ederim hepinize göndermem zaten gerekirse tartisirim cok uzatirsa napayim insanda anlayis olmali biraz işte.

Çakala bakın hele
Sizi ikna edemedi çocuğu işliyor
Belki ağlar hala hala diye de mecbur kalırsınız diye
Ay ne tehlikeliler
Sırf güç savaşını kazanmak için çocuk bile ağlatır bunlar

Neden direkt yüzüne "Niye ısrarla aynı şeyi söylüyorsun? Daha önce 4 4i5 kez hayır dedik. Hayır hayırdır. Artık kapat konuyu" demiyorsunuz?

Sert çıkın biraz

Kv gezmeyi seven birisi mAsAllah surekli bir yerlere gider. Tutturdu 4.5 yasindaki kızımı Tutturdu 3 saat uzakliktaki sehir disindaki kizina giderken götüreyim diye guzellikle hayirirr dedim aklım kalir dedim kendisi gitti geldi 1 hafta kaldi tekrar gidecek oldu yine sordu gotureyim diye yine hayr dedim. Ve gecen gun haala daha beni saymiyo kızıma seni halana goturecegim vs konuşuyor. Esimde hayir dedi esime kiziyor niye hayir vs diye ille goturecegim diyor. Siz olsanoz gonderirmiydiniz birde kv rahat birisi cok dikkat etmez cene yapar orda gittiggi yerde kizimla cok ilgilenmez ben eminim dikkat etmez yani cunku bize cok pinpirigiksiniz deyip duruyor. Eski konularimi bilrn bilir ayni binadaydik zor kactim hergun yemekleri beraber yemek istedi onlar kalabalik aile oldugu halde. Ve surekli ısrar etti biktim israrciliginden inatciligindan
Daha sert olun sizde.zorla götürecek hali yok

Bak anne sana bu 1500. defa ve son söyleyişim çocuğumun benden ayrı hiçbir yere gitmesini istemiyorum. Anlaşılıyor mu? Net mi? Anlamanda sıkıntı mı var? Bundan sonra tekrar sorarsan ve küçücük çocuğumu bana karşı işlersen seni psikoloğa götüreceğim çünkü gerçekten sıkıntıların olduğunu düşünüyorum.

Böyle dediğiniz zaman bence tırsar eski kafa insanlar psikolog psikiyatrist vs dedin mi kalakalırlar öcü görmüş gibi o yüzden dahada soracağını zannetmiyorum.

Müsadeniz yoksa, kimse sorgulayamaz. Ben olsam ben de o kadar uzağa göndermezdim çocuğu..

Kv gezmeyi seven birisi mAsAllah surekli bir yerlere gider. Tutturdu 4.5 yasindaki kızımı Tutturdu 3 saat uzakliktaki sehir disindaki kizina giderken götüreyim diye guzellikle hayirirr dedim aklım kalir dedim kendisi gitti geldi 1 hafta kaldi tekrar gidecek oldu yine sordu gotureyim diye yine hayr dedim. Ve gecen gun haala daha beni saymiyo kızıma seni halana goturecegim vs konuşuyor. Esimde hayir dedi esime kiziyor niye hayir vs diye ille goturecegim diyor. Siz olsanoz gonderirmiydiniz birde kv rahat birisi cok dikkat etmez cene yapar orda gittiggi yerde kizimla cok ilgilenmez ben eminim dikkat etmez yani cunku bize cok pinpirigiksiniz deyip duruyor. Eski konularimi bilrn bilir ayni binadaydik zor kactim hergun yemekleri beraber yemek istedi onlar kalabalik aile oldugu halde. Ve surekli ısrar etti biktim israrciliginden inatciligindan
Çok küçük annesiz , babasız kalmamalı :( ben olsam kendi annem de olsa göndermem bir anlık dalgınlık ile herşey olabilir allah korusun... yollamayın bence

Cok israr ederse tartisirim zaten evlat bu sakaya gelmez haklisiniz gözümün önünde olsun cocugum. Daha degisik huylari cok zAten ille terslicem

Bazıları babayla bile göndermem diyen var
Arkadaşlar siz çocuklarınızı eşlerinizle çarşıya vs gitmesine izin vermiyor musunuz?
Veya eşiniz çocuğunuzu annesine götürüp gelecek
Bunu da mı engelliyorsunuz?

laftan anlamayan insana sert konuşacaksın. hayır uygun bulmuyoruz daha da konusunu açma anne deyin. eşiniz de siz de aynı kararlılıkta olun. çocuğa seni götüreceğim dediğinde de hayır anne baba olmadan uzağa gidilmez deyip ona da net konuşun. çocuğu zorla götürecek değil ya.

Back
X