- Konu Sahibi elmalikurabiyee
-
Ozaman ne gülümsemek için zorla,nede surat asmak için plan yap...Olduğun gibi davran.Stres,kaygı,kötü düşünceni at kenara eşinle mutlu olmaya bak.Onlar gittiğinde yine mesafeni korursun saygı çerçevesinde.ama mesafe denilen şey laf kondurmak,trip atmak,surat yapmak değildir.mesafe denilen şey onlarla saygı cercevesinde dugundur bayramdır halhatirdir aramak,görüşmek fakat sizin hayatınıza müdahale etmelerine izin verecek yakinligi kurmamanizdir.Beni dugun gecemde dahi hungur hungur aglattilar. Bir turlu unutamiyorum. Icim sogumuyor. Evliligimin ilk 2 haftasi ruh gibi gecti. Esim agladi ben agladim. Bu yuzden icinden gulmek zaten gelmiyor. Ama yine de cahillik etmek istemiyorum. Sizlerden fikir almak istiyorum. Hatali bir dusuncedeysem aklimdan cikarmak istiyorum. Bile isteye planli bir sekilde ortami geren kotu gelinler gibi somurtmak degil amacim ama gulumsemek icin kendimi zorlamam gerekecek. Zorlayim mi zorlamayim mi esas soru bu sanirim.... Misafir geliyor diye hevesliyim yoksa. En iyi sekilde agirlamak icin simdiden kosturuyorum evde ama yapilanlari sindiremiyorum...
yok oyle bir durum olmasin mesafeni koru canim cicim olayina girme mesela sohbet acma huznetin bitince fec tvnin karsisina ac dizini ona gul onlara degil dertleriyle ilgilenmeAslinda soyle ki. Tamam dedim normal olayim iyi davranayim. Ama o zaman da sanki herseyi sindirdim yuttum siz tukurdukce ben yarabbi sukur derim demek oluyo gibi. Kendime onca uzuntume ihanet edecekmisim gibi hissediyorum. Icim sogumuyor yahu. Birisi uzerime bir kova su atsin.
aslinda oyle bir niyeti yok sadece nasil davranacagini bilmiyotMadem surat aşıp oturmak istiyordunuz neden kabul ettiniz baştan gelmelerini istemeseydiniz.
Bayram günü evinize gelen misafirlere böyle davranmak istemek yanlış.
Neler yaşadınız bilmiyorum ama misafir olarak kabul ediyorsanız o tavriniz yanlış olur.
Madem surat aşıp oturmak istiyordunuz neden kabul ettiniz baştan gelmelerini istemeseydiniz.
Bayram günü evinize gelen misafirlere böyle davranmak istemek yanlış.
Neler yaşadınız bilmiyorum ama misafir olarak kabul ediyorsanız o tavriniz yanlış olur.
Zaten bana soran olmadi. Ogullarinin evine ilk kez geliyorlar. Kabul etmeme gibi bir dusuncem olmadi. Hatta kendisine de dedim. Gelip gitmiyorsunuz ilgilenmiyorsunuz uzuluyorum dedim. Ama karsi taraftan bu duyguyu alamiyorum. Hadi toparlayalim biz bir aileyiz sonucta cabasini goremiyorum. Bu yuzden de nasil davranmam gerektigini bilmiyorum. Kafam karisik olay bu..aslinda oyle bir niyeti yok sadece nasil davranacagini bilmiyot
Anladım o zaman normal bir misafire nasıl davraniyorsaniz öyle davranın konu sahibi.aslinda oyle bir niyeti yok sadece nasil davranacagini bilmiyot
Canim eğer çok ağır hataları yoksa eşinin hatrına unutmaya çalış kendini kinlendirme.O şekilde kendini daha çok yorarsin içinde affet onları. Mesafeli ol birdaha o şekil uzulme mek için. Sınırların belli olsun belki bu ziyaret sizin için hayırlı bir adım olur.Zaten bana soran olmadi. Ogullarinin evine ilk kez geliyorlar. Kabul etmeme gibi bir dusuncem olmadi. Hatta kendisine de dedim. Gelip gitmiyorsunuz ilgilenmiyorsunuz uzuluyorum dedim. Ama karsi taraftan bu duyguyu alamiyorum. Hadi toparlayalim biz bir aileyiz sonucta cabasini goremiyorum. Bu yuzden de nasil davranmam gerektigini bilmiyorum. Kafam karisik olay bu..
hadi aile olalim gibi cocukca beklentileri birak konu sahibi olunacaksa zamanla olur ama genelde olmazZaten bana soran olmadi. Ogullarinin evine ilk kez geliyorlar. Kabul etmeme gibi bir dusuncem olmadi. Hatta kendisine de dedim. Gelip gitmiyorsunuz ilgilenmiyorsunuz uzuluyorum dedim. Ama karsi taraftan bu duyguyu alamiyorum. Hadi toparlayalim biz bir aileyiz sonucta cabasini goremiyorum. Bu yuzden de nasil davranmam gerektigini bilmiyorum. Kafam karisik olay bu..
İyilige karsi iyilik herkesin isi, kotuluge karsi iyilik er kisinin isi demisler. Kocaman insanlar sizden ozur dilemis, bir kere bile aramamissiniz. Yinede vakit gecirmek istemisler cocugunun yanina geliyorlar. 1 haftayi zindan etmeyi planliyorsunuz. Bugun ailesini size ezdiren adam sizide baskasina ezdirir.
Ailelerin mutlu olmadigi bir evliligin yuruyecegine ben inanmiyorum. Bu dusunce yapisiyla cok zor ama kendinizi zorlayin. Sasirtin herkesi. Mutlu edin. Utandirin hatta "biz neler yaptik, kizin yuzunden gulumseme eksik olmadi. Saygida kusur etmedi." Dedirtin. Kimse grur duymazsa sizinle siz kendinizle grur duyarsiniz.
İyilige karsi iyilik herkesin isi, kotuluge karsi iyilik er kisinin isi demisler. Kocaman insanlar sizden ozur dilemis, bir kere bile aramamissiniz. Yinede vakit gecirmek istemisler cocugunun yanina geliyorlar. 1 haftayi zindan etmeyi planliyorsunuz. Bugun ailesini size ezdiren adam sizide baskasina ezdirir.
Ailelerin mutlu olmadigi bir evliligin yuruyecegine ben inanmiyorum. Bu dusunce yapisiyla cok zor ama kendinizi zorlayin. Sasirtin herkesi. Mutlu edin. Utandirin hatta "biz neler yaptik, kizin yuzunden gulumseme eksik olmadi. Saygida kusur etmedi." Dedirtin. Kimse grur duymazsa sizinle siz kendinizle grur duyarsiniz.
Ozur dilemis olmak icin "beni affet nolursun" demek gerekmiyor ki. Telafi edecegiz demek "ben hatami kabul ettim, uzgunum bunun icin" demek. Bana gore bu tarz bir konusma sonrasinda 1 ay beklenmemeli. Kandilde aramissiniz mesela. Kayinvalidenizle konusmamissiniz bile. Ben kendi hayat bicimime gore yorum yapiyorum sadece. Belki onlarda benimle ayni fikirdedir.Konuyu yanlis anlamissiniz. Ozur dileme falan yok. Telafi edecegiz deyip tekrar aramayan onlar. 1 ay boyunca bekledim ve sonunda ben aradim onlari. O kismi duzeltelim de..
Bende soyle dusunuyorum. Telafi edecegiz hataliyiz diyen adam donunce arar cabalar gercekten telafi icin ugrasir. Halbu ki bizde olay su. Kv kp dondukten sonra benim gorumceler onlari doldurdu. Bundan dolayi da aa evet o kucuk once o arasin kafasina girdiler ve aramadilarOzur dilemis olmak icin "beni affet nolursun" demek gerekmiyor ki. Telafi edecegiz demek "ben hatami kabul ettim, uzgunum bunun icin" demek. Bana gore bu tarz bir konusma sonrasinda 1 ay beklenmemeli. Kandilde aramissiniz mesela. Kayinvalidenizle konusmamissiniz bile. Ben kendi hayat bicimime gore yorum yapiyorum sadece. Belki onlarda benimle ayni fikirdedir.
Cok buyuk ihtimalle boyle olmustur. Aslinda tamda o yuzden aramaliydiniz. Madem ailenizi karistirmaya calisan insanlar var, ortami bos birakmasaydiniz keske. Cunku onlarin niyetleri belliydi. Sizinle arayi duzeltmek. Emin olun, hala oyle. Baska niyette bir insan evinize gelemez. Siz arasaydiniz gorumcelerinizin agzi kapanirdi. En azindan simdi pisman olmasinlar geldiklerine.Bende soyle dusunuyorum. Telafi edecegiz hataliyiz diyen adam donunce arar cabalar gercekten telafi icin ugrasir. Halbu ki bizde olay su. Kv kp dondukten sonra benim gorumceler onlari doldurdu. Bundan dolayi da aa evet o kucuk once o arasin kafasina girdiler ve aramadilar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?