Kv min hesap sorması

Evet soruları bence de lüzumsuz ve sıkıcı . O konuda hemfikirim sizinle.

Ama yol gösteren arkadaşların önerilerine de kapalısınız.

Hani başka da yol yok. Bunu siz de biliyorsunuz.

Ya tavrınızı koyarsınız. Ya da koymazsınız
Ve madem ki çocuğunuza bakacak.

O zaman susacaksınız.

Hiç başka yolu yok.

Sonuçta o laf sokuyorsa siz de sokun

İçecek halimiz yok ya deyin

Bardak bu kırılır ne önemi var diyeceksiniz

Lakin misafirliğe geldiği ev algısı farklı

Anneler için çocukları hep çocuk yani ona göre siz bu işleri bilemiyor onun tavsiyelerine muhtaç oluyorsunuz

Hep kalacaksa konuşursunuz rahatsız olacağınız konuları

Merhaba bayanlar,
Kv ler ile farklı şehirlerde yaşıyoruz. Torunlarını görmeye yanımıza geldiler, bi kaç senedir kış başında gelip bi kaç ay kalıyorlar . İşe başlama gibi bir durumum olursa daha uzun süre kalacaklar. Benim sıkıntım şu, kv min benim evimde benim eşyalarım için bana hesap sorması. Örnekle açıklayayım: “yumuşatıcı dün doluydu bir günde içtiniz mi?” (2 ayrı şişe mevcut bi önceki gün açılmamış olanını görmüş ertesi gün yarım olanı) ama bunu sorarken şaka yapar gibi değil bildiğiniz hesap sorar gibi. Ben durumu izah ettim fakat bu şekilde olmayıp dökülmüş olabilir o olabilir bu olabilir. Yani başkasının evinde başkasının eşyasına hesap sormak niye. İkinci örnek: “su bardakları 6 tane değil miydi 5 tane var “ yahu bardak bu kırılıyor yani, bunun sayısını tutmak nedir? Kırılmıştır dedim. Anlayacağınız böyle saçma sapan konularda saçma sapan çıkışlar yapıyor bu sinirime dokunuyor. Kalbini kırmak da istemiyorum. Daha önce de dediğim gibi işe başlarsam daha üzümmüşler kalma ihtimalleri de olduğu için daha en baştan kötü de olmak istemiyorum.ama içten içe gıcık oluyorum. Sizce ne yapmalıyım?
Açıklama yaparsan sorma hakkini daha cok kendinde görecek. "Bosver anne sen napicaksin yumusaticiyi takma boyle şeyleri kafana" de geç mesela. Sınırınızı çizmezseniz herkes o sınırı gecer hesap da sorar

Verdiğiniz örneklere bakınca kendinizi üzüp gerilmeyin derim.

Benim kv başlarda herşeye müdahale etmeye bayılırdı. Diğer gelini öyle alıştırmış sanırım. Sustum sustum derken mutfak dolaplarının düzenine, koltuklara karışmaya kalkışmıştı. Tabak bardak burda durmaz, ikili üçlü koltuk tv burda olmaz vs diye. Bir kez net bir dille burası benim evim dedim orda konu kapandı.

Şimdi yılda iki kez gelir o da gelebilir miyiz müsait misiniz diye önden sorarak.

Biraz net tavırlı olmak gerek.

Gerçi ne hikmetse başından beri çekinirdi benden 🤷‍♀️
Şansını denedi tutmadı sanırım 😂

Kesin değil istemezsem 1 yıl daha kendim bakabilirim yani kalkıp çocuk bakmaya diye gelmediler
O halde kendiniz bakmaya devam etmelisiniz,cunku her seye alinan bir yapiniz var belli ki. Cocuk baktirdiginiz surecte buyuk sorunlar yasarsiniz buradan gorunen o.

Seninki oymuş benimki de bize kırk yılda bir gelir geldiğinde yeni birşey alınmışsa niye alındığını sorar bir defa 4-5 ay gelmediler geldiklerinde derin dondurucumu yeni almıştım niye aldınız gibi yüzünü buruşturup sordu ben de ney niye dedim verdiğim cevap bu :D bir de saçımı kestirmiştim bir defa saçını mı kestirdin niye demişti şu niyeleri hiç bitmiyor :D

Şakaya vurabilir yada duymazdan gelebilirsiniz.
Bir çözümü inanın yok. Anneanneö bizim evinizdeki kaşık, tabak vs herşeyi sayısı ile bilirdi. Bir de anneme hesap sorardı (: en duyamamazlığa vurarak çözüm bulduk.

Bakın Bunalr sadece son 2 günde olan örneklerdi aklıma ilk bunlar geldiği için bunu yazdım. Ben bi yere misafirliğe gitsem kalkıp da bu şişe boşalmış içtin mi diye sormam banane yani. Eşya onun ev onun keyif onun para onun yanlış mı düşünüyorum
Haklısınız da birkaç ay kalınan yere pek misafirlik denemez. Şimdiden bunlara sinirleriniz bozuluyorsa bence çocuk bakırmayın.

Hiç hoş değil. Gel zorla kalbimi kır diyorlar resmen. Biz nasıl kalplerini kırmamak icin direniyoruz onlarda Keske rahat dursalar.

Merhaba bayanlar,
Kv ler ile farklı şehirlerde yaşıyoruz. Torunlarını görmeye yanımıza geldiler, bi kaç senedir kış başında gelip bi kaç ay kalıyorlar . İşe başlama gibi bir durumum olursa daha uzun süre kalacaklar. Benim sıkıntım şu, kv min benim evimde benim eşyalarım için bana hesap sorması. Örnekle açıklayayım: “yumuşatıcı dün doluydu bir günde içtiniz mi?” (2 ayrı şişe mevcut bi önceki gün açılmamış olanını görmüş ertesi gün yarım olanı) ama bunu sorarken şaka yapar gibi değil bildiğiniz hesap sorar gibi. Ben durumu izah ettim fakat bu şekilde olmayıp dökülmüş olabilir o olabilir bu olabilir. Yani başkasının evinde başkasının eşyasına hesap sormak niye. İkinci örnek: “su bardakları 6 tane değil miydi 5 tane var “ yahu bardak bu kırılıyor yani, bunun sayısını tutmak nedir? Kırılmıştır dedim. Anlayacağınız böyle saçma sapan konularda saçma sapan çıkışlar yapıyor bu sinirime dokunuyor. Kalbini kırmak da istemiyorum. Daha önce de dediğim gibi işe başlarsam daha üzümmüşler kalma ihtimalleri de olduğu için daha en baştan kötü de olmak istemiyorum.ama içten içe gıcık oluyorum. Sizce ne yapmalıyım?
Öncelikle allah yardımcın olsun 😑benimde kv yanimda kalırdı iş başlardı 4 ay kalırdı kalbini hiç kırmadım yemek dahi yaptırmadım 6 sene boyunca kış ayinda 4 ay kaldı sonunda hayatın kazığını attı ama bende kapımı kapımı kapattım artik konusmiyirum eşime de dedim senin ailen bu kapıdan içeri giremez yüzde yüz haklıyım yani anlayacağın iyilik kimseye yaramaz ben bunu öğrendim
karıştırma eğer yüz verirsen astarini değil donunu dahi isterler....

İşe başlamayın. Çocuk baktırmayın mümkünse
Uzun vadede önce sizin psikolojinizi bozacak, sonra çocuğunuzla, sonra eşinizle ilişkinizi bozacak bu psikoloji.
Büyütülecek birşey yok ama çok darlanırsanız cevap vermessiniz o da anlar heralde. Çocuğumuza bakacakmış aynı evde gerginlik olur ters cevap verseniz hoş olmaz tatsızlık. Duymamazlıktan gelseniz olmaz mı ki?
1 yıldan az bi sürem daha var fakat 1 yıl sonra napcam 2 yaşında 😕 bilmediğim tanımadığım birine emanet etmek istemiyorum fakat diğer türlü de aynen dediğiniz gibi olacak sanırım

Niye gicik oluyorsunuz ki,siradan bir soru soruyormus kadin. Hani dese ki neden bu marka yumusatici kullaniyorsun dese anlayacagim kizma sebebinizi. Ama gormemis yarim dolu olan siseyi ilk gun,bir gunde nasil bitti diye sasirip sormustur. Bana normal geldi artik bunu da hesap sormak olarak gormemek lazim
Aslında ne söylendiği değil, nasıl söylendiği mesele. Üslup
Kızım bu yumuşatıcı ile ne yaptınız yarısı kullanılmış demek ayrı bunu naptiniz içtiniz mi diye igneli igneli hesap sormak ayrı.
Konu sahibini gıcık eden şey bu kanımca.

O halde kendiniz bakmaya devam etmelisiniz,cunku her seye alinan bir yapiniz var belli ki. Cocuk baktirdiginiz surecte buyuk sorunlar yasarsiniz buradan gorunen o.
Benim herşeye alınan bir yapım yok. Sadece üstüne vazife olmayan konulara burnunu sokanlara yerli yersiz ağzı var diye konuşanlara sinir oluyorum.

Aslında ne söylendiği değil, nasıl söylendiği mesele. Üslup
Kızım bu yumuşatıcı ile ne yaptınız yarısı kullanılmış demek ayrı bunu naptiniz içtiniz mi diye igneli igneli hesap sormak ayrı.
Konu sahibini gıcık eden şey bu kanımca.
Bu yastaki insanin uslubu degismez. İsine gelmedigi durumda az muhatap olmak konu sahibinin en dogal hakki. Fazla gorusmesin,fazla kaale almasin,ziyaretleri karsilikli olarak kisa tutsunlar yeterli.

Back
X