Kv.min yemek ve iş beklentisi

Kızı var herkesten önce. Daha evin bireyi dururken geline görev düşmüyor. Hepimiz bir zamanlar bilmiyorduk sorarak araştırarak yaparak öğrendik. Kızı da yapsın, herşeyin bir ilki var.

Takılmayın bu kadar. Allah razı olsun asiyeden diyip geçin.

Kayınvalidem bir süredir psikolojik olarak rahatsız panik atak ve bir takım iç sıkıntıları yani antidepresana başladı kafasını kaldıramıyormuş yemek yapamıyormuş ayağa kalktığında da içine sıkıntı gelip ağlıyormuş evde görümcem var 21 yaşında yemek bilmiyor vardiyalı çalışıyor.Kv me eltisinin kızı yemek yapıp indiriyormuş.Detayları yazamayacağım geçen gün de post açmıştım ben de hamileyim ve bulantılarım halsizlik o bu derken bir de aşırı bel ağrısı çekiyorum... bugün ona bir şey götürmem gerekti götürdüm az otur soluklan dedi balkona geçtim ee dedim nasıl oldun falan yanında eltisinin kızı da vardı iyi olmaya çalışıyorum işte ne olsun asiye sağolsun yapıyor yemeğimi temizliğimi ah siz olmasanız napardım dedi durdu kıza bakıp bakıp.Sonra annesi aradı annesiyle konuştu yine kıza dönüp annem size teşekkür ediyor bana yemek yapıp temizlik yaptığınız için valla sağolun dedi kasayla sebze almışlar az bir şey bana da verdi.Kalanını da asiye ye vericem hani o yemek yapıp yolluyor ya dedi. Ben de bozuldum ve üstüme çektim yüzüm düştü çok durmadım hadi görüşürüz dedim geldim hamile halimle resmen benden iş beklemiyor mu siz olsanız siz de öyle anlamaz mıydınız ?
İster hamile olun ister olmayın kimse için yormayın kendinizi kaç yaşında kızı varmış sen niye düşünüyorsun olmuyorsa dışardan yesinler,siz kendi evinize cocugunuza odaklanın kaynanaya elini verirsen kolunu alamazsın uzak durun bu konularda

Kendi evinizde ne yiyorsunuz?
Yemeği bol yapıp arada gönderebilirsiniz.
Ama temizlik beklemesi şu durumda çok tuhaf.
Sanırım ben olsam temizlik için yardımcı bulayım sana diye teklif eder, ücretini öderim gerekirse.

Evet size laf sokmuş biraz :)

Bu konuyu kafanıza çok takıyorsanız dediğim gibi bir yol bulacaksınız.
Elinden geleni yaptı olacak.
Ya da sallamayacaksınız.
Yapacak başka bir şey yok.

Kendi evinizde ne yiyorsunuz?
Yemeği bol yapıp arada gönderebilirsiniz.
Ama temizlik beklemesi şu durumda çok tuhaf.
Sanırım ben olsam temizlik için yardımcı bulayım sana diye teklif eder, ücretini öderim gerekirse.

Evet size laf sokmuş biraz :)

Bu konuyu kafanıza çok takıyorsanız dediğim gibi bir yol bulacaksınız.
Elinden geleni yaptı olacak.
Ya da sallamayacaksınız.
Yapacak başka bir şey yok.
Onlar 5 kişi yaşıyorlar her gün 7 kişilik yemek yapacak kadar iyi değilim 🙈 Evde makarna bir de çorba yapabiliyorum eşim salata yapıyor ya da kahvaltı o şekilde şdare ediyoruz ben oraya her gün makarna yollayamam ki zaten yemek de seçiyorlar eşim ses etmez makarnayı yiyor ama onlar ne der bilmiyorum buldukça bunarlar belki de bu da hep makarna yapıyor olur

Onlar 5 kişi yaşıyorlar her gün 7 kişilik yemek yapacak kadar iyi değilim 🙈 Evde makarna bir de çorba yapabiliyorum eşim salata yapıyor ya da kahvaltı o şekilde şdare ediyoruz ben oraya her gün makarna yollayamam ki zaten yemek de seçiyorlar eşim ses etmez makarnayı yiyor ama onlar ne der bilmiyorum buldukça bunarlar belki de bu da hep makarna yapıyor olur
Allah rızası için ben yapmak istemiyorum deyin de siz de rahat edin biz de rahat edelim , evet evde gorumceniz var evet evde 5 kişiler evet asiye de yapıyor yahuu haftada bir kez yap sogansiz patlican yemeği gönder , ne dert ettiniz bir kap yemegi , haa yapmayacaksaniz da buraya da böyle konu açmayın, diyin ki ben kaynanama yemek yapmaya mecbur muyum

Yemek yapmak ne kadar abartılı bir iş gibi söyleniyor yani nedir soğan salça ve yağ 3lüsüne taze fasulye atsan taze fasulye yemegi olur,kuru fasulye atsan kuru fasulye yemeği olur... olur da olur yani.

21 yaşına gelene kadar bunu hiç mi bir yerde duymadı.
Yemek yapmayı bilmek ne ya. Ac interneti oku yap yani.

Senden şef performansi beklemiyor kimse. Ac kalmayalim yeter.

Annesi yattığı yerden tarifetsin . Kız yapsin.

Amma mesele oldu ha.

Ben 18 yaşında üniversite okumak icin ailenden ayrildim. Yemek yapmak zorunda kalinca gayet güzel yaptım.

Ki internet de elimizin altinda değildi şimdiki gibi.

Böyle şımarık haller hic bana göre değil.

20 yaşında kuzenim var canavar gibi su böreği acıyor. Çünkü kolları ve elleri var.

Dünyadaki herkesin yapabileceği bir iş için "yapmayı bilmemek" sadece gerizekalilikla açıklanabilir.

Eşiniz arada yapabilir 1 kap yemek . Ya da siz haftada 1 en basitinden 1 yemek yapabilirsiniz. Neden her şey bu kadar mesele oluyor yani.

Aniden 9 kişi kapimi caldi gecen sene. Hepsine yemek yaptım. Attim firina tavuk. Yaptımpilav. Oldu yemek. Bu kadar basit.

Yemek yapmak ne kadar abartılı bir iş gibi söyleniyor yani nedir soğan salça ve yağ 3lüsüne taze fasulye atsan taze fasulye yemegi olur,kuru fasulye atsan kuru fasulye yemeği olur... olur da olur yani.

Amma mesele oldu ha.

Ben 18 yaşında üniversite okumak icin ailenden ayrildim. Yemek yapmak zorunda kalinca gayet güzel yaptım.

20 yaşında kuzenim var canavar gibi su böreği acıyor. Çünkü kolları ve elleri var.

Dünyadaki herkesin yapabileceği bir iş için "yapmayı bilmemek" sadece gerizekalilikla açıklanabilir.

Eşiniz arada yapabilir 1 kap yemek . Ya da siz haftada 1 en basitinden 1 yemek yapabilirsiniz. Neden her şey bu kadar mesele oluyor yani.

Aniden 9 kişi kapimi caldi gecen sene. Hepsine yemek yaptım. Attim firina tavuk. Yaptımpilav. Oldu yemek. Bu kadar basit.

Evet kendinize gore haklisiniz
Kendi aileniz olunca hersey yapabilirsiniz
Ama el olunca ve herseye mana bulup burun kiviran yemek lezzetli olsada begenmeyen yada surat asan bir kaynana olunca is degisiyo
Yapmak istemiyosun 7 kisilermis o 7 kisinin kesin senin yemeklerini cekistirecegini biliyosan duymasanda bunu tavirla belli ederler zaten herbiri ayri laf carpar yemek yapmayi birak bulasigini yikamak istemezsin
Eline saglik demeyi bilmeyene bisey yapilmaz bence

Evet kendinize gore haklisiniz
Kendi aileniz olunca hersey yapabilirsiniz
Ama el olunca ve herseye mana bulup burun kiviran yemek lezzetli olsada begenmeyen yada surat asan bir kaynana olunca is degisiyo
Yapmak istemiyosun 7 kisilermis o 7 kisinin kesin senin yemeklerini cekistirecegini biliyosan duymasanda bunu tavirla belli ederler zaten herbiri ayri laf carpar yemek yapmayi birak bulasigini yikamak istemezsin
Eline saglik demeyi bilmeyene bisey yapilmaz bence
Aynen öyle insan bir teşekkür bekliyor kuru kuru tencereyi tutuşturdu tenceren vardı dedi evet tencerem ayaklanıp gelmedi sağol desen ne olacak sanki.Öbürkünü överken övüyor çok bir şey beklemiyorum teşekkür etse vallahi ağlaya sızlaya da yaparım gocunmam yapamadığım da ararım anne bugün yapamadım derim böyle olacağını biliyordum zaten ilk postu açtığımda da tahmin ettim

Benim annem de bir süre antidepresan kullanmıştı ve annem olduğu halde tahammül edebilmem çok zorlaşmıştı, yani neredeyse benim psikoloji bozulacaktı ki, çok şükür bıraktı. Kayınvalide olsa heralde çok daha zor olurdu herşey.
Sonuçta ilaç kullandığını biliyorsun, çok takılma böyle şeylere diyebiliyorum sadece.

Aynen öyle insan bir teşekkür bekliyor kuru kuru tencereyi tutuşturdu tenceren vardı dedi evet tencerem ayaklanıp gelmedi sağol desen ne olacak sanki.Öbürkünü överken övüyor çok bir şey beklemiyorum teşekkür etse vallahi ağlaya sızlaya da yaparım gocunmam yapamadığım da ararım anne bugün yapamadım derim böyle olacağını biliyordum zaten ilk postu açtığımda da tahmin ettim
Zaten evde 5 kisi yasiyormus. Kv hasta desen diger 4 kisi neden ondan bundan yemek bekliyor?

Amma mesele oldu ha.

yapmak isteyene kolay ben 11 yasinda basladim yemek yapmaya bir de iki kardesime bakiyordum annem babam calisiyordu simdi gorumcesi neden kendi evinde yemek temizlik yapsin ki nede olsa bugun asiye var yarin konu sahibi olur

Ben birşeyler yaparken adım hiç yapmıyor oluyordu, şimdi parmağımı oynatmıyorum benden kötüsü yok. Yasemin sakallıoğlu videolarında diyor ya hani "Amaan boşver."

Gelin yapmak zorunda kızına yazık kıyamaz 🙄
El oğlu bi kıyar bi kıyar ilerde, kıyır kıyır olurlar analı kızlı. Tamam, kadın erkeğin mutfak robotu değil ama; şimdi bu senin kayniş piremses kızına doktor mühendis layık görür de, kızına iyi kötü karın doyurmayı bile öğretmezse ayıp olmaz mı?

Bana da nedense size az verdiğinden yanlış anlamayın diye öyle demiş gibi geldi. Hani daha çok verirdim ama ... gil yemek yaptıklarından onlara vereceğim gibi. Öyle değilse bile takmayın keyfinize bakın.

Siz kendinizi düşünün , hamile halinizle sizden hizmet bekleyen biri?!!..kızıda varmış birde!böyle birinden ne kadar uzak olursanız okadar iyi olur... Lütfen kendi hayatınıza bakın

Yemek ve iş beklentisi nedir ya ? Az yesinde Uşak tutsun.Buradan Türk kaynanalarına sesleniyorum.Bir kadın sırf oğlunuzla evlendi diye otomatik olarak sizin hizmetçiniz olmuyor.Damadınıza nasıl davranıyorsanız gelininizede öyle davranın.İnsan olun biraz :KK70:

Back
X