KV ne yapmaya çalışıyor olabilir?

Moonse

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2023
633
2.228
28
Kızçeler herkese merhabalar...
Kısaca sorun şu: Kayınvalidemi çok sık gören biri değilim. Kendisiyle uzak mesafe ilişkisi yaşıyoruz ancak şu sıralar uzak mesafe ilişkisi yaşadığım tek kişi kendisi değil aynı zamanda oğlu olan müstakbel eşim.
Hanımlar şimdi şöyle ki, çok sık olmamakla birlikte kayınvalidemle birbirimizi belirli periyotlarla arar ve samimi ancak uygun bir mesafe ile hal hatır sorar, sohbet ederiz. Her seferinde karşılıklı olarak o gün kim kimi aradıysa arandığı için teşekkür eder, mutluluğunu dile getirir. Ben uygun mesafeyi en başında koyduğumu düşünüyorum ancak kayınvalidem ara sıra beni kaşımak istiyor bunu seziyorum.
Nişanlıma asla yansıtmıyorum ancak sürekli şu şekilde konuşuyor (nişanlıma x diyelim): x seni arıyor mu? X bana günaydın annem demeden güne başlamaz. Benim bütün oğullarım böyledir. Her öğün yemek yedin mi annecim diye takip ederler. Büyük oğlu da kendisinden uzakta. Koskoca adam alarm kurmuyormuş kendi arayıp kurmuyormuş bunu anlatıyor. Bu konulara da beni bit iki hafta çok sık aramaya başlamıştı o sıralarda bak ben oğullarımla da çok sık iletişim halindeyim seninle de olmak isterim gibisinden bir şeye bağladı.
E hâl böyle olunca sanki kayınvalidem bana aba altından sopa gösteriyor gibi geldi. Ailem karşı tarafın ailesinden çok memnun. Nişanlım anneci bir tip değil çok şükür ama bir kaç kez annesinin oğluna aşkım dediğini de duydum çok irite oldum. Bir daha duyarsam kadını uyarmalı mıyım bilmiyorum.
Bunlar dışında kadının gerçekten hiçbir olumsuz yanını görmedim. Yalnızca birkaç değerli yorumla bana yol göstermenizi istiyorum.

Benim kv bunun aynısıydı. Annem bayılırdı ona genel olarak severlerdi herkes. 1 buçuk yıldır evliyim bu kadının oğluyla çok çok çok severek evlendim ve inanır mısın evliliğe o kadar da gerek yokmuş diyecek bir hale geldim bu süre zarfında. Nişanlıyken böyle şeyler söyleyip beni rahatsız ederdi. Evlenince 10 katını demeye başladı.

Nişanlım anneci bir tip değil çok şükür ama bir kaç kez annesinin oğluna aşkım dediğini de duydum çok irite oldum. Bir daha duyarsam kadını uyarmalı mıyım bilmiyorum.

Bu konuya karışamazsınız oğlu ile onun arasında. Bir da daha nişanlıyken bu kadar telefon görüşmesine gerek var mı?

Nişanlım anneci bir tip değil çok şükür ama bir kaç kez annesinin oğluna aşkım dediğini de duydum çok irite oldum. Bir daha duyarsam kadını uyarmalı mıyım bilmiyorum.
Bunu yapmayın da ne yaparsanız yapın. Öncelikle haddiniz değil, ikincisi daha evli bile değilmişsiniz, şimdiden kv ile ilişkinizi mahvetmeyin. Gerekirse mesafe koyun.

Bence cocuklara askim diye hitap edilmemeli, ama anne ogul arasindaki muhabbete de karisamazsiniz. Ama nasil uyarirdiniz merak ettim :KK70:
Ek not: Kadinin anlattiklari (yemek yedigini takip etmeler felan) ortada hastalik yoksa normal degil bana göre.
30 yaşında annesinin aşkı mı olur ya küçülsün de cebime girsin yedi aylık sanki mübarek. Anca böyle olur yoksa uyarı dediğime bakmayın kadına parmak sallayacak halim yok elbette 😂

Bende oğluma kocama etmediğim iltifatlari ediyorum açıkçası anne oğul ilişkisi bambaşkadir benim kayınvalidm oğlunu yani eşimi öper sarılır ellerine kadar öper ben mutlu bile olurum açıkçası. Tabiki günaydın diyecekler sarilcaklar arasacaklar buna siz dahil kimse karışamaz ama kendiniz hakkında mesafe koyabilirsiniz her aradığında açmaz isim vardi dersiniz

Oğlu evlilik yoluna giren annelerin çoğu böyle. Gelinleri başta kendilerine rakip görüyorlar aklı başında olan biraz da gelinin tavrını koymasıyla zamanla tutumunu değiştiriyor ama bazısı da zehir ediyor evliliği. Hitap şekline de karışmazsınız. Benim kv de çok fazla sevgi sözcüğü kullanır hatta bebekmiş gibi sever eşimi. Ama mesela benim teyzem pis köpek der çocuklarını severken kötü bir niyeti yok sevgisini böyle gösteriyor 🤷🏻‍♀️

Şunu deneyebilirsiniz size x seni arıyormu tarzında konuştuğunda. Bizim aramızdaki ilişki iletişim özeldir ve bizim aramızdadır anne bunu konuşmamız doğru olmaz. Bozulur ama bişey diyemez ve dikkat eder.

Ay ama 30 yaşında annesinin aşkı mı olur ya hu :KK48:

Bence küçük çocuklara da aşkım denmemeli zaten, bu ayrı bir mesele. Rahatsız olmanızı doğal karşılıyorum. Ama salın bence. Çünkü bu konuda yapabileceğiniz bir şey yok.

Bende oğluma kocama etmediğim iltifatlari ediyorum açıkçası anne oğul ilişkisi bambaşkadir benim kayınvalidm oğlunu yani eşimi öper sarılır ellerine kadar öper ben mutlu bile olurum açıkçası. Tabiki günaydın diyecekler sarilcaklar arasacaklar buna siz dahil kimse karışamaz ama kendiniz hakkında mesafe koyabilirsiniz her aradığında açmaz isim vardi dersiniz
Bakın elbette sağlıklı bir ailede olması gereken bunlar. Sorun aralarında bunların yaşanıyor olması değil ki. Sorun kadının bana bunları farklı bir üslupla söylediğini düşünmem. Yoksa elbette annesinin babasının evlatlarını sevmesinde kimin gözü olur allasen?

Ne kadar seviyorlar karşı tarafı irite edecek cümleler kurmayı. Ben hiç aramadım nişanlıyken. Sadece ararlarsa konuştum. 7 yıllık evliyim hala eşimin herhangi bir aile bireyini doğumgünü/bayram dışında aramam. Haliyle sinirimi bozacak şeyler duymuyorum çok mutluyum.

Ayrıca çocuğa aşkım denilmesini normal bulmuyorum. Bu konuda uzmanlar da eşinize ve çocuğunuza aynı şekilde hitap etmeyin uyarısı yapıyor.

Ama eşime hitap edilseydi umursamamakla beraber bir daha aşkım demezdim. Annesiyle aynı şekilde hitap etmek istemezdim.

Kızlar konunun özü kadın bana evlatlarım beni arar sorar bensiz yapamaz saat bile kurmaz biri ben uyandırırım sabahları dediği zaman ben bunu pozitif algılamadım. Meydan okuma gibi düşündüm. Ama zaten sevsinler saysınlar. Annesini atan adam el kızı olan benim mi değerimi bilecek kafasındaydım hep.
Kadın bana bunu dile getirdikçe ben de arayacaklar tabi sen onların annesisin. Tabi ki soracaklar sormazlarsa onların ayıbı gibi cevaplar verdim. Kadının amacı ne bilmiyorum. Belki laf olsun diye ancak kadınlar hisseder ya bazı şeyleri bu o türden bir konuşma gibi geldi bana. Yoksa ben de her akşam ailemi görüntülü arar tek tek konuşur, her biriyle sohbet ederim. Ama bunu niye anlatayım ki?

Back
X