KV ne yapmaya çalışıyor olabilir?

başka yönden düşünün birde. oglumla günlük yaşantımız böyle evlenince duzen bozulmasın gelinim diyor size . beni unutmayın hep araşalım diyor

Bakın elbette sağlıklı bir ailede olması gereken bunlar. Sorun aralarında bunların yaşanıyor olması değil ki. Sorun kadının bana bunları farklı bir üslupla söylediğini düşünmem. Yoksa elbette annesinin babasının evlatlarını sevmesinde kimin gözü olur allasen?
Tabi ses tonu konuşma tarzı bile cümlelerin anlamını değiştirebiliyor ama çoğu anne oğluna evladına çok düşkün . Şimdiden göz dağı vermiş olabilir kendince boşver in

Kızlar konunun özü kadın bana evlatlarım beni arar sorar bensiz yapamaz saat bile kurmaz biri ben uyandırırım sabahları dediği zaman ben bunu pozitif algılamadım. Meydan okuma gibi düşündüm. Ama zaten sevsinler saysınlar. Annesini atan adam el kızı olan benim mi değerimi bilecek kafasındaydım hep.
Kadın bana bunu dile getirdikçe ben de arayacaklar tabi sen onların annesisin. Tabi ki soracaklar sormazlarsa onların ayıbı gibi cevaplar verdim. Kadının amacı ne bilmiyorum. Belki laf olsun diye ancak kadınlar hisseder ya bazı şeyleri bu o türden bir konuşma gibi geldi bana. Yoksa ben de her akşam ailemi görüntülü arar tek tek konuşur, her biriyle sohbet ederim. Ama bunu niye anlatayım ki?

Kayınvalide tarafından hafif bir kıskançlık olabilir. Erkek anneleri biraz zorlanıyor böyle durumlarda. Bence sizin verdiğiniz cevaplar çok mantıklı. Bozmadan devam edin. Ama nişanlınızı da iyi gözlemleyin.

kadın bana evlatlarım beni arar sorar bensiz yapamaz saat bile kurmaz biri ben uyandırırım sabahları
Anneye bu denli bağımlı bir evlat yetiştirmek övünülecek bir şey değil bana göre. Bence de son derece haklısınız rahatsız olmakta.

Diğer konularda endişelenmekte haklısın da
Kadın kendi öz evladına sevgi sözcüğü kullanarak aşkım dedi diye kayınvalidene hayır o benim aşkım diyerek mi uyaracaksın:KK70:
O zaman endişelenmekte haklı olduğum konular hakkında konuşsak...

oğullarına aşık kayınvalideleri hiç sevmem zaman içinde oğullarının eşleriyle yarışır hale geliyorlar.
sürekli size oğullarıyla iletişimini anlatmasıda sanki had bildirir gibi. bende rahatsız olurdum. herkesin yeri ayrı

oğullarına aşık kayınvalideleri hiç sevmem zaman içinde oğullarının eşleriyle yarışır hale geliyorlar.
sürekli size oğullarıyla iletişimini anlatmasıda sanki had bildirir gibi. bende rahatsız olurdum. herkesin yeri ayrı
İşte hislerime tercüman olan o kelimeler. İnanın aynen böyle hissediyorum. Kadın gelecekte bir kıyas bir yarış halinde olacak gibi geliyor.

bi anne çocuğuna aşkım dememeli o konu tamam. ancak kvalide oğluna diyorsa siz deme demeniz abes olur. gelin kıskanıyor olur. gereksiz bence... salla

belki alarm kurmayı bilmiyordur... boşver.

zaman geçtikçe değişiyorlar. başta senin yazdığın gibi oluyor. canım cicimm vs.. sonra sen takmadıkça normale dönüyor tepkileri. sallama yani.

O konularda muhattabınız kayınvalide değil. Nişanlınıza bahsedeceksiniz endişelerinizden. Ve çok iyi gözlemleyeceksiniz elinizden geldiğince.
Bu tarz konuşmaların kadın erkek arasındaki çekimi bitirdiğine inanıyorum. Dırdır eden, her şeyi fazla gören bir kadın olmak istemem. Annesi de çünkü oğluna karşı değil bana karşı yapıyor o küçük değindirmelerini. Bu sefer annesi onun gözünde çok iyi ben bir şey beğenmeyen olmak istemem.

Kızçeler herkese merhabalar...
Kısaca sorun şu: Kayınvalidemi çok sık gören biri değilim. Kendisiyle uzak mesafe ilişkisi yaşıyoruz ancak şu sıralar uzak mesafe ilişkisi yaşadığım tek kişi kendisi değil aynı zamanda oğlu olan müstakbel eşim.
Hanımlar şimdi şöyle ki, çok sık olmamakla birlikte kayınvalidemle birbirimizi belirli periyotlarla arar ve samimi ancak uygun bir mesafe ile hal hatır sorar, sohbet ederiz. Her seferinde karşılıklı olarak o gün kim kimi aradıysa arandığı için teşekkür eder, mutluluğunu dile getirir. Ben uygun mesafeyi en başında koyduğumu düşünüyorum ancak kayınvalidem ara sıra beni kaşımak istiyor bunu seziyorum.
Nişanlıma asla yansıtmıyorum ancak sürekli şu şekilde konuşuyor (nişanlıma x diyelim): x seni arıyor mu? X bana günaydın annem demeden güne başlamaz. Benim bütün oğullarım böyledir. Her öğün yemek yedin mi annecim diye takip ederler. Büyük oğlu da kendisinden uzakta. Koskoca adam alarm kurmuyormuş kendi arayıp kurmuyormuş bunu anlatıyor. Bu konulara da beni bit iki hafta çok sık aramaya başlamıştı o sıralarda bak ben oğullarımla da çok sık iletişim halindeyim seninle de olmak isterim gibisinden bir şeye bağladı.
E hâl böyle olunca sanki kayınvalidem bana aba altından sopa gösteriyor gibi geldi. Ailem karşı tarafın ailesinden çok memnun. Nişanlım anneci bir tip değil çok şükür ama bir kaç kez annesinin oğluna aşkım dediğini de duydum çok irite oldum. Bir daha duyarsam kadını uyarmalı mıyım bilmiyorum.
Bunlar dışında kadının gerçekten hiçbir olumsuz yanını görmedim. Yalnızca birkaç değerli yorumla bana yol göstermenizi istiyorum.
O onun oğlu isterse aşkım der , uyarmak uygun olmaz. Eşim yazmışsınız ilk başlarda, sonra nisanlim diye devam etmişsiniz. Nisanliniz asker mi ? Neden uzakta? Her kayinvalide yapar o konuşmaları, oğlum senle evlenecek ama bana sevgisi bitmedi, beni seviyor ,düşünüyor gibi gösteriş konuşmalarını.

Bu tarz konuşmaların kadın erkek arasındaki çekimi bitirdiğine inanıyorum. Dırdır eden, her şeyi fazla gören bir kadın olmak istemem. Annesi de çünkü oğluna karşı değil bana karşı yapıyor o küçük değindirmelerini. Bu sefer annesi onun gözünde çok iyi ben bir şey beğenmeyen olmak istemem.

Dırdır etmeniz gerekmiyor ki. Siz sakin ve ölçülü bir şekilde endişelerinizden bahsedeceksiniz. Böyle şeylerin sizi üzdüğünü ve gelecek konusunda kaygılandırdığını anlatacaksınız. Eğer karşı taraf bunu yanlış anlayacaksa onda sorun var demektir.

O onun oğlu isterse aşkım der , uyarmak uygun olmaz. Eşim yazmışsınız ilk başlarda, sonra nisanlim diye devam etmişsiniz. Nisanliniz asker mi ? Neden uzakta? Her kayinvalide yapar o konuşmaları, oğlum senle evlenecek ama bana sevgisi bitmedi, beni seviyor ,düşünüyor gibi gösteriş konuşmalarını.
Müstakbel demek gelecekteki demek. Müstakbel eşim, şu an eşim değil gelecekte eşim olacak demek. Yalancı durumuna düşmek istemem. Daha dikkatli okumalısınız.

Dırdır etmeniz gerekmiyor ki. Siz sakin ve ölçülü bir şekilde endişelerinizden bahsedeceksiniz. Böyle şeylerin sizi üzdüğünü ve gelecek konusunda kaygılandırdığını anlatacaksınız. Eğer karşı taraf bunu yanlış anlayacaksa onda sorun var demektir.
Keşke erkeklerin beyinleri biz kadınların beyni gibi çalışsaydı. Her şey ne kadar kolay olurdu

Keşke erkeklerin beyinleri biz kadınların beyni gibi çalışsaydı. Her şey ne kadar kolay olurdu

Ben farklı çalıştığını düşünmüyorum. Bunlar yerleşmiş ve öğretilmiş algılar. Eğer senin haklı bir endişen varsa, nişanlın bunu tepki vermeden dinlemeli ve düşüncesini belirtmeli. Ama ben gerçekten ciddi bir şey olduğunu sanmıyorum. Klasik "oğlum elden gidiyor" davranışları bunlar. Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla mantıklı ve aklı başında bir insansınız. Kendinizi haksız duruma düşürmeden çözeceksiniz eminim.

İkisi arasındaki ilişkiye karışmanız mümkün değil kötü olan siz olursunuz sadece siz mesafenizi koruyun

Biz sürekli iletişim halindeyiz aile ilişkilerimiz çok sıkı fıkıdır diye nümayişte bulunup aslında ileride sizi sık sık rahatsız edeceğim diyor. Kaynana işte çok takılma ayrıntılarda boğulma. Merhaba de geç. Müstakbelde pek düşkün değilmiş zaten.

Kızlar konunun özü kadın bana evlatlarım beni arar sorar bensiz yapamaz saat bile kurmaz biri ben uyandırırım sabahları dediği zaman ben bunu pozitif algılamadım. Meydan okuma gibi düşündüm. Ama zaten sevsinler saysınlar. Annesini atan adam el kızı olan benim mi değerimi bilecek kafasındaydım hep.
Kadın bana bunu dile getirdikçe ben de arayacaklar tabi sen onların annesisin. Tabi ki soracaklar sormazlarsa onların ayıbı gibi cevaplar verdim. Kadının amacı ne bilmiyorum. Belki laf olsun diye ancak kadınlar hisseder ya bazı şeyleri bu o türden bir konuşma gibi geldi bana. Yoksa ben de her akşam ailemi görüntülü arar tek tek konuşur, her biriyle sohbet ederim. Ama bunu niye anlatayım ki?
Kendi ağırlığını belli etmeye çalışıyor o. Parmak sallıyor aslında seninle evlensede bana hep böyle davranacak bunu bil demeye getiriyor. Tehtit olarak algılıyor çünkü. Sanki siz oğluna anneni arama ilgilenme diceksiniz sanıyor. Böyle bir korkuları var genel olarak sebebi de şu çünkü zamanında kendileri eşlerine bunu yaptı. Gelinleri de yapacak diye ödleri kopuyor.

Back
X