KV ne yapmaya çalışıyor olabilir?

nişanlınızı çok iyi gözlemleyin, annesi oğulcu kadın sizi uyarıyor aklınca; evlenince de ben ararım her sabah, sık sık aranmayı beklerim diye nişanlı da anacı çıkarsa çok sıkıntı çekersiniz. evlendikten sonra aileci oluyor erkekler tuhaf hallere giriyorlar, konuşun bu konuyu ben mesafe severim, çok sık arayamam, yakında ev tutamam uzak olalım tatlı olalım gibi tavrına bakın nişanlının.
not: aşkım konusunda uyarmayın ne derse desin kıskandı olur sonra.

Hatta evli bile değilmissiniz. Nişanliymişsiniz. Gerçekten korkunç. İlerde bir gün siz de kv olab bunu unutmayin
Hanımefendi her şeye okey de, annesi aşkım diyor uyarsam mı nedir. Gerçekten iyi misiniz? Ya anne oğul arasına girmek bu farkında mısınız? O kadın onu doğurmuş büyütmüş size mi sorucak hangi hitabı kullanacağını? Ne münasebet ya
Gören de kaynanam sanar. Ne kadar üstüne alındın. Her konuyu bu kadar içselleştirir misin yoksa sadece bu konuya özel hassasiyet mi geliştirdin :işsiz:

Kızçeler herkese merhabalar...
Kısaca sorun şu: Kayınvalidemi çok sık gören biri değilim. Kendisiyle uzak mesafe ilişkisi yaşıyoruz ancak şu sıralar uzak mesafe ilişkisi yaşadığım tek kişi kendisi değil aynı zamanda oğlu olan müstakbel eşim.
Hanımlar şimdi şöyle ki, çok sık olmamakla birlikte kayınvalidemle birbirimizi belirli periyotlarla arar ve samimi ancak uygun bir mesafe ile hal hatır sorar, sohbet ederiz. Her seferinde karşılıklı olarak o gün kim kimi aradıysa arandığı için teşekkür eder, mutluluğunu dile getirir. Ben uygun mesafeyi en başında koyduğumu düşünüyorum ancak kayınvalidem ara sıra beni kaşımak istiyor bunu seziyorum.
Nişanlıma asla yansıtmıyorum ancak sürekli şu şekilde konuşuyor (nişanlıma x diyelim): x seni arıyor mu? X bana günaydın annem demeden güne başlamaz. Benim bütün oğullarım böyledir. Her öğün yemek yedin mi annecim diye takip ederler. Büyük oğlu da kendisinden uzakta. Koskoca adam alarm kurmuyormuş kendi arayıp kurmuyormuş bunu anlatıyor. Bu konulara da beni bit iki hafta çok sık aramaya başlamıştı o sıralarda bak ben oğullarımla da çok sık iletişim halindeyim seninle de olmak isterim gibisinden bir şeye bağladı.
E hâl böyle olunca sanki kayınvalidem bana aba altından sopa gösteriyor gibi geldi. Ailem karşı tarafın ailesinden çok memnun. Nişanlım anneci bir tip değil çok şükür ama bir kaç kez annesinin oğluna aşkım dediğini de duydum çok irite oldum. Bir daha duyarsam kadını uyarmalı mıyım bilmiyorum.
Bunlar dışında kadının gerçekten hiçbir olumsuz yanını görmedim. Yalnızca birkaç değerli yorumla bana yol göstermenizi istiyorum.
Oğullarıma küçükken aşkım derdim. Şimdi büyüdüler aşkımı kullanmıyorum ama oldu ki ileride evlendiler ve gelin hanımın yanında birden ağzımdan çıktı insanlık hali yani. Gelin hanımda beni uyardı diyelim valla kaynanalığın kralını görür açık söyleyeyim.

Gören de kaynanam sanar. Ne kadar üstüne alındın. Her konuyu bu kadar içselleştirir misin yoksa sadece bu konuya özel hassasiyet mi geliştirdin :işsiz:
Evet sadece bu konuya özel hassasiyet geliştirdim. Bir annenin evladına hangi hitabı kullanacağına bir başkası karar veremez. Sevgili nişanlı ya da eş her ne iseniz partnerinizi sahibiniz sanmayın bence. Anneyle evlat arasına da girmeyin, hakliyken haksız duruma düşersiniz.
Ya da biraz empati? Anneniz size aşkımkızım vs dese ve eşiniz bu durumdan rahatsız olsa, ne kadar antipatik ve saçma değil mi?

Bayaa baya sopa gösteriyor. Tehlikeli bir noktadasin. Nişanlın annesinin anlattigi gibi biriyse (annesini arayip yemegini yedin mi diye sormalar falan) zaten hayırlı olsun
kendi başını yakmak uzeresin. Degilse bile, ki umarim annesi yalan söylüyordur, annesi sizi rahatsiz edecek. O da annesine karsi ne kadar sert ve net olacak bilemiyorum doğrusu. İşin zor gorunuyor. Nişanlım anneci degil diye de hic emin olma bence o kadar. Bu kafada bir kadinin cocugunu nasil yetistirmis olacagini bi hayal et, sonra bi daha dusun

Diğer konuda mesafenizi koruyun ama kayinvalidenizi oğluna aşkım diyor diye neden uyaricaksiniz onu anlamadım. Ben de oğluma isterse 60 yaşına gelsin Aşkım bebeğim derim evlenince oğlum olmaktan çıkacak mı ? Lütfen karşınızda ki kayınvalide diye bu lafı bile takinmayin kendinizi doldurmayın.

İki erkek evlat yetistiriyorum.Allahin izniyle evlendiklerinide göreceğim.Gelinimde bana anne eşime askim deme diyecek :)
Hoş karsilamazdim.
Yapmayın.
Size vermeye çalıştığı mesajlardan hoslanmamanizi ve mesafeli olmak istemenizi anlarım.
Samimiyetsiz ve nisbetli bir ortam bile olsa hiç karismayin derim.
Benim kayinvalidemde sizinki gibidir.
Hoş gorun.

Kızlar konunun özü kadın bana evlatlarım beni arar sorar bensiz yapamaz saat bile kurmaz biri ben uyandırırım sabahları dediği zaman ben bunu pozitif algılamadım. Meydan okuma gibi düşündüm. Ama zaten sevsinler saysınlar. Annesini atan adam el kızı olan benim mi değerimi bilecek kafasındaydım hep.
Kadın bana bunu dile getirdikçe ben de arayacaklar tabi sen onların annesisin. Tabi ki soracaklar sormazlarsa onların ayıbı gibi cevaplar verdim. Kadının amacı ne bilmiyorum. Belki laf olsun diye ancak kadınlar hisseder ya bazı şeyleri bu o türden bir konuşma gibi geldi bana. Yoksa ben de her akşam ailemi görüntülü arar tek tek konuşur, her biriyle sohbet ederim. Ama bunu niye anlatayım ki?
Sizin tarafınızdan da sevilmek ilgi alaka görmek istediği için anlatmış olabilir.sizde evladı olacaksinizya.nasil bizler gelin olarak bir tık özel muamele bekliyoruz.kayinvalidelerde öyle bence. :)

hitap konusunda bende size katılmıyorum. babam ben bildim bileli beni kuzucuğum diye sever. şimdi eşim "28 yaşındaki kadından kuzucuk mu olur" dese saçma bir yere takıldığını düşünürdüm. bence kızlar çok sevildiğinde ve sevgi sözcüğü duyduğumuzda irite olmuyor da erkeklere aynı şekilde sevgi sözcükleri kullanılınca bir irite oluyoruz. bu yüzden bu konuda uyarmak seni kötü gösterir.
ama genel olarak ben seni anladım. çünkü müstakbel kayınvalidenin niyeti az çok belli. "bak biz böyleyiz ona göre, evlense bile oğlum beni hep arayacak, soracak, nazım geçecek haberin olsun" diyor. aba altından sopa gösteriyor bir nevi. bu beni de rahatsız ederdi açıkçası çünkü söylerken iyi niyeti değil de o farklı hissi algılamışsınız. nişanlınızın aile iletişimini az çok biliyorsunuzdur, sizi rahatsız eden bir aşırılık yoksa klasik kv işte diyorum.

Konuda ne zamandır böyle hitap edildiği bilgisi yok, belki 30 senedir aşkım diyor kadın oğluna. Benim teyzem mesela oğlu 33 yaşında kendimi bildim bileli kuzenime aşkım der. Şimdi birbirlerine sağlıksız derecede bağımlılar ana oğul. 🤦🏻‍♀️

Ben çocuk 5 yaşında da olsa 40 yaşında da olsa sağlıklı bulmuyorum aşkım denilmesini. Baştan sınırlar düzgün çizilmiyor sonra ailesine bağımlı insanlar yetişiyor. Nitekim kayınvalide de çocuklarının ne kadar bağımlı olduğundan konu sahibine bahsetmiş. Alarm dahi kurmuyorlarmış hala anneleri arayıp uyandırıyormuş. Her öğün yemek yedin mi diye arayıp soruyorlarmış. Pek sağlıklı ilişkileri olduğu söylenemez bana göre.
Belki de kadin öyle diyordur. Konuyu açan kişi nişanlısının annesini hr Ogün arayıp aramadığını uzak mesafe olsa bile yan yanayken muttttlakaaaa görmüş gözlemlemiş olmadı. Kadinin gelini ilgili olsun diye böyle şeyler yapabileceğini düşünüyorum var çünkü böyle insanlar

Kv ile oğlunun iletişimine karışmayın. Isterse aşkım desin ister balım. Siz de kv ile kendinize özgü bir iletişim kurun.

Back
X