Kv neden böyle yapıyor olabilir

40 yıl düşünsem kaynana savunacağım aklıma gelmezdi. kv de olsa anne de olsa kimse kimsenin hizmetçisi değil. kadın gelip gündelikçi gibi yemeğini temizliğini yapacak kocanı bakacak konu sahıbının çocugunu bakacak çalışacaklar evınızde bedavaya ama sıra dona gelınce woowwww ortalık ayaga kalkacak. yardım alan emir alır unutmayın. o zaman anahtarı verip evinizde çalıştırmayacaksınız.
Benim gelip temizliğini yemeğimi yapsın gibi bir talebim olmadı.Olmazda suan hamileyim ve risli bir hamilelik geciriyorum buna ragmen biri gelipte yardim etsin demem istememde Anahtarin biri bende dursun diye kendi istedi.Bende mecburen vermek zorunda kaldim.Oglununda eli ayağı var kendi işini kendi halledebilirdi.Onlar evde bende habersiz cumhuriyetleri kurmaya kalkmışlar.Kusura bakmayın ama kv gelip donlarinizin olduğu çekmeceye kadar elini kolunu sokarsa sizinde hoşunuza gitmez.

E yavaştan çıtlatsan durumu ne dersin? Çocuğa bakıyor diye sanırım herşeyi hak görüyor kendinde bu çok yanlış. Çocuk bakımı dışında hiçbir iş yapmasın yapmamalı da eğer odana kadar müdahale ediyorsa.

Benim gelip temizliğini yemeğimi yapsın gibi bir talebim olmadı.Olmazda suan hamileyim ve risli bir hamilelik geciriyorum buna ragmen biri gelipte yardim etsin demem istememde Anahtarin biri bende dursun diye kendi istedi.Bende mecburen vermek zorunda kaldim.Oglununda eli ayağı var kendi işini kendi halledebilirdi.Onlar evde bende habersiz cumhuriyetleri kurmaya kalkmışlar.Kusura bakmayın ama kv gelip donlarinizin olduğu çekmeceye kadar elini kolunu sokarsa sizinde hoşunuza gitmez.

Emrivaki şekilde rızan dışında ise bence sen haklısın bu konuda. İnsan çamaşırları konusunda özel eşyaları konusunda oldukça hassasdır kvler de öz annemiz değil yabancı kadındır ve onun bile lafını ederler insanın arkasından insanoğlu çiğ süt emmiştir çünkü ufak bir pürüz durumunda dedikodu bile eder. Ben düzenli bazen de dağınık olmayı severim kimse gelsin toplasın istemem belki eşimle fantezik özel eşyalarımız var özel alan adı üstünde.😬

Bende kesinlikleri yapmasını istemiyorum ama bana sormadan ve ben görmeden yardımcı olmak amacıyla hemen yapıveriyor, hem kendimi kötü hissediyorum hemde hoş bir durum değil benim kirlilerimi yıkaması , istemiyorum yani, bu durum ilerledikçe olaylar da ilerliyor brni kimse aramadan kv imi arayıp gündüz kahveye geliyor evim müsait değillen

Emrivaki şekilde rızan dışında ise bence sen haklısın bu konuda. İnsan çamaşırları konusunda özel eşyaları konusunda oldukça hassasdır kvler de öz annemiz değil yabancı kadındır ve onun bile lafını ederler insanın arkasından insanoğlu çiğ süt emmiştir çünkü ufak bir pürüz durumunda dedikodu bile eder. Ben düzenli bazen de dağınık olmayı severim kimse gelsin toplasın istemem belki eşimle fantezik özel eşyalarımız var özel alan adı üstünde.😬
Kesinlikle bana yardımcı olup işimi hafifletmek amacıyla yapıyor, ama bu artık sormadan çekmecelerimi karıştırmaya yada diğer odalardan birirymiş gibi eşim ve ben y.odasındayken ve bir şey konsuuyorduk eşimde giyiniyordu işten gelmişti, direkt girip niye sustunuz ben girince dedi ben kendimi evin cocuğuymuş gibi hissediyorum tüm hakimiyet gitmiş gibi, dahası da var tabiki bununla sabit değil

Ben de aynı riskli gebeyim ve yatarak geçirmek zorundayım. Serklajli gebeyim her an bir durum da olabilir. Sadece lavaboya kalkiyorum Buna rağmen kimseden yardım istemedim. İstersem de camasirlarimi katlamasına yerine koymasına kızamam ,kızmam da.

Bir de ben kv olsam gelinin pis donunu katlamam da yani iğrenmeden yapıyorlar bir de burda kavga çıkıyor :D

Son düzenleme:
Merhabalar , benim sorum şu, evimin anahtarı kvde var, oğluma baktığı için her gün geliyor ben çalışıyorum, birkaç kez direkt anahtar ile girdi çok rahatsız oldum, bir kez de yanında misafir ile geldi ve haber vermedi anahtar ile girdi üstüm müsait değildi. ben kvimi seviyorum çok iyi biri her işime koşar ama bu konuda neden böyle yapıyor bilmiyorum, evde eşimde varken yatak odamıza(kapısı açık) direkt giriyor ya da çekmecelerime iç çamaşırlarımı katlayıp direkt açıp koyuyor , rahatsız oluyorum ama dillendiremiyorum kırılmasını istemiyorum çünkü beni öz kızı gibi görüyor, bu durumu nasıl düzeltebilirim

Not geçeyim , evime gündüz gelecek misafir kv imi arayıp haber veriyor. Ufak şeylere takılmak istemiyorum eşimi çok seviyorum aramızda çok iyi ama evim gibi hissetmemeye başladım kendimi rahatsız hissediyorum
Allah ağız vermiş dil vermiş, açıp kullanıyorsunuz hanımefendi bu ne böyle? Kırılırsa kırılsın alınırsa alınsın. Ne ev kalmış ne özel hayat kalmış ne saygı kalmış

Hayır tüm işleri yapmıyor tabiki, bana sormadan direkt bazı işleri hallediyor kesinlikle yapması benim talebim değil
İşte ilk yaptığımda anne yapma diyecektiniz.

Benim kv de oğluma baktı. Ona ilk söylediğim şey "Anne sadece çocuğa bakacaksın. Zaten yeterince yorucu bir iş ev işlerinin hiçbiriyle ilgilenme. Çok ihtiyacım olursa ben senden isterim zaten." olmuştu.

Ona rağmen bi süre sonra akşam otururken "Yarın çocuk uyuyunca x işi yaparım" dedi. Hayır anne yapmayacaksın o uyuyunca sen de çayını demleyip tv izleyip dinleneceksin çünkü yorulmuş olacaksın dedim. Sonra da sormadan hiçbir şey yapmadı. Zaman geçtikçe de bana alıştı. Ben söylemeden benim istemediğim hiçbir şey yapmadı.

Merhabalar , benim sorum şu, evimin anahtarı kvde var, oğluma baktığı için her gün geliyor ben çalışıyorum, birkaç kez direkt anahtar ile girdi çok rahatsız oldum, bir kez de yanında misafir ile geldi ve haber vermedi anahtar ile girdi üstüm müsait değildi. ben kvimi seviyorum çok iyi biri her işime koşar ama bu konuda neden böyle yapıyor bilmiyorum, evde eşimde varken yatak odamıza(kapısı açık) direkt giriyor ya da çekmecelerime iç çamaşırlarımı katlayıp direkt açıp koyuyor , rahatsız oluyorum ama dillendiremiyorum kırılmasını istemiyorum çünkü beni öz kızı gibi görüyor, bu durumu nasıl düzeltebilirim

Not geçeyim , evime gündüz gelecek misafir kv imi arayıp haber veriyor. Ufak şeylere takılmak istemiyorum eşimi çok seviyorum aramızda çok iyi ama evim gibi hissetmemeye başladım kendimi rahatsız hissediyorum
Siz buna müsade etmişsiniz iç çamaşır çekmecesi en özel alandır mesela demekki kadın o yüzü sizde bulmuş ki rahat davranıyor hadi çocuğuna baktı diyelim mecburi kusura bakmayinda ev işi ne alaka bir yardımcı abla cagirsaydiniz bu kadar gereksiz samimiyete oluşmazdı bence özel alanınız kalmamış bu kayin validenizin değil sizin suçunuz bence

zor
hem kv hem gelin olmak
yıkamasa bu sefer tümgün evde insan bir yapıverir diye düşünürler diye rahatsız olur
yapsa ellemesin diyen de var

kv benim evime geldiğinde yapar yıkar eller ben rahatsız olmam
ama misafir çağırmaz çağırırsa da bana haber verir zaten de kızmam hazırlığı vs kendi yapar

valla çocuğunuza baktığı için idare etmeniz gerekir bir bakıcı olmuş 10-15.000
ya da eşiniz söylesin

Eğer bakıcı tutma niyetiniz yoksa kv kendi evinde bakmalı çocuğuna.
Kadın hem evinden çıkıyor hem misafirini agirlayamiyor.
Çocuğunuzu sabahtan bırakabilirsiniz kv evine.
En azından o kadın da evinin işini yapar misafirini falan da rahatça çağırır.
Diğer türlü de yok mecbur eve gelecek diyorsanız açıkça konuşun kirlilere sen dokunma anne diyebilirsiniz.
Kapıyı da kilitleyin geceden çat diye giremez böylece.
Misafir çağırma işine de bir şey diyemiyorum kadın tüm gün çocuk bakıyor sıkılıyordur.

zor
hem kv hem gelin olmak
yıkamasa bu sefer tümgün evde insan bir yapıverir diye düşünürler diye rahatsız olur

ama misafir çağırmaz çağırırsa da bana haber verir zaten de kızmam hazırlığı vs kendi yapar

ya da eşiniz söylesin
10-15 mi çok iyimsersiniz🙈 İstanbul’da 20den aşağı yok maleseff

Odalara girme konusunu kendiniz konusun araya esinizi sokmaniza gerek yok. Anahtar konusunda anne once kapiyi calsan olur mu bazen musait olmayabilirim demeniz yeterli olur bence. Neticede anahtar vermissiniz sizin evde olup olmadiginizi bilemeyebilir ama bile bile yaoiyorsa o zaman daha net konusun. Uzulmesin kirilmasin bahane oluyor biraz. Bir de esinize soylettirmek esinizle aranizi da bozacak en azindan biriyle araniz bozulsun.

zor
hem kv hem gelin olmak

ya da eşiniz söylesin
Çok haklısınız ama sınırları korumayı başaramadım ben yapmasa daha rahat olurum
Eğer bakıcı tutma niyetiniz yoksa kv kendi evinde bakmalı çocuğuna.
Kadın hem evinden çıkıyor hem misafirini agirlayamiyor.
Çocuğunuzu sabahtan bırakabilirsiniz kv evine.
En azından o kadın da evinin işini yapar misafirini falan da rahatça çağırır.
Diğer türlü de yok mecbur eve gelecek diyorsanız açıkça konuşun kirlilere sen dokunma anne diyebilirsiniz.
Kapıyı da kilitleyin geceden çat diye giremez böylece.
Misafir çağırma işine de bir şey diyemiyorum kadın tüm gün çocuk bakıyor sıkılıyordur.
İstedği misafiri davet edebilir demek istediğim o değildi aslında yanlış anlaşıldım , bana gelmek isteyen eşimin tarafından akrabalar kvimi arayıp müsaitlik soruyorlar benim söz hakkım yok gibi direkt o aranınca bende tuhaf karşıladım, yoksa benim gelenine gidenine lafım yok istediğini çağırır, işi de ben yapmamasını söylüyorum ama durmuyor kendisi yapmak istiyor onu da yaptırmıyorum

Odalara girme konusunu kendiniz konusun araya esinizi sokmaniza gerek yok. Anahtar konusunda anne once kapiyi calsan olur mu bazen musait olmayabilirim demeniz yeterli olur bence. Neticede anahtar vermissiniz sizin evde olup olmadiginizi bilemeyebilir ama bile bile yaoiyorsa o zaman daha net konusun. Uzulmesin kirilmasin bahane oluyor biraz. Bir de esinize soylettirmek esinizle aranizi da bozacak en azindan biriyle araniz bozulsun.
Anahtarı eşim benim haberim yokken vermiş ben sonradan direkt girince öğrendim

Hayır tüm işleri yapmıyor tabiki, bana sormadan direkt bazı işleri hallediyor kesinlikle yapması benim talebim değil
Eşiniz halledecek siz kötü olmayın madem seviyorsunuz da. Sizin lafiniz unutulmaz da oğullarının ki yutulur.

Anahtarı eşim benim haberim yokken vermiş ben sonradan direkt girince öğrendim
Valla onunde sonunda o kavga edilecek o zaman bosuna ertelemeyin. Hangisiyle once kavga edeceginize simdiden karar verin. Esiniz de o anahtari size sormadan verdiyse malesef kavgada tarafi simdiden belli. Size simdiden celik gibi sinirler diliyorum.

40 yıl düşünsem kaynana savunacağım aklıma gelmezdi. kv de olsa anne de olsa kimse kimsenin hizmetçisi değil. kadın gelip gündelikçi gibi yemeğini temizliğini yapacak kocanı bakacak konu sahıbının çocugunu bakacak çalışacaklar evınızde bedavaya ama sıra dona gelınce woowwww ortalık ayaga kalkacak. yardım alan emir alır unutmayın. o zaman anahtarı verip evinizde çalıştırmayacaksınız.

Bencede. Bu kadar ic ice olunca böyle olmasi normal. Benim kayinvalideye de anahtar vermistik. Pek hoslanmadigim bir durum olunca esim e anahtari geri almasini söyledim. Ben kvdeye ayni binada oldugumuz halde bu kadar is yaptirmam. Sınır cizemiyorsun sonra

Back
X