Kv neden böyle

Hah super iste ya
Siz esinizle basarirsiniz ben inaniyorum buna
Yanlisi dogruyu kendiniz ayirt edin
Yardim isteyecek olursaniz internete bakin, doktora sorun cok anne seyisine basvurmayin
Ben zaten öyle yapıyordum. Çoğu şeyi zaten ablamın doğumlarında tecrübe etmiştim. Araştırmıştım da. Doktora da sorardım. Kv doktorlar ne biliyormuş filan derdi. Ama ben hastanedeyken ayaklandım zaten 2 3 dikişşm vardı o da kanamam olduğu içşn içerideydş o kadar. 10 12 gün kaldı kv gitti. O yokken çok da rahat yaptım valla, hatta eşim annem yokken evi toplarız vs çok işimiz var derdi, bebek uyursa bende eşimle birlikte işleri hallederdim, hala da öyle. 😂
 
Eltin de kvde de ayrı tuhafmış, sezaryen doğum yapan eltin yanındakinin eli kolu çarpar dikişleri acır diye de nasıl düşünmemiş. Ben sırf bu yüzden eşimi göndermiştim yataktan. Yeni doğum yapan anne çocuğun gık demesine uyanıyor zaten istemsizce. Saçmalıklar silsilesi
Evet, çok tuhaflar. Kv kırkım çıkana kadar yalnız bırakmayacakmış aslında beni. Eltim de diyor kırkın çıkana kadar yalnız kalma işlerrinş yapamazsın vs. Ha kırkım çıkmış ha çıkmamış bebek aynı bebek değşl mi sonuöta. Değişikler. Doğuma giddrken doktorum tok olmamı istemişti. Kaynım arıyor doğum yapacağım gece eltşmle birlikte eşime diyorlar kş aç gitsin doğuma, öğleden sonraya sarkıtırlaf doğumu tok giderse diyolar. Ben de dedim canım ben normal doğum yapıyorum sezaryen değil. Doktorum aç gelmemi istese söylerdi ne alaka aç veya tok gitmem. Ben doğum sırasında aniden sezaeyene alınacak olsam tok diye almayacaklar mı sanki dedim. Çok biliyorlarmış gibi kendi bildiklerini empoze etmeye çalışıuolar. Doğumda bile ebe hastanın aç gelmesinş önermşyoruz normal doğumda açlık doğumun ilerlemesini önlüyor anne açken ıkınamıyor doğum uzuyor demişti. Çocukta sarılık riski vardı bşz o kadar takmazken eltim vs kaynanam çok takıyor sürekli sarılıkla ilgili bize demeçler veriyordu. Bunalmıştık. Doktorun söylediklerini de söylemiyorduk bunalttıkları için. 🙄🙄
 
Ama kayınvalidem kendisi için cahil olduğunu söylüyor zaten. Eşimde diyor bazrn cahillik işte eski kafa diye. Babam başkalarına gidip o gerikafalı cahil demiyor onun dedikodusunu yapmıyor ki annemi ve beni yatıştırmak için öyle diyor sadece. Gidip ona buna anlatmıyor yani. Babam konuşma boşver demiş. Annemdr bana anlattı. Zaten yakın zamanda gelmiş annemin kulağına. Annem bayram bayram böyle şeyleri konuşmayalım bayramdan sonra arar sorsrım çok alındım diyor. Bende arayıp sorması taraftarıyım. En azından kv annemin duyduğunu ve alındığını bilsin ki her yerde böyle rahat konuşamasın.
ilk msj da anneme söylemiş diye yazmışsınız şimdi de annemin kulağına gelmiş duymuş diyorsunuz daha fazla annenizi karıştırmayın sonuçta yüz yüze bakıyorsunuz büyütülecek birşey de yok ortada o bunu demiş bu bunu demiş diyerek ömür geçmez yalnızca kendiniz üzülürsünüz. k.v o yaşta gelmiş sizr yardımcı olmaya çalışıyor bazı şeyleride görmezden gelin iyiyken kötü olmayın anneliginizi yaşayın onu bunu bırakın
 
Kv elinden geleni yapmis daha ne yapsin .senin duzenini tabiiki tam bilemez o gidince tekrar koyarsin yerine...bu tur seyler icin anne kalbi kirmaya degmez...
Ablanla ilgili soyledigi o cumle icinde babaniz en dogrudunu soylemis...ya anneniz cevap verecekti sizi lohusa halinixle uzmeyecekti yada.konusunu.acmayacakti
Kadın annemin yüzüne dememiş arkasından söylemiş. Annem arayacakmış sma babam izin vermemiş boşver demiş ama annem de kafasına takıp üzülüyor. Ben de ara kavga etmeden sakince alındığını söyle dedim. Bayramdan sonra ararım. Bayramda huzursuzluk olmasın dedi.
 
İnanın böyle patavatsızca çıkan her cümlenin arkasından gidilse huzur diye bir şey kalmaz. Ben fazla üstüne gitmeyin ve büyütmeyin arkası gelir daha çok üzülürsünüz diyorum. Yer değişikliğine gelince sanırım geneli aynı benim de birebir aynı olaylar yaşandı. Ayrıca düzen takıntılı bir insanım. Başlarda çok zorlandım ama sonra dedim ki insanlar evlerini bırakıp gelmişler yardım ediyorlar. Kirletilmediği sürece eşyaların yerlerini gittiklerinde değiştiririm kalp kırmayayım dedim ve inanın ben de rahatladım.
Ben zaten bilerek bşr saygısızlık etmedim. Hatta eşim hoşuna gitmeyen şeuler olursa bana söyle annem sen söylersdn demiştş. Bende alınmayacağı şeyleri söylüyordum mutfağı toplarken eşyaların yerini gösteriyorum ona alınmış, bebek emzirirken mememi ellediği için bebek memeyi bırakmıştı zor tutturmuştuk, alınmasın diye birşey demedim eşime söyledim memeye dokunmasını istemediğim içşnde alındı muhtemelen kş ona dokunma buna dokunma diyormuşum. 😂O gidene kadsr birşey demedim o koydukça ben düzelttim o yokken yerlerine yerleştirdim fırsaf buldukça ona da alınmıştır kesin.
 
Kayınvalidenin annene söylediği lafı eşine neden söyleyeceksin hiç anlamadım.
Anan anama ablamgilin kaynanası hakkında demişkiiiiiiiii......
Laf peşine düşmeyin ya. Annenin ağzı yokmuymuş kaynanana o an niye gerekli cevabı vermemiş,kaç yaşında aklı başında ağzı dili olan annenin hakkını savunmak için gidip kaynanana mı çemkireceksin?
Baştan sona saçmasapan gereksiz hareketler.
Kaynanan bebek aç diyor dememesi lazım ama emin ol bebeğin doğumuna gelen 100 kayınvalideden 99 u bunu diyor.hiiiiiiç takma.bebek aç diye beni üzmeye devam ederseniz gerçekten aç kalacak sebebi de siz olacaksınız de.
Bardakların yanına saklama kabı koymuş....yaa boşversene mutfağın tertemiz yemeğin yapılıyor,kap kacağın yeri değiştiysede kaynanan gittikten sonra doğru yerlerine koymak temiz eşyayı kaç dakika sürecek? Benim mutfağımda bir tane temiz bardak kalmamıştı,tezgahta bir tuzluk koyacak yer yoktu bulaşıktan doğum yaptığım zamanlar.konforun tadını çıkar.iyi kötü düzenli düzensiz farketmez kendi gönüllü olarak yapan birileri var sen sadece bebeğine ve kendi iyileşmene odaklan.en zor olduğu kadar en mükemmel günler.bu günler bir daha geri gelmeyecek kıymetini bil,sarıl bebişine uyu dinlen.birlikte banyo yapın.bak nasıl mutlu oluyorsun.annene de söyle kaynananın dedikodusunu yapmasın lohusa kızına.bi derdi varsa kendi çözsün seni boş yere üzmesin germesin.
 
Kayınvalide mükemmel olmayabilir fakat sizinki de lohusa kafası olayları şu an için büyütmeyin bence. Bir kaç ay sonra çok da önemli ayrıntılar olmayacak bunlar sizin için. Son paragrafta kim kime ne demiş anlayamasam da insan kaybetmenin kolay kazanmanın zor olduğu kanaatindeyim. Kusurlarıyla da olsa kayınvalideyi kazanmaya çalışın. Buradan çok da kötü görünmüyor, eşinizle huzurunuzu bozacak kadar.
Ablamın kv ile eşimin ailesi akraba. Ablamın kvsinin annesine benim kv demiş ki "kızınız gelinini börteçinenin ablasını iyi yetiştirmiş." bunu da anneme ablam anlatmış. Annemde duyunca üzülüp alınmış.
 
Kayınvalide mükemmel olmayabilir fakat sizinki de lohusa kafası olayları şu an için büyütmeyin bence. Bir kaç ay sonra çok da önemli ayrıntılar olmayacak bunlar sizin için. Son paragrafta kim kime ne demiş anlayamasam da insan kaybetmenin kolay kazanmanın zor olduğu kanaatindeyim. Kusurlarıyla da olsa kayınvalideyi kazanmaya çalışın. Buradan çok da kötü görünmüyor, eşinizle huzurunuzu bozacak kadar.
Zaten kusurları da olsa konuşuyorum hor görmüyorum. Yaptığı patavatsızlıklara alınsam da birşey demiyorum ama bazen ben de dayanamıyorum.
 
Ben zaten bebeğimle ilgilendim. Kimseyi de istemiyordum doğumdan sonra. Kalırsa annem kalsın istiyordum. Zorla gel bana bak demedim. Kendisş bakmsk içşn zorlsdı. Zaten eşimde temizlik hastası. Dağınıklığs vs gelemez. Ben karnım burnumda 9 aylık hamileyken o mutfağı temizlemek toparlamak için uğraştım o halde uğraştığım şeyinde bir günde düşüncesizce bozulmasından hoşlanmam. Şimdi bşle çocuktan yemek yerken wc giderken bşle zorlanıyorken ne ara o dağıttığı yerlerş toparlayacağjm. Eşime söyledşm de o toparladı. Sizin ufacık dediğinşz şeuleri kv başkalarına söylüyor arkamızdan yapıyor kulapa gelince hiç hoş olmuyor ama. Sizin anneniz için veya sizin içşn kv aynısını yapsa hoşunuza gider mi? Kv her zaman böyle. Neymiş ablamı ailem benden bizden daha çok seviyor ayrımcılık yapıyormuş, bu araya nifak sokmaktan nsşka birşey değil. Gider ablamın kayınvalşdesinşn annesine kızınız gelinini iyi yetiştirmiş der yani annesi kızını yetiştirememiş de kaynanası yetiştirmiş demek ister bu da dilden dile dolaşır. Hoş mu? Ablamdan bebek kıyafetş alırım, eltimden de alacağım halde ablamdan kıyafet alıyorum diye kıskanırlar alınırlar. Bebeğimin herşeyinş kendim yapıyordum. Altını alıyorum eşim geliyo niye anneme yaptırmıyorsun birazda annem yapsın diye laf ediyor, altnı alırken çocuk çok ağlıyo diye gelşr altı açıkken çocuğu öyle kucağına alırdı altını almak 1 dklık işken 5 dk sürerdi. Her seferinde bebek ağlıyo altını alırken diye gelir altını aldığım sırada kucağına alır bırakınca ağlama seansları devam ederdi. Sütüm olduğu geldiği hslde çocuk doymuyor süt az geliyo heralde derdi de eşşm anne süt geliyor sütü çok derdi de yinede anlamazdı. Ben kendi yemeğimi bebek uyuyuncs kendim yapıyordum zaten kendime.
Tamam olabilir herkes kendi düzenini sever. Başta eşinize soyleseydiniz uygun dille annesine soyleseydi gelmesine gerek yok diye. Böylesi daha kötü olmuş. Ama eşiniz aksine kalmasında sakınca görmeyip annem yapsın bırak demiş çocukla ilgilenme konusunda bile. Büyükler gelirse ev ihtiyacında yardıma gelmeli zaten bebekle ilgilenmesi gereken siz ve eşiniz olmalı giydirme uyutma besleme herşey dahil onlar bir sevmeye. Evet bazen büyüklere laf anlatmak zor ama sizde lohusa halinizle sert cikismissiniz eşiniz ozaman anne sen sadece yemek temizlik yap düzeni bana bırak otur ben bosaltayim makinayı deseydi. Annenize söylenen söz hoş olmamış o konuda zaten haksız olduğunuzu düşünmüyorum ama büyütüp sonradan tekrar konuyu açmaya gerek yok orda verecekti anneniz cevabını. Sizi değil annenizi ilgilendiren bir mevzu. Herşeye dahil olursaniz huzurunuz kaçar. Konun tekrar açılması ters birsekilde üstelik eşinizin hoşuna gitmeyecektir
 
Başkasının boşalttığı makineye bunun yeri burası değil denmez ama.
Annemlerde bile bulamıyorum ben her şeyin yerini, kolay değil başka evde makine boşaltmak.
Ama yerini gösteriyorum. Başkasının evi dediği yere defalarca geldş kaldı düğğn zamanı da sonrssıda herşeyin yerinş her geldiğinde gösterdim. Kendş annem bile biliyor eşyaların yerini ki kv gösterdiğim kadar göstermedim. Kv eşyaların yerinş bildiği halde oraya koymuyır neresi boşsa kolayına neresş gelirse oraya koyuyor.
 
Tamam olabilir herkes kendi düzenini sever. Başta eşinize soyleseydiniz uygun dille annesine soyleseydi gelmesine gerek yok diye. Böylesi daha kötü olmuş. Ama eşiniz aksine kalmasında sakınca görmeyip annem yapsın bırak demiş çocukla ilgilenme konusunda bile. Büyükler gelirse ev ihtiyacında yardıma gelmeli zaten bebekle ilgilenmesi gereken siz ve eşiniz olmalı giydirme uyutma besleme herşey dahil onlar bir sevmeye. Evet bazen büyüklere laf anlatmak zor ama sizde lohusa halinizle sert cikismissiniz eşiniz ozaman anne sen sadece yemek temizlik yap düzeni bana bırak otur ben bosaltayim makinayı deseydi. Annenize söylenen söz hoş olmamış o konuda zaten haksız olduğunuzu düşünmüyorum ama büyütüp sonradan tekrar konuyu açmaya gerek yok orda verecekti anneniz cevabını. Sizi değil annenizi ilgilendiren bir mevzu. Herşeye dahil olursaniz huzurunuz kaçar. Konun tekrar açılması ters birsekilde üstelik eşinizin hoşuna gitmeyecektir
Ben zaten dedim eşime. Hatta eşim başta kendisş çok söylemişti annen gelir kalır diye. Öyle de karar vermiştşk annesine de söylemiştik ama doğum öncesi bşr anda karar değiştirdiler. Kaynım ve eltimde sürekli eşime doğum öncesinde de yalnız kalmasın annem gelecek mi diye söyleyip duruyorlardı, anneside alınıyor diye heralde eşim kabul etti. Eşim zaten kv den çok iş yapıyordu evde. Ben bebeğimi emzirip uyutmaya çalışırken kv ben emzirdikten sonra bebeğimle ilgilenmek istiyordu. Kucapa alıştırmamı istemiyordu. Ben altını alırken, gece ağladığında vs hemen odaya geliyor çok ağlarsa kucağına alıyordu altını alırken. Yani ben kızmadan bağırmadan söyledim söyleyeceklerimi ama onlar yine de alınmış. Benim alınacağımı hiç düşünmüyorlar ama neyse...
 
ilk msj da anneme söylemiş diye yazmışsınız şimdi de annemin kulağına gelmiş duymuş diyorsunuz daha fazla annenizi karıştırmayın sonuçta yüz yüze bakıyorsunuz büyütülecek birşey de yok ortada o bunu demiş bu bunu demiş diyerek ömür geçmez yalnızca kendiniz üzülürsünüz. k.v o yaşta gelmiş sizr yardımcı olmaya çalışıyor bazı şeyleride görmezden gelin iyiyken kötü olmayın anneliginizi yaşayın onu bunu bırakın
Anneme söylemiş dediğim şey farklı o benimle ilgili annemle ablama söylemiş "bana ona dokunma buna dokunma diyor." demiş.
Zaten kv yaptığı tüm patavatsızlıkları görmezden gele gele böyle oldu kv.
Ablamın kvsinin annesine gidip kızınız böeteçinenin ablasını ysni gelinini iyi yetiştirmiş demiş. Ablamda anneme söylüyor bunu.
 
Ben zaten dedim eşime. Hatta eşim başta kendisş çok söylemişti annen gelir kalır diye. Öyle de karar vermiştşk annesine de söylemiştik ama doğum öncesi bşr anda karar değiştirdiler. Kaynım ve eltimde sürekli eşime doğum öncesinde de yalnız kalmasın annem gelecek mi diye söyleyip duruyorlardı, anneside alınıyor diye heralde eşim kabul etti. Eşim zaten kv den çok iş yapıyordu evde. Ben bebeğimi emzirip uyutmaya çalışırken kv ben emzirdikten sonra bebeğimle ilgilenmek istiyordu. Kucapa alıştırmamı istemiyordu. Ben altını alırken, gece ağladığında vs hemen odaya geliyor çok ağlarsa kucağına alıyordu altını alırken. Yani ben kızmadan bağırmadan söyledim söyleyeceklerimi ama onlar yine de alınmış. Benim alınacağımı hiç düşünmüyorlar ama neyse...
Bebek ağlarken odaya girmek nedir yahu. Yani dizide anliyorum bende geçtim o yollardan kirdigimda oldu ama inan geçici şeyler oyuzden dedim bu dönemdeki konuları uzatmayın lohusa olan sizsiniz birde karşı tarafa soylediklerinize ikinci bir lohusa gibi alınganlık yapılmasina izin vermeyin
 
Kayınvalidenin annene söylediği lafı eşine neden söyleyeceksin hiç anlamadım.
Anan anama ablamgilin kaynanası hakkında demişkiiiiiiiii......
Laf peşine düşmeyin ya. Annenin ağzı yokmuymuş kaynanana o an niye gerekli cevabı vermemiş,kaç yaşında aklı başında ağzı dili olan annenin hakkını savunmak için gidip kaynanana mı çemkireceksin?
Baştan sona saçmasapan gereksiz hareketler.
Kaynanan bebek aç diyor dememesi lazım ama emin ol bebeğin doğumuna gelen 100 kayınvalideden 99 u bunu diyor.hiiiiiiç takma.bebek aç diye beni üzmeye devam ederseniz gerçekten aç kalacak sebebi de siz olacaksınız de.
Bardakların yanına saklama kabı koymuş....yaa boşversene mutfağın tertemiz yemeğin yapılıyor,kap kacağın yeri değiştiysede kaynanan gittikten sonra doğru yerlerine koymak temiz eşyayı kaç dakika sürecek? Benim mutfağımda bir tane temiz bardak kalmamıştı,tezgahta bir tuzluk koyacak yer yoktu bulaşıktan doğum yaptığım zamanlar.konforun tadını çıkar.iyi kötü düzenli düzensiz farketmez kendi gönüllü olarak yapan birileri var sen sadece bebeğine ve kendi iyileşmene odaklan.en zor olduğu kadar en mükemmel günler.bu günler bir daha geri gelmeyecek kıymetini bil,sarıl bebişine uyu dinlen.birlikte banyo yapın.bak nasıl mutlu oluyorsun.annene de söyle kaynananın dedikodusunu yapmasın lohusa kızına.bi derdi varsa kendi çözsün seni boş yere üzmesin germesin.
Kayınvalidem anneme dememiş kiii! Kayınvalşdem ablamın kvsinin annesine gidip "senin kızın gelinini yani börteçinenin ablasını iyi yetiştirmiş." demiş yani bu demek oluyor ki benim dünürüm kızlarını kızını iyi yetiştirememiş. Annemde bunu ablamdan duyunca üzülmüş. Yani laf anneme dokunuyor o yüzden eşime bunu söyleyecektim. Annem zaten kırkım çıkana ksdar bana birşey anlatmadı. Annem konuşacakmış ama bsbam konuşms demiş. Brnde bu kadar üzüldğysen konuşmalısın dedim. Kaynsnam anneme direk söylememiş bunu. Kaynanaö başkadıns söylüyor, ablam duyuyor ablamda anneme söylüyor. Olay bu.
 
Bebek ağlarken odaya girmek nedir yahu. Yani dizide anliyorum bende geçtim o yollardan kirdigimda oldu ama inan geçici şeyler oyuzden dedim bu dönemdeki konuları uzatmayın lohusa olan sizsiniz birde karşı tarafa soylediklerinize ikinci bir lohusa gibi alınganlık yapılmasina izin vermeyin
Ya sanki ben bebeğime bakamıyorum veya bakamayacakmışım gibi davranıyordu güvenmiyordu bana. Ağlarken göbeği çıkacak deyip altını alırken pat diye kucağına alıyordu. Herşeyinş kendşm yapmaya çalışıyorum dşye bana alınıyordu.
 
Ya sanki ben bebeğime bakamıyorum veya bakamayacakmışım gibi davranıyordu güvenmiyordu bana. Ağlarken göbeği çıkacak deyip altını alırken pat diye kucağına alıyordu. Herşeyinş kendşm yapmaya çalışıyorum dşye bana alınıyordu.
Sakin ol sen buyutmussun sıra bizde deseydin 🤭 kaç gün kaldı kv den
 
Anneniz keşke o an "kızımı kaynanası niye yetiştirmiş olsun canım, evellallah onu kapı gibi annesi yetiştirdi" deyip kahkahayı bassaydı. Zamanında söylenmemiş lafın, sonradan ağda gibi uzatılması ortalığı germekten başka hiçbir işe yaramaz. Kayinvalidenizin mutfak malzemelerini yerleştirme şeklinden rahatsız oluyorsanız, sebebini açıklayıp kibarca kendinizin halledebileceğini söyleyebilirsiniz. Burada sıkıntı yok. Sıkıntı kayinvalidenizin bunu annenize söylemesi, annenizinde size söylemesi. Anladığım kadarıyla sizin ailenizde "o onu dedi, bu bunu dedi" çok dönüyor. Bu sizi çok yorar.
Anneme dememiş onu zaten ablamın kaynanasının annesine demiş. Anneme ablam söylüyor bunu. Annemin yüzüne dese anneö cevabını o an verir. Ama anneme ablam söylemiş. Yani annemin yüzüne denilmiş birşey yok.
 
Arkadaşlar kv annemin yüzüne karşı söylemiyor bunu. Arkasından söylüyor. Kv ablamın kaynanasının annesine diyor. Ablamın kvsine durumu anlatıyorlar, o da ablama ablamda anneme anlatıyor. Ablamın kv si de gereken cevabı kendi annesine söylemiş zaten.
 
X