Kv üstüneyse zaten hayatta kendisi sadece ona bırakabilir bu hakkı var. Ama kp üstüneyse onu bi avukata danışmanız lazımKızlar selam, konunun yeri burası değildir ama nereye açacağımı bilemedim.
Kv nin 4 erkek çocuğu, 2 evi var. İkiside kendi üstüne. Kp vefat etti. Şimdi kv evlerden birini büyük kaynıma bırakmak istiyo, kendisi bekar ve bi tek onun evi barkı, mesleği, durumu yok. Eşim için sorun değil ama kv, diğer kardeşlerin kendisi vefat ettikten sonra bölünsün isteyeceklerini düşünüyo.(Diğerlerinin maşallah durumları çok çok iyi ama isterler diyo) Şimdi daireyi devretse diğer kardeşlerden onay almak gerekiyormuş sanırım. Diğerlerinden onay almaya gerek kalmadan nasıl bi çözüm bulunabilir? İnternette araştırdım ama çok eski tarihli cevaplar. Yardımcı olursanız çok sevirim. Şimdiden teşekkürler...
Oğluna bırakacağı için diğer oğlullarının onayı olması gerekiyomuş diye biliyor. Mantıken bende sizin gibi düşündüm ama çok emin. Satış dahi gösterse onaymı gerekir bu durumda acaba?Kv üstüneyse zaten hayatta kendisi sadece ona bırakabilir bu hakkı var. Ama kp üstüneyse onu bi avukata danışmanız lazım
Benim bildiğim hibe olduğu zaman bozulmuyor ama her gecen zaman değişik bir sey çıkıyor,bilen birinin düşüncesi olsa daha doğru olur.Satın alınmış gibi gösterirlerse sıkıntı çıkamaz. Ama hediye gibi devir ederse o zaman hak iddia edebiliyolar diye biliyorum (yanlışım varsa bilen düzeltsin)
Siz hakkınızı helal ediyosanıx gönüllü veriyosanız sıkıntı yok ama diğer kardeşler gönülsüz se yapılmasının yanlış olduğunu düşünüyorum.
Oğluna bırakacağı için diğer oğlullarının onayı olması gerekiyomuş diye biliyor. Mantıken bende sizin gibi düşündüm ama çok emin. Satış dahi gösterse onaymı gerekir bu durumda acaba?
Oğluna bırakacağı için diğer oğlullarının onayı olması gerekiyomuş diye biliyor. Mantıken bende sizin gibi düşündüm ama çok emin. Satış dahi gösterse onaymı gerekir bu durumda acaba?
Satın alınmış gibi gösterirlerse sıkıntı çıkamaz. Ama hediye gibi devir ederse o zaman hak iddia edebiliyolar diye biliyorum (yanlışım varsa bilen düzeltsin)
Siz hakkınızı helal ediyosanıx gönüllü veriyosanız sıkıntı yok ama diğer kardeşler gönülsüz se yapılmasının yanlış olduğunu düşünüyorum.
e kp öldüğü için o ev kv ve çocuklarına ait. tabiki diğerlerinin onayo gerekiyor.. ya mirastan feragat edecekler yada onay verecekler..
Evler kadının üzerindeymiş. Kp den kalan miras olsaydı ortak tapu olurdu hepsinin hissesi olurdu. Ama sadece kadının üzerineyse istediğine satar..satamazki çocukların rızası olmadan . miras var ortada. evde hepsinin hakkı var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?