• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv nin ev devri

Dava açarlarsa kazanırlar para geçişi olmadığı için, tapuda ne gösterilirse gösterilsin. O yüzden gönüllerini etsin hak yemeyi çok istiyorsa.

Rica ederim bilip bilmeyenler yazmasin.
Ev kv üstüne olsa bile, kayninizin üstüne yapsa, kv öldükten sonra diğer kardeşler yine hak edip dava açabilir. Satış işlemini iptal ettirirler.
Kv başkasına satacak evini. O başkası da büyük kayniniza satacak. Başka yolu yok.
Kv direk üstüne yaparsa, öldükten sonra diğer kardeşler bozabilir onu

Saniyorum ki kv 65 yas ustudur. Onun icin kardeslerin tumunun rizasi veya saglik raporu gerekir.
Ancak riza yoksa bosuna ugrasmasin. Mal kacirma davasi aciliyor bu durumlarda. Benim dedemler tum mallari amcama birakti. Sagliklarinda satis matis gosterdiler...
Babam dava acti zor bir dava da degil. Kolay sonuclandi. Mallar ikiye bolundu. Amcam yillardir kullandigi icin kullanim bedeli tarzi da bir borc cikti. Yani amcam en az 10 bin kira aliyordu diyeyim. Aslinda 5 bin babamin hakkiydi. Onlar da toplandi amcam mecbur bir evi satip birikmis borcu odedi. Dava da parali, bir de onun masraflarini odedi sonra.

Diger kardeslerden gizli kapakli isler yapmayin bence. Digerleri zengin diye haklari yok mu olmus oluyor? Dunyanin en zengini de olsa bir kibrit copu hakki bile olsa isterse vermez mecbur degiller.

Saniyorum ki kv 65 yas ustudur. Onun icin kardeslerin tumunun rizasi veya saglik raporu gerekir.
Ancak riza yoksa bosuna ugrasmasin. Mal kacirma davasi aciliyor bu durumlarda. Benim dedemler tum mallari amcama birakti. Sagliklarinda satis matis gosterdiler...
Babam dava acti zor bir dava da degil. Kolay sonuclandi. Mallar ikiye bolundu. Amcam yillardir kullandigi icin kullanim bedeli tarzi da bir borc cikti. Yani amcam en az 10 bin kira aliyordu diyeyim. Aslinda 5 bin babamin hakkiydi. Onlar da toplandi amcam mecbur bir evi satip birikmis borcu odedi. Dava da parali, bir de onun masraflarini odedi sonra.

Ahhhahh cok iyiymis :D

Harika olmuş.

O benim payimdir benim gönlümden geçerse kardesime veririm annem benden kaçırırsa valla helal etmem:110:
Desekki büyük kardes annesi icin evlenmemis çalısmis annesine bakmis yillarini vermis eyvallah hakkıdır.Ama böyle bi durum yok anladığım kadarıyla.

O benim payimdir benim gönlümden geçerse kardesime veririm annem benden kaçırırsa valla helal etmem:110:
Desekki büyük kardes annesi icin evlenmemis çalısmis annesine bakmis yillarini vermis eyvallah hakkıdır.Ama böyle bi durum yok anladığım kadarıyla.
Evet aslında tam olarak öyle. Ama diğer kardeşlerden de onay alması gerekiyodu bizcede. Öyle yapmaya karar verdi oda.

Buyuk oglanin bekar meslegi yok fakir vs bunlar diger kardeslerin sorunu degil ayni zamanda diger kardeslerin durumunun olmasi da mirasta hak sahibi olmadiklari soz konusu olamaz.o evde diger kardeslerin de hakki var.oyle haksizlik olmaz hayir da gelmez bu isten.

Kızlar selam, konunun yeri burası değildir ama nereye açacağımı bilemedim.

Kv nin 4 erkek çocuğu, 2 evi var. İkiside kendi üstüne. Kp vefat etti. Şimdi kv evlerden birini büyük kaynıma bırakmak istiyo, kendisi bekar ve bi tek onun evi barkı, mesleği, durumu yok. Eşim için sorun değil ama kv, diğer kardeşlerin kendisi vefat ettikten sonra bölünsün isteyeceklerini düşünüyo.(Diğerlerinin maşallah durumları çok çok iyi ama isterler diyo) Şimdi daireyi devretse diğer kardeşlerden onay almak gerekiyormuş sanırım. Diğerlerinden onay almaya gerek kalmadan nasıl bi çözüm bulunabilir? İnternette araştırdım ama çok eski tarihli cevaplar. Yardımcı olursanız çok sevirim. Şimdiden teşekkürler...
Üçlü satış yapsın yani güvendiği birine satış yapsın oda tekrar tekrar ogluna

Bence once evlatlariyla konusmali bu konuyu. Yarin bir gun kardesler arasinda sorun cikmasin maalesef miras konularında kardes kardese dusman oluyor. En azindam fikirleri alinsin sorulsun. Daha sonra da bi avukata danismakta fayda var. En azindan kanuna aykiri bi is yapmamak icin sorulmali arastirilmali.. Yoksa mal kacirmaya girer ayrica burda birinin verdigi sagliksiz bilgi de kayinvalidenizi zor durumda birakabilir

Satisi aile disindan birine yapiyor sonra 3 sene sanirim o kiside kaliyor sonra ogluna geciyor.
Riskli bir is.Ustelik buyuk oglu neden digerleri gibi calismamis ustelik bekar durumu daha iyi olabilirdi.

Son zamanlarda kk de gelinler Kayın ailenin mallarıyla pek bi ilgilenir oldu
Yaptığınız kanuna da aykırı üstelik
Ne demek miras hakkı olan kardeşi saf dışı bırakmak?
Babasının malı ve hepsinin payı var

Allahım ne günlere kaldık

diğer evi kime bırakacak? Bu evi size ve o durumu olmayan oğluna, diğer evi de diğer ikisine bıraksın... sizin için önemli değil madem, hakkınızdan feragat edin...

en mantıklı cevabı siz vermişsiniz. bence hakkaniyetli olan çözüm budur.

Kızlar selam, konunun yeri burası değildir ama nereye açacağımı bilemedim.

Kv nin 4 erkek çocuğu, 2 evi var. İkiside kendi üstüne. Kp vefat etti. Şimdi kv evlerden birini büyük kaynıma bırakmak istiyo, kendisi bekar ve bi tek onun evi barkı, mesleği, durumu yok. Eşim için sorun değil ama kv, diğer kardeşlerin kendisi vefat ettikten sonra bölünsün isteyeceklerini düşünüyo.(Diğerlerinin maşallah durumları çok çok iyi ama isterler diyo) Şimdi daireyi devretse diğer kardeşlerden onay almak gerekiyormuş sanırım. Diğerlerinden onay almaya gerek kalmadan nasıl bi çözüm bulunabilir? İnternette araştırdım ama çok eski tarihli cevaplar. Yardımcı olursanız çok sevirim. Şimdiden teşekkürler...
Ev kendi üstüneyse kimseden onay almasına gerek Yok. Kp den kaldıysa 2 si de o zaman o daire üzerindeki haklarını vermesi ya da vazgeçtiklerine dair belge imzalatması gerekir. Kv nin üzerineyse tek yapması gereken (sonradan sorun yaşanmasın diye) akli dengesinin yerinde olduğuna ve tamamen kendi isteğiyle daireyi devrettiğine dair bir belge hazırlatması. O zaman ölümünden sonra annemiz isteyerek vermedi daireyi deme hakkına sahip olamazlar önlem alınmış olur.

Son zamanlarda kk de gelinler Kayın ailenin mallarıyla pek bi ilgilenir oldu
Yaptığınız kanuna da aykırı üstelik
Ne demek miras hakkı olan kardeşi saf dışı bırakmak?
Babasının malı ve hepsinin payı var

Allahım ne günlere kaldık

Kendisinin okuma yazması dahi çok az. Konu açılınca sen bi araştır bakıyım dedi. Kafamdan kendi kendime bunu görev edinmedim yani.Bizde diğer kardeşlerden onay alınması gerektiğini söyledik zaten.

diğer evi kime bırakacak? Bu evi size ve o durumu olmayan oğluna, diğer evi de diğer ikisine bıraksın... sizin için önemli değil madem, hakkınızdan feragat edin...
Bunu da sunduk. En olmadı diğerleri kabul etmezse böyle bi yol gidicez.

Back
X