Kv sorunu yada benmi abartıyorum?

Doktor kendimi yormamamı dinlenmemi söyledi de.
Kv içten pazarlıklı anlaşılan, eşine söylüyor şikayetlerini.
Eşinin olmadığı bir an kv ile başbaşayken "anne benimle ilgili önerilerin şikayetlerin varsa eşime değilde bana söylemeni öneririm, hamileyim ve kendimi yormak istemiyorum. Sürekli bizi çağıran sensin, iş yapmamamın sebebi var ve durumdan rahatsızsan rica ediyorum davet etme bizi, tadımız bozulsun istemem." de. Gözdağı ver, sevgi pıtırcığı olmak işe yaramaz her zaman. Eğer eşine yetiştirirse de "yok hayatım annen yanlış anlamış, annecim doktor dinlen dedi o yüzden çok yardıma kalkamıyorum sende idare ediyorsun çok sağol" dedim dersin. Nabza göre şerbet.

Duygu sömürüsü yap bence hamileliğini kullan ve asla kendini de ezdirme yaptıysan yaptım de haklı olduğunu göster..

Kimi kv`ye yapsan yaranamazsın,O yüzden konu sahibinin burada hiç suçu günahı yok. Onu yapsaydında bunu yapsaydında. Yapmış zaten. Ayaklarına kapanıcak.Daha ne yapsın. Yeleri süpürüp temizlik mi yapacak. Benimki beni çok sever gözükür ama sokmadığı laf kalmaz. Bir kere bize geldi akşam biziçimsiz bir saat 18.00 bizde pazar günler dısadan yemek yeriz eşimle. O saatte yemiştik yemeği. Bu gelince cay demlemiştim çay, kuruyemiş ikram ettim ama kalkıcağı yok. Evdede yemek yotu. Pazartesi günü yapacktım. Kalktım bir ara mutfaga gittim eşime fısır fısır bir şey söylüyor, meğersem yemek yemeyecekmisiniz diye soruyormuş. Eşimde yedik biz falan derken, hemen çorba yapmaya başladım. Bu birden sinirlendi kalktı, ne olduğunu anlamadık, Dedim biz yedik ama yabancı yer değil. çorba 5 dk hazır olur dedim. Bu arada ben sadece çorba içicem falan dediği için çorbaya başladım ki zeytinyğlımda vardır. Yk dedi ben gidiyorum. Eşim beni savundu sonra beni aradı ertesi gün özür fln dedi. Dedim önemli değil. Ama 1 hafta sürdü ve eşimi doldurmuş bana gücendiği seyler varmışta bilmemne de. Utanmadan birde geinlere laf söylerler. Numaracı bunlar utanmadan işi hemen kendine çevirip durduk yere birde beni suçlu çıkardı. Yani iş erkekte bitsede analarına çok düşükün olanlar ki bende aileme aşırı düşükünüm ama bir sınırı olmalı bu işin. Erkekte bitiyor ama kv`ler az değil. Nazlı bebek gibiler. Allah beterinden sakınsın korusun. Vicdan versin valla bu tiplere.
O kadar haklısınız, nazlı bebek tabiri cok iyi uydu kvdeme.

Ya ne olur bu konuda kavinvalideleri savunmayin. Oturan insana kin duymak da nedir zaten. Hayir hic yardim etmese anlarim da kisi zaten belli eder kendini.
Ben hamileyken oturdum yerde hamur bile actim sirf isi görülsün diye yapma demedi. Yani ben de neden yaptim kendi salakligim diyorum diyorum. Cünkü bes aylik hamile göbegim sert ve öne egilip hamuru acarken güc vermek hayli zor zaten masa göbegimi kesiyor degdikce.
Yani ama söyle diyim ben kötüyüm gözlerinde. Ben tembelimdir. Ben ne varsa ben zaten.
Yaptiklarim degil yapmadiklarim göze carpar.
Misafir diye hürmeti hic eksik etmedim.
Ben kayinvalidenin evinde oturmam ama o benim evimde hayatta mutfaktan bir tabak tasimis degil suyunu bile önüne koyarim. Dokuz aylik göbekle yemekler hazirlayip önlerine de koyarim. Bu mesele degil. Ama bir gün otursam o gün zaten adim cikar.
Simdi atayizler bunu da aciklasin.
Burada konu kesinlikle benim is yapmaktan kacmam degil.
Karsinin tutumu.

O kadar haklısınız, nazlı bebek tabiri cok iyi uydu kvdeme.
:KK46:Birde kendilerini hemen gelinlik kız havalarına sokuyorlar. Eski günleri mi akıllarına geliyordur nedir? Gelin böyle olunur mu demek istiyorlar ben anlamıyorm. Bizimki kv çok çekmiş, onun eziyetini yapıyoda kendi kızına yapsınlar bakalım ne oluyor. İşte bu kv acımasız diyorum da boşuna demiyorum. İyice soğudum kadından.:KK55:

İlk hamile oldugumu söylediğimde kvdem in yorumu ne oldu biliyormusunuz?

" hayırlı olsun cok sevindim , bende hamileyim diye iş yapmayanı kendini tartanı hic sevmem" dedi :KK11:
madem gittiğin halde kimseye yaranamıyorsun, gitme.

Ya ne olur bu konuda kavinvalideleri savunmayin. Oturan insana kin duymak da nedir zaten. Hayir hic yardim etmese anlarim da kisi zaten belli eder kendini.
Ben hamileyken oturdum yerde hamur bile actim sirf isi görülsün diye yapma demedi. Yani ben de neden yaptim kendi salakligim diyorum diyorum. Cünkü bes aylik hamile göbegim sert ve öne egilip hamuru acarken güc vermek hayli zor zaten masa göbegimi kesiyor degdikce.
Yani ama söyle diyim ben kötüyüm gözlerinde. Ben tembelimdir. Ben ne varsa ben zaten.
Ben kayinvalidenin evinde oturmam ama o benim evimde hayatta mutfaktan bir tabak tasimis degil suyunu bile önüne koyarim. Dokuz aylik göbekle yemekler hazirlayip önlerine de koyarim. Bu mesele degil. Ama bir gün otursam o gün zaten adim cikar.
Karsinin tutumu.

Aynen canım, bizde de aynısı. Sürekli geleyim orda kalayım işini yapayım istiyor, ama bahsettiğim kadın 80 yasında eli kolu tutmuyor degil , 50 yasında benden sağlam, ve her gittiğimizde ne kadar iş yaptığını anlatır durur , bir kere esim bana dediki 'Ev cok pis diye Şikayet ettim, o yüzden sürekli iş yaptığını söylüyor 'dedi . Bunları hatırlatıncanda kötü ben oluyorum.

:KK46:Birde kendilerini hemen gelinlik kız havalarına sokuyorlar. Eski günleri mi akıllarına geliyordur nedir? Gelin böyle olunur mu demek istiyorlar ben anlamıyorm. Bizimki kv çok çekmiş, onun eziyetini yapıyoda kendi kızına yapsınlar bakalım ne oluyor. İşte bu kv acımasız diyorum da boşuna demiyorum. İyice soğudum kadından.:KK55:

İlk evlendiğimiz zaman da böyleydi sürekli oğlunu ne kadar özlediğini, bazen camdan onun işe gitmesini bekledigini sürekli onu gözledigini söyledi, eşimde madem öyle neden evlendirdin beni dedi de sustu.

Karsinin tutumu.
O kadar güzel anlatmışsınız ki iyilikten anlamayana hiç bir şey yapmamak lazım.

İlk evlendiğimiz zaman da böyleydi sürekli oğlunu ne kadar özlediğini, bazen camdan onun işe gitmesini bekledigini sürekli onu gözledigini söyledi, eşimde madem öyle neden evlendirdin beni dedi de sustu.
Ayyyyyyyyyy allahım, işte bunlar evlatlarına düşkünlük değil kesinlikle Kabul etmiyorum. Ben mesela babama aşırı düşükünüm ama bunu kimsenin yanında sözle , duygusal bir şekilde ifade etmem. Zaten anne babalar evlatlarına düşükündür. Çocuklarda ailelerine. Boyle sevgilimsi laflar bana normal gelmiyor açıkçası.

Bizim ilk aylarimizda her misafirlige gittigimizde biz evimize dönerken kapida aglardi. Al bir de burdan yak. Sarilip aglamalar. Ya ayiptir ya. Ayiptir karsindaki apartmanda oturuyor ve de zehir sacan bir uzayliya teslim etmedin. Hayir duygusalsindir yine agla ama karisinin yaninda iki saniye tut kendini.
Ayni tören. Tabi bu durumda gözü yasli melek o ben de elinden yavrisini almis düsman gibi görünüyorum

Ayni bizde böyleydik ben hamileyken de yardim ederdim. Esim babasinin cayi bitince bacagima dokunurdu güya cakdirmadan ben bilerek getiriyordum ben misafirim sonucta onlar benim evime gelince üveykv cayi getirmiyor ben getiriyorum. Bende esimle konustum böyle olmaz biz orada misafiriz sonunda oda anladi artik bebegim büyüdü. Esimin ailesine gidince yardim ediyorum ama hepsini asla yapmiyorum. Sende yardim etmissin daha ne yapcan.

Hamileyken konustum esimle ve daha da cay hizmeti yapmadim zaten zor oturup kalkiyordum herkes kendi cayini kendi alsin hepsi genc insanlar sinirlendim ya

Kızlar merhaba, yeni üyeyim ve sırf bu konuyu açmak icin üye oldum. Fikirlerinizi benimle paylaşırsanız cok sevinirim.

Derdim su :
Ben almanyada yasıyorum ve 1 senelik evliyim ve 4 aylıktan hamileyim.
Kvdem bana yakın oturuyor , ve sürekli onlara gitmemiz icin baskı yapıyor ve ven artık cok sıkıldım. Oraya her gittiğimizde de eve tekrar döndüğümüzde eşimle kavga ediyoruz.

Dün yine gittik , iceri girdik 'hadi bahçeye cıkalım dediler, neyse cıktık, görümcem ( 28 yasında bekar) ve kvdem tekrar iceri girdi ve uzun süre gelmediler eşimde abisiyle garajda idi bende yanlız oturuyordum , aradan bi 10-15 gecti kvdem elinde bir tabak kavun 5 karıs surat tekrar bahçeye geldi, farkettimki sofra kuruluyor, hemen kalktım tabi yardım etmeye, sunuda belirteyim bana kimse bişey demedi ve bahseden mutfak gözükmüyor iceride be yapıyorlar göremem. Neyse sofra kuruldu yemek yenildi ve ben sofrayıda topladım mutfağıda topladın hani oturmadım.
Çay faslı girdi cay demledik görümcemle ve iceride kaldık bahçeye cıkmadık, derken kvdem geldi ben caylari götürüyorum dedi siz de kendinize alın dedi gitti.

Eve geldik , eşim başladı yok annem cay getirdi sen oturdun hic kalkmadın sofrayı kurmadın, ne zaman gitsek oturuyorsun kalkmıyorsun annemmi hizmet etsin vs vs vs bir sürü saçmalıklar.

Bu nedir kızlar şimdi ? Her gittiğimizde aynısı , hep sessiz kalıyor kvdem benim yanımda ama ben yokken demekki rahatsız oluyor, benmi abartıyorum?

Çok uzun oldu hakkınızı helal edin.
ağzını açıp iki çift laf edemedin mi müstakbel kocana.

Bizim ilk aylarimizda her misafirlige gittigimizde biz evimize dönerken kapida aglardi. Al bir de burdan yak. Sarilip aglamalar. Ya ayiptir ya. Ayiptir karsindaki apartmanda oturuyor ve de zehir sacan bir uzayliya teslim etmedin. Hayir duygusalsindir yine agla ama karisinin yaninda iki saniye tut kendini.
Ayni tören. Tabi bu durumda gözü yasli melek o ben de elinden yavrisini almis düsman gibi görünüyorum
Sarılıp ağlama nedir ya? Saka gibi , ben bu tipler için diorum ki ellerinde olsa bebelerini tekrar ana rahmine koyarlar. Mutlu mesut yaşarlar.

Sarılıp ağlama nedir ya? Saka gibi , ben bu tipler için diorum ki ellerinde olsa bebelerini tekrar ana rahmine koyarlar. Mutlu mesut yaşarlar.

Ya erkek annesi olsam bunlari yapmak kaderim mi olacak diyorum bazen. Yani o psikolojiyi anlamiyorum bir türlü.
Ben hatta cocuklara gidin gezin ben de kocamla gezicem diyecegim günleri bekliyorum.

Ayni bizde böyleydik ben hamileyken de yardim ederdim. Esim babasinin cayi bitince bacagima dokunurdu güya cakdirmadan ben bilerek getiriyordum ben misafirim sonucta onlar benim evime gelince üveykv cayi getirmiyor ben getiriyorum. Bende esimle konustum böyle olmaz biz orada misafiriz sonunda oda anladi artik bebegim büyüdü. Esimin ailesine gidince yardim ediyorum ama hepsini asla yapmiyorum. Sende yardim etmissin daha ne yapcan.

Hamileyken konustum esimle ve daha da cay hizmeti yapmadim zaten zor oturup kalkiyordum herkes kendi cayini kendi alsin hepsi genc insanlar sinirlendim ya

Ben zaten cay icilen ortama girmek istemiyorum. Inan cay icmemeye raziyim. Bu yüzden caydan sogudum. Onlara keyif bana eziyet. Sürekli cayi biteni tazele baskisindan oturdugum yeri isitamadan kalkiyordum.

Ya erkek annesi olsam bunlari yapmak kaderim mi olacak diyorum bazen. Yani o psikolojiyi anlamiyorum bir türlü.
Ben hatta cocuklara gidin gezin ben de kocamla gezicem diyecegim günleri bekliyorum.
Bu durumun erkek annesi olmakla ilgi olduğunu düşünmüyorum. Kız analarıda var eli maşalı damada neler yapan kv dolu. Yada kızlarına çok düşükün olup evliliğini bitirme durumuna getiren kız analarıda dolu. Bence anne ve çocuk ilişkisini bu tipler abartılı yaşamak istiyorlar. Benim bir arkadaşım var 3 yaşında oğlu var. Ne anneanede nede babaanesinde kalıyor çocuk kimseyle kalmıyor. Okula bile gitmiyor. Anası duramıyor. Ama arkadaşım bunu ona çok düşkün olmasıyla açıklayıp kendinle gurur duyarak anlatıyor. Bence bunun kadar hastalıklı bir durum. Bağımlı çocuklar yetiştirmek hastalıklı bir şey. İlerde bunlar büyük sorun olarak karşımıza çıkıyor. Allah akıl versin.

Bu durumun erkek annesi olmakla ilgi olduğunu düşünmüyorum. Kız analarıda var eli maşalı damada neler yapan kv dolu. Yada kızlarına çok düşükün olup evliliğini bitirme durumuna getiren kız analarıda dolu. Bence anne ve çocuk ilişkisini bu tipler abartılı yaşamak istiyorlar. Benim bir arkadaşım var 3 yaşında oğlu var. Ne anneanede nede babaanesinde kalıyor çocuk kimseyle kalmıyor. Okula bile gitmiyor. Anası duramıyor. Ama arkadaşım bunu ona çok düşkün olmasıyla açıklayıp kendinle gurur duyarak anlatıyor. Bence bunun kadar hastalıklı bir durum. Bağımlı çocuklar yetiştirmek hastalıklı bir şey. İlerde bunlar büyük sorun olarak karşımıza çıkıyor. Allah akıl versin.

Ben de cok bagliyim kimseye birakamam fakat kücük oldugu icin. Simdi mesela kalmak mi istiyorsun diyince kalmak istedigini belli ediyorsa birakiyorum. Özgürlügünü eline almasi kendine güvenmesi icin cogu zaman secim sansini ona veriyorum. Hatta dili tam cözüldükten sonra cogu kararina saygi da duyarim. Ama benim birakamama sebebim zamanin kötü olmasi. Yani esim bile annene biraksanda gireni cikani bilemeyiz bazen diyor. cocuklugunda herseyi görelim travma yasamadan gecirsin bu dönemleri diye ugrasiyorum. Ama okula neden gitmiyor ya o kadar büyükse neden birakamiyor onu anlamadim.
Ben inan hep aklim cocugumda ama biliyorum ki yuvadan ucacak. Onu her an düsünecek ve de sevecegim.
Bana emanet o. Adi üzerinde emanet, kendi hayatini yasayacak gün gelip. Bize kücükken iyi bakmak düser. Evlenebilmis adamlara da süt cocugu muamelesi yapilmaz. Anlamiyorum ya. Ben de cocuguma deli olurum ama onu toplumdan ayirmak ya da iliskisini bozmak bana cok hastalikli bir düsünce gibi geliyor. Rabbim beni o durumlara düsürmesin. Amin, hepimiz icin bunu diliyorum gelecegin kayinvalideleri olarak

İnanmıyorum aynen bizimde :D
Sürekli eşime sarılıp ağlıyordu gittiğimizde

Back
X