• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kv sorunu

Bu senin elinde olan bir şey. Unutmak istersen unutursun. Hep derler ya iyilikler kolay unutulur, kötülükler bir ömür unutulmaz diye. Sen bundan vazgeç. Bir hikaye var ben çok severim. Kopyalıyorum.

Lili, kendi halinde mütevazı bir ev kadınıdır. Kocası zengin olmamakla birlikte, ailesine karşı sorumluluklarına dikkat eden birisidir. Lili’nin dul kayınvalidesi de onlarla birlikte yaşamaktadır.

Fakat gün geçtikçe, kayınvalidesiyle geçinmekte zorlanır. Sık sık kavga etmeye başlarlar. Evliliği giderek cehenneme dönmektedir. Komşular da durumdan haberdar olur. Lili bu işin böyle gitmeyeceğine kanaat getirir. Annesi ile eşi arasında kalan kocasının durumuna da çok üzülmektedir.

Lili, bir çare bulabilme ümidiyle, baba tarafından aile dostları olan bir baharatçıya gidip derdini anlatır. Baharatçı, bu işin kesin çözümünün kayınvalideyi ortadan kaldırmak olduğunu söyler. Ama bu işi, şüpheleri üzerine çekmeden halletmesi gerektiğini söyler. O yüzden, değişik bitkilerden hazırladığı iksiri, üç ay boyunca azar azar kayınvalidesinin yemeklerine katmasını ister. Yaşlı baharatçının bir uyarısı daha vardır.

Bu üç aylık süre içinde kayınvalidesine karşı sert kavgalardan kaçınmasını ve ona hoş davranmasını tavsiye eder. Çevreye karşı kayınvalidesiyle arasının iyi olduğuna dair bir izlenim oluşturursa, şüpheleri üzerine çekmekten kurtulacağını söyler.

Sevinçle evine dönen Lili, baharatçının önerdiği planı adım adım uygulamaya koyulur. Her gün kayınvalidesinin en sevdiği yemekleri hazırlar. İçine azar azar zehir koymayı da ihmal etmez. Üstelik baharatçının uyarısı gereği, şüphe çekmemek için ona hoş davranmaya başlar.

Onun bu iyi muamelesi kayınvalidesini de etkiler. Gelinine daha iyi davranmaya, haftalar geçtikçe ona kendi kızı gibi sevgi duymaya başlar. Giderek evi bir huzur havası kaplar.

Kayınvalidesinden hiç beklemediği ilgi ve sevgi görmeye başlayan Lili, zamanla yaptıklarından utanır. Kayınvalidesinin aslında pek de kötü biri olmadığını, bilakis iyi bir insan olduğunu düşünmeye başlar. Fakat yemeğine damlattığı zehirler yüzünden kayınvalidesinin ölmesi an meselesidir.

Vicdan azabı içinde kıvranan Lili yaptıklarından pişman olur ve soluğu baharatçıda alır. Kayınvalidesine verdiği zehiri kandan temizleyecek bir iksir yapması için kendisinden acil yardım ister.

YAŞLI baharatçı, Lili’nin anlattıklarına kahkahalarla güler. Baharatçının neden güldüğüne anlam veremeyen Lili, zehirin tesirini vücuttan atacak ilaç yapması için baharatçıya yalvarmaya başlar.

Ah Lili der baharatçı… Sana zehir diye verdiğim şey, vücudu güçlendiren bazı bitki özlerinin karışımından başka bir şey değildi. Çünkü asıl zehir, ikinizin kafasındaydı. Sen ona iyi davrandıkça bu zehir dağıldı ve yerini sevgi ve anlayışa bıraktı. Artık huzur içinde evine dönebilirsin, der.
Biliyorum canım bak benim en büyük sorunum ben anneme bile sevgimi belli edemem pyşe sarılıp opemem kişilik meselesi kv benden bunları beklememeli biliyor sevgimi gostermediğimi ama yine arada çabalıyorum sora geri tepiyo benden ilgi bekliyo ama şu şekilde herkes bana ilgi gostersin ama ben kimseye gosteremem

Biliyorum canım bak benim en büyük sorunum ben anneme bile sevgimi belli edemem pyşe sarılıp opemem kişilik meselesi kv benden bunları beklememeli biliyor sevgimi gostermediğimi ama yine arada çabalıyorum sora geri tepiyo benden ilgi bekliyo ama şu şekilde herkes bana ilgi gostersin ama ben kimseye gosteremem
İletişim çok önemli. Konuşman lazım, konuşmak istemiyorum deyip çekilirsen olmaz.
Sevgi illa sarılarak öperek belli edilmez. Ben de çok hoşlanmam fazla temastan. Ama görümcelerimi her gün ararım, sık sık giderim. Dertlerini dinlerim, eğlendiririm onları arada. Eşimle ilgili bişey olduğunda danışırım, programlarımıza onları da dahil ederim zaman zaman. İlgi budur, sarılıp öpmek değil.

Ve asla eşime ailesiyle ilgili şikayette bulunmam. Benim de kızdığım, kırıldığım zamnlar oluyor. Ama bunu konunun muhatabı ile konuşarak çözüyorum.

İletişim çok önemli. Konuşman lazım, konuşmak istemiyorum deyip çekilirsen olmaz.
Sevgi illa sarılarak öperek belli edilmez. Ben de çok hoşlanmam fazla temastan. Ama görümcelerimi her gün ararım, sık sık giderim. Dertlerini dinlerim, eğlendiririm onları arada. Eşimle ilgili bişey olduğunda danışırım, programlarımıza onları da dahil ederim zaman zaman. İlgi budur, sarılıp öpmek değil.
Gorumcelerin sana ayak uyduruyorlarmı peki yada diyelim gittiğin ortama onu veya kv goturdun oryama ayak uyduruyomu yok sa benim kv gibi surat asıp konuşmayıp oturuyor mu bide habire hastayım oram ağrıyo buram ağrıyo deyip duruyomu

Gorumcelerin sana ayak uyduruyorlarmı peki yada diyelim gittiğin ortama onu veya kv goturdun oryama ayak uyduruyomu yok sa benim kv gibi surat asıp konuşmayıp oturuyor mu bide habire hastayım oram ağrıyo buram ağrıyo deyip duruyomu
Kayınvalidem yok malesef, iki görümcem var onun yerine ama yaşları büyük. Biri dünya şekeri bir insan, her zaman neşeli. Diğeri huysuz, somurtuk bir hatun. Genelde hiç bişeyden memnun olmaz. Ama ben ikisini de severim. Önemli olan insanları olduğu gibi kabul etmek. Kişiliklerini değiştiremeyeceğimize göre kabullenmekten başka çaremiz yok.

Kayınvalidem yok malesef, iki görümcem var onun yerine amayaşları büyük. Biri dünya şekeri bir insan, her zaman neşeli. Diğeri huysuz, somurtuk bir hatun. Genelde hiç bişeyden memnun olmaz. Ama ben ikisini de severim. Önemli olan insanları olduğu gibi kabul etmek. Kişiliklerini değiştiremeyeceğimize göre kabullenmekten başka çaremiz yok.
Haklısın çok haklısın o zaman olaya şurdan başlamam gerek sanırım duzeltemediğime ve duzelmiyceğine gore onu öyle kabul etmeye çalışmam

Dul olmasıyla kıskanması ne alaka? Burda eşinden boşanmış ya da eşi vefat etmiş bayanlar var. Ne kadar kırıcı bi cümle farkında mısınız?

Ne iyilik tek taraflıdır nede kotuluk beni tanımak için uğraşmadı gördüğü gibi sandı görünüşüm ile kişiliğm arasında dağlar var ben ona yaklaştıkça o hep geri tepti surat yaptı kızdı laf soktu ben annemin nasihatleri üzerine ona tekrar tekrar gittim ama sonranevliliğimi bitirecek bunbenim dedim kendime ve mesafe koydum şimdi o çabalıyo ama artık ben istemiyorum çünkü içim soğudu bana hep nişanlıyken sen evlen gel millet gorsun kv gelin hakikaten bizim gibisi yoktur bi binada yabancı olduk ve ondan bu kadar soğumamın nedeni en ufacık tartışmayı kendi ailesine annesine kız kardeşi kızına anlattı ve millet şuan kotu biliyor bizi

canım anlattığın eyin bir benzerini ben yaşadım.Kv den akıllı bir kadın değil kendince akıllı geçiniyor,iyi görünüp alttan alttan yapıyor yapacağını.
Bende senin gibi aylarca ağladım,annem sakinleştirdi sürekli.Sonra bende oluruna bıraktım sinir olsamda eşime söylemedim.Sonunda öyle kudurdular ve elime koz verdiler kii.yine sustum ama yaptıklarını eşim öğrendi sonradan şimdi kendi istemiyo görüşmemi.Evimin huzurunu bozuyo diyip gitmiyo.
Annenin dediğini yap güzelim ,kalbini temiz tut inan onlarında elleri ayakları dolaşıyor sonunda.
Burada neler okudum en azından hakaret etmiyor seninkide benimkide..Eşin için bir müddet sus bak bakalım neler oluyor :D
ben aylarca ağladım kendime zarar vermekten başka bişey yapmadım,takmıyormuş gibi görün.varsın herkes kötü bilsin sizi boşver

Dul olmasıyla kıskanması ne alaka? Burda eşinden boşanmış bayanlar var. Ne kadar kırıcı bi cümle farkında mısınız?
Kotu niyetli bir şekilde soylemedim bunu canım yani doğal olarak yapmak istediği bir.çok şeyi yapamadı ve kendi ağzı ile dile getiriyor kv genç kadın yaşlı filan değil kıskançlık ile dul olmasını aynı kefeye koymadım yanlış anlaşılmasını istemem kişilik olarak kıskanç demek istedim

Haklısın çok haklısın o zaman olaya şurdan başlamam gerek sanırım duzeltemediğime ve duzelmiyceğine gore onu öyle kabul etmeye çalışmam
Aynen öyle. Bak biz genciz, bazı kötü yönlerimizi törpüleyebilirz, kötü huylarımızı, davranışlarımızı değiştirebiliriz eğer istersek. Ama 50-60 yaşında bir insan için bu mümkün değil. Bunu kabullendikten sonra gerisi gelir.

Aynen öyle. Bak biz genciz, bazı kötü yönlerimizi törpüleyebilirz, kötü huylarımızı, davranışlarımızı değiştirebiliriz eğer istersek. Ama 50-60 yaşında bir insan için bu mümkün değil. Bunu kabullendikten sonra gerisi gelir.
Teşekkür ederim sana hakikaten burdan başlayabilrim ofkeden insan çoğu şeyi gormuyo

Haha aynısını kV benden de bekler Teyzem var bitane konu acmıştım hatta gelini sarılır öper bigün dedim ben de onlar gibi sevmeden yapmacık davranmami istiyorsan yapayım ama ben seni gerçekten annem gibi seviyorum inan bana böylesi bizim için daha iyi duyma onları dinleme bile sözüme geldi artık söylemiyor ben de o hastalandikca ya da morali bozuksa yapmaya çalışıyorum gönlünü etmek adına o bile yetiyor sen olmasan ben olmazdım diyor belki de sen o huyunu birazcık torpuleyebilirsin canım denesen en azindan

Haha aynısını kV benden de bekler Teyzem var bitane konu acmıştım hatta gelini sarılır öper bigün dedim ben de onlar gibi sevmeden yapmacık davranmami istiyorsan yapayım ama ben seni gerçekten annem gibi seviyorum inan bana böylesi bizim için daha iyi duyma onları dinleme bile sözüme geldi artık söylemiyor ben de o hastalandikca ya da morali bozuksa yapmaya çalışıyorum gönlünü etmek adına o bile yetiyor sen olmasan ben olmazdım diyor belki de sen o huyunu birazcık torpuleyebilirsin canım denesen en azindan
Ne gibi mesela canım benim yani sevgimi belli etme konusunda mı

Ne gibi mesela canım benim yani sevgimi belli etme konusunda mı
Evet canım evine gittiğinde sana geldiğinde hosgeldin derken sarilabilirsin öyle yapmacık değil ama sarilmasan da öp yanaklarindan ellerinden büyük neticede gulumsemen bile yetecektir ilk zamanlar altında bişey arar muhakkak birdenbire niye değişti diye ama azar azar yap çaktırmadan sohbet etmeye çalış yemekler yapın birlikte esin de mutlu olacaktır eminim inş iyi haberlerini alırız canım geri dönüşümü güzel olur inş anne ben şu yemeği bilmiyorum sen çok güzel yapıyorsun ogretirmisin falan derken kaynasirsiniz muhakkak

Kızlar bana bi akıl verin ya kv deme karşı içimde kin gütmeye başladım engel olamıyorum görmek istemiyorum ama alt üst oturuyoruz mutlaka görüyorum sevmiyorum çok soğudum ondan artık samimiyetine güvenmiyorum sanki alttan alttan bana laf sokuyo söylediği her laf batıyo annem hep nasihat ediyor yapma kızım sen Allah için kalbini temiz tut bırak o napıyosa yapsın (annem çok iyi niyetli ve merhametlidir) kv bana lafta kızımsın şu bu ama yeri geldiğinde öyle bir el olduğumu hissettiriyor ki buda ona kin duymama sebeb oluyo dua ediyorum kin gütmemek için ama olmuyo bu arada kv dul ve bir çok konuda kıskançlık yapıyo bununkendi ağzı ile dillendiriyor
Canım kayınvalidenin samimiyene güvenmemekte haklsın.Aynı sorunları bende yaşıyorum.Üstelik bana nasihat edecek annem yok.Vefat edeli uzun zaman oluyor.Sakin olmaya çalış içinden dualar oku, birşey derse he he de geç bence.Hiç üstünde durma laflarının.Bir ara bende senin gibiydim her lafını takıyordum.Sinirden ellerim titriyordu.Şimdi daha iyiyim.Ben nişanlıyım, üstelik okuyorum.Okurken evleneceğiz.Herşeye karışıyor...aşırı kıskanç.Düğün tarihine bile bensiz karar veriliyor.Her olayda kendisini düşünüyor bencil.Sözde bana da hep kızım diyor ama işte hep lafta.Arada bir de lafını esirgeme, kezdini ezdirmediğini göster ona bence.

Canım kayınvalidenin samimiyene güvenmemekte haklsın.Aynı sorunları bende yaşıyorum.Üstelik bana nasihat edecek annem yok.Vefat edeli uzun zaman oluyor.Sakin olmaya çalış içinden dualar oku, birşey derse he he de geç bence.Hiç üstünde durma laflarının.Bir ara bende senin gibiydim her lafını takıyordum.Sinirden ellerim titriyordu.Şimdi daha iyiyim.Ben nişanlıyım, üstelik okuyorum.Okurken evleneceğiz.Herşeye karışıyor...aşırı kıskanç.Düğün tarihine bile bensiz karar veriliyor.Her olayda kendisini düşünüyor bencil.Sözde bana da hep kızım diyor ama işte hep lafta.Arada bir de lafını esirgeme, kezdini ezdirmediğini göster ona bence.
Allah yardimcin olsun canım anlamayan insanla çok zor inş aranız düzelir sen de tepki vermeyerek en doğrusunu yapıyorsun ama mesafe koymamaya dikkat et ki aranizda asılmaz duvarlar olmasin kendini yıpratma annen için de mekanı cennet olur ins

Allah yardimcin olsun canım anlamayan insanla çok zor inş aranız düzelir sen de tepki vermeyerek en doğrusunu yapıyorsun ama mesafe koymamaya dikkat et ki aranizda asılmaz duvarlar olmasin kendini yıpratma annen için de mekanı cennet olur ins
Amin canım, sağol.Araya mesafe koymak her zaman iyidir.O beni kızı gibi görmedikçe benim için de kendisi hep kaynana.Zaten hep kaynanalık yapma çabasında.Bazen beni sahipsiz görüp laf ettiğinde (hani annem yok ya) kendimi tutamayıp cevap veriyorum.Bu yüzden beni ezmeye kalktığında sonuna kadar savunuyorum canım kendimi.Ama bir süredir kendisini Allaha havale ediyorum.Dışımdan he he diyerek geçiyorum, içimden Allaha havale ediyorum.Sende öyle yapmalısın, sakin olmaya çalış, zaten samimiyetsiz ve kıskançsa sen sinir olup üzüldükçe mutlu olur.Kızsan bile belli etme.Daha çok bozulur.

Amin canım, sağol.Araya mesafe koymak her zaman iyidir.O beni kızı gibi görmedikçe benim için de kendisi hep kaynana.Zaten hep kaynanalık yapma çabasında.Bazen beni sahipsiz görüp laf ettiğinde (hani annem yok ya) kendimi tutamayıp cevap veriyorum.Bu yüzden beni ezmeye kalktığında sonuna kadar savunuyorum canım kendimi.Ama bir süredir kendisini Allaha havale ediyorum.Dışımdan he he diyerek geçiyorum, içimden Allaha havale ediyorum.Sende öyle yapmalısın, sakin olmaya çalış, zaten samimiyetsiz ve kıskançsa sen sinir olup üzüldükçe mutlu olur.Kızsan bile belli etme.Daha çok bozulur.
Ne yazık dimi daha çok annelik yapması gerekirken ki sizin bi yaniniz hep yalnız insanları anlamak zor senin durumuna bişey diyemem canım anlattiklarina göre biraz merhametsiz duruyor Allah ıslah etsin inş tek söylemek istediğim kendin için annen için yıpratma kendini üzme kimse için. .

Back
X