• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv tavirlari

Gerçekten ben rahatsız olacak bişey göremedim. Sadece oğluna düşkün bi anne gördüm okadar. Hepimizin annesi arada sırada da olsa kıyafetlerimize karışır. Yani yemeklerini nasıl yiyemiyor orasını anlamadım.
Takacak şey bulmak isterseniz bahane çok olur. Ama bu kadar takılmayın. Merak etmeyin zamanla herşey rayına oturur

Kizlar oncelikle sunu duzeltmek istiyorum verdigi para bizim yiyip icmemiz icin ihtiyacimiz icin verilen bir para degil oyle olsa Tabi ki bana da gelmis oluyor.verdigi para arabayla gezdikleri icin benzin parasi evlerine misafir gelecegi zaman esime soyluyor onlar karsida oturuyor esim kim gidecekse evinden alip oraya goturuyor sonra geri evlerine birakiyor kv ler bi yere gezmeye gidecegi zaman esim goturup getiriyor o yuzden para veriyorlar

maddi durumunuz kötü değilse o parayı bile almamalısınız bence.. ana baba evladını büyütene kadar ne maddi manevi güçlükler çekiyor araba ile biyerden biyere götürmek mi dert??

Mesafenizi siz kurun.
Eşine dersin, haftada bir annenlere gidiyoruz tamam iyi güzel, benim annemlere de haftada bir gidelim.
Eğer annende 3 saat oturuyorsak, annemlerde de 3 saat oturacağız.
Senin nasıl kendi aileni görmeye hasret gidermeye ihtiyacın varsa benim de var.
Eşit olmak durumundayız dersin. Çocuk gibi ikide bir "hadi kalkalım" deme dersin olur biter.

Kayınvalidene gelince, aynı eve taşınma sevdası varsa onu bu sevdadan uzaklaştıracakta sensin.
Mesafe koymalısın aranıza, mesela size oğlu için "söyle şöyle olsun böyle olsun" gibi davrandığında, "senin oğlun beni aranıza sokma, sen konuş" diyebilmelisin. Bu saygısızlık değil.
Doğmamış torun hakkında yorum yapınca da "daha doğmamış çocuğa don mu biçiyorsunuz, ne gerek var böyle mevzulara" dersin, konuyu kesersin.
Filanca şöyle bak dikkat et konularında da "ben kendi kararlarını verebilecek olgunlukta bir insanım, siz merak etmeyin" der kesersin lafını.

Bak bir daha sana bu şekilde itici söylemlerle gelebiliyormu.
Eşine seni şikayet etme gibi huyları varsa, böyle bir durum ile karşılaştığında da dersin "ben olgun bir insanım, gerekli yerde gerekli cevapları veremedikten sonra bireyselliğim nerde? terbiyesizlik yapmadım saygısızlık yapmadım, gereken cevabı verdim sadece" dersin keser atarsın.

Ama bu tamamen sizin tavırlarınız ile ve sizinle alakalı.
Hiç bir zaman annesinin yaptıklarını eşinize mâl etmeyin.
Ona dırdırlanmayın, bu eşinizi sizden soğutur.
Eşinizin bulunduğu ortamlarda davranışlarınızı belli edin, böylelikle onu da ikilemde bırakmamış olursunuz.
Umarım muvaffak olursunuz.
Canım senin yazını çok beğendim çok doğru şeyler söylüyorsun.Sen ilk çocuğuna mı hamilesin.Eğer öyleyse çocuğunu kendileri doğurmuş gibi davranıp seni 2. plana atabilirler buna hazırlıklı ol. Ben yaşadım bu sıkıntıyı oğlum 15 aylık oldu hala yaşıyorum. sanki çocuğumun anne babası onlar, ben üvey anneyim sanki.

1- eşine para veriyorsa dolaylı olarak sana da veriyor almayın o zaman parayı
2- anlattığın seyler pek sorun edilecek seyler değil gibi geldi bana
3- eşim senin ailene nasıl gidiyorsa 2 saat sonra nasıl kalkalım ye geliyorsa sende aynısını yapacaksın olacak bitecek hiç kasma bile
4- eşine annesi kötüleme hiç bi erkek ailesine kolay kolay laf ettirmez hele ki bunsebeplerden,bişeyler olunca direk kv ile konus.

Mesafenizi siz kurun.
Eşine dersin, haftada bir annenlere gidiyoruz tamam iyi güzel, benim annemlere de haftada bir gidelim.
Eğer annende 3 saat oturuyorsak, annemlerde de 3 saat oturacağız.
Senin nasıl kendi aileni görmeye hasret gidermeye ihtiyacın varsa benim de var.
Eşit olmak durumundayız dersin. Çocuk gibi ikide bir "hadi kalkalım" deme dersin olur biter.

Kayınvalidene gelince, aynı eve taşınma sevdası varsa onu bu sevdadan uzaklaştıracakta sensin.
Mesafe koymalısın aranıza, mesela size oğlu için "söyle şöyle olsun böyle olsun" gibi davrandığında, "senin oğlun beni aranıza sokma, sen konuş" diyebilmelisin. Bu saygısızlık değil.
Doğmamış torun hakkında yorum yapınca da "daha doğmamış çocuğa don mu biçiyorsunuz, ne gerek var böyle mevzulara" dersin, konuyu kesersin.
Filanca şöyle bak dikkat et konularında da "ben kendi kararlarını verebilecek olgunlukta bir insanım, siz merak etmeyin" der kesersin lafını.

Bak bir daha sana bu şekilde itici söylemlerle gelebiliyormu.
Eşine seni şikayet etme gibi huyları varsa, böyle bir durum ile karşılaştığında da dersin "ben olgun bir insanım, gerekli yerde gerekli cevapları veremedikten sonra bireyselliğim nerde? terbiyesizlik yapmadım saygısızlık yapmadım, gereken cevabı verdim sadece" dersin keser atarsın.

Ama bu tamamen sizin tavırlarınız ile ve sizinle alakalı.
Hiç bir zaman annesinin yaptıklarını eşinize mâl etmeyin.
Ona dırdırlanmayın, bu eşinizi sizden soğutur.
Eşinizin bulunduğu ortamlarda davranışlarınızı belli edin, böylelikle onu da ikilemde bırakmamış olursunuz.
Umarım muvaffak olursunuz.
Bütün söylediklerinize katildim sadece ayni eve tasinma isinde mesafe koyun demissiniz ınanin benim kadar mesafe koyan yoktur herhalde haftada bi görüşürüz oda esimle ne ararim ne sorarim nede gittiğimde muhabbetlere karisirim iyi bi insan olsa tersi olurdu kaynim evlenecek kv kimseye danismadan onun borclari icin evini kiraya verdi bile ogun esimi yollayip gidip annenle konus ev ustune ev olmaz borclarini abim takilarla odesin de dedim simdi tripli sizin evemi kaldim havasinda ama biz daha nisanlanmadan esim evi almisti ozamandan baslamisti o evin tek odası benim diye uzun oldu yani demem oki kaç senedir oldugu gibi sessiz dursaydim inatla kavgayla esimi yollamasaydim suan esyalarini evimize diziyoduk malefeski bazi insanlarda mesafe koymakta ise yaramiyo net kararli bi sekilde kabul etmicegini kabul ettirmek zorunda omur boyu kotu olmamak için bastan kotu olmak zorunda

Canım senin yazını çok beğendim çok doğru şeyler söylüyorsun.Sen ilk çocuğuna mı hamilesin.Eğer öyleyse çocuğunu kendileri doğurmuş gibi davranıp seni 2. plana atabilirler buna hazırlıklı ol. Ben yaşadım bu sıkıntıyı oğlum 15 aylık oldu hala yaşıyorum. sanki çocuğumun anne babası onlar, ben üvey anneyim sanki.

2. bebeğime hamileyim ben.
İlk çocuğumda bana öyle davranamadılar, çünkü ben biraz araya fazla mesafe koydum.
Kayınvalidemde doğum zamanımda hastaydı, bebeği zaten 16 gün sonra görebilmişti rahatsızlıktan dolayı.
Araya mesafe girdi vs.
Fakat şimdi oğlum ile gayet iyiler, hatta bu hafta bendelerdi.
Birşeyi bir kere daha anladım ev ev üstüne olmaz, 3 gündür bendeler, kalıyorlar, bana fenalıklar geldi.
Kİ çalışıyorum bütün gün evde değilim, zaten kalma sebepleri oğluma bakmak.
Gerçekten sinir bozucu bir durum ama yapacak birşey yok, mecburiyetler söz konusu.
Neyseki bu akşam evlerine gidiyorlar, hayırlısı ile.

Kayınvalidem zamanında çocuğumu kendi doğurmuş gibi davranmaya çalışmadı değil, sanki ben kötü anne oluverdim iki dakikada, ama o işler o kadar kolay olmuyor malesefki. Biraz kişinin kendi hakkına sahip çıkması gerekiyor, yoksa kimse sizin yerinize hakkınıza sahip çıkmaz.
Hele ki bebekler konusunda, bebeğin en çok ihtiyacı olan şey kendi annesidir zaten. Bunu karşı taraf anlamak istemiyor. Herşeyini yapmak istiyor, annesinden çok annelik haline bürünüyor ve ben buna dur dedim. Eğer vaktinde demeseydim, şimdi de çok zorlanırdım diye düşünüyorum. Gereken durumlarda gereken uyarıları vaktinde yapmakta fayda var. 10 kere canın sıkılacağına, 1 kere baştan canın sıkılır ama herkeste yerini bilir...

Bütün söylediklerinize katildim sadece ayni eve tasinma isinde mesafe koyun demissiniz ınanin benim kadar mesafe koyan yoktur herhalde haftada bi görüşürüz oda esimle ne ararim ne sorarim nede gittiğimde muhabbetlere karisirim iyi bi insan olsa tersi olurdu kaynim evlenecek kv kimseye danismadan onun borclari icin evini kiraya verdi bile ogun esimi yollayip gidip annenle konus ev ustune ev olmaz borclarini abim takilarla odesin de dedim simdi tripli sizin evemi kaldim havasinda ama biz daha nisanlanmadan esim evi almisti ozamandan baslamisti o evin tek odası benim diye uzun oldu yani demem oki kaç senedir oldugu gibi sessiz dursaydim inatla kavgayla esimi yollamasaydim suan esyalarini evimize diziyoduk malefeski bazi insanlarda mesafe koymakta ise yaramiyo net kararli bi sekilde kabul etmicegini kabul ettirmek zorunda omur boyu kotu olmamak için bastan kotu olmak zorunda

Baştan kötü olunması konusuna katılıyorum.
İnsanlar kendi karakterlerini ve kendi sınırlarını en başında belirlerse, bir kere canı sıkılır.
Her defasında aynı konular ile muhattap olmak zorunda kalınmaz.
Siz de haklısınız ama herkes bir değil işte.
Bazen inatlaşmak, kavga etmek daha çok ters durumlara düşürebiliyor.
O yüzden ben kimseye "inatlaşın, kavga edin gerekirse" diyemiyorum.
Çözüm bu değil çünkü, eşler arasında bazen bu durumlar uçuruma neden olabiliyor.
Ben her daim tatlı - sert yaklaşımlardan yanayım.
Daha etkin ve daha kalıcı sonuçlar doğuruyor. Diğer tabirle bazen "aba altından sopa göstermek" gerekiyor.

Baştan kötü olunması konusuna katılıyorum.
İnsanlar kendi karakterlerini ve kendi sınırlarını en başında belirlerse, bir kere canı sıkılır.
Her defasında aynı konular ile muhattap olmak zorunda kalınmaz.
Siz de haklısınız ama herkes bir değil işte.
Bazen inatlaşmak, kavga etmek daha çok ters durumlara düşürebiliyor.
O yüzden ben kimseye "inatlaşın, kavga edin gerekirse" diyemiyorum.
Çözüm bu değil çünkü, eşler arasında bazen bu durumlar uçuruma neden olabiliyor.
Ben her daim tatlı - sert yaklaşımlardan yanayım.
Daha etkin ve daha kalıcı sonuçlar doğuruyor. Diğer tabirle bazen "aba altından sopa göstermek" gerekiyor.
Valla benimkinde ise yaramadi benim kv dusuncesi burasi oglumun evi gelinde kimki hatta acikca soyledi bile beni istemeyen oglumu neden istiyomus onuda istemesin defolsun gitsin o evden kafa bu piril piril allah islah etsin eli ayagi tutan maasi olan evi kendinin olan saglik sorunu olmayan dahada 52 yasinda bi insan bu

Valla benimkinde ise yaramadi benim kv dusuncesi burasi oglumun evi gelinde kimki hatta acikca soyledi bile beni istemeyen oglumu neden istiyomus onuda istemesin defolsun gitsin o evden kafa bu piril piril allah islah etsin eli ayagi tutan maasi olan evi kendinin olan saglik sorunu olmayan dahada 52 yasinda bi insan bu

Benim kayınvalidem bana bu şekilde davransa açık açık, ben de kendisine derim açık açık "tamam ben gidiyorum, al oğlunu çok istiyorsan, zorla evlenmedim ya!" bunu da oğlunun yanında yapar, alır kol çantamı çeker giderim.

Bu ne ya? Niye evlendirdin o zaman be insan...
Sen de gelin olmadın mı zamanında... Ay sinir oluyorum böyle insanlara.
Allah sabır versin diyeceğim ama bu davranışlar sabır edilecek durumlar değil malesef, ben edemiyorum en azından.
Eşinin tepkisi ne oluyor peki bu tarz durumlarda?

Back
X