Mesafenizi siz kurun.
Eşine dersin, haftada bir annenlere gidiyoruz tamam iyi güzel, benim annemlere de haftada bir gidelim.
Eğer annende 3 saat oturuyorsak, annemlerde de 3 saat oturacağız.
Senin nasıl kendi aileni görmeye hasret gidermeye ihtiyacın varsa benim de var.
Eşit olmak durumundayız dersin. Çocuk gibi ikide bir "hadi kalkalım" deme dersin olur biter.
Kayınvalidene gelince, aynı eve taşınma sevdası varsa onu bu sevdadan uzaklaştıracakta sensin.
Mesafe koymalısın aranıza, mesela size oğlu için "söyle şöyle olsun böyle olsun" gibi davrandığında, "senin oğlun beni aranıza sokma, sen konuş" diyebilmelisin. Bu saygısızlık değil.
Doğmamış torun hakkında yorum yapınca da "daha doğmamış çocuğa don mu biçiyorsunuz, ne gerek var böyle mevzulara" dersin, konuyu kesersin.
Filanca şöyle bak dikkat et konularında da "ben kendi kararlarını verebilecek olgunlukta bir insanım, siz merak etmeyin" der kesersin lafını.
Bak bir daha sana bu şekilde itici söylemlerle gelebiliyormu.
Eşine seni şikayet etme gibi huyları varsa, böyle bir durum ile karşılaştığında da dersin "ben olgun bir insanım, gerekli yerde gerekli cevapları veremedikten sonra bireyselliğim nerde? terbiyesizlik yapmadım saygısızlık yapmadım, gereken cevabı verdim sadece" dersin keser atarsın.
Ama bu tamamen sizin tavırlarınız ile ve sizinle alakalı.
Hiç bir zaman annesinin yaptıklarını eşinize mâl etmeyin.
Ona dırdırlanmayın, bu eşinizi sizden soğutur.
Eşinizin bulunduğu ortamlarda davranışlarınızı belli edin, böylelikle onu da ikilemde bırakmamış olursunuz.
Umarım muvaffak olursunuz.