KV TEPKİSİ NORMAL Mİ SİZCE ?

evet ben de çok sinirliyim. en ufak lafı kaldıramıyorum artık. ne yazıkki. biz belki bi şekilde unuturuz barışırız ama anasının dediklerini umursamazlığını unutmicamm malesef.

İnanın kayınvalide faktörü şu durumda önemli değil .Yani arkanızda dursa da durmasa da değişen bir şey olmaz .Sizin sorununuz eşinizle .Kimse eşler arasına girmek istemez.Boyle bir durumda yangına körükle gitmez ne biliyim .Kayinvalideye çok suç bulamadım sanırım .

Ben kv de bıkkınlık gördüm anladığım kadarıyla eşiniz evlenmeden önce de öfkeli biriydi evlenince sizde tartışmaya başladınız ve kadında yapacak birseyim yok demek istemiş...Hakkınızda hayırlısı ama ya bitirin ya herkese duyuracak kadar yüz göz olmayın.
evet haklısın. ama kapı kapıya oturunca böyle malesef az sesini de yükseltsen duyuluyo.

Hiçbir kayınvalide gelini kızı gibi görmez. Boşanmalarına da engel olmak için bişi yapmaz. Siz bırakıp giderim deyip karşılığında destek beklemeniz anormal. Çiftler sorunlarını kendi arasında çözmeli, ailelere ya da bir başkasına yansıtmamalı. Gerekirse psikolojik destek alınabilir.

Hiçbir kayınvalide gelini kızı gibi görmez. Boşanmalarına da engel olmak için bişi yapmaz. Siz bırakıp giderim deyip karşılığında destek beklemeniz anormal. Çiftler sorunlarını kendi arasında çözmeli, ailelere ya da bir başkasına yansıtmamalı. Gerekirse psikolojik destek alınabilir.
evet düşünüyorum. bakalım ya hakkımızda hayırlısı.

gidilmiyor işte. ailenin yanına çocukla dönmek zor. çocuğa bunu yaşatmak istemiyorum. yeter ki o mutlu huzurlu olsun. ben susarım diyorum.

Ben size hemen bosanin demiyorum zaten. Belli ki ortada bir öfke kontrol sorunu var ve bu artık şiddete kadar varıyor iki tarafta. Belki bir kaç gün ayrı kalıp sakinleşip gelecek icin konuşmak mümkün olur. Ayrica çocukları böyle ortamlarda tutmak inanın onlar için daha zararli. Evde kavga kiyamet olmus, oda nasibini almıştır o durumdan. Size tavsiyem bosanmak istemiyorsaniz profesyonel yardim. Almaniz. Kayınvalidenizden destek ummak insan olarak anlaşılır, ama realist değil. Diger cevabinizda "belki biz barışırız ama onun umursamaz tavrını unutmam" demissiniz ya. Kadin tam da bu yüzden ikinizle yüz göz olmuyor. Haklı da. Siz yarin barissaniz o karışan kötü kaynana olur.

evet ben de çok sinirliyim. en ufak lafı kaldıramıyorum artık. ne yazıkki. biz belki bi şekilde unuturuz barışırız ama anasının dediklerini umursamazlığını unutmicamm malesef.
kv kin tutmak işimize geliyor malesef
karı koca öfke tedavisi görün

Yaşını başını almış iki eski arkadaş hanımefendi yolda karşılaşmışlar. Hal hatır sormuşlar.
Sıra çocuklarına gelmiş. "Senin oğlan nasıl, evlendi mi?" diye sormuş biri, "Evlendi" demiş öteki, "Evlendi ama ah, sorma, öyle bir gelin çıktı ki, felâket!.. Sabahtan akşama çalışıyor, evde doğru dürüst yemek pişmiyor; üstelik bazen oğluma yemek pişirttiriyor.
Sabah kahvaltısını bile oğlum hazırlıyor. Ne dikiş var, ne ütü. Bir kadın bulmuş, bütün işi ona yaptırtıyor. Sanki prenses! Çok üzgünüm, çok..." demiş arkadaşı, "Peki kızın nasıl, o da evlendi mi?" Kadın başlamış anlatmaya:
- O da evlendi, ama o çok mutlu. Öyle iyi bir damadım var ki, kızımın elini sıcak sudan soğuk suya sokturmuyor. Kızım çalıştığı için çok yoruluyor; çoğu akşam, yemekleri beraber pişiriyorlar, hatta bazen damadım hazırlıyor. İnanır mısın öyle iyi bir çocuk ki, tatil günlerinde kahvaltısını kızımın yatağına götürüyor. Bir kadın bulmuşlar, evin bütün işlerini o yapıyor; kızım evde hiç yorulmuyor, prensesler gibi oturuyor.
Kocası da ondan iş beklemiyor, çok memnunum, çok...

Umarım anlatabilmisimdir.

Sizdeki rahatlıkta normal değil .şiddete ugramissiniz farkında mısınız ? Bu konunun muhatabı kV mi .bugün koşa koşa buraya konu açmanız gereken kişi kV mi o Esiniz olcak adam mi ?sapla samanı karıştırmamak lazım
eşim için konu açmaya gerek yokki. ben napacağımı biliyorum ona karşı ama. sadece tereddüt ettiğim konu için konu açtım. fesat düşünen ben miyim diye. eşimin ve benim hatam ortada. bu konu sabit zaten

Hanımlar bir anne olarak düşünün. Evladımız bir hata yapsa savunur musunuz yoksa uyarır mısınız? Ben uyarırım. Meseleye bir de burdan bakın.

gidilmiyor işte. ailenin yanına çocukla dönmek zor. çocuğa bunu yaşatmak istemiyorum. yeter ki o mutlu huzurlu olsun. ben susarım diyorum.

Anne babanın birbirlerini gördüğü yerde bağırıp çağırdığı, vurup kırdığı evde çocukların mutlu olması??
Peki.. :işsiz:

Kv insansa evet oğluyla konuşur, ama insan evladı değilse evet ilk önce oğlunu korur. Sen her daim el kızısındır..
Kv nin de iyisi kötüsü vardır her daim..

Siz asıl çift terapisi almaya odaklanın. Bırak kv nin ne dediğini..
Yoksa o çocuklar ileride "keşke boşansaydınız da biz de huzurla büyüseydik" der. İşte o zaman dut yemiş bülbül olursun..

İyi de çocuğun yaşadığı evde herkes birbirine avaz avaz bağırıyor, olay şiddete kadar gidiyor. Çocuğun annesi çocuğun babaannesine ayrı öfkeli babasına ayrı öfkeli. Bu evlilik boşanma mevzularında herkesin kendine özel durumları oluyor ama çocuğunuza anne baba olarak iyi bir rol model olamıyorsunuz şu an. Mesela babası sizin üstünüze yürüyor ertesi gün de aynı sofrada hiçbir şey olmamış gibi yemek yiyorsunuz. Bu çocuk şiddeti normalleştiriyor. Yarın öbürü gün birisinden dayak yese normal gelir, eşini dövse normal gelir. Neden bu adama tahammül edesiniz ki? Çocuğa bi iyilik yapmamış oluyorsunuz bence

Hanımlar bir anne olarak düşünün. Evladımız bir hata yapsa savunur musunuz yoksa uyarır mısınız? Ben uyarırım. Meseleye bir de burdan bakın.

Söyle bir durum var. Ikiside birbirine şiddet uygulamış. Tek hatalı erkek değil bu konuda. Ve eminim bu olan ilk vukuatlari değildir. Kayınvalide aslında kendini koruyor orda karışmayarak. Bir tarafta öfkeli gelin, diger tarafta öfkeli oğlu. Annesi karışsa oğlunun ne tepki verdiğini bilmiyoruz.. Öfke kontrolü yoksa anneye de ağır konuşabilir. Annesinin boğazına yapışan erkekler var. Birde konu sahibi şimdiden "yarın barışsak" diyor. Anne karışsa hata, karışmasa hata. Cünkü şimdi "evet birbirinize zarar veriyorsunuz, en iyisi iyi anne baba olup ama kari koca olarak bosanmaniz" dese, yarın baristiktan sonra adi "bizi bosattirmak istedi" ye çıkacak

Söyle bir durum var. Ikiside birbirine şiddet uygulamış. Tek hatalı erkek değil bu konuda. Ve eminim bu olan ilk vukuatlari değildir. Kayınvalide aslında kendini koruyor orda karışmayarak. Bir tarafta öfkeli gelin, diger tarafta öfkeli oğlu. Annesi karışsa oğlunun ne tepki verdiğini bilmiyoruz.. Öfke kontrolü yoksa anneye de ağır konuşabilir. Annesinin boğazına yapışan erkekler var. Birde konu sahibi şimdiden "yarın barışsak" diyor. Anne karışsa hata, karışmasa hata. Cünkü şimdi "evet birbirinize zarar veriyorsunuz, en iyisi iyi anne baba olup ama kari koca olarak bosanmaniz" dese, yarın baristiktan sonra adi "bizi bosattirmak istedi" ye çıkacak
Genele bakacak olursak çoğu erkek annesi asla oglunun hatasını kabul etmez. Aldatsa veya dövse " yuvana sahip çıksaydın, cevap vermeseydin, karı olsaydın" gibi cümleler sarf ederler. Konunun özelini bilmediğim için ancak bu kadar yorum yapabildim

tam da bu yüzden kadın oğlu ile kötü olmamak için araya girmez.
siz unutur barışırsınız.
bir daha ki kavgada siz ağzınıza geleni sayarken ananda zaten sen haksız buluyor dersiniz. ve onlar kötü olur.
kadın fazla açıksözlüymüş sadece. dediğinde yanlış bir şey yok.
siz de kayınvalidenizin laf soktuğunu değil, eşinizin el kaldırdığını unutmayın.
ortalık yangın yeri olmuş, dert kayınvalide...
sizi rezil eden, bu duruma düşüren siz ve eşinizsiniz.

Back
X