Eşim hiç görüş diye zorlamadı. Ama kadın tam bir duygu sömürücü oğlunu iyi tanıyor. Bu yaşanılandan sonra göze aldım çoğu durumu, benim için bittilerBen eşimin ailesiyle yaşadığım bir sorunu ona anlattığımda bu tepkileri verse yıkarım ortalığı. Ben yüzüne bile bakmayacağım insanlara onun hatrına katlanıyorsam bana gelen lafı kendine edilmiş gibi sayması lazım. Annesi-babası sonuçta, yakıp yıksın asla istemem. Madem karımı sevmiyorsunuz, görüştürmeyeyim o zaman sizi, rahatsız olmayın birbirinizden diye ortamı dengeleyebilmeli en basitinden. Sizi konuşturmayıp lafı ağzınıza tıkıyorsa aynısını annesinede yapmalı. Eşinizin tavrı değişmediği sürece kimse size saygı göstermez, işler daha da kötüleşir.
Çok haklsıınız, ben de koparırdım ama sabrettim o an diyeceğimi dedim. Daha da sesini bile duymak istemiyorum.Bu olay da sizin kırmızı çizginiz olsun ve artik arayip sormayin. Sizi ezip gecip dillerini ailenize kadar uzattiysalar bunun bir karşılığı olmali. Ailenizin kırmızı çizginiz olduğunu bilmeli ve bir daha asla cesaret edememeliler. Bunun kabul edilemez oldugunu eşinizin de iyice anlamasını saglamalisiniz. Saygısız ve terbiyesiz iseler yalniz kalmaya ve saygı görmemeye mahkumlar. Yerinizde olsam kv agzinin payini verirdim. Anneme , babama dil uzatanın o dilini koparırım bu kadar net.
Ergenliğe yeni giriyor olsa duyduklarını gercek sansın tabı de koskoca evlı adam. Olayın ıcınde, idrak edemiyor mu? Mental sıkıntısı mı var?Neden biliyor musunuz? Arkadaş çevresinden duyduğu, genel bir kanı olan, gelin anneyi ablayı kötüler kafasında.
O da öyle sanıyor. Ben diyeceğimi dedim. Bundan sonra anası ablasını aramak vs yok.
Bana kızmakta da haklısınız belki.
Ama eşim aileden çok etkileniyor, ben aşacağıma inanıyorum. Ve her geçen gün daha netim.
Lütfen kırıcı ve yargılayıcı olmayın. Çöpe atmak kolay mı aile yüzünden?
Annemlerden dönerken görümceme uğradık, gayet normal çay vs.
( tabii anormal olan, eşim koltukta otururken kendi eşine “ biraz öne kaysana, kardeşim ayaklarını uzatsın” bana “ya canım sen şöyle gelsene kardeşim sırtını dayasın” diyecek kadar terbiyesiz ahlaksız...)
Eşim gerek yok dedi, öyle sustu. Neyse ben görmezden geldim.
Çok uzattım ama, ertesi gün görümcem rahatsızlanmış, ayıp olmasın diye kv aradım orda kalmış çünkü.
Ataerkil bir kocanız var her açtığınız konuda söylendi size sizin sorununuz KV görümce değil doğmamış çocuğa don biçen annem bakabilir sadece diyen kocaniz..ailenize eşinizin saygısı yokken başkasından saygı beklemeniz zorla kapı kapi gezip kandil kutlatmaniz komik.. kullandığınız bu tabirlerde hiç hoş değil ahlaksız kelimesinin sözlük anlamını tekrar açıp okuyun isterseniz...Geçen kandil akşamı, ilk önce eşimin ailesine gittim sonra kendi aileme geçtim. Bu vesileyle eşim de geldi ve ailemi geçen kandilde aramayan adam bu kandilde yüz yüze el öperek kandil kutlamış oldu.
Bunu hazmedemeyenler vardı tabi. Kv ve görümce. Annemlerden dönerken görümceme uğradık, gayet normal çay vs.
( tabii anormal olan, eşim koltukta otururken kendi eşine “ biraz öne kaysana, kardeşim ayaklarını uzatsın” bana “ya canım sen şöyle gelsene kardeşim sırtını dayasın” diyecek kadar terbiyesiz ahlaksız...)
Saydırır çünkü hareketlerin kayınvalidenin hoşuna gitmiyor. İlk kozları olan laf sokma kozlarını kullanırlar. Kayınvalidemi köye gidince aramadım diye pardon hafta da 1 aradım diye bana her aradığımda laf soktu. Bilirmiydinn numaramı dedi. Eşime de laf sokmuş nerden estide aradın diye. Yeni evliyiz alışamıyorlar sürekli onlarla ilgilenelim her istediklerini yapalım gelinler istediğimiz gibi olsunlar istiyorlar. Bende saygımı bozmadan eşime “ annen ikidir laf sokuyor hayatım saygıdan birşey demedim haberin olsun” demiştim. Sonra saygıdan demediğim o laf annemlerin yanında laf sokma olarak geri döndü. Annemlerin yanında. Babam var ya babam. O sofrada kayınvalidemi herkesn içinde tersledim. Şuan iyiyz ama haftada 1 2 görürüm onda da benim insafıma kalmış geçerkende uğramam alt katımda. Şuan pişman laf soktuğuna sokucağına. Açılsın diliniz. O lafı söylerken eşimde vardı duyduğu için tekrar annesini şikayet etmedim ama annesine gitmek istediğinde kesin dille” hayır gidilmicek şuan dedim laf yiyemem”. Daha huzurluyum kayınvalidemde etrafımda dolanıyor.Aynen öyle arkadaşım. Çok haklısın. Terbiyesizlik aştı gitti kendini. Bana yeni gelin oymuş gibi saydırdı0
Damdan çoğu şeyi görüyorsun ama kv yi göremiyorsun. Beni eşime söylemekle tehdit ediyor :)şimdi bu olaydaki gariplikler silsilesi
hani virüs var ya kv ye annenlere artı görümceye neden gittiniz
eşin uzansın diye uğraşan görümcenin bu sözlerindeki ahlaksızlık, terbiyesizlik ne
cidden ne olarak algıladınız da bu kadar hakaret ettiniz
neden aradınız
nasıl aile ilişkileriniz var ben bir türlü anlayamıyorum
yani görümcenin hastalandığını kv de kaldığını nasıl öğrendiniz de hemen aradınız
bir önceki gün yaptığı hareketi ahlaksızlık olarak nitelendirdiğim biri sıradan bir hasta oldu diye aramam
yani beni arayana da anlam veremem
anladığım ölümcül hasta değil klasik bir hastalıkta neden arıyorsunuz görümcenizi
geçen görümcemin eşi ile konuşuyordum X de hasta dedi geçmiş olsun dedim hiç aramak aklıma bile gelmedi bildiğin basit hastalık işte
görümcem küsecekse paşa keyfi bilir eşim ya da kv de küsecekse size ne derim geçerim
kv ye geline bence o ben kötü kv değilim oğlum oda yapacaktı gerek yok dedim oğlum bana güvenir kartı bile bende ama ben harcamıyorum
bu tavırlarını oğluma olumsuz yansıtmıyorum diyor
kv niz en az 60 yaşında bu tepkileri de bana çok sıradan geliyor
siz kendinizi doldurmayın
ve tüm konularınızda yazdığımız gibi mesafe candır
şu cici gelin modunuzdan çıkın ve mıç mıç olmak için çırpınmayın
Bir aile düzenini olumsuz yönden etkileyen herkes benim gözümde bütün kötü kelimeler hak eder. Bunun burda hesabını vermeyeceğim.Ataerkil bir kocanız var her açtığınız konuda söylendi size sizin sorununuz KV görümce değil doğmamış çocuğa don biçen annem bakabilir sadece diyen kocaniz..ailenize eşinizin saygısı yokken başkasından saygı beklemeniz zorla kapı kapi gezip kandil kutlatmaniz komik.. kullandığınız bu tabirlerde hiç hoş değil ahlaksız kelimesinin sözlük anlamını tekrar açıp okuyun isterseniz...
Ben bazı şeyleri içime attım söylemedim. Ama bu son nokta oldu. Ben onun annesi yüzünden mutsuzken o sorun yok mu sanacak?
ve kadın haddini çok aştı. Bana seni dolduruyor teyzen filan diyor, teyzen düğün günü oğlan bizim kız bizim dedi diyor. Manyak mı ne ya
Damdan çoğu şeyi görüyorsun ama kv yi göremiyorsun. Beni eşime söylemekle tehdit ediyor :)
Bir aile düzenini olumsuz yönden etkileyen herkes benim gözümde bütün kötü kelimeler hak eder. Bunun burda hesabını vermeyeceğim.
Damdan çoğu şeyi görüyorsun ama kv yi göremiyorsun. Beni eşime söylemekle tehdit ediyor :)
Benim bildiğim kandiller ibadeti artırmak içindir. Manevi bir gün.Bu insanlarla görüşmeyeceksiniz o zaman. Ne diye arıyorsunuz ki? Birde esinizle evliliginizde hep 3. kisiler var bu is boyle olmaz. Birde son olarak kandil kutlamasi icin önce kayinvalidenize sonra kendi ailenize donuste de gorumceye ugrayan bi sizi duydum ne yalan soyleyeyim garip geldi bana
Eşinize rahat otursun dediği için sizde bunu abi kardeş ilişkisini kiskandiginiz için her türlü kötü sözü hak ediyor öylemi ? KV niz annenize teyzenize laf ettiğinde kizmayacaksiniz o zaman sizinde aile düzenlerini bozduğunuz bir taraf vardır..Bir aile düzenini olumsuz yönden etkileyen herkes benim gözümde bütün kötü kelimeler hak eder. Bunun burda hesabını vermeyeceğim.
Büyükler beklermiş. Pehhh. Yahu ibadetini yapmayan insanı neden arayayım. Kimseyi aramıyorumBenim bildiğim kandiller ibadeti artırmak içindir. Manevi bir gün.
Onu bunu aramak bile bana gereksiz gelir. Ailem hariç kimseyide aramam.
Bazıları bayram gibi kapı kapı geziyor. İlginç.
hanım efendi bunların sureklı konu acarsanız. bu tarz dertlerden dolayı. uyede gayet yorumunu yazar ve bukadar sınırlenmenıze sasırdım. ben dogru olanı soylemış. gayet sız ofkeyı bıze kusacagınıza. bence kocanıza annesıne ve sevgılı gorumcenıze yapın olurmu. yada cici gelın olmaya devam edınÇok saçma söylediklerin :) ne dediğini bilmiyorsun. İyisi mi sen benim konularıma yazma. Felaket tellallığı bu. Eşim beni sevmiyormuş, yok adam olmazmış? Had mi bilsen biraz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?