kv ve kb ne yapmam gerekiyor ???

kesinlikle aramalısın ama olaya müdahil olmaya çalışma. Sadece elinden gelen bişey olup olmadığını sor ki zaten yeni gelin olduğundan senden fazla bi beklentileri de olduğunu sanmıyorum.

bir de ufacık tavsiye, boşanma lafının sakız olduğu bir aile yapısında bu kelimeyi ilişkin için asla kullanma ki eşin sizin farklı ve özel olduğunuz güvenine erişebilsin..

tubik_05
kesinlikle aramalısın ama olaya müdahil olmaya çalışma. Sadece elinden gelen bişey olup olmadığını sor ki zaten yeni gelin olduğundan senden fazla bi beklentileri de olduğunu sanmıyorum.

bir de ufacık tavsiye, boşanma lafının sakız olduğu bir aile yapısında bu kelimeyi ilişkin için asla kullanma ki eşin sizin farklı ve özel olduğunuz güvenine erişebilsin..
arıycam iş yerindeyim en müsait anda öğle yemeğinde arıycamm size de yazarım .. eşime de msj attım aramayı düsünüyorum ne dersin yoksa hiç karışma mı istemez misin dedim o da öğle arasında cvp yazar sonrasında ararımm çünkü annesinin huyunu kestiremiyorum belki bişey söyler moralim iice bozulur.. eşim daha ii bilir kimin nasıl huyda olduğunu..

arıycam iş yerindeyim en müsait anda öğle yemeğinde arıycamm size de yazarım .. eşime de msj attım aramayı düsünüyorum ne dersin yoksa hiç karışma mı istemez misin dedim o da öğle arasında cvp yazar sonrasında ararımm çünkü annesinin huyunu kestiremiyorum belki bişey söyler moralim iice bozulur.. eşim daha ii bilir kimin nasıl huyda olduğunu..

Bence sen üstünden atmalısın günahı. Yani ben kayınvalidenin yerinde olsam aramanı beklerdim. Herkes bekler sanırım. En azından yarım ağız davet etmen lazım. Aramazsan ilk karşılaşmanızda yanakların kızarmaz mı?

Bence sen üstünden atmalısın günahı. Yani ben kayınvalidenin yerinde olsam aramanı beklerdim. Herkes bekler sanırım. En azından yarım ağız davet etmen lazım. Aramazsan ilk karşılaşmanızda yanakların kızarmaz mı?

düşününce tabi aramalıyım üstelik aramazsam kv koz vermiş olurum onunda lafını sokar dün sinirlendiğim içinde kocamın gönlünü almam lazımmm hissetti çünkü istemediğimi ???

düşününce tabi aramalıyım üstelik aramazsam kv koz vermiş olurum onunda lafını sokar dün sinirlendiğim içinde kocamın gönlünü almam lazımmm hissetti çünkü istemediğimi ???

evet biraz öyle işte.. kasma, hesap yapma... bazen kurgulayınca tam tersi oluyor hazırlıksız yakalanıyorsun olaylara. ama plansız olunca daha doğrusu rahat bırakınca olayları hazır cevap olma konusunda pratik yapıyorsun ve zamanla da alışıyorsun.

Kimin ne olacağı belli olmaz, bu kadar büyük konuşmamak gerekir diye düşünüyorum. İnsanların ne yaşadığını ve sizin gelecekte ne yaşayacağınızı bilemezsiniz. Sadece destek olmanız yeterli, eğer babası sizde kalması gerekiyorsa sizde kalacaktır; bir sürü insan eşinin ailesiyle yaşıyor. Onların canı yokta sadece siz mi yeni evlisiniz? Üstelik çok zor bir durumdalar. Kaç yıllık evli insanların karakola düşecek kadar büyük kavga etmelerinin ve etrafa laf vermelerinin ezikliğini eminimki yaşıyorlardır. Biraz empati kurarsanız; çok iyi örnek oluyorsunuz cümlesinin ne kadar çocukca ve bencilce olduğunu anlarsınız diye ümit ediyorum. Belkide çok iyi niyetlisin ama sinirle bu şekilde ifade ettin bilemiyorum ama bu uslup zor zamanlarda destek çıkan değilde, yangıa körükle giden insan tipini gösteriyor.

Kimin ne olacağı belli olmaz, bu kadar büyük konuşmamak gerekir diye düşünüyorum. İnsanların ne yaşadığını ve sizin gelecekte ne yaşayacağınızı bilemezsiniz. Sadece destek olmanız yeterli, eğer babası sizde kalması gerekiyorsa sizde kalacaktır; bir sürü insan eşinin ailesiyle yaşıyor. Onların canı yokta sadece siz mi yeni evlisiniz? Üstelik çok zor bir durumdalar. Kaç yıllık evli insanların karakola düşecek kadar büyük kavga etmelerinin ve etrafa laf vermelerinin ezikliğini eminimki yaşıyorlardır. Biraz empati kurarsanız; çok iyi örnek oluyorsunuz cümlesinin ne kadar çocukca ve bencilce olduğunu anlarsınız diye ümit ediyorum. Belkide çok iyi niyetlisin ama sinirle bu şekilde ifade ettin bilemiyorum ama bu uslup zor zamanlarda destek çıkan değilde, yangıa körükle giden insan tipini gösteriyor.

oo çok sert konuşmuşsunn onların canı yokda bi tek sen mi yeni evlisin ?? sizin üslup da hiç empati yapmış bi üsluba benzemiyor ... herkesin alıştığı rahat ettiği bi ortam var ayrıca geçmişde çok olaylar var bunların hepsi içimde istenmeyen bi gelindim ben ama herseye ragmen hala gider hal hatır sorarım saygıda kusur etmem sevmek zorunda da deilim. düşüncelerim size bencilce gelebilir ama herkesin kendi düzeninde yaşama isteği vardır kimse düzeni bozulsun istemez bu da bencillikse evet bencilim..

Bence de aramalısın. Arayıp nasılsın iyimisin seni merak ettim falan demen yeterli olacaktır. Konulara hiç girme derim..
Ayrıca kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum ama daha yeni evliyiz bu ne demen evet yanlış olmuş, ama aile yapısı farklı olunca anlamak biraz zor olabiliyor. Mesela benim ailemde de herkes kendi başının çaresine bakmaya çalışır önce, eğer başaramazsa yardım ister, ben böyle alıştım. Ama eşimin ailesi tam tersi.. Kv her an her dakika tepemizde, sadece beni wc ye götürün! demediği kaldı :) Yaşı da genç yanlış anlaşılmasın. İlk zamanlar bu ne yaaa nereye düştük falan diyordum ama gördüm ki bunların hepsi böyle. Şimdi kızsam da belli etmiyorum. Örnek vereyim, Gezmeye gidiyor bütün gün kış vakti sokaklarda geziyor, ertesi gün bir akrabasına gidecek mesela, ayy iyi değilim beni bırakırmısınız falan diyor! Sizde gelin dese hayır mı diyeceğiz? Oyun oyun hep oyun...

Bence de aramalısın. Arayıp nasılsın iyimisin seni merak ettim falan demen yeterli olacaktır. Konulara hiç girme derim..
Ayrıca kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum ama daha yeni evliyiz bu ne demen evet yanlış olmuş, ama aile yapısı farklı olunca anlamak biraz zor olabiliyor. Mesela benim ailemde de herkes kendi başının çaresine bakmaya çalışır önce, eğer başaramazsa yardım ister, ben böyle alıştım. Ama eşimin ailesi tam tersi.. Kv her an her dakika tepemizde, sadece beni wc ye götürün! demediği kaldı :) Yaşı da genç yanlış anlaşılmasın. İlk zamanlar bu ne yaaa nereye düştük falan diyordum ama gördüm ki bunların hepsi böyle. Şimdi kızsam da belli etmiyorum. Örnek vereyim, Gezmeye gidiyor bütün gün kış vakti sokaklarda geziyor, ertesi gün bir akrabasına gidecek mesela, ayy iyi değilim beni bırakırmısınız falan diyor! Sizde gelin dese hayır mı diyeceğiz? Oyun oyun hep oyun...

aile yapısı farklı olunca anlamak biraz zor olabiliyor. Mesela benim ailemde de herkes kendi başının çaresine bakmaya çalışır önce, eğer başaramazsa yardım ister, ben böyle alıştım. Ama eşimin ailesi tam tersi.. bu söze aynen katılıyorum sorunda buna daha alışamamış olmam da galiba..

herkesin ailesinin geçimi, davranışları, huyları farklıdır zaten...
şu an eşinin annesi babası zor bi dönemden geçiyor...
ara ama çok güzel örnek oluyısunuz aferin size tarzında değil, yapmamızı istediğin bişey var mı, istediğin zaman bize de gel gibi yapıcı cümleler kurarak....

el kapısı die boşa demiyorlar canım yaşaki daha neler göresinnn benndeee seninnn gibiyim hep bi korkuyla gidiyiorummm laf sokmalardan istenmeyen gelin olmak çok kötüü sen uzak dur sadece izlee

eşimi aradım dedim anneni arıycam geçmiş olsun diycem dedim yoksa hiç karışma mı dersin dedim hayır arama dedi . peki sonra nie aramadı derse dedim ben kötü olurum dedim hayır senin bildiğinden haberleri yok senin haberin yok dedi peki o zamn dedim... benden günah gitti kızlar

kaynanayı ara tabi oda sonuçta erkeğin şiddetine maruz kalmış , vallahi benim kaynanada kayınbaba ile ağız kavgası eder ama sizinkisi ,karakolluk olmuş , belli adam kadına çok çektirmiş kadının artık sabrı bitmiştir aramasan ayıp edersin, düşmez kalkmaz bir allah

kaynanayı ara tabi oda sonuçta erkeğin şiddetine maruz kalmış , vallahi benim kaynanada kayınbaba ile ağız kavgası eder ama sizinkisi ,karakolluk olmuş , belli adam kadına çok çektirmiş kadının artık sabrı bitmiştir aramasan ayıp edersin, düşmez kalkmaz bir allah
eşim arama dedi senin haberinin olmadığı sanıyolar dedi benden günah gitti

Her evlilikte inişli çıkışlı zamanlar olur ve böyle durumlarda eşinin ailesinde tartışma yaşandıysa olaylara çok girmeden ve yorum yapmadan eşine moral vermektir en iyisi. Bak ben bizim ailemizden bir örnek vereyim. Bir akşam saat 8 gibi kayınvalidem geldi hoşgeldin nasılsın filan konuştuktan sonra elinde poşet vardı babaanne o poşette ne var dedi çocuk işte merak etti pijamalarım var bugün burada kalacağım dedi. Sonra bana ve eşime hitaben babanla kavga ettik bende o sinirle evden çıktım pijamalarımı da aldım buraya geldim dedi ben hiçbir şey sormadım. Sonra sanırım söylediğine pişman oldu torunlarımla uyumak istedim bu gece dedi bende iyi yapmışsın anne dedim. Ama o güne kadar hiç öyle bizde kalmak için gelmemişti çünkü evde engelli kaynım var çocuklar çok ısrar ettiğinde bile amcan var kalamam o ne yapar diyordu. Bense hiç sesimi çıkarmadan mutfağa gittim bir süre sonra eşimi çağırdım. Hayatım sanırım annemler gerçekten tartıştılar yoksa annem gelip kalmazdı biliyorsun dedim bana da öyle geldi dedi bir sorsana dedi bana ben de benim sormam doğru olmaz ben ne de olsa gelinim ama sen oğlu olarak sorarsan daha da hoşuna gider ve neticede sen evladısın sana daha rahat anlatır ben çocukları alıp diğer odada oynatayım sen konuş istersen üzgün çünkü annen belli etmese de dedim ve belirttim istediği kadar burada kalabilir tabii ki sokakta kalacak değil ama üzüldüm babamda kötü durumdadır şimdi dedim ve eşim içeriye gidip konuştu ben yarım saat sonra filan çocuklarla geldim ve tek kelime etmedim o konu hakkında kendisi söyledi kayınvalidem bende şimdi sen kızgınsın anne bugün biraz dinlen kafanı toparla yarın sakin kafayla konuşursunuz babamla olur öyle şeyler her evde dedim ve konuyu kapattım.

eşim arama dedi senin haberinin olmadığı sanıyolar dedi benden günah gitti

o zaman arama ama eninde sonunda herşey ortalığa dökülür o zaman da sakın bize böyle mi örnek oluyorsunuz gibi şeyler söyleme yorumda bile bulunma üzüldüm geçmiş olsun inşallah bir daha böyle bir olay yaşamazsınız gibi ortadan konuş taraflı davranma.çok olayların içine girme:31:

hic arama, yoksa alirsin basina belayi gelir sende kalir yalniz ve uzgun diye aman ha dikkat et.bir sey soylerse esim sen karisma demistii bana dersin.

Back
X