Kv ve kp e bakma sorunu !!

beni haksız bulanlar da var esimin abisi de var o Zaman o da tasın altın soksun elini eşim sigortasını ödüyorsa o da faturaları ödesin mesela. Ama kp gayet sağlıklı çalışabilir durumdayken iki evladı da zor durumdayken hayır oğlum ben çalışırım kendim demeli.
Eşiniz ben yaparım ben ederim dedikçe Ada'mda durumunun iyi olduğunu düşünür siz laf arasında söyleyin durum kötü ondan evi taşıdık çalışmam lazım filan diye belki onlarda durumun ciddiyetını Anlarlar

Calisiyormusunuz? Calismiyorsaniz ben kazaniyorum sananeye gider bu konu.Ayrica anne baba yuk olmaz korkmayın. Esinize iyi evlat rolü yapıyor yazmışsınız.COk garipsedim benim icin bu kelime bir hakaret
Demek ki siz de kendi anne babaniza iyi kalpli yaklastiginiz da rol yapıyorsunuz iyi evlat rolü. ..Zira kisiyi nasil bilirsin? Kendin gibi demişler. .
Ayyy bu sacmalik yahu. Onlar da artik aile. Her din, her toplum gelenegi, yazili kanunlar evlenen bireyleri, artik "aile" diye tanimlar.
Bir aile gecim skintisindayken baska bir aileye ancak manevi destek saglar.
Once kendi hanem iyi olsun, uygun olursam diger hanelere de yardimci olurum. Disturum bu

Ben bütün yorumları okudum konu sahıbının eşi zaten ailesine birsürü şey yapmış araba almış alışverişlerini yapıyormuş evin içini yaptırms kardeşinin borcunu babasının Borcunuda Ödemiş galiba ama Ada'm iflas etmiş malı mülkü gitmiş konu sahibide kiraları yüksek diye dah uygun fiyatlı ev bulmuş şuan ailesine yardım edecek durumları yok o yüzden kızıyor eşine ki haklıda onların ihtiyaçları var yardıma
Konu sahibinin hakli haksiz olmasina birsey demedim ben zira herkes kendince haklı esine sorsan evlatlik vazifem der dinde yeri var der ona da hakli deriz.Kim olursa olsun kadin yada erkek esi icin iyi evlat rolu yapıyor diyorsa hatta böyle düşünüyorsa o evliligi gözden gecirme zamani gelmiştir bana göre. .
Bir de yanlis anlamazsaniz konunun uzmani degilim ama cok kitap okurum Ada'm seklinde gormedim hiç dogrusu bu mu?gercekten merak ettim

Eşin şu an iflasın şokunu da yaşıyor olabilir para varken ben yaparım ben ederim demeye alışmış ya şimdi geri durmak bir nevi gurur meselesidir onda, varlıktan darlığa düşmek çok zor bir imtihan, sana da zor eşine de zor, normal düşünebildiğini sanmıyorum,yoksa neyle bakacak ne verecek

Konu sahibinin hakli haksiz olmasina birsey demedim ben zira herkes kendince haklı esine sorsan evlatlik vazifem der dinde yeri var der ona da hakli deriz.Kim olursa olsun kadin yada erkek esi icin iyi evlat rolu yapıyor diyorsa hatta böyle düşünüyorsa o evliligi gözden gecirme zamani gelmiştir bana göre. .
Bir de yanlis anlamazsaniz konunun uzmani degilim ama cok kitap okurum Ada'm seklinde gormedim hiç dogrusu bu mu?gercekten merak ettim
Telefona o şekilde çıkıyor bende anlamadım özel isim olarak algılıyor herhalde

Sen daha ailenin kim olduguna karar verememissin. iyice bir dusun istersen bu konuyu. Senlik benlik mevzu degil bu! esin calisirken sana verdiginde kusura bakma sana bakacagima aileme bakarim mi dedi? Ben tabiki de onun ailesine surekli siz bakin demiyorum ama seninde soyledigin gibi gecici bir durum birlik beraberlik aile olmak iste tam da burda basliyor. Baktin iyi niyetini kullaniyorlar o zaman rest cekilir daha ortada laflar donuyor sen hemen bavul toplamaya geciyorsun. Topla zaten bu kadar sorunda gitme laflari olmus daha buyuk problemler mutlaka hayatinizfda olacak simdi gitmesen o zaman nasil olsa gideceksin. Hepiniz icin hayirlisi olsun.

gayet hos kalpli bir insana benziyorsunuz.ailesine bu kadar yardima burada hangi kadin izin verirdi acaba?
sizin esin iflas nedenide belli zaten.iyi niyetli fazla comert bence.
anne baba ihtiyac dahilinde tabiki bakilicak.mecburuz hepimiz ancak su an sizin durum esinizin onlarin tam bakimini ustlemenize uygun degil...

Cok tsk ederim ilk yazımda da söyledim hasta olsa basımla beraber mecburuz bakmaya ama saglıklıyken durumumuzda kötüyken ne gerek var daha da durumu zorlaştırmaya. Evet eşim hiç kimseye hayır diyemez yeğenlerinin mamalarını bezlerini bile alırdı alsın da zaten parası varken durumu da iyiyken niye almasın ama durum böyleyken kalkıp bazı insanlar hadsiz yorum yapınca insan iyice sinir oluyor.

Ayyy bu sacmalik yahu. Onlar da artik aile. Her din, her toplum gelenegi, yazili kanunlar evlenen bireyleri, artik "aile" diye tanimlar.
Bir aile gecim skintisindayken baska bir aileye ancak manevi destek saglar.
Once kendi hanem iyi olsun, uygun olursam diger hanelere de yardimci olurum. Disturum bu
bence de sizin düşünceniz saçma

Sen daha ailenin kim olduguna karar verememissin. iyice bir dusun istersen bu konuyu. Senlik benlik mevzu degil bu! esin calisirken sana verdiginde kusura bakma sana bakacagima aileme bakarim mi dedi? Ben tabiki de onun ailesine surekli siz bakin demiyorum ama seninde soyledigin gibi gecici bir durum birlik beraberlik aile olmak iste tam da burda basliyor. Baktin iyi niyetini kullaniyorlar o zaman rest cekilir daha ortada laflar donuyor sen hemen bavul toplamaya geciyorsun. Topla zaten bu kadar sorunda gitme laflari olmus daha buyuk problemler mutlaka hayatinizfda olacak simdi gitmesen o zaman nasil olsa gideceksin. Hepiniz icin hayirlisi olsun.

Siz anlamamak da ne kadar da ısrarcısınız :)) bir kaç aylık birşey değil ömrünün sonuna kadar sadece esimin bakmasına Rıza'm yok çünkü abisi de var diyorum ama anlamak istemediğiniz için :))

Telefondan yazıyorum o yüzden Ada'm diye çıkmıştır kusura bakmayın. Ben son durumu yazayım da konu da kapansın artık ben esime bu şekilde davranırsan huzurumuz bozuluyor dedim o da bozulsun dedi bende madem huzurumuz bozulacaksa boşanalım gitsin dedim bi sinirle ondan sonra eşyalarımı toplarken eşim geldi konuştuk haklısın bir kaç ay işsizlik parası alcak alsın sonra ben babamla konuşacağım baba ufak tefek sigortanın yatacağı bi iş bulalım diyeceğim diye söz verdi özür diledi bu şekilde kapandı

Keşke oturup beraberce hepinizin rahat edebileceği bir çözüm bulabilseydiniz.
Böyle günlerde karı koca aileler birbirlerine destek çıkmalı hepinizin davranışları çok fevri olmuş.

Konu sahibi kesinlikle haklisin ama esin burnu bka girmeden anlamaz benim ki de bu tipten babasi yok ama kardeslerine kendini feda edip her ihtiyaclarina kosup onlari evli mutlu hale getirip agzinin payini alinca anlamis ne olduklarini ( nenden once)
Hic bir kisitlama getirme kendine hatta fazla fazla eksik cikar para iste harcamasan bile sakla zaten iflasta ki bi adam ne kadar yardim edebilir ki
Kprinde sonucta akli varsa anlar onlara bakamiyacagini yok totolari rahata alismissa somururler esinde iki arada cok yipranir ne diyim tabiki ailesi olsada baksa ama maalesef esi ve cocugu on planda olmali..

Sonunaa kadar haklısınn .. Ama öfkeyle kalkıp zararla oturma bir eş olarak ilk önce kendi aileni düşünmenden normal birşey olamaz ama eşin bu kötü durumda Nasıl yardımcı olmayı düşünüyor yada neyle ? Ayrıca kp de sizin bu durumunuzu göre göre bu duruma ses çıkarmıyormu? Eşin ailesine belliki kol kanat germiş ne güzel var olan herkesin yardım etmesi kadar normal bişey yok ama ortada mal mülk kalmamış eşin artık kahramanı oynamaya kalkmış tepkine bakınca sanırım bende aynısını yapardım ama yinede sakin olup tatlı dille çözmenden yanayım..:KK66:

Konu sahibi kesinlikle haklisin ama esin burnu bka girmeden anlamaz benim ki de bu tipten babasi yok ama kardeslerine kendini feda edip her ihtiyaclarina kosup onlari evli mutlu hale getirip agzinin payini alinca anlamis ne olduklarini ( nenden once)
Hic bir kisitlama getirme kendine hatta fazla fazla eksik cikar para iste harcamasan bile sakla zaten iflasta ki bi adam ne kadar yardim edebilir ki
Kprinde sonucta akli varsa anlar onlara bakamiyacagini yok totolari rahata alismissa somururler esinde iki arada cok yipranir ne diyim tabiki ailesi olsada baksa ama maalesef esi ve cocugu on planda olmali..

Neyse ki çözdük insanlar 3 yıllık evlisin hemen çekip gitmek ne gibi seyler yazmış ama insanlar birçok şeyi bilmiyor. Bnm kv ben dogum yaptım gelmedi bile 10 gün merak bile etmedi . Cocuga altın taktı onu da eşime aldırmış onunla gönderdi. Cok hasta olduk bir gün çocukla aradım kv deyi anne cok hastayız Bebek'le biraz ilgilenir misin dedim ? Ben bulaşık yıkadım yorgunum dedi. Bunları içimden atamadığım için belki de bu kadar fevri davrandım

Merhaba hanımlar, şuan moralim çok bozuk ve sizinle paylaşmak istiyorum.
Eşimin uzun zamandır işleri kötü gidiyorum 3 dükkan, 5 araba, düğün takıları hepsi gitti iflas etti. Evimizin kirası çok yüksekti bende dün daha uygun bir ev buldum taşınalım giderimiz azalsın diye. Gelelim meseleye.Bugün kp işten çıkarılmış (55yasında emekliliğine 2 yıl var askerlik parası varmış onu da biz yatırcaz) ve eşimde calışma baba ben bakarım demiş. Zaten durumumuz ortada neden öyle dedin diye tartıştık. Bu arada sigortasını biz dışardan yatıracakmısız üstüne evlerini de biz geçindirecekmişiz. Bende güzelce konuştum eşimle yahu sağlığı yerinde çalışabilir benim babamla aynı yastalar bak babam çalışıyor dedim. Onun babası calısamazmıs bu yastan sonra, nerde calıssınmıs? Cıldırdım resmen tartıstık en sonunda boşanalım dedim yatak odasında eşyalarımı toparlıyordum defalarca geldi konuşmak içim ama konuşmak istemiyorum diye tuvalete kilitledim kendimi yanlış kalmak için . Su an aklıma gelenler bunlar ne yapayım bi akıl verin nolur...
Hemen boşanmayı düşünme canım bak konuşmak için gelmiş yanına demekki seni seviyor. Zaten bu durumda onlara yardım falan edemez etmeye kalkcak iki gün sonra kendi elinde bisey kalmayınca zaten o da anlar bu sebepten yuvanı yıkma

ya arkadaş kadın zamanında araba aldırmış kayınpederine
adam abisinin kredi borcunu ödemiş
adam annesinin tuvaletini banyosunu yaptırmış her hafta market alış verişi yapmış
daha bu benim konulardan okuduğum gerisi de vardır sanırım
bu söylediklerinin çeyreğini yapsa boşanacak kadınlar kalmış burada ailesi değil mi babası değil mi bakmak zorunda yazıyorlar
siz eşiniz gitsin ailesinin market alışverişini her hafta yapsın neler yaparsınız
gelmiş burada kadına iyi zamanında varsın kötü zamanında yoksun yazıyorlar
asıl kötü zamanında olduğu için bu adam ayağını yorganına göre uzatmak zorunda
kadın ev büyük kirasını ödeyemiyoruz diye küçük eve taşınıyor
adam kayınpeder keyfe keder işten çıkıp sigortasını oğluna ödetiyor üstüne benim eve de sen bak diyor
olaya gel

Aslında buradaki asıl sorun eşinin bu kararı sana danışmadan almış olması ki erkeklerin çoğu böyle , her konuda danışmıyorsa bundada tek başına hareket eden adama diyeceksin ki ben ceketimi aldım çıkıyorum otur sen anada babanada bak ben yokum ,bence yaptığınız doğrıu , evde sen onlarda muhatap olacaksın eşin bütün gün işte olacak yaptığı bencilik ve saygısızlık

ya arkadaş kadın zamanında araba aldırmış kayınpederine
adam abisinin kredi borcunu ödemiş
adam annesinin tuvaletini banyosunu yaptırmış her hafta market alış verişi yapmış
daha bu benim konulardan okuduğum gerisi de vardır sanırım
bu söylediklerinin çeyreğini yapsa boşanacak kadınlar kalmış burada ailesi değil mi babası değil mi bakmak zorunda yazıyorlar
siz eşiniz gitsin ailesinin market alışverişini her hafta yapsın neler yaparsınız
gelmiş burada kadına iyi zamanında varsın kötü zamanında yoksun yazıyorlar
asıl kötü zamanında olduğu için bu adam ayağını yorganına göre uzatmak zorunda
kadın ev büyük kirasını ödeyemiyoruz diye küçük eve taşınıyor
adam kayınpeder keyfe keder işten çıkıp sigortasını oğluna ödetiyor üstüne benim eve de sen bak diyor
olaya gel

Bunları anlatmaya çalışıyorum hala anlamak istemiyorlar şuan yok diyorum olsa yine yardım etsin sorun değil. Daha neler neler yeğenlerinin bezlerini mamalarını bile esim aldı bunları arın etmedim şuan zor durumdayız biraz onların bize destek olması gerekir diye düşünüyorum ama bazı hanımlar bana tepki gösteriyor beni anladığınız için teşekkür ederim.

Back
X