Kv yapmacıklığı!!

Hiç kimse melek değildir
Hepimiz insanız
Hepimizin hataları var.
Hayatımda hiç sigara içmedim ve nefret ederim.
Kaynanalar melek demedim.
İstisnalar kaideyi bozmaz
Biz gelinin anlattıklarını biliyoruz. Birde kv yi dinlemek lazım.
Kv yi o kadar anlatmak istiyor ama sigarasından başka bahane bulamıyor
Birde kv den dinlesek evladının evinde hangi tavırlara maruz kaldı.
Birşeyler yaşadıki burnunda tüten torununu görmeye gidemedi.

Biraz empati yapın ne olur
Sigarayı içen sizin anneniz olsaydı onu torunundan nahum bırakırmıydınız?

Yoksa anne sigara içtikten sonra ya biraz yaklaşma yada dışarda biraz bekle kokusu çıkınca gel ben biliyorum sen torununu çok seviyorsun zarar görmesini istemezsin mı derdiniz.
Yapmayın lütfen yaa
Abartmayın bazı şéyleri

Evet kv ler melek değil onlarında birçok hatası var
Ama hatalarıyla günahlarıyla onlarda anne ve torunlarını sevmeye halları var.

Sizde kv olacaksınız sizde torun sevmek isteyeceksiniz
Gelininizin eften püften şeyleri abartıp sizi kötülemesini istermisiniz?
Yada sizin kv nize yaptıklarınızı yengenizin annenize yapmasını istermisiniz?

Unutmayın sizin esinizı beğenmediğiniz kv doğurup büyüttü.
Eşinizi öldürmediyse bebeğinizide öldürmez merak etmeyin

Ben şimdi kv min yaptığı herşeyi buraya mı yazayım?
Allah biliyor ki kendimi size anlatmak zorunda değilim. Benim kv kendi kızlarının evine gitmeyen bir kadın,kimseyle anlaşmayan bir kadın! Hiç bir damat onunla muhattap dahi olmuyor kardeşleri bile arayıp sormuyor.
Kv min nesini dinliceksin. Keşke öyle bir şans olsa da karşılaştırsam. Görümcelerim bile arayıp bana hak veriyor. Olan herşey de görümcemin eşimin gözünün önünde oldu. Kimse torunundan mahrum bırakmıyır gelmiyor diye aramışlığım bile var.
Kaldı ki kendi anneme de sigara kokuyorsun dedim.
Bakış açınız çok ters valla.

Ben ne anneyim
Ne kv yim
Yanlış anlamayın
Dışardan bir göz olarak baktım olaya
Ne gelinler hatasız ne kayinvalideler

Ama insansak
Birbirimize saygı göstermeliyiz

Bizimde var gelinimiz ben görümceyim
Gelinimiz oturup benimle dertleşir
Bana annemi şikayet eder.
30 yıl oldu gelinimizle birgün küsmedik birbirimize

Ben ona abarttığı şeyleri söylerim. Bunu annen yapsa kizarmıydın derim.
Empati yapmasını isterim.
Annemide yeri geldikçe gelinin şikayet ettiği konularda uyarırım. Anne orda yanlış düşünüyorsun derim.
Ama benim annemin gelini kızlarından daha kıymetlidir.
Bakın bende gelinim ama her konuda kendi yasadiklarimi olayin disinda bırakıp yazıyorum dusuncelerimi ki ben asla gelin hakli kv haksiz demem sadece darılacak birsey goremiyorum ortada diyorum ve söz konusu 40 günlük bebek evine gidince ayılıp bayılmaya feryat figan etmeye gerek var mı Allah aşkına gündüz gelmiyorsa akşam oğlu varken gelsin gelsin ki o adamda annem gelmiyor diye üzülmesin evlat var arada ben napayım gelini napiyim damadı evladın için yapacaksin en başta

Bakın ne güzel diyorsunuz ki gorumceyim gelinimiz annemi bile konuşur benim yanimda işte o güveni o sıcaklığı vermişsiniz siz zaten emin olun gitmez başka biryere o gelin dertlenmek için
Ne güzel ki sinirini sizin yanınızda atıyor yeri geliyor empati yapıyor yeri geliyor kendine bakıyor belki gerçekten sizin gelininiz kuruyor yada anneniz gerçekten haksız ama o kısımda işte gerekirse annenize karşı duracaksınız yaptığın yanlış diyebilme bir insan öncelikle kendisine saygıdan çünkü yazıktır ki o gelininde bir annesi babası var onu da bir kadın doğurdu sizin ailenize girdi diye ağzı bağlı eli kolu bağlı oturmayacak tabiki demem o ki hak savunmak çok güzel bisey

Cahillik öyle kötü birşey ki.. ben o yüzden pek muhattap olmuyorum. Ama psikolojiniz hiç iyi değil ben size söyliyim. Sahip ne demek ya? Ne sahibi kimse kimsenin sahibi değil! Biraz kitap okuyun ufkunuz genişlesin çok darda kalmış.
Siz çok okumuşsunuz ufkunuz o kadar genislemiski biz bile basiplendik sağolun

Bir buçuk aylık bebeğime zararlarını anlatmama rağmen zorla bal vermiş bi kv sahibim ve vermeden önce hemşire özellikle söyledi allah korusun şoka girip ölebilir bile dedi dedim tamam deyip mutfağa geçti emziğini olduğu gibi bala bulamış lak diye çocuğun ağzına tıktı bunu yaparken de ohh öl inşallah dedi ama çok seviyor torununu oğluna karşı

beni niye alıntıladınız anlamadım.doğru olduğunu savunmadım.sadece böyle kötü yürekli insanların varlığına inanmıyorum ya da inanmak istemiyorum.benim kafamda ki anneanne ,babaanne imajı böyle olmadığı içindir.şükür ki,öyle bir aile de büyümedik.çocuklarımızı da büyütmedik.yani ben kötü yürekli babaanne görmediğim içindir.

ama kafasına un sürmek,anne sütünden burnuna bir iki damla damlatmak,çocuğa zararlı şeyler değil.eminim bunu yapan anneanne olsaydı,daha bir hoşgörüyle yaklaşılırdı.annemin bir bildiği vardır diyerek.yapan babaanne olunca,bu kadar tepki alıyor diye düşünüyorum.

kayınvalidenize gelince,dediğim gibi cahilce bir hareket yapmış,çocuğunuza bal vererek ama "öl inşallah "dediğine inanamadım,kusura bakmayın.yani ben bir böceğe bile kıyamazken,bir insan yavrusuna hele ki,kendi evladının yavrusuna öl demesi ,inandırıcı gelmedi.

2 aylık bebeğe kahvaltı vermeye çalışması yanlış tabi ki ama anlatsanız anlamaz mı?doktorların bunu yanlış bulduğunu,artık
çocuk beslenmesinde anne sütünün önemini vs vs.bu kadar anlayışsız olduğunu zannetmiyorum,yeterki tatlı dille anlatılsın.

kafasına un sürmesine gelince,başta öyle bir yazmışsınız ki,okuyan 1 kilo unu,bebeğin kafasına boca etmiş sanır.eliyle sürmüş.en fazla 1 kaşık undur.saçma ama eskilerden beri yapılan şeyler bunlar.bu kadar takılacak birşey yok.
bebeğin burnuna anne sütü damlatmakta,aynı böyle.üstte bir arkadaşın yazdığı gibi,başka ülkelerde özellikle yapıyorlar.

not:babanne sizi ,sizde onu sevmeyebilirsiniz.ama hiç bir babannenin,bile isteye torununa,kendi canından kanından,olan bir canlıya zarar vermek isteyeceğini zannetmiyorum.

Anlattım hala anlatıyorum. Güzellikle anlattığım zaman “ahhhh ahhhhhh” diyor.
Doktorlar ne biliyor diyor.
Bilmez doktorlar bişey biz büyüttük. Lohusa şerbeti verelim dedi ilk doğduğu gün:deli:
Bakın ben hamileyken doğuma gitmeden 3 gün önce bizim evdeyken güzellikle dedim ki” anne bana lütfen doğum yaptıktan sonra su verelim,meyve suyu verelim gibi şeyler söyleme lütfen lohusa halimle anlayışlı olamam alttan alamam dedim!
Doğum yaptım ve başladı bebek odaya gelir gelmez eline lohusa şerbeti alıp yanıma geldi parmakla lohusa şerbeti sokucakmış ağzına..
doktor bize su vermeyin diyor kendisi de görüyor duyuyor bunu,bana su ver diyor hayır olmaz doktoru duymadın mı o zaten alıyor benden besini gerek yok diyorum,bu sefer annemi çekiyor kenara senin kızı cahil söyle su versin diyor. Ve ben bunu yatak odamdan duyuyorum lohusa halimle bile alttan alıp sesimi çıkartmıyorum. Ben hep güzel yaklaştım ama beni delirtiyor olmasına rağmen hala alttan alıyorum.
Un vs yapılabilir başka kişiler yapıyor olabilir ama ben bu konuda fikrimi belirttim. Bana saçma geliyor dediğim halde inatla yapılıyor.

Bakın bende gelinim ama her konuda kendi yasadiklarimi olayin disinda bırakıp yazıyorum dusuncelerimi ki ben asla gelin hakli kv haksiz demem sadece darılacak birsey goremiyorum ortada diyorum ve söz konusu 40 günlük bebek evine gidince ayılıp bayılmaya feryat figan etmeye gerek var mı Allah aşkına gündüz gelmiyorsa akşam oğlu varken gelsin gelsin ki o adamda annem gelmiyor diye üzülmesin evlat var arada ben napayım gelini napiyim damadı evladın için yapacaksin en başta

Bakın ne güzel diyorsunuz ki gorumceyim gelinimiz annemi bile konuşur benim yanimda işte o güveni o sıcaklığı vermişsiniz siz zaten emin olun gitmez başka biryere o gelin dertlenmek için
Ne güzel ki sinirini sizin yanınızda atıyor yeri geliyor empati yapıyor yeri geliyor kendine bakıyor belki gerçekten sizin gelininiz kuruyor yada anneniz gerçekten haksız ama o kısımda işte gerekirse annenize karşı duracaksınız yaptığın yanlış diyebilme bir insan öncelikle kendisine saygıdan çünkü yazıktır ki o gelininde bir annesi babası var onu da bir kadın doğurdu sizin ailenize girdi diye ağzı bağlı eli kolu bağlı oturmayacak tabiki demem o ki hak savunmak çok güzel bisey
Aslında aynı seyı konuşuyoruz
Bende diyorumki sadece golino dinleyip vurun abalıya demiyelim
Kv nın ne yaşadığını bilmiyoruz
Veriyoruz gazı arayı bulmak yerine uçurumlar oluşturuyoruz.
Ne gelini tanırım ne kv yi
Ama o kadın birşeylere çok üzülmüş
Torununu girmemeyi göze almış
Içi gidiyordur ama daha fazla germemek veya gerilmemek için kendisini çekmiş
Ve torununu kapıda görünce duygu patlaması yaşamış
Ben olayı böyle gördüm.
Doğrudur veya değildir

Diyorumki gaz vermek yerine birazda anne gözüyle bakmayı tavsiye etsek

beni niye alıntıladınız anlamadım.doğru olduğunu savunmadım.sadece böyle kötü yürekli insanların varlığına inanmıyorum ya da inanmak istemiyorum.benim kafamda ki anneanne ,babaanne imajı böyle olmadığı içindir.şükür ki,öyle bir aile de büyümedik.çocuklarımızı da büyütmedik.yani ben kötü yürekli babaanne görmediğim içindir.

ama kafasına un sürmek,anne sütünden burnuna bir iki damla damlatmak,çocuğa zararlı şeyler değil.eminim bunu yapan anneanne olsaydı,daha bir hoşgörüyle yaklaşılırdı.annemin bir bildiği vardır diyerek.yapan babaanne olunca,bu kadar tepki alıyor diye düşünüyorum.

kayınvalidenize gelince,dediğim gibi cahilce bir hareket yapmış,çocuğunuza bal vererek ama "öl inşallah "dediğine inanamadım,kusura bakmayın.yani ben bir böceğe bile kıyamazken,bir insan yavrusuna hele ki,kendi evladının yavrusuna öl demesi ,inandırıcı gelmedi.

Annemin de söylediği mantıklı gelmeyen birşey olduğunda aynı şekilde cevap veriyorum.
Kimseye ayırım yapmadım bugüne kadar. Kendi annem söylüyor diye a dur annem söyledi yapiym demedim hiç. Tamamen kendi istediğim ve bana mantıklı geldiği gibi büyütüyorum.

Aslında aynı seyı konuşuyoruz
Bende diyorumki sadece golino dinleyip vurun abalıya demiyelim
Kv nın ne yaşadığını bilmiyoruz
Veriyoruz gazı arayı bulmak yerine uçurumlar oluşturuyoruz.
Ne gelini tanırım ne kv yi
Ama o kadın birşeylere çok üzülmüş
Torununu girmemeyi göze almış
Içi gidiyordur ama daha fazla germemek veya gerilmemek için kendisini çekmiş
Ve torununu kapıda görünce duygu patlaması yaşamış
Ben olayı böyle gördüm.
Doğrudur veya değildir

Diyorumki gaz vermek yerine birazda anne gözüyle bakmayı tavsiye etsek
Işte bu konuda gelin olmadığınız için o gözden bakamıyorsunuz bir yerde oğlunu çok seven torununa ölen biten ne olursa olsun gelir görür evden mı kovulmuş hayır ters mı davranılmış olabilir lohusa kadın o üstüne düşülmez yine de gitmeliydi bakın bu kadın nasıl gittiyse o da gelmeliydi belki gelin hanım suçlu ona da kabul ama sonuç olarak minicik bir canımın canı var ya ötesi teferruat

Işte bu konuda gelin olmadığınız için o gözden bakamıyorsunuz bir yerde oğlunu çok seven torununa ölen biten ne olursa olsun gelir görür evden mı kovulmuş hayır ters mı davranılmış olabilir lohusa kadın o üstüne düşülmez yine de gitmeliydi bakın bu kadın nasıl gittiyse o da gelmeliydi belki gelin hanım suçlu ona da kabul ama sonuç olarak minicik bir canımın canı var ya ötesi teferruat

Sigara kokuyorsun demem dışında bir olay yaşatmadım.lohusa halimle üstüme gelmesine rağmen yanlış anlıyorsun ben sadece ellerini yıkayıp gelirsin diye öyle dedim. Buna rağmen ben bidaha senin evine gelmem diyip gitti ve herkese de olayı sanki onu ben çirkin bir şekilde hakaret etmişim gibi davrandı. Kendi gözünün önünde anneme bile söyledim anne sigara kokuyorsun içer içmez gelme yanına diye. Yani ben bunu kv me özel yapmıyorum.

Rica ederim ama beynimi yaktınız valla.
O kadar mantıklısınız ki anlatamam.
Küçüçük bir eleştiriye beyniniz yanacaksa lütfen konu açıkta beyninizi yakmayın.o beyin size daha çok lazım olacak
Daha kv olacaksınız ve gelinken kv nizle olan diyoloklariniz gözünüzün önünden film şeridi gibi geçecek. Ve bazı şeyleri aslında ne kadarda abarttiğınızı göreceksiniz

O zamanda arsız kv diye konu açılıyor

Sigara kokuyorsun demem dışında bir olay yaşatmadım.lohusa halimle üstüme gelmesine rağmen yanlış anlıyorsun ben sadece ellerini yıkayıp gelirsin diye öyle dedim. Buna rağmen ben bidaha senin evine gelmem diyip gitti ve herkese de olayı sanki onu ben çirkin bir şekilde hakaret etmişim gibi davrandı. Kendi gözünün önünde anneme bile söyledim anne sigara kokuyorsun içer içmez gelme yanına diye. Yani ben bunu kv me özel yapmıyorum.
Boşver diyorum bak sana uzatma hic boşver gelsin git ama kendini doldurma arada eşin var

Anlattım hala anlatıyorum. Güzellikle anlattığım zaman “ahhhh ahhhhhh” diyor.
Doktorlar ne biliyor diyor.
Bilmez doktorlar bişey biz büyüttük. Lohusa şerbeti verelim dedi ilk doğduğu gün:deli:
Bakın ben hamileyken doğuma gitmeden 3 gün önce bizim evdeyken güzellikle dedim ki” anne bana lütfen doğum yaptıktan sonra su verelim,meyve suyu verelim gibi şeyler söyleme lütfen lohusa halimle anlayışlı olamam alttan alamam dedim!
Doğum yaptım ve başladı bebek odaya gelir gelmez eline lohusa şerbeti alıp yanıma geldi parmakla lohusa şerbeti sokucakmış ağzına..
doktor bize su vermeyin diyor kendisi de görüyor duyuyor bunu,bana su ver diyor hayır olmaz doktoru duymadın mı o zaten alıyor benden besini gerek yok diyorum,bu sefer annemi çekiyor kenara senin kızı cahil söyle su versin diyor. Ve ben bunu yatak odamdan duyuyorum lohusa halimle bile alttan alıp sesimi çıkartmıyorum. Ben hep güzel yaklaştım ama beni delirtiyor olmasına rağmen hala alttan alıyorum.
Un vs yapılabilir başka kişiler yapıyor olabilir ama ben bu konuda fikrimi belirttim. Bana saçma geliyor dediğim halde inatla yapılıyor.

bakın size haksızsınız demiyorum.cahil bir kadın olduğundan, hemfikiriz.ama bile isteye zarar vermeye çalıştığına inanamıyorum.yani o kadarını yapamaz herhalde .

Haa şunuda soyliyeyim
Gelin oldum ve hâlâa gelinim.
6 sene üç eltim ve kayinvalidemle birlikte oturdum.
Belki Sizin yaşınız kadar benim evlilik hayatım var.ve 30 sene Kayinvalidemle bir kere kavga etmeden yaşadım. 10 yıl oldu vefat edeli mekanı cennet olsun .
hergün okuyorum ona bağısliyorum.
Hâlâ gelinim dedim kp yaşıyor ve yanımda .
Çok zor bir insan. 5 çocuğundan hiç birisi bakmak istemiyor. Ben bakıyorum .
Evet bazen burnumun ucuna geliyor. Kahroluyorum. Kızıyorum. Ama kendi babamı düşünüyorum . Başka yaşlılara bakıyorum aynı sorunların benzeri onlardada var. Belki hepsinin toplamı bizimkinde var. Ama o adam benim eşımın babası.
İşte olay burda bitiyor

Küçüçük bir eleştiriye beyniniz yanacaksa lütfen konu açıkta beyninizi yakmayın.o beyin size daha çok lazım olacak
Daha kv olacaksınız ve gelinken kv nizle olan diyoloklariniz gözünüzün önünden film şeridi gibi geçecek. Ve bazı şeyleri aslında ne kadarda abarttiğınızı göreceksiniz

Abartıyorum öyle mı?
Ben lohusayken bana söylediklerini yaziym madem size ve ne kadar alttan aldığımı anlarsınız belki.
Bunlar tek günde olan şeyler dikkatinizi çekeyim!
Bebeğim kız bu arada.
Bebeğimin altını değiştirirken elime çiş yaptı bana dediği laf “ bizde yüzüne sürerler çişini”
Susuyorum ama ben.
Emziriyorum aç bu çocuk diye feryat digan bağırdı herkesin içinde.
Altını değiştirirken ayaklarını yukarıya kaldırırız ya altını silmek için,o gelip bana yan kaldırırız biz diyor. Ağlıyor kucağıma alıyorum,bana kucağına alma alışır bırak ağlasın diyor.
Yüzüne bakıyorum emzirirken boğuluyor çünkü,yüzüne bakma iyi değil sen başka yere bak diyor.
Meyve suyu vermemi istedi,su vermemi istedi. Ben zararlı diyipsakince anlattım anneme gidip senin kızın cahil söyle su versin diye tutturuyor.
Biz kahvaltıya 2aylıkken başlarız yumurta veririz süt veririz bal veririz. Sendr öyle yap dedi. Ben bu kadını 3 gün öncesinde yine güzellikle uyardım dedim ki bak doğum yaptığımda bana su ver deme lohusa halimle seni alttan alamam dememe rağmen ilk gün lohusa şerbeti ile yanıma gelip annem verelim mı dedi.
Bebeğimin ismine demediğini bırakmadı yok iyi değilmiş o ismi de neymiş çok ağırmış ben bilmiyormuşum öyle ağır isimler konur mu diye ilk gün yanımda söylendi durdu. Ben ne mı yaptım? Sustum. Sustum hala da susuyorum bu kadına karşı.
Ama saygısızım size göre kalp kırmış oluyorum. Saygı duyuyorum beni anlamak zorunda değilsiniz.

bakın size haksızsınız demiyorum.cahil bir kadın olduğundan, hemfikiriz.ama bile isteye zarar vermeye çalıştığına inanamıyorum.yani o kadarını yapamaz herhalde .

Ben zarar vermek istediğini söylemedim ki. Beni delirtmek için uğraştığını anatmaya çalışıyorum. O öyle büyütmüş öyle görmüş diye öyle yapıyor ama bana ve fikrime saygı duymugor ve bu beni sinir ediyor. Yoksa zarar verdiğini anlatmadım düşünmedim bile öyle birşey

Haa şunuda soyliyeyim
Gelin oldum ve hâlâa gelinim.
6 sene üç eltim ve kayinvalidemle birlikte oturdum.
Belki Sizin yaşınız kadar benim evlilik hayatım var.ve 30 sene Kayinvalidemle bir kere kavga etmeden yaşadım. 10 yıl oldu vefat edeli mekanı cennet olsun .
hergün okuyorum ona bağısliyorum.
Hâlâ gelinim dedim kp yaşıyor ve yanımda .
Çok zor bir insan. 5 çocuğundan hiç birisi bakmak istemiyor. Ben bakıyorum .
Evet bazen burnumun ucuna geliyor. Kahroluyorum. Kızıyorum. Ama kendi babamı düşünüyorum . Başka yaşlılara bakıyorum aynı sorunların benzeri onlardada var. Belki hepsinin toplamı bizimkinde var. Ama o adam benim dışımın babası.
İşte olay burda bitiyor
Bunu dedirten kv ye hic bir sözüm yok gram ağzımı açmam keşke beni tanıma hayatımı görme imkanınız olsa inanın kötü insana çattırmasın Allah sen dünyanın iyisi ol hic birşey farketmez karşıdaki insan kötü olduktan sonra

Back
X