• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kV yüzünden mi sütüm gitti

Hayır canım mama da verdiğin için sütun az. Ama işte kısır döngü mama vermesen çocuk aç kalacak. Mama vermeye devam ettiğin sürece sütun az gelecek. Bende kocaman göğüsler, az süt ve mama sorunu var maalesef.

Çözümüm: iyi bir elektrikli süt sama makinesi aldım. Mama verdiğim seans sütü sağmaya çalışıyorum. Ama zaten once emzurdigim icin meme de süt bitmiş oluyor. Ama yine de sütü 10 ml -15 ml de çıksa sagıyorum. Memede sut kalmasin.

Bazen özellikle çok mama içtiğinde 4 saatten fazla uyuyor biliyorum artık. O zaman da 2 saatte bir sağıp memeyi boşaltmak lazım.

Onun dışında iyi beslenme, bol su içme ve bebegi süt ile besleyecegine inanç lazım.

Benim bebek 27 günlük. Sütüm günden güne artıyor. Hala mama veriyorum. Çünkü benimki meme ile kavga ediyor bazen. Çok zor oluyor. Bir de o meme ile kavga ettiği için emzirmekten çekiniyorum, istemiyorum falan. O da etkiliyor. Yine de arttı bu şekilde.

Sen kv yi unut, süte bebeğine ve eşine odaklan.

Kızlar 46 günlük bebeğim var. Ve maalesef sütüm yetmiyor yetmiyor yetmiyor. Emziriyorum emzirdikce gelmiyor. Size şunu sormak istedim
Doğuma 1 hafta kala kayın Valide olacak ruh hastası kadın gelmişti. 15 gün sonra gitti. O kaldığı 15 gün boyunca bana etmediği hakaret , söylemedigi laf kalmadı. Sezeryan oldum diye sen kadın misin dan tutun sütüm geç geldi diye sen ana misin a kadar..asla elini yemeğe sürmedi sen yapacaksın ben yiyeceğim dedi bende yapamadım aç kaldim çoğu zaman eşim lokantadan getirdi öyle yedik.. neyse bu kadını doğumdan 1 hafta sonra gönderdik eşim de pişman oldu.. hala gitmek istemiyordu, tum gun tv izliyodu ne yemek ne bebek elini sürmedi. esim bi ise yaramiyosun sen dedi zorla gonderdi.. benim sütüm az idi açaba bu kadın mi etkiledi. . Şu an gideli 1 ayı geçti süt hala az. Bu koca göğüslerim niye var ki.. ne işe yariyorlar bilmiyorum. Mama verdikçe Ağlıyorum .. sizce bu kadın yüzünden mi sütüm az benim..
Sende herseyden kayınvalideni sorumlu tutuyorsun. Kayinvaliden ruh hastası olabilir. Karıştırma o zaman biseyine. Seni bu kadar etkilemesine izin verme. Çoğu konun kayinvaliden üzerine. Takma o kadını yok say. Bu kadar zor mu ? Bende mesela sütlü biri olmadım biri yüzünden değil olmadı yani süt. Belki sende oylesindir. Milletin cenazesi oluyor bilmem ne senin derdin ne ki sütün gitsin. Sende kafayı kayinvalidenle bozmussun. Herşeyi ona bağlıyorsun.

Kızlar 46 günlük bebeğim var. Ve maalesef sütüm yetmiyor yetmiyor yetmiyor. Emziriyorum emzirdikce gelmiyor. Size şunu sormak istedim
Doğuma 1 hafta kala kayın Valide olacak ruh hastası kadın gelmişti. 15 gün sonra gitti. O kaldığı 15 gün boyunca bana etmediği hakaret , söylemedigi laf kalmadı. Sezeryan oldum diye sen kadın misin dan tutun sütüm geç geldi diye sen ana misin a kadar..asla elini yemeğe sürmedi sen yapacaksın ben yiyeceğim dedi bende yapamadım aç kaldim çoğu zaman eşim lokantadan getirdi öyle yedik.. neyse bu kadını doğumdan 1 hafta sonra gönderdik eşim de pişman oldu.. hala gitmek istemiyordu, tum gun tv izliyodu ne yemek ne bebek elini sürmedi. esim bi ise yaramiyosun sen dedi zorla gonderdi.. benim sütüm az idi açaba bu kadın mi etkiledi. . Şu an gideli 1 ayı geçti süt hala az. Bu koca göğüslerim niye var ki.. ne işe yariyorlar bilmiyorum. Mama verdikçe Ağlıyorum .. sizce bu kadın yüzünden mi sütüm az benim..
Tatlim tahin helvasi al,bol su ic,yeşillik ye cok cok bunlar sütunu arttirir .tabiki streste önemli. Annen neden gelmedi bu surecte :/ kayinvalideyle olucak is mi :(

Ayrica nasil bi insanmis oyle o pes yani.sen yapacaksın ben yiyecegim nedir agri sizi hicmi halden bilmez. Var oyle kendini bilmezler benimde bi arkadasim vardi iste normal.yapmista annelik.duygusunu hissetmis hemen sezeryanda o olmuyomus ne alaka?normal olunca noluyo agrisindan baska.sezeryan olunca noluyo?sacma sapan dusunceler.sinirlendim ya

Takma artık nasıl olsa gitmiş. Bol su ve komposto iç emzirdikçe sütün gelecektir. Günde bir iki kezde mama verirsin. Sağlıkocqğına götür bebeğini kilosu vs nasıl bir kontrol ettir bence

Olan olmuş takıntılar ı bırak kafanı bosalt, dinlen sakın ol, Stress yaparsan eskiye takılırsan sütün hiç gelmez, sen nekadar rahat edersen ne kadar hafif olursan o kadar kaliteli olur sütün. Bol bol armut ye hoşaf ye bulgur pilavı ye kendini sıcak tut. Ayrıca bi derlerki göğüsleri büyük kadınların sütü pek olmazmış, yani kimseyi suçlamaya gerek yok. Küçük göğüslü kadınların bünyesi daha çok süt üretir mis ki çevremde çok gördüm.
ayy benimkiler de minnacik. Bari bir sefer de avantajini yasasam ne iyi olur.

Bol su iç ve gitmiş artık düşünme onu. Aearsa açma, pozitif düşün, komik videolar izle moralin iyi olsun sütün çoğalır

Hayır Kayınvalideniz yüzünden gitmedi sizin yüzünüzden gitti. Çünkü kayinvalideyi takıp stres yaptınız. O da sutunuzu etkiledi. Ama bence mama vermeden evvel bi doktora gidin ve tavsiyelerini dinleyin

Artik gitmis daha ne? Yoksay, unut onu. Kendinizi ezdirmeyin lutfen yaa. Verin hak edene cevabini siz uzulene kadar onlar uzulsun.

Ne zaman böyle bir konu okusam kendi doğumlarıma gidiyorum.En son doğumda seninkinin benzeri bir lohusalık yaşadım.Üçüncü sezeryanımdı ve toparlanmam diğerlerine göre zordu.İki gün sonra hastaneden çıktım ve eve geldiğim an itibariyle yemek yapmaya hem bebeğe hem yirmi aylık oğluma bakmaya çalıştım.Üstüne birde eşimin ayağı kırıktı.Kv'de sadece yattı ve laf soktu durdu.Çıldırmış gibi hareketler yaptı.O halimle tv sehbasını çekmemi altından oğlumun kaçan oyuncağını almamı bile talep etti.Birde üstüne hasta numarasına yatıp ah vah edip durdu.Eşim de o her öksürdükçe anneciğim iyimisin deyip peşinden dolandı.Altı üstü sezeryan herkes oluyor deyip küçümsediler üstüne.Eşimle ayrılma aşamasından döndüm bu olaydan sonra.Ama sütüm gitmemişti onca olaya rağmen.Sizde stresli olmamaya çalışın, söylemesi kolay biliyorum ama başka çare yok.Bol bol su tüketin, komposto yemeye çalışın ve sütüm az diye düşünmeyin.Bebeğinizi emzirirken sadece ona odaklanın ve mutlu olun.sık sıkta emzirin mutlaka.çoğalacaktır eminim.

Sütun gelmiyo diye bi de ona stres yapma.herkesin vücudu , süt yapan hormonların seviyesi bir degil.stres sütü azaltır.sakin ol.mama veriyosun diye üzülme.ne yapacaksın.cocuk aç mi kalsin.benimde sütüm azdı.itekaka 6 ay zar zor emzirdim.sonra kesildi.buna da şükür.bol bol su iç.ben hep bol bol su ve ayran içtim.süt yapan en önemli şey su.bu bilimsel bir gerçek

keşke kendi annen gelseydi canım ya maalesef elin kızının canı olmuyor:KK43: bende sezeryan oldum 3 gün hastane de kaldım 4 gün sonra evime geldiler birde yemekli:sinirli: yensin içilsin gözüm yok da kadın senin hiç mi insafın yok kızın yok neyse sende takılma herkesin başında emin ol.... şimdi stres yapma pozitif ol, bol bol su iç yeşillik, hoşaf, kıyma, kimyon arttırır bunlar aklıma gelenler birde humana nın çayı var onu da tavsiye ederim, sağlıkla sıhhatle büyüt kuzunu:anne:
Çok doluymuşsun kardeş,ne kadar geride kalsa hatırlayınca can sıkılıyor işte. Bu bebeğinde ne tedbir almayı düşünüyorsun peki,Allah bağışlasın ikisini de...

geçmişe bakılmaz.

bol su iç

pozitif düşün

anneliğine odaklan

bebeğini emzirmeye devam et

pompalarla süt sağmaya çalış saat başı düzenli

belki internette meme ucu stimülasyonu vardır ayrtıntılı süt oluşumunu provake etmek için bilmiyorum anneler daha iyi bilir onlar yardımcı olurlar umarım

anne sütü önemli pes etme az da olsa geliyorsa devam et beslemeye artması için de düzgün beslen

Kayinvalidenizin yaptiklari hos degil tabi ki ama gitmis nasil olsa takmayin artik. Sütünüzü artirmak istiyosaniz önce artacagina inanin.
Bol su icin dus alin, kayisi hosafi da benim cok isime yaramisti. Ama olmuyosa da dünyanin sonu degil. Sarilin yavrunuza koklayin.

Ne zaman böyle bir konu okusam kendi doğumlarıma gidiyorum.En son doğumda seninkinin benzeri bir lohusalık yaşadım.Üçüncü sezeryanımdı ve toparlanmam diğerlerine göre zordu.İki gün sonra hastaneden çıktım ve eve geldiğim an itibariyle yemek yapmaya hem bebeğe hem yirmi aylık oğluma bakmaya çalıştım.Üstüne birde eşimin ayağı kırıktı.Kv'de sadece yattı ve laf soktu durdu.Çıldırmış gibi hareketler yaptı.O halimle tv sehbasını çekmemi altından oğlumun kaçan oyuncağını almamı bile talep etti.Birde üstüne hasta numarasına yatıp ah vah edip durdu.Eşim de o her öksürdükçe anneciğim iyimisin deyip peşinden dolandı.Altı üstü sezeryan herkes oluyor deyip küçümsediler üstüne.Eşimle ayrılma aşamasından döndüm bu olaydan sonra.Ama sütüm gitmemişti onca olaya rağmen.Sizde stresli olmamaya çalışın, söylemesi kolay biliyorum ama başka çare yok.Bol bol su tüketin, komposto yemeye çalışın ve sütüm az diye düşünmeyin.Bebeğinizi emzirirken sadece ona odaklanın ve mutlu olun.sık sıkta emzirin mutlaka.çoğalacaktır eminim.
:eek:Nastasya ben seni hatırladım.Hanı kayınvalıdenın kıymetli organları ağrıdığı:KK4: ve eşinin ayağı kırık olduğu için,sezaryenli haliyle yere serdiği yorganlarda yatan,
Yanlışmıyım?.Konun KKnın kilometre taşlarından biriydi bence.Peki durum nasıl,kötü kalpli kraliçe cezasını buldu mu?
Eşin herşeyin farkına varıp ben ettim sen etme dedi mi?Nolur evet de,yoksa hala aynı mı durumlar..o_O.

Çok doluymuşsun kardeş,ne kadar geride kalsa hatırlayınca can sıkılıyor işte. Bu bebeğinde ne tedbir almayı düşünüyorsun peki,Allah bağışlasın ikisini de...

sağol inşallah canım:dua: öyle geride kalıyor ama insanın içinden çıkmıyor, bunda inşallah annem yanımda olacak gerçi diğerinde de yanımdaydı ama yeni ameliyat olmuştu dizinden gene de yalnız bırakmadı o haliyle:anne:hayırlısı bakalım...

sütün azalma sebebinin suçlusu kayınvalideniz olsa ne düzelicek ; bu sebeple bence bunları düşünmeyin olan olmuş sütünüz az da olsa sık sık emzirin ve bol sıvı tüketin ve gülümseyin....

Bence dert yapma stres yapma öncelikle .geleceginden emin ol. sonra incir hosafi yap günlük hazır süt artticilar var onları iç ve bol bol emzir .kollarini yukarı kaldırıp 15 dk bekle emzirmeden önce .Bebeğin ellerini göğsüne temas ettir bi de

Canım öncelikle ömürlü olsun güle güle büyüt bebişini.Ben de dahil olmak üzere her kadının buna benzer lohusalık hikayesi var süt olayı psikolojiden etkileniyor kesinlikle benim de kv ve kp ikilisi yüzünden kesilmişti.Sana önerim kafaya takmayaya çalış bolbol ılık duş yap çok sıvı özellikle su iç bunların hepsini yaptım ve sütüm geldi.bir de burda söylememiz yasak mı bilmiyorum ünlü bir markanın lacta.il emzirme çayı hala içerim kızım 14 aylık oldu.Ama en önemlisi kafanı rahat tutman.

Back
X