• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kV yüzünden mi sütüm gitti

canım bunlarda etkendir ama bir arkadasım dogumdan sonra kötü olaylar yasayıp sütü gidiyor ve 3.ayda geri geliyor.

sen düsünme mutlu ol süt artırıcı iç. güzel beslen
pozitif ol. bebegede zagen mide küçük yeter böyle düsünürsen

Sütün gittiyse de böyle her şeyi kafana taktiğin için gitmiştir.
Ya hu mama zehir değil, bir sürü anne kullanıyor. Napalım aç mı bırakalım, iskender mi söyleyelim? O fikri at kafadan bi.
Yarın git bi aktara ısırgan otu, rezene, anason, kimyon tohumu, biberiye ve muskat karıştırt.
Her gün 2 3 bardak iç. Bak nasıl geliyor sütün.

Ondan değildir canım bende o kadar çok şeyler için üzüldüm ki hiç kesilmedi 2.5 yaşına kadar emdi o başka birsey için kesilmiştir seninle alakalı olabilir

Canım sütün yetmediğni nereden anladın kilo mu az aldı? Benim bebeğim 6 aylık ilk 1 ay sadece anne sütü verdim ve 800 gr aldı ama bebek hep emmek istediği için ben doktora da danışarak mama verdim hala da veriyorum. Mamayı sakın kafana takma ve kendini yetersiz hissetme. hem mama hem anne sütü beraber ver o zaman hiç bir sorun olmaz merak etme.

kendini doldurup da iyice strese gireceğine sonuca odaklanıp çözüm arasan?
emzirme kampı mesela, sütü tamamen kesilmiş olanların bile emzirmesini sağlıyor (googledan aratabilirsin)

Tebrik ediyorum öncelikle. 5 ay önce anne oldum ben de. Benim de sorunlarım olmamasına rağmen sutum olmadı bünye den kaynaklanıyor bence. Siz zaten arastirmissinizdir sut artırıcı gıdaları. Sadece bebeginize odaklanın. Karnı tokken alın Bebeginizi sessiz sakin bir odaya gidin ve Eyfel Kulesi altında dünyanın en tatlı kişisi ile akşam yemeği randevunuz olduğunu hayal edin. Bebeğinizin gözlerine bakın onu çok sevdiğinizi söyleyin ve emzirin. Insalh sutunuz gelir gelmesi de sakin üzülmeyin.

Kızlar 46 günlük bebeğim var. Ve maalesef sütüm yetmiyor yetmiyor yetmiyor. Emziriyorum emzirdikce gelmiyor. Size şunu sormak istedim
Doğuma 1 hafta kala kayın Valide olacak ruh hastası kadın gelmişti. 15 gün sonra gitti. O kaldığı 15 gün boyunca bana etmediği hakaret , söylemedigi laf kalmadı. Sezeryan oldum diye sen kadın misin dan tutun sütüm geç geldi diye sen ana misin a kadar..asla elini yemeğe sürmedi sen yapacaksın ben yiyeceğim dedi bende yapamadım aç kaldim çoğu zaman eşim lokantadan getirdi öyle yedik.. neyse bu kadını doğumdan 1 hafta sonra gönderdik eşim de pişman oldu.. hala gitmek istemiyordu, tum gun tv izliyodu ne yemek ne bebek elini sürmedi. esim bi ise yaramiyosun sen dedi zorla gonderdi.. benim sütüm az idi açaba bu kadın mi etkiledi. . Şu an gideli 1 ayı geçti süt hala az. Bu koca göğüslerim niye var ki.. ne işe yariyorlar bilmiyorum. Mama verdikçe Ağlıyorum .. sizce bu kadın yüzünden mi sütüm az benim..

Keşke sihirli bir değnek olsa elimde.. böyle canavar kaynanaları başka canlı türüne çevirebilsem.

ah bebeğim ya sen vazgeçme mama filan verme. sütün gelir bol bol su iç. anne sütünün yüzde doksanı suymuş çünkü..

kaynanana gelince beddua ederek gecemi kirletmek istemiyorum. bebeğini büyüt bu günler geri gelmez.

Süt yoksa gayet de güzel büyür mamayla. Benim derdim olmadı ama sütüm de hep azdı her iki çocuğumda da. SMA ve sütümü sırayla veriyorduk maşallah ikisi de Aslan gibiler. Kuzenim 2 yaşını geçirene kadar emzirdi, çocuğu bebeklikten itibaren sürekli hasta oluyor en ufak bir şeyde. Arkadaşlarımın çocukları da söylüyor hep. Varsa tabi ki anne sütü ama olmayınca ne yapıcaksın?

Bazen geliyordun aklıma,kullanıcı adını hatırlayamıyordum.Ama bu değildi.Değiştirdin sanırım,ilginç adlar aklımda kalıyor çünki.Eşin belki de samimidir nastasya.Bu kadar safdil olabileceklerine inanmak istemiyorum.Az önce buradan bir arkadaşa yazdım.Kayınvalıdem senmi doğurdun sanki,ebe doğurtmuş demişti ilk bebeğimde.Ki bebek tehlikedeydi.Sezaryen olması gereken bir doğummuş iri olduğu için.Doktor normale karar vermişti.Mosmor doğmuştu bebeğim.O bunu bırakmış bana doğum dersi veriyordu.
Ama eşim bu ve benzeri durumlar için annesini asla hoş görmedi,bunu kabullenmedi.Ona da belirtti.Oğludur tabiiki,normal gidip geliyor,ben de gerektikçe.Fakat eşimin tavrı bir çok eksimin arasında en büyük artım oldu.Belki eşin gerçekten anlamıştır,zamanla daha iyi olur,seni gereksiz şekilde yüz göz etmesin de...Buna asla müsaade etme.
Teşekkür ederim beni dert ettiğiniz için, varolun.Sizin kayınvalide de kıskanmış, bazı kayınvalideler gelin doğum yapmasını feci kıskanıyor, artık doğuramayacak olmanın birde o günün çok özel olup oğullarının karılarına özel davranma ihtimallerinin etkisi büyük sanırım.Sizinki de çıldırmış anlaşılan.Eşinizin etkisiz eleman olamamasına da sevindim doğrusu.Belki haklısınız eşim anlamışta olabilir ama ben genede aynı şeyleri yaşasam tepkiler aynı olurmuş gibi geliyor.umarım yanılıyorumdur.

Kızlar 46 günlük bebeğim var. Ve maalesef sütüm yetmiyor yetmiyor yetmiyor. Emziriyorum emzirdikce gelmiyor. Size şunu sormak istedim
Doğuma 1 hafta kala kayın Valide olacak ruh hastası kadın gelmişti. 15 gün sonra gitti. O kaldığı 15 gün boyunca bana etmediği hakaret , söylemedigi laf kalmadı. Sezeryan oldum diye sen kadın misin dan tutun sütüm geç geldi diye sen ana misin a kadar..asla elini yemeğe sürmedi sen yapacaksın ben yiyeceğim dedi bende yapamadım aç kaldim çoğu zaman eşim lokantadan getirdi öyle yedik.. neyse bu kadını doğumdan 1 hafta sonra gönderdik eşim de pişman oldu.. hala gitmek istemiyordu, tum gun tv izliyodu ne yemek ne bebek elini sürmedi. esim bi ise yaramiyosun sen dedi zorla gonderdi.. benim sütüm az idi açaba bu kadın mi etkiledi. . Şu an gideli 1 ayı geçti süt hala az. Bu koca göğüslerim niye var ki.. ne işe yariyorlar bilmiyorum. Mama verdikçe Ağlıyorum .. sizce bu kadın yüzünden mi sütüm az benim..

Bu eski kadınların da sezeryana tü kaka demeleri beni deli ediyor :kızgın: Emin'im ki böyle diyenlerin zamanında sezeryan böyle yaygın olsaydı hepsi sezeryan isterlerdi.

Mis gibi de anneyiz işte oh oh :21: doğurmak marifet değil onu yetiştirmek marifet. Nice çocuğu olmayan insanlar başkalarının çocuklarını evlat ediniyorlar gayet de güzel ana baba oluyorlar.

Sen kimseyi düşünme! Tabi ki annesin ve ne kadar kötü acemi beceriksiz olursan ol (size istinaden söylemiyorum) sen onun annesisin sadece onu kucaklaman bile yeter. :KK200::KK36:

Herkes emzirmeyi ister çalış çabala vermeye çalış süt arttırıcı şeyler al ye iç olmuyorsa da üzülme. Her bebeğin rızkı memede olacak değil ya. Market mama kaynıyor üstelik eskiden olduğu gibi fos da değiller bir bebeğin ihtiyacını karşılayacak şekildeler.

Lütfen üzülme daha fazla gitmesin sütün :KK20:

Teşekkür ederim beni dert ettiğiniz için, varolun.Sizin kayınvalide de kıskanmış, bazı kayınvalideler gelin doğum yapmasını feci kıskanıyor, artık doğuramayacak olmanın birde o günün çok özel olup oğullarının karılarına özel davranma ihtimallerinin etkisi büyük sanırım.Sizinki de çıldırmış anlaşılan.Eşinizin etkisiz eleman olamamasına da sevindim doğrusu.Belki haklısınız eşim anlamışta olabilir ama ben genede aynı şeyleri yaşasam tepkiler aynı olurmuş gibi geliyor.umarım yanılıyorumdur.

Güzel özetlemişsiniz babaanne sendromunu :)))) kıskançlık hat safhada benimki de öyleydi zehir etmeye çalıştı hep en güzel be özel anlarımı

Ayrıca sütü arttıran en önemli şey düşünce gücü birebir yaşadım ben. Sütlerinin dolup taştığını fışkırdığını falan düşün bebeğini emzirirken onun doyduğunu emdikçe mutlu olduğunu düşün gör bak nasıl fark edecek

Canım üzülme mamalar öcü değil ve iyiki uretilmisler ya olmasaydı ne yapacaktık belkide bebişin istahlidir daha cok yemek istiyordur. Bende mama ve emzirmeyle 3 ay geçirdim 3 aylık olduğunda ağlaması azaldı gece uykuları uzadı bi baktım süt yetiyo. Olanları düşünüp üzme kendini kurtuldun kvden artık.

E sen yaptın o sana hakaret ederken?

Özellikle lohusalık döneminde yaşanan aile içi durumlar hiç unutulmuyor. Ömür boyu affedilmeyecekler listesine ekleniyor.
Konu sahibi hala sütünüz artabilir bebeğiniz çok küçük olmassa da dünyanın sonu değil.
Unutmayın bebekler sevgiyle büyüyor.
Annesinin mutlu ve huzurlu olmasına ihtiyacı var.
Benim kızımda mamayla büyüdü. O ya da bu sebepten emziremedim.
Kv kısmına yorum yapamayacağım. Sizi anlıyorum. İç huzurunuz için söylediklerini ciddiye almayın.
Ben doğum sonrası depresyonu iliklerine kadar yaşamış biri olarak daha hastane odasında ağlamaya başlamıştım.
Eşimin annesi odada biz yalnızken bana bu hastanenin yolu da beni sıktı demişti.
Evde yarattığı harikaları anlatmıyorum.

Canım benim kayınvalide de beni çok zorladı bende yeni dogum yaptim.üstüne birde 5 gun hastane de kaldim bebeğim 5 gun beni emmedi sutumu sagip gönderdim ve mama da yedi çok zordu gerçekten. Sana tek tavsiyem vazgeçme sutum az diyerek bebeğini kucağına al tvnin karşısına geç yanına su,çay, meyvesulari al bütün gün emzirebildigin kadar emzir.neden sütun gitti birsey diyemem ama,bebegin emdikce sütun cogalacaktir.
Ve sakin sütum gitti sutum yetmiyor tarzında dusunme..Bu da sütun gitmesine sebep oluyor..bebegini kucağına al ki kanın kaynasin sutun gelsin emzirmezsen gelmez.

Bolca su içmelisin. Buna dikkat ediyormusun. Birde sütüm yok diye de üzülüp kendini yıpratma. Elinde olan bir şey değil bu. Ama emzirmeyede devam et. Zamanla artabilir. Benim kızkardeşiminde başlarda sütü az gelmişti. Bir iki ay uğraştıktan sonra sütü bollaştı. Hem sütünüz az olsa bile bebeğiniz ihtiyacı olanı alıyordur, merak etmeyin.

Back
X