Kv..

Genelde yüzü böyle asık mı? Yani kendi ailesi içinde? Yoksa yalnızca sizin ailenizin yanında mı öyle? Belki kadının duruşu öyledir.
Neden böyle olduğunu sor ama gelme demek hoş olmaz. Annen geldiğinde kv.yi çağırma.

Bnm kv de böyle ben konuşma gereği duymadım hiç çünkü kadının mizacı böyle etrafinizdakileri de alıştırın bir şey olmaz yadirgamasinlar çünkü huylu huyundan vaz geçmez

Bırak kendi çalsın kendi oynasın. Genelde kız anneleri "aman boşver kızım, yüz göz olma" modunda. Eminim ki annen de konuşmanı istemez.

Ben olsam hiç umursamam hatta annemede derim ki anne kv aslında çok iyi bi kadın ama onun mizacı bu hep böyle yüzü hiç alınma . Eğer kasıtlı yapıyorsa umursanmadigini görünce vazgeçer eğer mizacı buysa zaten hiç sorun yok. Eğer kasıtlı yapıyorsa zaten siz fark edin diye yapiyodur bence akışa bırakın takılmayın kimseyi duzeltemezsiniz bunu unutmayın

Sanırım hamilelik nedeniyle, biraz fazla hassassınız.
Her insanın bir mizacı vardır ve bunu değiştirmek mümkün değildir.
Kaldı ki yaşını,başını almış,oğlunu evlendirmiş bir kadından bahsediyoruz.
Kvniz,sözel olarak veya davranışlarıyla,
sizi veya ailenizi bilinçli olarak hedef alıp,
kırıcı olmuyorsa yüzünün asık olmasını
bu kadar irdelemeyin.
Eşinize, her ne sebeple olursa olsun,annesini şikayet etmeniz hoş değil.
Varsa bir rahatsızlığınız, kvnin kendisiyle konuşun.

'Ben böyle görmedim,böyle büyümedim,mutsuz oluyorum' demişsiniz bir yorumunuzda.
Evli kadınlar olarak çoğumuz, kendi evimizde görmediklerimizi evliliğimizde gördük,
ailemizde yaşamadıklarımızı eş ailesiyle yaşadık.
Kısacası herkes bizi mutlu etmek zorunda değil.
Pek çok konuda yazdım,insanoğlu elindekinin nankörü,ulaşamadığının hayranıdır.
Kvniz,fitne,fesat bir kadın olup evinize karışsaydı ne olurdu?Diye düşünün lütfen.
Kvnizi eleştirip,hem kendinizi,hem eşinizi huzursuz etmek yerine, insanları olduğu gibi kabul etmeye çalışın.
Size veya ailenize saldırıda bulunulmadığı sürece, insanları tolere etmek durumundasınız.
Üstelik bu insan sıradan biri değil,eşinizi büyütüp bugünlere getiren bir anne.
Kimse sırf siz öyle istiyorsunuz veya öyle mutlu olacaksınız diye daha güler yüzlü olmak veya bunun için çabalamak zorunda değil.
Bununla birlikte siz kvnize güler yüzle ve tatlı dille yaklaşırsanız bir müddet sonra onun da size karşı biraz daha yumuşak davranması mümkün olabilir.
İnsanlar genelde etki-tepki döngüsüyle davranış sergilerler.

Aynaya bakıp şöyle düşünün: Koskoca kadının bu özelliklerini ben değiştirebilir miyim? Eşim değiştirebilir mi? Başkası değiştirebilir mi?

Bu huyları değiştirebilecek TEK kişi var: kayınvalideniz. Onun da değişmeye niyeti yok çünkü ona göre normal.

En güzeli, siz kendi algılamanızı ve yorumlamanızı değiştirin. Başka pencereden bakın. Kadının yüzünü her gördüğünüzde mesela onun yüz felci geçirmiş olduğunu düşünüp, o yüzden gülümsemediği konusunda kendinizi ikna edin. Bunu yapabilirsiniz. Çünkü sizin elinizden gelen bu.

Bugün babam evde olduğu için kahvaltıya birlikte oturduk çünkü tavır yapsam babam anneme bağıracak oradan annem yine başlayacak ben geleneksel huzur bozucu olacağım filan artık kaldıramıyorum ...

Neyse uzatiyorum yine dün tatlı almıştım bu olay olmadan oğluma bı tane yedirdim öyle duruyordu annem babama yeme boşver demiş kendi de benim aldığım hiçbir şeyi yemiyo geldiğimden beri onu farkettim mesela karstan gelirken peynir almıştım Bingöl'den bal getirdim peyniri dolabın dibine atmış bu ton peynir almış bal varken bal almış filan hatta gerirdigim magnet bile yok ortada ...
Dolabı karıştırmam pek bugün tesadüf gördüm babam da tatlı bozuk galiba annen yeme dedi deyince jeton düştü ...
Sebep ne ?eşimin parasıyla alıyorum off off anneannem de babamı hep dışlandı eve istemedi bayramları bize zehir etti sonra rahatsızlandı şuan felçli yatıyo ve yaklaşık 7 senedir her hastane işine babam koşturdu bizde kaldı bir süre umarım annemde ilerde eşimin parasıyla bakima muhtaç olup bu laflarını yemez herhalde intihar filan eder

Gercekten bunu gormezden gelemediniz mi? Hep kvlere kizariz surekli kusur ariyorlar diye ama siz onlari da gectiniz. Annenizi sevmiyor ve gercekten kiskaniyor olabilir. Ikisi de misafir orada. Eger kendi evinde boyle suratsizlik yapsa tamam diyecegim ama o da misafir gelmis. Gulmesin, konusmasin, cok mu lazim?

Benim kv de de öyle annemde .o yüzden çok takillayin özellikle size ve ailenize yapmıyorsa huyu öyledir .Benim kv çocuklarına da öyle .Hatta ilk tanıştığım zamanlarda eşime annen birşeye mi kızdı diye sorardım :)) o kıskançlık veya yarışma işi hep oluyo bazen kız tarafı sıkıntılı oluyor bazen erkek tarafı çok takilmayin art niyet besleyip yuva yıkmaya çalışmıyor en azından

O zaman cevabini ver, gülerek "eeh asil oğlun bügün bana ne pişiricek" diye şaka ile karişik cevabini ver. Her seferinde değil tabi.

Evet kv'de sevmiyorsun, kimyaniz tutmadi olabilir ancak sen bu durumdan dolayi herşeyi gözünde büyütüyorsun. En küçük şeyi bile "baaak ben nasil hakliyim nefret etmekte" diye büyütüp kv'de nefretini besliyorsun.

Bunun en çok zarari sana olur. Hele şimdi lohusalikta hiç olay çikarma. Bebek zaten yipratici birşey ve "benim annem/senin annen" kavgasini çikarirsan çok kötü olur. Yillarca atlatamazsiniz.

Ha bu konuyuda herkes sağlam bir sövsun diye açtin kv'deye fakat bende o kadar büyük birşey göremiyorum. Standart şeyler.

Ay bırak boşver ya asık suratlıymış. Gidip konuşucaksın konuşmanın seyri değişecek kendini iyice bi şey sanıcak. İnadına yapıyorsa sen de görmezden gel annenle gül eğlen onun yanında, gidin mutfağa bi şeyler yapın o da kalsın öyle salonda kendi kendine.
Çocuk mu bu kadın Allahaşkına misafir geliyorsa gülmesini konuşmasını da bilecek. Kimse kimseye tahammül etmek zorunda değil. O da bunu yapıyorsa umrunuzda bile olmasın. Bırakın tek salonda otursun öyle.

iki yuzlu değil Allahtan benim kvdede ayniydi beni cok sever herkesten kıskanırdı dogum sancisi cekerken bile elimden tutmus anneme tutturmamisti okdr yani ama disardan cok guler yuzlu gorundugu icin kendimi ispatlayamamistim yaptiklarina tabi arttirdi bu sevgiyi ve ogluyla aramizin acilmasina sebep oldu size tavsiyem esiniz farkindadir eminim ama annesine gucu yetiremiyodur bi sure gormezden gelin cizginizi koyun sonucta o sizin anneniz degil ogluyla en ufak biseyinde el olcak size cunku boyle kadinlar hep bana. diyen tipler basedemezsiniz siz suclu olursunuz

Benim kv bana hic kızım demedi.
Kızım kelimesine zaafım var. Biri bana kızım deyince sarılıp öpesim geliyor.

Ama kızmıyorum kv kişisine. Kadın kendi kızına da demiyor ki. Mizacı bu. Soğuk bir kadın. Ama asla kötü niyetli değil.

Ben de onu öyle idare ediyorum .

Size tavsiyem idare edin. Onun olmadığı yerde annenize "kv sağ olsun sürekli gelir gider arar sorar. Iyi kadındır ama yüzü pek gülmez. Kadınının huyu bu bilerek yapmıyor " diye konuşun.

Böylece kimse kırılmaz. Ben olsam öyle yaparım

takma dünürler arasında olur böyle kıskançlıklar..resim çek gönder demesi de kendisi anneni kıskanıyor ya istiyor ki o da beni kıskansın..ama yine de şükür et kv sana iyi davranıyor kadın hizmet ediyor yemek yapıyor kahve bile yapıyor..ya birde kıskançlığının yanı sıra sana zulmetse?neler var neler millette bir bilsen..

Sizin konuşamanız hoş olmaz. Anneniz yakınlaşsa kayınvalidenize nasıl olur? Belki kv bunu bekliyordur.

Ha diyelim ki kv annenizi sevmiyor ve onun yanında canı sıkılıp suratı asılıyor olabilir . Kötü söz etmediği sürece asla sevmek zorunda değil zaten. Sizde bunu kabullenmelisiniz.

Bide annenizi hiç sevmese sizlede sorun yaşardı emin olun. Muhtemelen annenizden yakınlık istiyor.

Bazıları kıskanıyor benim kv dede öyle iyidir ama bi sofrada yemek varsa hemen kendi yaptığını söyler güzel olmusmu diye sorar ama tek kendi yaptıysa yemekleri hiç bişey demez bi yarış içinde gibi oluyor annenizi eşiniz seviyor ve ovuyorsa yada başka birileri kiskanmistir kendinide öven yoksa.surat asma konusuna gelince içinde bi kötülük yoksa surat şekli öyledir bende öyleyim ilk biriyle tanıştığım zaman benle konusmazlar suratim aşık duruyormus annemde öyle alışmak zor olur ama idare edin bizin gelin 10 senelik evli hala anneme geldiginde annemin niye surati asık benimi istemiyor der halbuki ben varkende öyle yapı meselesi

Bence annenize soyleyin kv huyu boyle ama iyi bir insan anne yanlis anlama deyin aksi halde kvnize gelme gibi bir cumle kurarsanız bence iyi olmaz siz gulun gerisini cok takmayin

Tabi canım o düşünemez, o giymez giydir, o yemez yedir, o bilmez öğret galan filan e büyütememişin demekki sen çocuk sonra da çocuk büyütmekten dem vururlar, komik

İnanın her şey dört dörtlük olmuyor. Yüzü gülüp sinsilik yapsa daha mı iyi? Ne vicdansızlar var oğlunu dolduran, yaptıkları ortaya çıkınca hasta numarası yapan. Bunları yaşadık ama maalesef bir şey yapamıyoruz. Çünkü hak hukuk gözeten, vicdan sahibi olan nerde? O yüzden siz dosdoğru olmaya bakın, insanların olumsuzluklarına odaklanmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…