• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kvdem

Drunuzu randevu saatinden once arayin yembihleyin o disari cikartsin bizde anne kvde felan giderdik ultrasondan sonra dr postalardi onlari disari. Dogumdan sonra cok cekeceginiz var gibi gorunuyor.

Banada boyle bir araba icin insanlara kendinizi mecbur biraktirmanizi anlayamiyorum
Yani binin bir taksiye gidin yada ne biliyim durumunuz cok yoksa toplu tasimayla gidin illa ozel arabayla gidilcek diye birsey yok
Ki saatlerce uzaktada degildir herhalde doktorunuz sonucta ben evime en yakina gidiyorum nerdeyse

Kizlar ben hamileyim ayda bi kez kontrole gidiyoruz hastaneye ve her gitmemizde kvdemde bizimle birlikte geliyor yani ben ne gel diyorum nede gelme bizim arabamiz yok kvdemglden aliyoruz gutmek icin mecburen gittigimizden haberleri oluyor o bu sfer gitmiycem dese kayinbabam diyo sende gitte bak niye gitmiyon senide gotursunler diyo gelmesi rahatsiz etmiyir ama doktorla acik acik biseyler konusamiyorum, sorcagim seyleri unutturuyo orda benden cok o konusup herseye karisiyo her gittigimde boyle yapiyo esim ben kvdem uc kisi giriyoruz iceri sizce yanlismi dusunuyorum. Birde her gittiginde ultrason fotografi veriyo doktorum cikar ckmaz ayni sana benziyo oglum valla ayni sen diyo eve gidiyo hala ayni inadinami yapiyor blemiyorum cok snir olmaya basladim benim ailem hic bi zaman sana vwya bize benziyo demedi kaynanam sanirim benim tarafima benzemesinden korktuğu icin daha dogmadan ogluma benziyi demeye basladi.
yani rahat konusamiyor olmaniz doktorla, kötü. ama kime benzicek başka sutcuye mi benzicek. siz de abartmayin

Annemgil uzakta oturuyor ve sadece ongun kalabilir yanimda dogum yapinca sonra gitmesi gerekiyor o gidincede kirkiniz ckana kdar bizim evde kalin diyo kvdem blmiyorum napicam kalmasam hergun bana gelirler yda onlar bende kalir :KK43: smdide buna skintilaniyorum

Kendi evinizde kalın. Gelen gelir takılmayın.
Ancak orada kalırsanız çok bunalirsiniz ve sizi görmek isteyenler gelemez.
..

Araba istemeden gitme şansınız yok mu ?

Içeriye gireceğiniz zaman, " bazı özel sorularım olacak, bu defa yalnız girmek istiyorum deyin. Bunda cekinecek bir durum yok.

Oğullarına benzetme durumuna gelince , çocuğunuz büyüyene kadar her gelen birine benzetecek.
Bunda art niyet aramayın. Genel kurallardan biri , kendi tarafına benzetmek :)

Toplu taşımada hamilelere bile yer vermiyorlar canım arabayı kullanmakta haklılar bence. Bana 1 kere bile yer vermediler ki seyrek kullanırım onda da lanet ettm
Toplu taşımanın ne olduğunu bilirim ama insanlarla uğraşmak daha zor

ya bu kv ler hiç değişmiyor ya... benim kv de muayenede dibimi beklerdi doktorun rahatsız olup da kv ye çıkar mısınız demesine rağmen pis pis gülüşlerini hatırladım da şimdi Allah'ııııım Allah yardımcın olsun valla doğduktan sonra senin kv de bir üst çıtaya çıkar gibimw geliyor. Valla mesafe koymak da bazen kar etmiyor. Torununu oğlunun çocuğu olarak görüyor çoğu kv ve bu yüzden gayet rahat ve antipatik davranabiliyorlar. Allah yardımcın olsun

Eşimin işinden dolayı çoğu zaman tek gidiyordum hastaneye koltuklar oturan kayınvalidelerle dolu oluyordu ;) ben şaşķınca onlara bakıyordum onlarda tek olduğum için bana

Hevesli demekki gelmesi yanında olması güzel üç cocugum oldu hicbirinde kayinvalidem yanimda olmadi yada merak etmedi

Tabi doktorun yanina onunla girmek kötü haklısın açıkca soylesen çekiniyorum soracaklarımı soramıyorum diye

Eşimin işinden dolayı çoğu zaman tek gidiyordum hastaneye koltuklar oturan kayınvalidelerle dolu oluyordu :KK66: ben şaşķınca onlara bakıyordum onlarda tek olduğum için bana

Hevesli demekki gelmesi yanında olması güzel üç cocugum oldu hicbirinde kayinvalidem yanimda olmadi yada merak etmedi

Tabi doktorun yanina onunla girmek kötü haklısın açıkca soylesen çekiniyorum soracaklarımı soramıyorum diye
Demistimm anne ben ozel bsi sorcam diye braz surat yapti ckti doktorun ynindan ama ultrasona hep geliyor bzimle bn onun glmesini istemedigim icin degil bazi anlarida yalniz esimle yasamak istiyorum bunuda istemek sucmu

ya bu kv ler hiç değişmiyor ya... benim kv de muayenede dibimi beklerdi doktorun rahatsız olup da kv ye çıkar mısınız demesine rağmen pis pis gülüşlerini hatırladım da şimdi Allah'ııııım Allah yardımcın olsun valla doğduktan sonra senin kv de bir üst çıtaya çıkar gibimw geliyor. Valla mesafe koymak da bazen kar etmiyor. Torununu oğlunun çocuğu olarak görüyor çoğu kv ve bu yüzden gayet rahat ve antipatik davranabiliyorlar. Allah yardımcın olsun
Blmiyorum artik dogumdan sonra nasil oluruz birbirimize gireriz eger sorun skinti ckarirsa durduk yere ne yapayim bende bktim artk onun herseye alinip küsmesinden

İlk torunsa belkı heveslenıyodur heyecanlıdır ondan olabıllır sızle gelmesı
Zaten bende kotu nyeti oldgnu soylemiyorum heves yaptigi icin geliyor ilk torunu kizinin oglu var bu ikincisi ama doktor ultrasona bakarken fln telefonla videoya kaydetmeye calisiyor doktor rahatsiz oldu ve muayene ederken bebegin gelisimini anlatmadi sesim duyulmasn dye cktiktan soyledm bidaha video kaydetmeyin diye hala aynisini yapiyo

Al birini vur ötekine herhalde bunlar :KK53: Neysekı benım kımseyı pesıme takmaya nıyetım yok :KK54:

Kendi evinizde kalın. Gelen gelir takılmayın.
Ancak orada kalırsanız çok bunalirsiniz ve sizi görmek isteyenler gelemez.
..

Araba istemeden gitme şansınız yok mu ?

Içeriye gireceğiniz zaman, " bazı özel sorularım olacak, bu defa yalnız girmek istiyorum deyin. Bunda cekinecek bir durum yok.

Oğullarına benzetme durumuna gelince , çocuğunuz büyüyene kadar her gelen birine benzetecek.
Bunda art niyet aramayın. Genel kurallardan biri , kendi tarafına benzetmek :)
Kvdem şöyle birisi sanki knusmalarindan benim cocuguma bakamayacagimi dusundugunu seziyorum blmiyorum bceremicegimi dsunuyo gormcemin cocugu var bikackez esim orda annesnin isi varken anne brak yazyagmurum degusir altini dedi yok o degisemez diyor yok o bakamaz diyor

Kizlar ben hamileyim ayda bi kez kontrole gidiyoruz hastaneye ve her gitmemizde kvdemde bizimle birlikte geliyor yani ben ne gel diyorum nede gelme bizim arabamiz yok kvdemglden aliyoruz gutmek icin mecburen gittigimizden haberleri oluyor o bu sfer gitmiycem dese kayinbabam diyo sende gitte bak niye gitmiyon senide gotursunler diyo gelmesi rahatsiz etmiyir ama doktorla acik acik biseyler konusamiyorum, sorcagim seyleri unutturuyo orda benden cok o konusup herseye karisiyo her gittigimde boyle yapiyo esim ben kvdem uc kisi giriyoruz iceri sizce yanlismi dusunuyorum. Birde her gittiginde ultrason fotografi veriyo doktorum cikar ckmaz ayni sana benziyo oglum valla ayni sen diyo eve gidiyo hala ayni inadinami yapiyor blemiyorum cok snir olmaya basladim benim ailem hic bi zaman sana vwya bize benziyo demedi kaynanam sanirim benim tarafima benzemesinden korktuğu icin daha dogmadan ogluma benziyi demeye basladi.
Çok can sıkıcı !
Neden toplu taşıma araçlarını tercih etmiyorsun yada eşine sıkıntılarını anlatmıyorsun? Sesini çıkarmadığın sürece böyle olmaya devam edecek . Kayinvalidene de açıklayabilirsin durumu . Alınacağını zannetmiyorum . Bir de kayinvalidenden niye cekiniyosun ki ? Onun yanında herşeyi açık açık sor doktora .belki çekinip kendi gelmekten vazgeçer ..şu cumbur cemaat gidilen doktor kontrolleri benı benden alıyor .doğunca görecek zaten ..bu arada yalnız değilsin merak etme ..bütün kayinvalideler, bana benziyo yada oğluma benziyo diyip ego tatmin ediyo ..sana da benzese oğluma benziyo der ..şimdi cekiniyodur bana benziyo demeye ..doğsun ,al aynı ben ,diyecek :D

Takma bu kadar ..sağlıklı doğumlar ..

Kvdem şöyle birisi sanki knusmalarindan benim cocuguma bakamayacagimi dusundugunu seziyorum blmiyorum bceremicegimi dsunuyo gormcemin cocugu var bikackez esim orda annesnin isi varken anne brak yazyagmurum degusir altini dedi yok o degisemez diyor yok o bakamaz diyor

Söz konusu sizin yavrunuz olsa bakarsınız. Annelik icguduseldir.

bir araba için bu çileye değer mi,
ya toplu taşımayla gidin ya taksiyle,
otobüse binmek konforlu değil evet ama sizin haftanızda çalışıp her gün 3-4 vasıta değiştirerek işe gidip gelen insanlar var, onlar ne yapsın... her türlü kayınvalideyle uğraşmaktan iyidir.

Ben mi garibim bilmiyorum ama ben kv mi çağırırdın hadi gidelim diye..:) yanınızda olmak istiyor ne var bunda. ayrıca ikinizin çocuğu anneye de babaya da benzemesi çok normal, bırakın ne derse desin. hamilelik hormonları mı alınganlaştırdı acaba sizi..

Eşinizi ikna etmeniz lazım kv den önce. Annem küser dediğinde, karnım burnumda kimsenin küsmesini çekemem deyin sert olun biraz. Birde diliyle başedemiyorum demeyin. Ya dinlemeyin, umursamayın yada cevap verin. Zaten epey geç kalmışsınız. Bundan sonra adım atmazsanız hep böyle artarak gidecek. Şimdi yaptıkları söyledikleri neysede yarın çocukla ilgili birşeyler yapıp söylediğinde daha kötü olur. İçgüdü galiba , analara çocuklar hakkında söylenenler daha sinir bızucu oluyor. Doyuramadın mı çocuğu, susturamadın mı vs.. atıp tutarsa lohusa halinizle hiç çekemezsiniz.

bi sonraki kontrolünüze giderken lütfen toplu taşıma ya da taksi kullanın.
böylece hayınana kişisi öyle burnunu heryere sokmaz.
sorarsa, "özelim var benim onları konuşuyorum doktorla, doğunca göreceksiniz zaten bundan sonra gelmenize çok da gerek yok" deyin. eşinize de aynı şekilde soracaklarımı soramıyorum annenin yanında deyin.
net olun arkadaşım.
başka türlü çözemezsiniz.

Bence bir ara doktora gittiğinizde hemşireye söyleyin bu durumu, ayrıca kendı anneniz kontrole gelmıyosa kv ne iş var yanında anlamıyorum.

Back
X