Kv’min doğumuma gelmesini istemiyorum..

konuyu okumadim ama istemiyorsan git dogur. sonra esin telefon etsin anne hersey bir anda gelisti zor yetistil hastaneye diye

eşin gelme diyecek, o da gelmeyecek. bu durumda senin değil eşinin düşünmesi lazım. hamile karısına değil anasına düşkün erkekle evlenmediyseniz zaten sorun yok demektir. yok ben karnım burnumda hala kocama söz geçiremiyorum diyorsanız keşke onu da hamile kalmadan düşünseydiniz.

bi de benim anlamadığım sancıdan sonra 150 km yol nasıl gideceksiniz. nerden baksan bir buçuk saat eder. tehlikeli geldi bana.

Rahat bir süreç istiyorum o yüzden annenin gelmesini istemiyorum diyin. Eltinize yaptıklarından bahsedin ya kendini tutamaz banada yaparsa ben dayanamaz kalbini kırarım o yüzden istemiyorum diyin. Onada eşimle karar aldık anneler gelmiyor doğuma diye baştan söyleyin.

en ataklı dönemde sıkıntı çekeceğinize
şimdiden önlem alın
eşinize eğer gelirse arabayı bindirmem rezillik çıkmasın kesinlikle istemiyorum de
ve gerçekten o dönemde siz telaşlıyken sakin kalıp size iyi şeyler hatırlatan iyi şeyler söyleyen kişilere ihtiyacınız var
kayınvalideniz gibi sürekli kötüyü anan biriyle stres olmaya gerek yok
alınsın küssün (erkeklerin böyle önemli konularda ama annem küser moduna da kıl oluyorum)
kesinlikle almayın yanınuza
eşiniz söylemiyor ise siz lafı geldiğinde söyleyin anne istemiyorum sizi yanımda doğumda diyin
ablam ilgilenecek sizi yormayım deyin ısrar ederse benim doğummum benim kararım deyin

o sıkıntıyı ben yaşadım doğumda annem gece yanımda kaldı gündüz uyumaya gitti 2 saat durdu yanımda oflamaya başladı..hastaneden çıkma anımızda benimle kavga etti.. sonra defolup gitti kızım 3 yaşına girecek toplasanız 4 defa evime gelebilmiştir..

bence haz etmiyorsan bağları koparmak için iyi bir seçenek olabilir..

bir insan sürekli mi art niyetli olur o seninde annen laflarını duymak istemiyorum. o oğlunun anası. Anne böyle olunmaz.

Bakın sancı geldiğinde wc ye girmeme bile izin vermedi doktor ve siz 150 km yol diyorsunuz iyi misiniz?
Yani bu nasıl olur
Yapmayın
Allah esirgesin!

Kayınvalide işimi eşiniz halledecek
Buraya yazdığınız gibi ona da güzelce anlatın
Allah yardımcınız olsun

Bir kere doğum sancısı başladıktan sonra 150km yol gitmeyi nasıl düşünüyorsunuz??? Kv'den önce siz bunu bir düşünün!!!
Mutlaka doğum başlamadan önce Ankarada olmanız gerekiyor farkındasınızdır umarım.
Eşinizle konuşun her türlü resti çekin bakayım gelebilir mi o kv!??
Annesi sürekli ağlayarak kandırıyosa eşinizi sizde ağlayın.
Zaten şimdi ağlar gibi yapmazsanız o kv sizi daha çok ağlatır doğum ve sonrasında malesef..

Bence boşa dert etmişsiniz. Siz zaten 150 km gidene kadar arabada doğurur, eve geri gelirsiniz.

Olmadı bir ihtimal yetiştiniz o zaman da eşiniz hamile eşini mi dinleyecek yoksa annesini kırmamayı mı düşünecek görmüş olursunuz. İnşallah hamile eşini daha çok önemsiyordur.

Dogumum sezeryandi.Dogumdan bir kaç saat sonra eşim annemi ve k.v mi alıp evimize bıraktı.İki gün eşimle hastahanede basbasaydik,bence eşimle hiç olmadığı kadar yakindik o iki gün.Sizin normal doğumsa kimseye bile haber vermeyin eşinizle yaşayın o tecrübeyi.

doğum tarihini verilen doğum tarihinden bir hafta sonra verin erken geldi dersiniz

Erken gidin ,orda kalin. Kimseye de söylemeyin zira altlı üstlü oturuyormuşsunuz,üzmek istemem sizi ama doğuma gelmese bile evinize zırt pırt gelecek,bence bunu da halletmek adına oturup konuşun. Bir daha doğum hikayesi anlatırsa "anne kusura bakma ama ben bunları dinleyip dinleyip kafama takmak istemiyorum. Lütfen bana bunları anlatma. Bebegime de ben bakacağım,uykusuzda kalsam,yorgun da olsam,ben herşeyi göze alarak verdim bebek kararını bu sebeple yardım lazım olursa isterim zaten ama lütfen bana bebeğe ben bakarım,ben yıkarım vb cümleler kurma,hepsini ben yapacağım kendi istediğim ve doktorumun önerileri doğrultusunda. Eski eskide kaldı"deyip geçin.
Bir daha mevzu olursa da biz bunları konuştuk zaten,ben hallediyorum sagolun dersiniz.
Her defasında söyleyin fazla heveslenmesin,siz sustukça konuşmaya devam edecek,itiraz etmedikce de eyleme dökecek.
Bu böyle.
Önlemini alın şimdiden.

Loğusa ya bakmaya gelmiyorlar ki, toruna bakmaya geliyorlar Umurlarında değil loğusa falan.

Anneniz neden kendini "kalabalık edecek kişi" olarak tanımlamış pek anlamadım. Doğum yapan kişi sizsiniz, size yardımcı olacak kişiyi de sizin belirlemenizden daha doğal bir şey olabilir mi?

Torun hep orada olacak eceleye ne gerek var
Şahsıma büyükanne olursam sevmeyi bana bıraksınlar bakımını anası babası yapsın
İşte hep bir yandan bebek çekiştirilecek,kucaktan kucağa taşınacak daha yeni doğmuş bebek. Öpülecek şapur şupur virüsler bakteriler bulaştırılacak. Hayvanların yerlerini işaretlemesi gibi doğum yapmış kadının evi de işaretlenecek. Yoksa ilkel güdülerimiz tatmin olmaz Yoksa torun kaçırılıyor olur maazallah.

Eh bir de doğum yapmış kadın rahat rahat oksijen mi solurmuş? Oda sıkış tepiş doldurulacak. Bebeğin her şeyine karışılacak. Neredeyse yapılabilse alıp götürülecek evden o hesap. Allahtan emzirme diye bir şey var da bu Anadolu kadınlarımız bebekleriyle zaman geçirme konusunda en azından sorun yaşamıyor. Yoksa ciddiyim alır götürür bu yamyamlar.

Yeni doğan nasıl öpülür yahu
Daha rahimden çıkalı ne kadar olmuş olurki
Bunu seevgiyle nasıl açıklar insan
Daha paytak paytak yürüyen yeni doğanın evine doluşmaya ne gerek var
Neymiş bebe görecekmiş
Eksik olun emi
Yeni doğanda bi nazlı bi nazlı
Sanki doğaüstü birşey başarmış
Sağlıklı beslen temizliğine dikkat et eş kişiside minimum bir bilgi yeni doğanın annelik içgüdülerinle zaten doğa seninle
Bunun bu kadar olağan dışı bir hale getirilmesi tahammülümü zorluyor

Son düzenleme:
Ben kendi adıma annemi çağırdım o gelecek. Annem olur da gelemezse eşimle hallederiz evvel Allah, yapılacak şeyler abartı şeyler değil. İş başa düşünce her şey yapılır. KV neden istemedim? Çünkü ilk bebeğimde hakkını iyi kullanamadı :) Gelsin max 2 gün kalsın gitsin. Herkes ektiğini biçer.

Eşinize yeni doğum yapan kadının mahrimiyet gerektiren durumlar yaşadığını, yeri geldiginde özel bakıma ihtiyaç duyduğunu, bu sebeple kayınvalidenizin yanında rahat edemeyeceğinizi ve utanabileceğinizi söyleyebilirsiniz

şoyle konularda delırıyorum .bebeğin ılk banyosu dıyınce hele anaılrım depreşiyor.ayh..allah yardım etsın .zamanında engel oalamdığım çok şey olduğu için bende şuraya ilişiyim.

Kusura bakmayın mesajlara cevap veremedim .
150 km yol konusu aslında çok gibi gözüküyor fakat normal hız ile de yaklaşık 1 saati bulmuştur en fazla gitmemiz . E tabi o gün belki normal hızda seyredemeyiz ama son haftalarımda yaşadığım ilçedeki hastaneye sık sık gidip her şeyin yolunda gittiğini veya doğumumun başlamak üzere olduğunu öğrendiğim an beklemeden gidicem doğum yapacağım yere. İlla tam sancımın gelmesini veya suyumun tamamen gelmesini beklemeden. Bir de mecburum en yakınımda orası var ve ilçemizde herkes doğum anında dışarı gidiyor hastane yoklugundan olan devlet hastanesinin berbatlıgından çok şükür su ana kadar da bir kötü haber duymadık . 250 km yol giden var
Eşim konusu da , eşim annesine düşkün lafını dinleyen pasif bir insan değil bu konuda daha once net bir şeyde konuşmadık ama o da sanırım ben gibi yeterki dilinden kurtulalım gelecekse de orda başederiz götürmezsek daha cok bunaltır modunda . Ve kendimi onun yerine koyunca kendi annem ne kadar kötü bir insan olsaydı da eşim anneni istemiyorum deseydi bende alınırdım sanırım. Aslında bunu diyebilmek için kaynanamdan büyük bir hamle bekliyorum ki bu son noktaydı asla istemiyorum diyebiliyim.
Ve son olarak annemin ben kalabalık etmeyim demesindeki amaç ablamın ve eşimin benimle çok güzel ilgileneceğine dair güveni tam ve o an kalabalıktan bunalacak birisi olduğumu çok iyi biliyor zaten kaynanam gelirse bunalımlara girip çıkacağımı bildiğinden bir de ben strese sokmayım seni diyor çünkü kendisi çok duygusal ve pimpirikli birisi. Siz gelene kadar evi hazırlar yemek vs hazırlarım dediği için .
Ha birde kv demin derdi asla lohusaya yardımcı olmak değil ,kıyaslar karsılastırmalar yapıp aglayıp oflanıp ‘ bakın benim lafım geçiyor kv siz doğummu olurmuş hele tabiki gelecektim ‘ diye şahlanmak. Bir de dediğiniz gibi İnsanlardaki bu yeni doğum yapmış kadını bunaltma burnunun dibinden ayrılmama isteği neden geliyor anlamış değilim :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…