Canını sıkma, benimki de tek çocuk, baba emekli anne ev hanımı. Aynı yerde yaşıyoruz.
Nişanlıyken, ufaktan kıymete binmeye başladı oğulları. Oysaki eşim ayrı evde yaşıyordu ve ben onu ailesiyle vakit geçirmesi için yönlendirmeye başlamıştım ufaktan. Yine de "Oğlumu benden aldın" tipi laf sokmalı şakalara çok maruz kaldım.
Alttan aldıkça tepeme tepeme bindiler, mesafeli durdukça tüm aile tarafından "Soğuk gelin" ilan edildim.
Tebessümle sessizliğimi, kabul zannettiler, bir yerden sonra açık açık konuştum "Anne ben inciniyorum, bu yapıda birisi değilim, söyledikleriniz kırıyor" ... Bana "Biz bu yaştan sonra değişmeyiz, ayak uydurmaya bak" dediler. Şu hayatta belki de en nefret ettiğim şeylerden birisidir bir başkasına uyum sağlayabilmek için kendimi değişime sürüklemek... Yine sesimi çıkarmadım, "Saygı" dedim.
Evlendik, zırt pırt... Rahat bırakmazlar. Biraz zaman geçti "Oğlum sen zayıfladın mı? İyi bakamıyo mu sana"lar başladı.
Annesinin tek oğludur, gidelim özlemesin derim, yemek daha bitmeden çayı ocağa koymuştur çünkü gecenin bir vaktine kadar oturup çay keyfini onlarla yapacağız... Emrivakiler bilmem neler... Kırıcı espriler... Kaç kere uyardım ı - ıh olmadı.
Normal şartlarda, mesafeli ve kibar bir insanımdır ama baktım ki şartlar normal değil, dedim ki "Güm pat çat" olacaksın bunlara, ondan anlıyorlar zaar dedim. "Saygı çerçevesi içinde zorlayacaksın kızım, kibar kibar sokacaksın, şaka deyip sokacaksın"
Yine böyle "Yok oğlum zayıflamış, bakamadın oğluma" filan diyor
Dedim "Belki yaş itibariyle sizden geçmiş olabilir, ama normal bi evliliğin ilk günlerini bi düşün, oğlun neden kilo alamıyor olabilir acaba" gibi bi şeyler dedim. Hiç beklemiyormuş sustu kaldı. Bu da sonun başlangıcı oldu.
Şimdi bana bir şey diyeceklerse, 2 kere 3 kere düşünüyorlar. Gelmek için arıyorlar, emrivakilerini geçerli bir sebep saymazsam iptal ettirebiliyorum: "Siz böyle planlamışsınız annecim ama kusura bakmayın, başka zamana" diyebiliyorum. Artık eskisi kadar bile uğraşamıyorlar.
Kötü insanlar değiller, işte en önemlisi o. Oyunlu, yalanlı aile değil... Senin kvgil de öyle değilse, korkma, biraz sen huyuna biraz o huyuna anlaşılır gidilir. Bu kadar büyütme gözünde, müstakbel eşin seni ezdirmeyecek duruşta mı ona bak.