kv'yi tersledim, ama tepkim dogru muydu bilemedim

Bence hic iyi yapmamissiniz kadin iyi niyetle demis sizin icin yani onun yerine bize anlatdigin gibi ben hafta ici calisiyorum hafta sonuda evi temizliyorum Vs zamanim olmuyor Deseydiniz

Birebir aynısını eski kayınvalidem yapardı,ben de sizin gibi cevap verince de "demek ki ağırlığını koymayı bilmiyorsun" derdi.
"Doğrusun bilmiyorum" deyince de susardı.
Hiç bir zaman öğrenemedim ki ben şu evlilik işini...

tamam sızde haklısınız tek basına ev egcındırıyor ve cok yoruluyorsunuz.ama bunu sert tepkılerle deılde daha ılımlı cumlelerle anlatırsanız daha yerınde ve ısleyıcı olacaktır.yanı tartısmanın kırgınlıgın bı faydası olmaz.guzelce konusmayı deneyın mesela gzuelce anlatın ona ragmen anlayıs gostermıyolarsa tepkınızı bellı edın yanı sız en son yapıcanız seyı en once yapmıssınız sankı

En doğrusunu vicdanın söyler, doğru mu yaptım yanlış mı yaptım konusunda.Hem kendinizin de hoşuna gitmemiş ki ikilem de kalmışsınız.Anneniz de beğenmemeiş yaptığınızı.Ayıp etmişsin vesselam.Annenize aynısı yapılsın onun da kalbi kırılsın bakalım hoşunuza gider mi? Kalp kırmak kabeyi yıkmaktır tasavvufta, alıver gönlünü .

Bazen arada lazım konu sahibi... Küçüklerden hep saygı beklenir ama büyükler büyüklük yapmadığı halde saygı bekler. Ben hep derim laf söyleyen beğenmiyorsa adam tutsun yaptırsın. Ev hanımına mı kalmış evin yarım işleri. Aman şu eksiği de ben tamamlayayım demez kimse. Ancak konuşurlar...

bence de çok iyi yapmışın kv kısmına iyilik yaramıyo..saygılı olucan, mesafeli olucan, ama gerektiğinde yapıştırıcan lafı hiç affetmicen.. öyle olunca değerli oluyorsun.annenin kaygılanması aman nasıl kız yetiştirmiş demesinler diyedir.klasik anne psikolojisi

kv ne mi kalmis evinizin yarim kalan isleri...kaca parcalanman gerekiyormus?? madem oyle ogluna soyleseymis...kaldiki onu ne ilgilendiriyorki? iyi etmissin bence..en azindan bir daha bu konuda tek kelime edecegini sanmiyorum.

Tam da yerinde bi tepki olmuşşş onlarda her şeye karışmasalar olmazz ya ne olur sanki çenelerini tutsalar olmazz ama illa kıllık yapcklar en güzelini yapmşsn içinde kalcağına duysnlarda ona göre davransnlar

yeter82 sadece '' yeter '' demişsin arkadasım üzülme:))

benimde sinirlenince verebileceğim bir tepki bu ama yumuşak dille başbaşayken söylenmesi yinede daha mümasip olurdu. ama insanız işte sinri gırtlağa dayanınca çıkıyo ağızdan. demek kv de biliyo oğlunun beceriksiz olduğunuki sana söylüyo.

Valla dogru duzgun soylemek var, bir de dedigin gibi cok sert, ya da tersleyerek soylemek var. Uslup meselesi yani. Kadinin lafini agzina tiktiysan, bu hareketinle masadaki baskalarinin da (annenin) dikkatini cektiysen demek ki saygisizlik yapmissin bana gore. Kadin sonucta kotu niyetle soylememis, kendince fikir vermis. Hosuna gitse de gitmese de duzgunce soyleyebilirsin. Kendimizi ezdirmeyecez diye isi yuzumuze gozumuze bulastirmaya gerek yok sanirim. Evet, bence de kadin bir ozru haketmis, laflarindan dolayi degil, "tavrindan" dolayi.

ben bundan önce defalarca ayni konuda sakin ve sessiz cevap verdim, durumu anlattim ve yine de insan icinde bastira bastira yine ayni seyleri söyledi bana. etraftakilerden de destek bekledi ama kimsenin sesi cikmadi. artik ayni seyi elli kere konustuk diye sinirlendim zaten. normalinde böyle ters davranmam. yani bende bilirim kalp kirmamayi ve kirmam da :))

kelimesi kelimesine katılıyorum

Ağzınıza sağlık az bile demişsiniz. Sinir oluyorum böyle başkasının eve karışmasına, sanane ya ister yaparım ister hiç yapmam. Derdi tasası sana mı düştü kv

Yeter ben senin k.validen ile aranda sorun yaratma çabanı anlamıyorum. Geçen ki konunda da büyütülecek bir k.valide tavrı yoktu bunda da. Kadın kendince fikrini söylemiş, haklı olabilirsin ama o kadar insanın içinde neden tersliyorsun kadını. O yapmıyorsa sen yap dememiş ki sen başla belki o da seninle yapar demiş. Anne oğlun işin ucundan tutmuyor bende yetişemiyorum deyip konuyu kapatabilirdin ki bu konuda eşin haksız, hem çalışmıyor hemde sana yardımcı olmuyor. Bu gidişle aranızda gelin-kaynana çatışmasının fitilini sen ateşleyeceksin haberin olsun...

Son düzenleme:

Kayinvalideler Artik gelinlerine birsey diyemez oldular..
Kadin sen yap dememis ki Sen geç basina o zaman yapar demis..
O yapmiyosa sen yap dese eyvallah..
Hem kendi annenizin yaninda onu terslemeniz de hiç hos degil, aynisini esiniz sizin annenize yapsa ne dusunurdunuz kim bilir ?
Her neyse bence dogru bir tavir degil guzel bir dille de denilebilir..
Ha bu yoruma elestri gelcekse simdiden diyim, elestriye acik degilseniz acmayin konulari...

ne sinir tip yaa hiç sevmem oğlundan korkar birşey diyemez gelir gelinine ekşir, benim kayınbabamda böyle ben açık açık git oğluna söyle derim korkunuzdan bana söylüyorsunuz derim, sonra bende gider eşime söylerim o da gerekeni yapar, çok saçama oğluna söylesin yani öz oğlu seni neden aracı yapıyor

evet o durumda sen yap demedi ama ondan önce ve sonra cok kez "o yapmiyorsa sen yap" dedi bana. benim de kizginligim bundan. benim canim yok sanki, hem is hem ev, hemde evde hic birseye elini sürmeyen bir koca. bunlari düsünmeyip her seferinde üstüme geliyorlar bu evdeki yapilmasi gereken "erkek"isleri icin. yoksa bende hep tatli dil taraftariyim.
ben elestiriye her zaman acigim. eger hatam varsa da söylenmesini isterim. o yüzden aciyoruz konulari sonucta. yanlis anlasildiysam yada sizlerden birine yanlis tavir kullandiysam affola

asil sorun da burda zaten. ogullarindan korkuyorlar o yokken hep bana söylüyorlar ona söyleyemediklerini. her konuda bu böyle. esime birsey dedikleri zaman o hemen cevabini veriyor, bense hep susuyorum yada tamam bakariz ederiz felan diyip gecistiriyorum. sonra da direkt esime söylüyorum annenler böyle böyle dedi diye. hic arada kalmak istemiyorum. kv'ye de kac kez dedim beni arada birakmayin sonra biz kötü oluyoruz diye. yine de herkesin icinde bastira bastira konusunca (100üncü kez ayni konuda) birden tersledim iste. aslinda pismanim ve o yüzden burda konuyu actim, acaba hatalimiyim diger arkadaslar nasil düsünüyorlar bi bakayim diye. ama bu olaydan sonra bir kac olay daha oldu ve ondan beri pek de pisman degilim aslinda. bazen düsündügünü söylemek gerekiyor yoksa bastirdikca bastiriyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…