Labioblasti ameliyatini ailenize nasıl acikladiniz????

napalll

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2025
1
0
1
18
Merhaba kafama vok takilan bir sey siz nasil acikladiniz bu ameliyati olmak istediginizi ya da olacaginizi. Benim hebuz yaşım küçük 16 yaşındayım bir cok kız ve kadın gibi benimde bu ameliyatı yaptirmam gerek aileme 17 yada 18 yaşımda bunu söylemeyi düşünüyorum fakat nasil yaparim bilmiyorum. Bunun stresini daha şimdiden yaşıyorum. Diz nasil yaptınız aciklama sureciniz nasıl geçti ve ameliyati olduktan sonraki günler...(Birde ailenin erkekleri babalar gibi onlarada acikladiniz mi bunu ben yani ameliyati olduktan sonra felan bu konuda süreciniz nasil gectii🦋🦋)

Neden açıklama gereği duyuyorsun? Ailenin erkekleri değil de anne, abla, kızkardeşe söyleyebilir yada kendi paranı kazanana kadar bekleyip kimseye söylemeden yaptırabilirsin. (İkinci seçenek akla daha yatkın ve 17-18 yaşın bunun için çok erken bir yaş olduğunu düşünüyorum)

bir cok kız ve kadın gibi benimde bu ameliyatı yaptirmam gerek
Estetik ameliyat kategorisine giren birşeyi yaptırmak gerekli değil bence.

Daha 16 yaşında en iç detaydan başlarsanız Micheal jacksona dönersiniz .

Zaten tüm burunlar aynı olunca gözü kaldırmak, yanağa botoks, dudağa botoks derken Herkes ebru polata benziyor.

Birde en kötüsü gazino hanımları da aynı estetikleri yapıyor. O yüzden erken yaşlarda estetik kaygılara başlayan herkes bedeniyle para kazananlara benzemeye başlıyor.

Dismorfofobi'yi araştırınız 40 sene boyu en az 10kere neşterle doğranmak yerine bu rahatsızlıkla savaşınız.

0 ameliyata para harcayıp 3-4 sene psikoterapi size her yönden iyi gelecektir

Zaten tüm burunlar aynı olunca gözü kaldırmak, yanağa botoks, dudağa botoks derken Herkes ebru polata benziyor.

Birde en kötüsü gazino hanımları da aynı estetikleri yapıyor. O yüzden erken yaşlarda estetik kaygılara başlayan herkes bedeniyle para kazananlara benzemeye başlıyor.

Dismorfofobi'yi araştırınız 40 sene boyu en az 10kere neşterle doğranmak yerine bu rahatsızlıkla savaşınız.

Konuya burundan devam ettim çünkü şuan cıncıktan başlayan yarın hiçbir uzvunu beğenmez demedi demeyin.

Bu forumda özellikle genital estetik için 'ne gerek var?' gibi söylemleri çok fazla gördüğüm için bunları yazıyorum lütfen yaptıracak veya yaptırmayacak bilgi sahibi olmak isteyenler bu ameliyatı geçirmiş birinin ağzından okusun. Genital estetik her ne kadar estetik operasyon olarak geçse de eğer daha önce bu problemi yaşadıysanız veya çevrenizde böyle biri olduysa anlarsınız - dış dudakların dışına taşan fazla dokular giyim seçeneklerinizi kısıtlar, iç çamaşırınıza devamlı bir sürtünme ve tahriş probleminiz olur, dokular sürtünmekten ve çamaşırınıza sıkışmaktan kararır, devamlı enfeksiyonlarınız olur, daha sayamacağım bir sürü bu şekilde estetik kaygılar dışında problem var. Bunlar beni yıpratan problemlerdi. Ha oram kötü duruyor diye yaptıran da var mı, var ve bu da çok doğal. Genital bölge burun gibi herkesin sürekli gördüğü bir alan da değil üstelik, diğer estetiklerle karşılaştırmak doğru gelmiyor o yüzden, yaptırınca kimse birbirinin kopyası gibi gezmiyor. Kişi asıl olarak kendi rahatlaması için yapıyor. Partnerinin görmesinden çekinip özgüvensizlik duyup yaptıran da var ki bu da normal, çözümü varken kişinin psikolojisinin her cinsel birliktelikte bozulmasına ne gerek var?

Şu durumlar da olabiliyor; kişinin bazen gerçekten bu operasyona ihtiyacı olmayabiliyor, dismorfofobi kaynaklı problemler yaşayabiliyor, zaten doktorlar doğru yönlendirmeyi yapıyor emin olun, gerek yoksa gerek olmadığını söylüyorlar. Bazı kadınlar internet platformlarında okuyup 'ya benim de yaptırmam lazım' psikolojisine girebiliyorlar, bir doktorla görüştüklerinde aslında bir problemleri olmadığını anlıyorlar bu forumda da gördüm öyle diyen kişiler. Konuyu açan kızımız daha küçük, beklemesi gerektiğiyle ilgili ben kendisine gerekli bilgilendirmeyi özelden yaptım zaten, şu an gerek var mı gerek yok mu bilmiyorum ama kendisi gerçekten bir problem yaşadığını düşünüyorsa bir doktora gidip görüşüp ortak karar vermek en mantıklısı, gerek duyulduğu takdirde de kimseye bir şey demek düşmez.
Konuya burundan devam ettim çünkü şuan cıncıktan başlayan yarın hiçbir uzvunu beğenmez demedi demeyin.
Yani demeye çalıştığım şu an bir bölgesini yaptırmak istemesi illa devamının geleceğini göstermiyor. Yaptırabilir de, ama bu dismorfofobi yaşamasını gerektirmiyor. Psikoterapi bu problemi yaşayan insanlar için güzel bir seçenek olabilir ama lütfen kendi yazdığım problemleri de göz önünde bulundurun, dokuların sıkışma problemi psikoterapiyle geçmezdi keşke geçseydi de gidip halledebilseydim :)

Back
X