LABİOPLASTİ /Münire Sena Kaya Ceylan

moreandmore

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2021
513
384
53
Çok uzun zamandır düşündüğüm ama estetik olduğundan dolayı devlette yapılmadığını düşündüğüm bir ameliyattı. 2022 (39+5) ve 2024 (39+1) olarak 2 normal doğum yaptım. Öncesinde zaten iç dudaklarım ortaokul yıllarından beri koyu renkli ve sarkıktı. Ergenlik ve özellikle doğumlarla iyice sarktı. Resmen marul gibi oldu ve rengi iyice karardı. Bu durumdan tabi ki cok rahatsızdım yaz döneminde mayoların alt kısımları cok kabarık duruyordu. Aynı zamanda birliktelik zamanında sürekli kendimi saklamak zorunda kalıyordum gibi bir cok olumsuz durum yaşıyordum. Mantar enfenksiyonu durumu giderek artmıştı. Bunlar suan aklima gelenler.
İnternette Bilkent Şehire Hastanesine bakarken Etimesgut Şehit Sait Ertürk de 2 doktor adı ile açılmıs yazılara denk geldim. Münire Sena hocadan randevu aldım. Gerçekten büyük iç dudaklar olduğunu ve ameliyatı yapabileceğini söyledi. Tatile gidip geldik ve bir ay sonra kendisinden tekrar randevu aldım ve tahliller, anestezi gibi işlemleri başlattık. Kendisi takvimi ayarlayıp ameliyat için arayacağını söyledi. Bundan sonra inanılmaz heyecanlı bir süreç başladı benim için cünkü gerçekten artık iyice gözüme batmaya başladıgı için bir an önce ameliyat olmak istiyordum. Karar verdikten sonra bir daha doktor araştırması yapmadım.
Bu arada doğumlarımı epiduralli normal doğum olarak özel hastanelerde yaptım. İki doğumumuda farklı doktorda yaptım ve her ikiside ameliyatı yapabileceklerini bu konuda tecrübeli olduklarını söylemişti. O zaman hazır değildim belkide bilmiyorum. Gerçekten çok pis bir goruntu vardi. Artik resmen tak etti gibi birzey oldu Burdan simdi direk amelyat detaylarına gecicem.
14.10.2025 de yatış verildi izinli cıkıp eve gittim. Çantamı hazırladım ertesi gün sabah 7.45 de gelmemi söylediler. Gece 12 den sonra birsey yemedim ameliyata girmem ogleni buldu.Spinal anestezi ile ameliyat oldum. Hic birşey hissetmedim. Uyanık olmaktan çok stres yapmıştım ama hiç tahmin ettiğim gibi olmadı. Tüm ameliyathane personeli cok ilgili ve konuşkandı. Bu kısımda şanslı olduğumu düşünüyorum hatta ben ameliyathanede sıramı beklerken yeni çıkmıs bir kız vardı. Sürekli ağladığı için cok korktum bir an vazgeçme fikride geldi açıkcası ama sagolsun hemsireler rahatlattilar. Tum ameliyat hos bir sohbet ve spinalinde etkisiyle zaten iyice rahatlamistim cok hizli gecti. Odaya hafif uyku halinde gectim.
Refatci olmadan olacak bir ameliyat degil.hem sondanizin bosaltilmasi lazim dik oturamadiginiz icin yemek yeme ust giydirme gibi konularda birileri yardim etmeli. Bazilari ameliyati oldum ertesi gun ise gittim 2 gun sonra normale dondum vs diyor acikcasi benim icin cok mumkun degildi. Benim annem kaldi yanimda.
Sonda takili sekilde cikiyorsunuz zaten ust kismi kalin bir ped benzeri bezle kapali bantli oluyor. Agri kesicide yapiyolar araliklarla o sebeple gece fena degildi Spinalin etkisi+ agri kesicilerden guzel gecti. Hemsire gece sondayi cekicekti ama ben hem dikiş yerlerim yanar hemde sabaha kadar tuvalete gitmeyim uyuyum diye sondayı çekmesini istemedim. Sabah çekelim dedi sağolsun. İnanilmaz iyi bir hemşireye denk geldim. Çok tatlı dilli kendi kızı gibi gören gerçekten tecrübesini hissetiren biriydi. İlk başta 2 kişilik odadaydım akşama doğru diğer hasta taburcu oldu tek kaldım odada.
Sabah sondayı çektiler anlık bir sızlama dışında birşey hissetmedim. Zaten spinalin etkisi geçince artik sabaha doğru sonda yeri rahatsız etmeye başlamıştı. Çekilince rahatladım. Üzeri kapalı olduğu için hiçbir şekilde görme bakma şansım olmamıştı sonda çekilirken bandajlar söküldü ve tekrar takılmadi. Sadece ic camasirimin icine gazli bez gibi kalin birsey koydular. Doktorum muayene geldi kontrol etti ve hersey yolunda dedi ve ilaclari receteleyip taburcu verdi.
Eve gecince ayna ile bakma sandim oldu sis olmasina ragmen resmen yeniden yapilmis bir yapilmisti. Ben sadece labioplasti zannederken klitoroplasti de yapmis doktorum. Cunku dedigim gibi benim doku fazlaligim coktu. Ayrica daraltmaya benzeyen bir islem yapmis dogumlardan dolayi genisleme var demistim ic kisimlarda da az sayida dikis vardi. Ama dudak kisimlarinda en az 30 tane estetik dikis vardir. Bir orumcek agi gibi ince ince islenmis bir dikis atilmisti.
Suan 1 hafta oldu bugun kontrolden ciktim. Antibiyotikli krem ve anestol suruyordum onu kesip dikis izlerim icin baska bir krem basladik.
Surec cok kolay degil tabi ki agriniz oluyor. Hala var. Bazen cimdiklenmis gibi birden hopluyorum, dikisler batiyo gibi oluyo fakat sonuca deger. Resmen kutu gibi kucucuk birsey olmus.. O pis koyu renkleri dudaklar gitmis sanki hic yok bicimli tertemiz bir goruntu. Klitoris bolgesi cok disarda ve uzerinde yine bir deri tabasi vardi onunda fazla deri kismini almis. Gercekten deger bu goruntuye. Hala şiş olmasina ragmen dikislerim erimediler ona ragmen suanki hali bile cok tatmin edici.
Beklentimi fazlasiyla karsiladi. Merak ettiginiz bir sey olursa yine yardimci olmaya calisirim. Cunku bende bu forumdan ameliyat olan arkadaslarin yorumlarina gore bir cesaret ameliyat oldum.
Ödemin tamamen inmesini ve dikislerin tamamen ermesini dört gözle bekliyorum. Kasin ortasinda tekrar kontrole gidicem.
Eğer özel.bir hastanede bu ameliyati olsaydim da bundan daha iyi bir tecrube yasayacagimi sanmiyorum acikcasi. Doktor hanim cok seviyeli ilgili her detayi ince ince anlatiyor. Kendi prensipleri var ve size uygun gormedigi bir islemi yapmiyor. Ben baska islemlerde talep etmeme ragmen bana uygun olmayacagini dusundugu icin onermedi ve yapmadi.
Doktorumun adi Münire Sena Kaya Ceylan
Etimesgut Sehir Sait Erturk Devlet Hastanesi
Sorulariniz varsa cevaplamaya hazirim

Çok güzel anlatmışsın bende de ortaokul yıllarımdan beri var bu durum artık canıma tak etti yaptıracağım bende Ankaradayım ücret aldılar mı ameliyat için acaba ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…