LadyCedar ın Sinema Odası

LadyCedar

Guru
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2011
2.509
897
373
Yaz tatilinde bol bol film izleme fırsatı buldum. Her gece çeşitli sitelerden film araştırması yaptık ve eşimle izledik. :16:

Genelde sonunda "yok artık" dediğimiz filmler izlemeyi tercih ettik. Kimini beğendik kimini beğenmedik.

Romantik filmleri ve Hint filmlerini ben tek başıma izledim, eşim pek sevmez bu tarzları :1:

En çok etkilendiğim filmlerden başlamak istiyorum. :17:

YEŞİL YOL (1999 - ABD)
$tumblr_m9tfzr22t81rverneo1_1280.webp

Tom Hanks'in izlediğim 2. filmiydi, açıkçası ilk filmdeki oyunculuğunu beğendiğim için izlemiştim. Haksız da çıkmadım, mükemmel bir filmdi.

Yeşil yol, idam mahkumlarının son yolculuk diye nitelendirdiği hapishane yolu. Hücrelerdeki mahkumların tek tek gittiği, maalesef sıranın kendisine geleceğini bilen, umutları yok olmuş insanlar için yolun sonu. Koskoca bir bedendeki küçücük yüreği hissedeceksiniz. Ağlayacaksınız, güleceksiniz. Hafızanızda şu konuşma silinmeyecek.

"Yoruldum, patron.
Yollarda yağmurdaki bir serçe kadar yalnız olmaktan yoruldum.
Yanımda hiç arkadaş olmamasından bıktım. Nereye gideceğimizi, nereden geldiğimizi söyleyecek biri.
İnsanların birbirine kötü davranmasından bıktım.
Her gün dünyada hissettiğim ve duyduğum acılardan bıktım.
Çok fazla var, sanki her an için kafama cam parçaları batıyor.
Anlıyor musun?"

ZİNDAN ADASI (2010 - ABD)
Eki Görüntüle 811806

Film özeti:

Massachussets sahili açıklarındaki bir adada suç işlemiş akıl hastalarının tedavi edildiği hastanedeki bir katilin esrarengiz şekilde kayboluşunu soruşturmakla görevlendirilen Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) ve Chuck Aule (Mark Ruffalo) adlı iki polisin baş döndüren hikayesi konu ediliyor.

Kesinlikle sakin kafa ile izlenmesi gereken, izlerken her sahnede başka bir senaryoyla biteceğine inanılan bir yapıt. Bu kusursuz kurguya sadece hayran kalınabilir. Mükemmel bir psikoloji gerilim filmi.

Back