- 7 Nisan 2011
- 2.509
- 897
- 373
Yaz tatilinde bol bol film izleme fırsatı buldum. Her gece çeşitli sitelerden film araştırması yaptık ve eşimle izledik.
Genelde sonunda "yok artık" dediğimiz filmler izlemeyi tercih ettik. Kimini beğendik kimini beğenmedik.
Romantik filmleri ve Hint filmlerini ben tek başıma izledim, eşim pek sevmez bu tarzları
En çok etkilendiğim filmlerden başlamak istiyorum.
YEŞİL YOL (1999 - ABD)
Tom Hanks'in izlediğim 2. filmiydi, açıkçası ilk filmdeki oyunculuğunu beğendiğim için izlemiştim. Haksız da çıkmadım, mükemmel bir filmdi.
Yeşil yol, idam mahkumlarının son yolculuk diye nitelendirdiği hapishane yolu. Hücrelerdeki mahkumların tek tek gittiği, maalesef sıranın kendisine geleceğini bilen, umutları yok olmuş insanlar için yolun sonu. Koskoca bir bedendeki küçücük yüreği hissedeceksiniz. Ağlayacaksınız, güleceksiniz. Hafızanızda şu konuşma silinmeyecek.
"Yoruldum, patron.
Yollarda yağmurdaki bir serçe kadar yalnız olmaktan yoruldum.
Yanımda hiç arkadaş olmamasından bıktım. Nereye gideceğimizi, nereden geldiğimizi söyleyecek biri.
İnsanların birbirine kötü davranmasından bıktım.
Her gün dünyada hissettiğim ve duyduğum acılardan bıktım.
Çok fazla var, sanki her an için kafama cam parçaları batıyor.
Anlıyor musun?"

Genelde sonunda "yok artık" dediğimiz filmler izlemeyi tercih ettik. Kimini beğendik kimini beğenmedik.
Romantik filmleri ve Hint filmlerini ben tek başıma izledim, eşim pek sevmez bu tarzları

En çok etkilendiğim filmlerden başlamak istiyorum.

YEŞİL YOL (1999 - ABD)

Tom Hanks'in izlediğim 2. filmiydi, açıkçası ilk filmdeki oyunculuğunu beğendiğim için izlemiştim. Haksız da çıkmadım, mükemmel bir filmdi.
Yeşil yol, idam mahkumlarının son yolculuk diye nitelendirdiği hapishane yolu. Hücrelerdeki mahkumların tek tek gittiği, maalesef sıranın kendisine geleceğini bilen, umutları yok olmuş insanlar için yolun sonu. Koskoca bir bedendeki küçücük yüreği hissedeceksiniz. Ağlayacaksınız, güleceksiniz. Hafızanızda şu konuşma silinmeyecek.
"Yoruldum, patron.
Yollarda yağmurdaki bir serçe kadar yalnız olmaktan yoruldum.
Yanımda hiç arkadaş olmamasından bıktım. Nereye gideceğimizi, nereden geldiğimizi söyleyecek biri.
İnsanların birbirine kötü davranmasından bıktım.
Her gün dünyada hissettiğim ve duyduğum acılardan bıktım.
Çok fazla var, sanki her an için kafama cam parçaları batıyor.
Anlıyor musun?"