- 5 Eylül 2018
- 6.514
- 7.435
- 83
- Konu Sahibi Bissunicole
-
Bilmiyorum bende dışardayım ama benim ailem beni kovmaz. Garip geldi herkesin aile yapısı farklı demek kiYav adamin yaptiklarina bak senin dediklerine bak. Öylesini kovabilirler ailedense ailesini düşünüp dışarı cikmasin
Dışarda ne yapiyosunuz acaba şu dönemde?? Bi de söylüyorsunuz yani utanmadan. Abisiyle ilgili baska seyler de anlatmış. Allah evlatla sınamasın anlamazsinizBilmiyorum bende dışardayım ama benim ailem beni kovmaz. Garip geldi herkesin aile yapısı farklı demek ki
Of ya.. bu nedir. Allah yardımcınız olsun. Çekilir dert değil. Allahim böyle evlatlar ile imtihan etmesin kimseyi.Kendisi 26 yaşında.Ünide günah işleniyor diye okula gitmeyi bıraktı.Çalışmayı reddediyor.Öğleye kadar uyuyup öğleden sonra cami cami gezmek istiyor.Çamaşırı yıkansın önüne sıcak yemek konsun istiyor.Ne yapalım biz bu insana.Annem babam belli yaşta insanlar.Evet aileden ama ömür boyu bakmak zorunda değiller.Eli ayağı tutuyor çalışmalı.
Sanane ne yapıyorsam neden utanıcam çalışıyorum gel paramı ver terbiyesizlik yapma git sen evinde otur. Ben bir şey demedim senin evladın olunca sende eve almazsınDışarda ne yapiyosunuz acaba şu dönemde?? Bi de söylüyorsunuz yani utanmadan. Abisiyle ilgili baska seyler de anlatmış. Allah evlatla sınamasın anlamazsiniz
Çalışmak zorunludur ben de dışardayım evden kovmuyolar denmez. Bu adam calismiyomus etmiyormuş her seyimi hazirlayin ben de gezeyim modunda Allah sana akil fikir okudugunu anlama kabiliyeti versinSanane ne yapıyorsam neden utanıcam çalışıyorum gel paramı ver terbiyesizlik yapma git sen evinde otur. Ben bir şey demedim senin evladın olunca sende eve almazsın
Öyle zaten.Yazamadigim bir suru dini olay var.Mehdi gelecek , isa gelecek vs... 7.senesi bu sene kaydı silinecek zaten.Günah işliyor diye bırakmak? O üniversiteye fazla zaten aman aman böyle insan virüsten daha tehlikeli kusura bakma tam yobaz
Psikiyatriste götürdük ama kendisi devam etmedi.Ve evet dini takintilari var.Abinizin psikolojik bir sorunu mu var yoksa cemaat bağlantısı falan mı var? Bu üniversiteye günah işleniyor diye gitmeme fikri bir yerden ni öğretildi yoksa dini konulara takıntısı mı var acaba? Problem psikolojikse be yapıp edip tedavisini yaptırmanız lazım çünkü ilerde tehlikeli olabilir, hem de elinde olmadan böyle davrandığı için suçu yok bu konuda. Bir psikiyatrla görüşüp yatılı tedavi ayarlamaya çalışın bence. Ancak, eğer bir cemaat bağlantısından dolayı böyle düşünüyorsa gitsin bu fikirleri öğrendiği yerlerde yaşasın. Öyle yattığın yerden hizmet beklemekle müslüman olunmuyor.
Hanımefendi okuduğunuzu anlayamıyorsunuz.Abimden sonra sizin halinizede acıdım.Dışarda gezdiği için kızıyoruz kovuyoruz çünkü bilmiyorsunuz galiba virüs var.Mecburi olmadıkça çıkmayın deniyor.Bu insan keyfi çıkıyor çalışmıyor okumuyor ailemin kazandığı paraya haram diyip yinede hiçbirsey olmamış gibi istiyor.Beni dünyaya getirmisler diyip ömür boyu sömürmek yüzsüzlüktür.Bu anlattığımıda anlamayacaksınız idrak kapasitesi sizden yüksek birine okutun bir zahmetSanane ne yapıyorsam neden utanıcam çalışıyorum gel paramı ver terbiyesizlik yapma git sen evinde otur. Ben bir şey demedim senin evladın olunca sende eve almazsın
Psikiyatristin teşhisi neydi acaba.Yani benim anladigim tedavi olmadan sizi anlamasi pek mümkün degil diyebilecegim kadar ciddi ruhsal sorunlari var.Burda ailesinde rahatsizligi olan insanlar var belki teshisi soylerseniz en azindan onlar size daha iyi bir yol gosterebilir.Allah yardimciniz olsunPsikiyatriste götürdük ama kendisi devam etmedi.Ve evet dini takintilari var.
Ya doktor aslında tam olarak bir hastalık söylemedi.Çok egoist olduğunu bu konfora alıştığını bu konforu elinden almanız lazım dedi.Doktora da bize yaptığı tavrı sergiledi adam sinirlendi 1 değil 2 değil kaç tane doktora götürdük.Sağolun.Psikiyatristin teşhisi neydi acaba.Yani benim anladigim tedavi olmadan sizi anlamasi pek mümkün degil diyebilecegim kadar ciddi ruhsal sorunlari var.Burda ailesinde rahatsizligi olan insanlar var belki teshisi soylerseniz en azindan onlar size daha iyi bir yol gosterebilir.Allah yardimciniz olsun
Anladim siz mehdi isa vs demissinizya ben ilaclarla tedavi gerektirecek ciddi bir rahatsizligi vardir diye dusunerek sormustum.Bu durumda işiniz aslinda daha kolay.Anne babaniz yavas yavas konforu kesmeli.Bazi insanlar ya hep ya hic mantiginda hareket ediyorlar.Muhtemelen anne babanizda biranda her seyi bicak gibi kesemeyeceklerini dusunerek geri adim atmis olabilirler veya cesaretsiz davranabilirler abiniz konusunda .Bence siz ailenizi birden degilde yavas yavas konfor alanlarini kesmek gerektigine inandirirsaniz belki sonuc alirsiniz.Bir yerlerden baslayin bence.Ya doktor aslında tam olarak bir hastalık söylemedi.Çok egoist olduğunu bu konfora alıştığını bu konforu elinden almanız lazım dedi.Doktora da bize yaptığı tavrı sergiledi adam sinirlendi 1 değil 2 değil kaç tane doktora götürdük.Sağolun.
tedavi olmadikca degismez.Ciddi sorunlari var abinizin.Sizi delirtir ama kendisi doktora gitmedikce düzelmez.Siz olayi kavramissiniz umarim ailenizde bunu anlayacak duruma gelir.Zaten farkindalar ama kiyamiyorlar iste.Bu da herkese zarar veriyor.Umarim tedavi olmaya ikna edebilirsiniz.Olmuyorsa da hic bir ihtiyacini karsilamayin ki tedavi olmaya mecbur kalsin.Bende bugün söyledim aynısını.Kavga edip eski hale dönüyor herşey
Evet ailem oğlumuz napalım terk mi edelim diyorlar.Ama kendileri de yavaş yavaş hasta olurlar diye korkuyorum.Ki beni daha da üzen annemin babamın emegi inanın onun umrunda değil . Yapmasaydiniz diyip işin içinden çıkıyor.Dinledigi aile büyüğü yok.Gittiği caminin imamlarindan tutun müftuluge bile goturduk yok umrunda değil.Yaptığının yanlış olduğunu anlaması için başına bela gelmesi lazım diyor artık ailemAnladim siz mehdi isa vs demissinizya ben ilaclarla tedavi gerektirecek ciddi bir rahatsizligi vardir diye dusunerek sormustum.Bu durumda işiniz aslinda daha kolay.Anne babaniz yavas yavas konforu kesmeli.Bazi insanlar ya hep ya hic mantiginda hareket ediyorlar.Muhtemelen anne babanizda biranda her seyi bicak gibi kesemeyeceklerini dusunerek geri adim atmis olabilirler veya cesaretsiz davranabilirler abiniz konusunda .Bence siz ailenizi birden degilde yavas yavas konfor alanlarini kesmek gerektigine inandirirsaniz belki sonuc alirsiniz.Bir yerlerden baslayin bence.
Yok hayır değiliz.Hatta şuan bu konuda ailemi suçluyor siz bana kuran öğretmediniz diye.Zorla yaptırmadınız diye.Zihniyet olduğunu düşünüyorum hatta şöyle anlatayım dini işine geldiği kadar kullanıyor.Okula gönderdiniz öbür dünyamı düşünmediniz diyor.Dini konular yasak ama biraz üstü kapalı değineceğim. Aileniz nasıl bir aile muhafazakar mı? Bu kelimeyi de sevmiyorum ama böyle mi? Çocukluk döneminde (bence) bilmemesi gereken şeyler öğütlenmiş olabilir. Soyut kavramlar belli bir yaşa kadar öğretilmemeli. Hani duyar anlar o ayrı. Rol olarak görür o da kabulüm. Ama 3-4 yaşında çocuklara bazı şeyleri öğretmeye çalışmak, ilkokula ya da liseye gidince yatılı kurslara göndermek onun tamamen beynini yıkamak ve bana göre beyin gelişimini engellemek. Net olarak bu. psikiyatrik bir sorun mu, yoksa gerçekten bu zihniyette mi önce bunu anlamak lazım.
Ah işte ama yapmıyorlar.Ceremesini kendi çekecekler iştetedavi olmadikca degismez.Ciddi sorunlari var abinizin.Sizi delirtir ama kendisi doktora gitmedikce düzelmez.Siz olayi kavramissiniz umarim ailenizde bunu anlayacak duruma gelir.Zaten farkindalar ama kiyamiyorlar iste.Bu da herkese zarar veriyor.Umarim tedavi olmaya ikna edebilirsiniz.Olmuyorsa da hic bir ihtiyacini karsilamayin ki tedavi olmaya mecbur kalsin.
Peki yatılı bir yerde falan kaldı mi? Bir anda mi böyle oldu? Eğer işine geldiği gibi düşünüyorsa bu kurnazlık hastalık değilYok hayır değiliz.Hatta şuan bu konuda ailemi suçluyor siz bana kuran öğretmediniz diye.Zorla yaptırmadınız diye.Zihniyet olduğunu düşünüyorum hatta şöyle anlatayım dini işine geldiği kadar kullanıyor.Okula gönderdiniz öbür dünyamı düşünmediniz diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?