Laf sokan kayinvalide ile nasıl başa çıkılır ?

Durumbu

Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2023
734
232
23
28
Kendi kendini yiyor. Sonra gelip laf sokuyor. Ama içi ayri disi ayri bir kadin. İyi gorunmeye calisiyo surekli ama kocasiyla oglu disinda kimse yemiyo bu durumu. Kimse de sevmiyo etrafindaki. Benim annemle babami gorecek gozu yok. Oglunu kaybetmekten korkuyo ki asla boyle bir durum soz konusu degil. Dogurmus buyutmus ben istemem oyle ne demek yani Allah korusun. Ama tuhaf. Kafasinda kuruyo bana sorarsaniz. Cevap verdigimde, tepki gosterdigimde ben agir konusuyorum. O da hemen yatak döşek oluyor. Sonra suclu oluyorum. Umursamamaya karar verdim. Gidesim yok. Gelsin istemiyorum. Her dediğinde bi anlam aramaya başladim. Ne yapayim yani ?

Bosver. Uzak dur. Böyle insanlara teflon stratejisi uygulayin. Ne dese yok sayin. Duymayin. Esinizde belasini aramiyorsa sizin mesafe koymaniza saygi duyar, aksi takdirde kavga olmasina söz söyleme hakki yok

Ustune ustune gelinince oyle yapamiyosun ki. Ben yapamadim en azindan

Bosver. Uzak dur. Böyle insanlara teflon stratejisi uygulayin. Ne dese yok sayin. Duymayin. Esinizde belasini aramiyorsa sizin mesafe koymaniza saygi duyar, aksi takdirde kavga olmasina söz söyleme hakki yok
Oyle zaten. Mesafe koydum gitmek gormek istemiyorum. Esime de soyledim mesafeli olmak istiyorum diye. Ama bazen anlamiyo.

Bizim bir köylümüz vardı. Kadının iki gelini vardı. Bu kaynana gelinlerine laf söylerdi. Biri cevap verirdi, diğer gelin kaileye bile almazdı.

Kadin, cevap vermeyen gelin icin; beni iplemiyor, ruhumu daraltiyor, içim içimi yiyor derdi. Öyle sinir olurdu ki.

Yani gelin, ağzını bile açmadan kaynanayi kudurtuyordu. Tavsiye ederim

Mesafe ilaç gibi gelir

Herkes demiş ama bir de ben diyim aynı şeyi tecrübe etmiş olarak. mesafe var ya...mis gibi bir şey. Az gideceksin, tatlı gideceksin. Eşine her seferinde ayak uydurmak zorunda değilsin. Mümkün mertebe diyaloğu, görüşmeyi azalt. Bu sürede bile bir şey dediğinde umursamıyor gibi görün. En iyi yöntem bu malesef.

Oğlunu kıskanan kaynananlar erkek doğurmasin ya bıktım.Bir tane de bende var

Benimki de öyle kuruyor laf sokuyor demediğime dedi diyo ogluna yakistirmiyor beni beğenmiyor uzakta sık görüşmüyoruz gitmek istemiyorum oda gelmiyor yazdan yaza mecburen gidiyorum işte mümkün olduğunca uzak duruyorum gidince o neredeyse başka yere kaçıyorum bir bahane ile iyi olsaydı kızı gibi davrandım anlamadı yapacak bir şey yok

Suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verecek bir cevabım var. Lakin bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye. MEVLANA

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…